søndag, april 10, 2016

Tidlig aprilmorgen


Etter noen dager borte er det fint å våkne i egen seng på en søndagsmorgen, med et fuglesangkor uten like utenfor vinduet og ei sol som presser seg inn der den kan. Da gjør det ikke noe om klokka er bare litt over sju! 


Rim i gresset vitner om ei kald natt, men sola kommer til å varme opp lufta ganske snart. Jeg har en sekk jord og mange blomster som skal plasseres i krukker. Innen det tok jeg en spasertur rundt i hagen med tekoppen min og så etter nye vårtegn. Nå er det mye snøklokker og krokus her, både lilla og hvite og gule, og andre løkblomster står på vent med knopper og blader. Det vokser hvitveis og eranthis i bedene, og en primula er fin og gul. Samtlige kaprifoler har knopper, og det er knopper på alle trærne. Magnoliaen kommer nok først, det gleder jeg meg til! 


Jeg gleder meg også til jeg kan sitte her igjen, på benken min, enten når kirsebærtreet eller den gule rosen blomstrer. Tasse ut i nattkjolen med ei bok og en kopp te, og bare nyte morgensola. Det er noe av det beste med sommeren!

Mens jeg ruslet rundt så jeg noe som beveget seg bak syrintrærne. Der jogget et rådyr forbi, helt helt stille. 

3 kommentarer:

Trude sa...

Å, så koselig! Nå fikk jeg skikkelig vårstemning :-) Tror jeg må komme meg ut av byen og få litt naturfølelse i dag. Så eksotisk med rådyr!

Stine Arkeologine sa...

Rådyr her også i dag, sto opp tidlig og da jeg morgentrøtt og drømmende stod med tannkosten og så opp i skogen kom den trippende ut av morgendisen og rett mot meg. Slike små øyeblikk som gjør livet magisk! Det måtte bli en bra dag. :-) (men tror den har et ganske verdslig ærend egentlig, krokusene mine spretter nemlig når som helst..).

Glamourbibliotekaren sa...

Trude: Så fint at du fikk vårstemning! Håper du hadde en fin søndag :)

Stine Arkeologine: Ja, enig, det er alltid koselig å se rådyr - selv om de gnafser i seg litt av hvert i hagen! Jeg orker liksom ikke å føre noen krig mot dem heller, de får bare spise litt tulipaner. De var her før meg :) Så kan jeg jo heller prøve å ha litt flere planter de ikke er så interesserte i. Påskeliljer for eksempel!

Populære innlegg