mandag, september 05, 2016

Mine tekanner: Den store engelske mørkebrune


Denne er kjempestor og rommer mye, mye te. Merket vet jeg ikke, men modellen er svært klassisk og engelsk. Det var mamma som kjøpte den en gang på 80-tallet, etter at vi hadde vært på ferie hos noen som hadde en slik - og senere har jeg fått den. Jeg bruker den i selskaper når vi er flere enn fire-fem stykker, sånn at det til og med kanskje blir påfyll til alle før jeg må koke opp mer te. 

Veldig glad i denne! Jeg synes den kler mørke høstkvelder, bokhyller, lenestoler, knitring i ovnen, radioteater. 

6 kommentarer:

Tigram sa...

Kontrast til det førre innlegget, framleis kjenner eg meg midt mellom årstidene. Kom til å tenke på lyden av å plassere loket på ei tekanne, det er ein fin lyd.

Ingerid sa...

Sånn har vi også! Faktisk ser det ut som det er akkurat maken. Vår er Denby, klassisk engelsk type. Det er kanskje den beste tekannen jeg vet om.

Stine Arkeologine sa...

Mørkebrune tekanner liker jeg også veldig godt! Og radioteater! (mangler bare en tweedkledd, piperøykende mann i nabostolen og en labrador ved føttene for å komplettere stemningen, men jeg er faktisk allergisk mot begge deler når jeg tenker meg om (altså røyk og labrador) så det er kanskje like greit uten). Tekannen er kjempefin skulle jeg egentlig bare si, skjønner godt at du er glad i den! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Tigram: Ja, fin lyd! Og jeg er fullstendig årstidsforvirret her, skriver om høst mens jeg går i sommerkjole og ligger i hengekøya.

Ingerid: Man må bare passe på at man ikke får senebetennelse av å bære den med én hånd når den er stappfull av te :D

Stine Arkeologine: Åh, labrador...

Kultursnobb sa...

Jeg har en kanne som faktisk ligner ganske mye. Mørkebrun, men litt rundere i formen. Jeg fikk den som tenåring og den er i bruk nesten daglig!

Glamourbibliotekaren sa...

Kultursnobb: Jeg hadde en blå en på min første hybel i Oslo, litt mindre enn denne. De blå er også fine!

Populære innlegg