tirsdag, juli 19, 2016

Sommer hjemme


Fine ting med å tilbringe mye av sommerferien hjemme: 


  • Nyvasket småblomstret sengetøy som flagrer i vinden og skal legges på til kvelds 
  • All tid i verden til å gjøre hyggelige ting, og til å la seg distrahere på veien dit 
  • Ubegrenset utvalg av egne bøker, soundtrack, parfymer, klær, te
  • Tilgang til kald iste og alle hagens deilige smaker når man vil - rips, mynte, bringebær, stikkelsbær, eplene er straks modne! Plommene også. 
  • Å utnytte regnværsdager til å rydde på loftet og gå igjennom nostalgiske greier, gode minner som er tatt vare på, lese opp høyt for hverandre, se på gamle bilder
  • Gå en liten runde i hagen i nattkjolen og plukke blomsterbuketter hver morgen
  • Hengekøye som alltid er ledig
  • Sommerkvelder på verandaen med te og levende lys; lange samtaler om vi er to, bok om jeg er én. 

Jeg er både reiseglad og hjemmekjær. Heldigvis er det enkelt og greit å kombinere begge deler om sommeren. Vi har allerede vært på to fine reiser, og flere blir det, men primært - i dette som er en av de lengste sommerferiene jeg har hatt - skal vi være hjemme hos oss selv. Vi har jo stor hage med sol absolutt hele dagen + en veranda med komfortabel daybed (jeg sovner på den nesten hver dag), og veldig kort vei til stranda. Vi bor rett og slett i et ferieparadis. 

Det er fint å kjenne på følelsen av takknemlighet. Slike ting skal man ikke ta for gitt. 

6 kommentarer:

Ingvild sa...

Så deilige ting! Og det er jo helt sant, det er viktig at hjemmet er et feriested også, og ikke bare et sted hvor man sover og ser på tv etter jobb ellers i året. Jeg er veldig pro hjemmet-som-feriehus, selv om jeg ikke har hage! Men en fin bakgård har vi her, og jeg tilbringer mye tid der ute.

Glamourbibliotekaren sa...

Bakgårder er gull verdt!

Stine sa...

Alt dette høyrest heilt vidunderleg ut!

Ragnhild sa...

So fine ting!! Her òg har urtene vore mykje til glede allereie, og ripsen er i ferd med å raudne. Og i åkeren er vi i ferd med å hauste av brokkolien.

Anonym sa...

Alltid fint å høre at noen er fornøyde! Vi har så mye å være glad for vi som bor i Norge. Ikke alle har hus og hytter, bil eller båt, men de fleste i landet har det mye bedre og tryggere enn mange andre. La oss glede oss over hva vi har, huske å dele av våre goder, gjenbruke og gi med en åpen hånd. "Det kommer intet i en lukket hånd" - sitat fra farmor. Tror det er noe i det. Vi får uansett ikke noe med oss! Ha en fin tirsdag aften. .mette

Glamourbibliotekaren sa...

Stine: Det er deilig med sommer! :)

Ragnhild: Ooh, egen brokkoli, det er grønnsaksglamour!

Mette: Ja, viktig! Fin tirsdagskveld til deg også!

Populære innlegg