tirsdag, desember 20, 2016

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 20


Husk å henge ut kornbånd og meiseboller til fuglene! (Hos oss begynte spurvene og kjøttmeisene å hinte allerede i slutten av oktober. De spratt omkring på verandaen og lette etter mat. Jeg fikk umiddelbart dårlig samvittighet.) Nek kan man kjøpe bl.a. hos de som selger juletre. Eller på julemarkeder. Og sikkert mange andre steder. Vi hadde et fuglebrett i noen år (helt til det ble sittet ihjel av store måker som brukte det som karusell eller noe). Vi satte det nemlig på en påle (laget av en gammel piasava-kost) for at nabokatta, Fyrst Mysjkin, ikke skulle bruke fuglebrettet som sitt personlige matfat. Og dermed ble det istedet lekeplass for albatrosser og havørner.. eller i allefall måker. For to år siden kjøpte vi nytt fuglebrett, fuglene var definitivt klare, hekken er full av gråspurv og vi føler deres intense blikk de dagene vi er litt sene med å legge ut mat. Etterhvert begynner de å kjefte. Best å huske på dem! Snart skal vi kjøpe juletre også, hos vårt lokale utendørs hagesenter som ligger tre minutters gange unna huset. Det er der vi kjøper stemorsblomster om våren, sommerblomster og stauder og roser og jord (da durer jeg avgårde dit med trillebåra) og jordbær hele sommeren, og altså juletre i desember. Det er så koselig å traske hjemover, jeg med nek i armene, han med treet over skuldra. Så får det stå ute et par dager, så litt i kjelleren, også får det komme inn i stua når det blir ordentlig jul. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Godt med slike påminnelser! Må nok sjekke hvordan det står til med matfatet til småfuglene. Men to flotte nek har de, i hvert fall - innkjøpt på gård på Hedemarken.

I dag skal yngstesønn på 18 og jeg kjøpe juletre hos vårt lokale utsalg. Det blir koselig. Han blir ferdig med prøve-racet før jul i dag, og har stilt seg til disposisjon for transporttjenester, når også en ørelappstol skal til omtrekking. Jeg får plutselig all verdens tiltakslyst rett før jul, til ektemannens milde fortvilelse. Må bare surfe på den bølgen, så nå skal stolen som er helt ødelagt av mange år med (forbudt) kattekloring bli fin og ny over nyttår en gang. Hilsen Glamourlektoren

Populære innlegg