onsdag, desember 21, 2016

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 21


Dette har vi jo egentlig tatt opp før, men allikevel: Man kan jo alltids håpe på å få en haug med bøker til jul - og uansett er det smart å forberede det som for mange er årets leseferie: Lage en pen liten bunke med bøker man lenge har hatt lyst til å lese. Nå er det virkelig høy tid for denslags! Jeg har kjøpt så mange på loppis de siste årene at jeg har mer enn nok å velge blant. Biblioteket er også et nærliggende sted å besøke nå før jula ringes inn. Og selvfølgelig ønsker jeg meg bøker til jul! Jeg vil ha mange fine lesestunder foran meg utover vinteren! Og aller nærmest: Juleferien. Snart er den her for de fleste, vil jeg tro. Har dere noen bøker på ønskelista i år? Tips gjerne oss andre!

9 kommentarer:

koristen sa...

Boka jeg ønsker meg mest i år er ikke noen roman, men "Vinterfugler" av den svenske ornitologen og fuglemaleren Lars Jonsson. "Vinterfugler" er en blanding av kunstbok og faktabok som tar for seg 59 arter, fra rødstrupe til nøtteskrike og musvåk. Den er både nyttig, morsom fordi den har flere opplysninger enn vanlige fuglebøker og veldig, veldig vakker. Den må vel også være midt i blinken for dere som har hage og mater fine fugler gjennom vinteren :-)

Maje sa...

Bøker er de beste julegavene, men det er visst ikke så mange som tør å kjøpe bøker til en bibliotekar i julegave..? Jeg får i alle fall nesten aldri bøker. Jeg ønsker meg spesielt Færøviks "Orientekspressen", Williams sin "Augustus", Kim Frieles selvbiografi, flere bøker av Linn Ullmann og Agnes Ravatn, den illustrerte utgaven av den første Harry Potter-boken og noen klassikere fra eks. Turgenev og Tolstoj.

Dahlia sa...

Jeg har allerede fått de to bøkene jeg ønsket meg, Året avTomas Espedal og To søstre av Åsne Seierstad. Jeg pleier å sniklese bøkene jeg gir i julegave, men rakk ikke det i år. Får nok låne dem når eierne er ferdige med dem. Egentlig ønsker jeg meg lyrikk, men det er det ingen som gir meg med mindre jeg er veldig spesifikk ... Men jeg er veldig glad i biblioteket, og låner mye der.

Anonym sa...

Jeg ønsker meg også Færeviks Orientekspressen (elsker å reise i bokform, ikke fullt så glad i å reise til eksotiske steder i virkeligheten - holder meg stort sett til det nære Europa). Ønsker meg også Frode Gryttens siste, og Birgit Alms debutroman Endelig skal vi le, om fattig alenemor som havner på beste østkant på Nordstrand i Oslo og skal prøve å sameksistere med de privilegerte småbarnsforeldrene der. Det kan det bli god satire av.! Jeg ser at hun nå skal gis ut i Danmark - det er morsomt at en debutant når ut over landets grenser.

Jeg ønsker Glamourbibliotekaren og alle hennes lesere en god bokjul! Hilsen Glamorlektoren

Stine sa...

Ønskjer meg alt av Elena Ferrante og både Parissyndromet og Ungdomsskulen av Heidi Furre. Det er bøker som eg er veldig nysgjerrig på og har hatt lyst å lese lenge! I tillegg ønskjer eg meg Go set a Watchman (Harper Lee), oppfølgjaren av Kjempenes Fall (som eg les no, av Ken Follett), den illustrerte utgåva av Harry Potter and the Philosopher's Stone, og diktsamlingane til André Bjerke.

Elida sa...

Eg ønsker meg biografien om Erling Lorentzen! Elles har eg nettopp henta Dickens The Pickwick Papers på biblioteket og gler meg til å ha tid til den :-)

Birgitte sa...

Jeg ønsker meg også "Endelig skal vi le". Er oppvokst på Nordstrand selv og bevisst valgt å ikke flytte tilbake. Lett å føle seg underlegen og "fattig" på et sånt sted, selv om en absolutt ikke er det. Det kjente jeg på som barn, og vil at mine barn skal slippe.
Ellers har jeg høy haug med bøker liggende hjemme som skal leses før jeg anskaffer flere. Først ute "To søstre" av Seierstad. Koser meg parallelt med en liten skatt jeg fant i bokbyen i Fjærland i sommer: "Vandre med vers" fra 1990, der Halldis Moren Vestas har plukket ut sine favorittdikt fra nordiske poeter, men små, personlige kommentarer til hvert dikt. Disse kloke, underfundige kommentarene løfter antologien til noe helt spesielt.

Elisabeth sa...

Her i Bodø har Stormen bibliotek et bord i foajeen der det ligger stabler med bøker som de GIR bort! Veldig kult tilbud, og jeg var skamløs nok til å ta med meg hele seks bøker hjem i går... Har ellers ønsket meg den siste i amerika-trilogien til Edvard Hoem, og mistenker at jeg får den fra foreldrene mine. Har ei hylle full av bøker å lese, og mange late dager til å lese på. Tror det blir bra.

Grorudpalmen sa...

Jeg ønsker meg romanen Dammyr av Victorie Kielland og anbefaler novellesamlingen til Marie Aubert "Kan jeg bli med deg hjem?". Den er så klok og vakker og livsbekreftende, og la meg sitere fra VG-anmeldelsen "ikke la deg lure av det sarte, rosa omslaget".

Populære innlegg