søndag, mars 20, 2016

Så ble påskefreden brutt...


Vi satt ute i sola og hadde det så fint og fredelig, da vi plutselig hørte noe leven fra stua..En gul klump av fjær, ståltråd og plirende øyne rullet over bordet, med hissige pip og skrik og brøl. 


Aha. 


Det er horrorkyllingene som har dukka opp! De har kjempet seg ut av påskeegget der jeg holder dem innesperret året rundt. Klumpen oppløste seg til en slagmark av pesende skakke frådende beist. Jeg tvang dem til å stille opp på geledd. Dette var det beste de klarte. 

I år har de til og med blitt flere. Fire "nye", som plutselig hadde blitt med hjem etter et loppemarked tidligere i år. Spør meg ikke om hvem, jeg aner virkelig ikke. (Muligens han i midten av de tre bak der)
Noen sekunders stillhet...


... før de kastet seg over hverandre igjen. 

Det var den påskefreden!

Hvordan blir de sånn? Hvordan får de øynene over hverandre i stedet for ved siden av hverandre? Hvordan klarer de å få beina til å stikke ut av nakken i stedet for under kroppen? Jeg aner ikke. Kanskje på grunn av slåssinga. Men de man kan kjøpe i butikken nå er så strigla i forhold til disse, alle ser like ut og er antagelig genmanipulerte. Jeg tror man må ha bodd tett inni et påskeegg i tjue år før man kan bli ordentlige horrorkyllinger. Fjærkre-verdenens orker, eller uruk-haier om dere vil. En tvers igjennom patetisk gjeng!


Tidligere kyllinggrøss:
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008

9 kommentarer:

Ine sa...

Haha, herlig!

Fivrelden sa...

Det er herlig. Slik som dette var de i våre barndommer. Mer personligheter. :)

Anonym sa...

Skikkelig skumle er "these yellow things", og at de formerer seg inne i påskeegget... Venter spent på neste års påskekrim. Buona pasqua anne

Stine Arkeologine sa...

Ha ha, dette er påskegrøss på et nivå jeg kan tåle uten å miste nattesøvnen (helt)! :-D

Glamourbibliotekaren sa...

Ine: Ingen påske uten!

Fivrelden: Skumle er de i alle fall!

Anne: Neste år, jeg har mer enn nok med å takle årets, haha! God påske!

Stine Arkeologine: Det kan du si, som ikke har denne gjengen i hus! :D

Josefine sa...

Påskens blogghøydepunkt! :)

Julia sa...

JADDA! Ingen påske uten. Ble så redd at jeg måtte roe sjelen med litt palmesøndag-Bach, roing ute i sola, terapeutisk titting på de ca. fire tusen gule påskeliljene her i collegehagen, og tjuvstarte påskekrimsesongen (anbefaler The Night Manager som går på BBC nå og TV2, visstnok). Det blir to dager med spirebygdepåske før turen går til kontinentet i morgen, og der skal jeg jaggu meg grave frem all påskepynten! Kanskje jeg får låne toåringen til naboen og bruke henne som unnskyldning for litt pyssel?

Anonym sa...

LOTR-referanse!

sol sa...

Åh - herlig! Jeg har ikke fått med meg at Glamourbibliotekaren sliter med en slik gjeng, og har nå hatt høytlesning fra innlegget - til stor fryd og gjenkjennelse blant huslyden! du skjønner, vi har også en liten gjeng av dette kaliberet, de bor i mitt påskeegg fra egen barndom tidlig på syttitallet, og ser ut som de har vært med på litt av hvert. Her i heimen kalles de regelrett "fyllekyllingene". Alt tyder på at innom-egg-tilværelsen ikke foregår i edruelighet. Haha - takk for en god latter, ser fram til neste påske!:-)

Populære innlegg