lørdag, desember 03, 2016

Glamourbibliotekarens adventskalender: Luke 3


I dagens luke: Amaryllis. Amarylliser er temmelig uforutsigbare. Noen ganger blomstrer de bare dager etter at man kjøper dem, andre ganger kommer de ikke ut før langt uti januar. Det kommer vel an på hvor hardt de er drevet fram i utgangspunktet. Amarylliser skal ikke vannes for mye, i allefall ikke i begynnelsen (Damen i blomsterbutikken sa at man nesten ikke skal vanne den i det hele tatt før blomsten begynner å komme ut). Lunkent vann på jorda, ikke rett på løken. De skal heller ikke stå altfor varmt. De vokser fort og strekker seg etter lyset, så de bør snus i blant. Stilken er skjørere enn man skulle tro, så vær forsiktig så den ikke brekker når blomsten har kommet ut. Men skulle den brekke - putt blomsten i en vase, de funker bra som avskårne også.

Liker dere røde eller hvite best? Jeg har stort sett både og. De røde er liksom ekstra julete, og de er fine å ha utover nyttår og januar, ettersom de lyser opp de mørke morgenene når man har begynt å jobbe igjen etter ferien. 


1 kommentar:

Elisabeth sa...

Jeg liker best å se amaryllis på avstand, for pollenallergi gjør den (og julestjerne) til sesongens dödare for meg :/ Men de er vakre! Jeg syns de hvite er finest, tror jeg.

Populære innlegg