fredag, februar 17, 2017

Petit déjeunerVi er over snittet glad i å markere dager. Ikke egentlig med store selskaper og sånt, men vi feirer det som feires kan oss i mellom, kjærestebursdager og forlovelsesdag og bryllupsdag og valentine's, samt nå i senere tid plateutgivelse og konsert og farsdag og morsdag - og ikke minst; nå har vi jo fått et nytt tilskudd som må feires! I dag er vår lille elskede datter tre måneder! Det er jo en milepæl, et kvart år, ikke nyfødt lenger. Hun smiler og sikler og kommuniserer og har naila babygymmen og prøver å sette seg opp når hun ligger på ryggen (skulle gjerne hatt magemusklene og motivasjonen hennes!). 

Hun er så god. Hun vekket meg i dag tidlig, som hun av og til gjør før hun sovner igjen, med å stryke meg forsiktig med den lille varme hånda si. Hun ville holde i mi. Jeg så på klokka, og tenkte "For tre måneder siden var det bare minutter før hun var ute hos oss, liten og hylende, men akkurat den samme jenta. Her ligger vi i mørket og holder hender. And it's so hard to believe that at exactly this time, many moons ago..." (En liten bonus til Gilmore Girls-fansen der)


Ettersom pappaen jobber fra morgen til kveld denne uka med en musikkproduksjon, må vi utnytte de mulighetene og pausene som finnes! Og i dag ble det fransk frokost på kafé. Jubilanten selv slappet av i vogna si, mens vi foreldre mesket oss med nystekte croissanter, ferskpresset appelsinjuice og te. Legg til kokt egg, og du har frokosten vi alltid spiser i Paris. Paris er viktig for oss, vi har feiret mange bursdager der, og vi reiste dit i fjor rett etter at vi fant ut at det var baby på vei. Paris-frokostene er de beste. Derfor var det fint å feire på denne måten også i dag!

Og senere på dagen kom vår snart 80 år gamle polske hippie-nabo (han som i studietiden var i gjengen til Roman Polanski) og ga oss en perleblomst i anledning tremånedersdagen. Oppmerksom nabo!


9 kommentarer:

Trude sa...

Så innmari koselig post :-) Gratulerer så mye med tremånedersdagen! Helt klart en milepæl, husker godt da min sønn ble tre måneder. De er liksom ikke små og skjøre lenger da! Dere er så flinke til å feire og markere, forbilledlig. Ser ut til at feiringen var midt i blinken også, Paris-mennesker som dere er :-)

Anonym sa...

Gratulerer med dagen til veslejenta :-)

Anonym sa...

Det så dellig ut, fin måte å feire på. Er hun virkelig tre måneder allerede. Tiden går fort!

Mathilde Nicoline sa...

Jeg tok gilmore girls referansen! (Gilmore girls står for 90% av underholdningen min for tiden). Koselig at dere tar dere tid til å feire, jeg føler neg ganske flink til det, men skal step up my game litt til nå, vi har litt vanskelige tider og da må man skape og sette pris på lyspunktene!!

Ine sa...

Så hyggelig! Og fint med en påminnelse om å feire både små og store ting.

Kristine sa...

Slike små milepæler, eller ikke små for de er jo store på mange måter, men i alle fall er det veldig koselig å markere dem! Fine bilder.

Ragnhild sa...

Deilig stemning der. Helt enig i feiring av små og store ting. Fikk sånn pepper på Facebook da jeg la ut bilde av blomsterbuketten jeg fikk av kjæresten min på valentines day, skjønner ikke hvorfor folk må ødelegge gleden på den måten.

Glamourbibliotekaren sa...

Trude: Tusen takk! En veldig hyggelig feiring!

Anonym: Tusen takk for det!

Anonym: Den går skremmende fort!

Mathilde Nicoline: Sette pris på lyspunkter er en veldig fin ting om man får det til!

Ine: The more the merrier!

Kristine: Takk for det! Ja, sånt må markeres.

Ragnhild: Åh, Facebook-feeden min var full av slike "Blomster og sjokolade på en teit Hallmark-høytidsdag er ikke noe vits i, heller romantikk eller hjelp til husarbeidet i hverdagen!"-greier - som om det er noen motsetning? Helt enig i at handelstanden tar av noe grassat, men at det er noe negativt med å ha en ekstra kjærestedag skjønner jeg ikke. Romantikk i hverdagen er jo uansett noe man bør strebe etter, men hvilken skade kan det gjøre å gi hverandre blomster på en tirsdag i februar? Vinteren er lang nok som den er.


Synne sa...

For en super start på dagen! Jeg synes også det er viktig å markere de små tingene - vil jo helst feire og kose meg mest mulig, hoho!

Populære innlegg