søndag, mars 20, 2016

Cakes and Ale / W. Somerset Maugham. - London : Vintage Classics, 2009. - 197 p.


De siste par ukene har vært nokså travle, hvilket også har fått konsekvenser for hvor mange sider jeg har rukket å lese hver dag. Derfor tok denne boka nesten tre uker å lese! Det er en roman fra 1930, småsatirisk vil jeg si. Fortelleren er en aldrende forfatter, som minnes en annen aldrende forfatter fra oppvekstårene, med hans liv og virke og noe dårlige rykte, og hvordan hans første frue ble sett ned på av snobbete sambygdinger på grunn av sin noe moderne livsstil. Londons litterære miljø og sosietet i mellomkrigstida er sentrum, og jeg tviler ikke på at denne var kontroversiell i sin samtid.

2 kommentarer:

Stine Arkeologine sa...

Denne høres interessant ut, spennende tidsperiode å lese om. Og omslaget var kjempefint! Skulle gjerne vinglet avgårde på den engelske landsbygda på en slik sykkel! Med hår, hatt, skjørt og alt (og mobilen i bakhånd om en av dem kommer i veien og jeg må hentes i en grøft).

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, fin bok, og veldig fint omslag! (Kan lett se for meg at skjørtet flagrer inn i hjulet og hatten fyker av og håret kommer ned i øynene, haha.)

Populære innlegg