onsdag, juni 22, 2016

Et lite glimt


Jeg er så glad i denne trappa og området rundt den. Den var noe falleferdig, så vi (dvs min handyman som aldri slutter å imponere meg med hva han kan fikse uten å være skolert i det) har reparert den og tettet alle hullene mellom steinhellene nedenfor. I trappa har jeg akkurat nå hvite petunia og lavendel, og egentlig kunne man jo fint ha krydderkrukker der også for litt ekstra Provence-stemning - men saken er at trappa faktisk fører opp til krydderhagen vår! Opp de fire trinnene løper jeg når jeg skal hente basilikum, koriander, forskjellige typer mynte, oregano, timian, bladpersille og sitronmelisse. Vi har også klessnora vår der oppe, på venstre side. Helt nede til venstre i bildet går det en trapp ned til en grusgang som fører ned i hagen og til annekset vårt. Over den trappa har han smidd en bue som det vokser klematis og roser i, og vi har belysning der. Dessuten har jeg sådd masse blomster i det lille bedet, og jeg husker ikke hvilke, så det blir spennende å se. De har begynt å komme opp. 

Her skinner morgensola, og derfor er frokostplassen min rett ved denne trappa. Det er så fint å ha mange forskjellige steder å være i i hagen, alt ettersom når på døgnet det er, eller når det blomstrer her og der. Jeg flytter meg stadig etter de fineste områdene. 

4 kommentarer:

Miss Golightly sa...

Det er jo så bra at du som elsker blomster og trær så mye, har fått en slik flott hage. Mye arbeid og kjærlighet ligger bak denne hagen. God sommer!!

Anonym sa...

God formiddag. Jeg blir så inspirert av at du har flere steder å sitte i hagen - små oaser - så jeg skal jammen gjøre det samme på vår hyttetomt hvor vår nye hytte er under bygging. Vi har alltid "flyttet litt rundt", men min plan nå er å lage faste sitteplasser. Har allerede laget til ett lite sted med benk og bord og en gammel, sortlakkert sykkel som vi har "spikret" fast på fjellet. Jeg gleder meg til å ta fatt! .mette en onsdag i juni

A sa...

For en fantastisk hage dere har! Jeg blir så glad, og inspirert, av bildene du legger ut:-).

Togpiken sa...

Åh, så flott dere har det i hagen altså! Jeg og min kjære har et lite hus uten hage, så vi må nøye oss med litt blomstee på balkongen og noen krukker i og utenfor trappen vår som leder til en koselig brosteinsbelagt gate. Nå når to blir tre begynner vi å tenke på at vi på et eller annet tidspunkt vil trenge mer plass - og hage. Jeg drømmer om en hage som din med mange små plasser der man kan flytte seg rundt, for å nyte den omskiftelige blomstringen og solen gjennom dagen og året. Det var også slik i mitt barndomshjem, mange små plasser på alle kanter av huset, et sted for morgenkaffen og, et sted for lunsjen, et sted for middagen, og et siste sted for vinglasset som mine foreldre nøt på kvelden. Gode minner!

Populære innlegg