torsdag, mars 16, 2017

Kva las du no?


Hva leser dere for tiden? Bøker dere vil anbefale andre? Jeg vet at mange lar seg inspirere av disse postene, kommentarfeltet i særdeleshet, så det er moro om dere kan legge igjen en liten leserapport her!

Jeg leser Paul Austers "The Music of Chance", som går inn i rekken av Austerbøker som passer meg midt i blinken (dvs alle). Et ekstra pluss som kommer med baby, forresten: stellebag med plass til bøker! Slike vesker slipper man jo å bære, de kan stappes innunder vogna! Da ødelegger man ikke skuldrene sine på å bære bøker, og man kan slenge seg ned i sola eller på en kafé mens babyen sover - og lese. Og særlig nå når uteserveringene åpner og det er vår! Som jeg har lengtet!!!

43 kommentarer:

k sa...

Jeg har lest Arv og miljø og Et norsk hus av Vigdis Hjorth de siste ukene, og er veldig imponert over hvor godt hun skriver. Men nå får det holde med norsk samtidslitteratur for en stund, og jeg har begynt på Endless night av Agatha Christie. Den er god- litt uvanlig for henne å være, men uhyggelig og spennende. God lesning!

Maje sa...

Det er litt dårlig med konsentrasjon til å lese om dagen, så derfor passer det utmerket med noveller. Nå er det "Åtte prosent av ingenting" av Etgar Keret. Litt absurd og veldig underholdende.

Ellers holder jeg fortsatt på med dokumentaren om Shakespeare & company og En liten verdenshistorie av Gombrich. Det tar litt tid, men de er gode begge to.

Julia sa...

Leser generelt lite utenom faglitteratur nå mens jeg studerer, men slukte Lena Anderssons Egenmäktigt förfarande på et blunk nå i helgen. Var kanskje ikke verdens smarteste trekk å lese om et typisk 'hvorfor svarer han ikke?'-scenario mens jeg selv telte på knappene om jeg skulle sende melding eller ikke, men det gikk jo heldigvis bedre for meg enn for henne, hah. Uansett, les den. Ble så imponert over språket at jeg måtte be min kjære mor om å sende bok nr to i posten, og grugleder meg til å lese mer om Ester Nilsons kjærlighetsliv.

Hermia Says sa...

I helgen som var läste jag ut Maja Lundes fina och tankeväckande Binas historia. Vilken bok! Igår avslutade jag en annan bok, Ingenstans att vila mitt huvud, av Francoise Frenkel. Författaren berättar om sitt liv som bokälskare och ägare till en fransk bokhandel i Berlin under krigstiden. Eftersom hon är judinna tvingas hon på flykt och lämnar Berlin för att söka lugnet i sitt älskade Frankrike. Levande berättad och skriven tätt inpå händelserna var det en riktigt stark läsupplevelse. Nu har jag startat en tidig påskekrim-läsning med en svensk deckare - Smultron, bröllop och döden av Kristina Appelqvist som utspelas i universitetsvärlden och (vilket jag ser fram emot) i Verona.

Anonym sa...

Er i ferd med å avslutte Donna Tartt "Stillitsen". Liker den veldig godt. Har ikke helt bestemt meg for neste prosjekt, men tror det må bli noe nyere norsk nå.
På øret har jeg Carson McCullers "Hjertet er en ensom jeger". Den har jeg lest som pensum på engelskstudier for ca hundre år siden. Et koselig gjenles/gjenhør, nå i norsk språkdrakt.

Anonym sa...

Hei!
Leser følgende:
Henry James: Portrett av en dame
Thorvald Steen: Det usynlige bibliotek
Hans Olav Lahlum: Haimennesket på lydbok
Roma reiselektyre, snart venter en lang weekend der:)

Lektor Tørrdal sa...

Stavanger bibliotek har tilbud om appen Overdrive med engelske lydbøker. Akkurat nå er jeg tungt inne i Harry Potter and the Order of the Phoenix. Jeg har nå lyst å bli lærer ved Hogwarts .....

Anonym sa...

Eg les fortida Mom & Me & Mom av Maya Angelou.

Anonym sa...

Jeg leser Moranifesto av Caitlin Moran. Morsom, reflektert og spissformulert - som vanlig. Om feminisme, krig, politikk - og David Bowie. For å nevne noe.

Veldig kjekt med akkurat denne sjølmeldinga nå - jeg er på leit etter en norsk roman å lese, og får sikkert mange fine tips her :)

Marit sa...

Jeg leser ingenting akkurat nå, men ble inspirert av dette kommentarfeltet, så jeg skal jammen ta en tur til biblioteket på vei hjem fra Blindern :-)

Trude sa...

Så fin bakgrunn det er i bloggen nå <3

tea sa...

Jeg leser Sult av Knut Hamsun og Donald-pocket for tiden. Kontraster!

koristen sa...

Jeg konsumerer ny fantasy på norsk fordi jeg skal skrive en artikkel om emnet. Mye fint, for eksempel "Caraval" av Stephanie Garber, som jeg akkurat har begynt på. MEN - det er altfor liten dragetetthet i disse moderne bøkene, så jeg må spe på med litt gammel Anne McCaffrey innimellom :-)

Nå fikk jeg også lyst til å lese noe helt annet - "Moranifesto" har gått meg hus forbi, og jeg digger den dama!

Frk Luna sa...

Har nettopp lest ut Hagen i Hartington av Sante Montefiore, som jeg likte overraskende godt. Akkurat begynt på Indias datter av Shilpi Somaya Gowda.
Venter på at det skal bli min tur på biblioteket for å lese Skyggesøsteren av Lucinda Riley - laang kø!
Ellers må jeg bare anbefale På ville veier av Cheryl Stray - den er episk!! Og ja - det er den boka som fikk Lorelai til å gjøre noe hun vanligvis ikke gjør i den siste sesongen! ;) (Spoilet ikke noe nå, vel, for de som ikke har sett den enda? :D )

Frk Luna sa...

Cheryl Strayed, skulle det stå:)

Christina sa...

Jeg er nettopp ferdig med To søstre av Åsne Seierstad og anbefaler den sterkt til alle og enhver!

glow sa...

Den ærlige bedrageren av Tove Jansson. Veldig fin å lese om vinteren, selv om det nå letter mot vår da.

Marta sa...

Eg les fyrst og fremst barnebøker eg skal formidla i praksis for tida, blant anna Aurora i blokk Z, som eg heilt hadde gløymt at er SÅ fin. Eg er godt i gang med formidlinga av ho til ein gjeng tredjeklassingar, men tips til opplegg takast likevel i mot med glede, sidan det tidsvis er utfordrande å halda på merksemda deira.
Elles kosar eg meg med Harry Potter og Agatha Christie mellom slaga, noko meir utfordrande fristar ikkje akkurat no.

Marit sa...

Leser "Hjertet er en ensom jeger" av Carson Mc Cullers, og avsluttet nettopp "Noe skal skje" av Therese Aasvik. Den første hadde jeg store forventninger til, og den innfrir! "Noe skal skje" leste jeg etter anbefaling fra en annen bibliotekar. Likte den veldig godt. Nydelig språk, sår og spennende. Hører "Uroens bok" av Fernando Pessoa på lydbok. Underlig.

irma sa...

Jeg leser Lasse Wardenær Fosshaug sin bok "Alt etter havet" som har perlesetninger som denne: Kjente hjertet slå av glede, ikke av nødvendighet. Anbefales!

Stupedama sa...

Jeg har akkurat begynt på Not that kind girl av Lena Dunham. Har også Gustav Flaubert Madam bovery liggende. Samt venter Chimamanda Ngozi Adichie sin Dear Ijeawele, or a Feminist Manifesto i posten. Den gleder jeg meg til!!!!

Maren sa...

Stellebag med bok blir en super greie utover våren! <3 Akkurat nå leser jeg en ungdomsbok som heter Simon og homo sapiens-agendaen, som jeg lenge har vært nysgjerrig på.

Anonym sa...

Har akkurat fullført Ravneringene-trilogien. Jeg likte den første boka Odinsbarn kjempegodt og ble helt oppslukt. De to neste likte jeg ikke like godt, men godt nok til at leste dem i løpet av kort tid ;) Jeg er nå usikker på om jeg skal begynne på Hjertet er en ensom jeger eller Sjarmen med tarmen. Kanskje begge samtidig? (før Ravenringene leste jeg Us av samme forfatter som har skrevet One day. Ikke like morsom som One day, men den var ganske søt).

Anonym sa...

Har nettopp lest påskekrimmen på forskudd, "The ice twins" av S. Tremayne, som er mer spenning/thriller enn krimfortelling. Og uvanlig og spennende var den. Nå er jeg i gang med Dea Trier Mørch sin "Skipet i flasken". Jeg leste de 4 første bøkene av henne på slutten av videregående. Leste "Vinterbarn" om igjen i fjor og tenkte "Hvorfor var det ingen som nevnte denne da jeg var innlagt på Ullevål vinteren 2015-16 med alvorlig svangerskapsforgiftning?" Akkurat som hovedpersonen. Ja ja, noen gjenlesinger er veldig trivelige, men "Skipet i flasken" er et nytt bekjentskap. Har blitt lite lesing på tur ut med knøttene, de sov bare en halvtime på dagen i fjor og selvfølgelig aldri samtidig! Men utover høsten og vinteren, da de har sovet natten gjennom med noen unntak, og tv har vært skuffende på film- og seriefronten, har lesing tatt seg kraftig opp. Har nå lest 15 bøker siden denne tiden i fjor. Veldig deilig!

Lille My

namnam sa...

Har vært i en lesetørke en god stund nå. Jeg har masse bøker liggende men lite som frister. Har begynt på Anansi Boys av Neil Gaiman og jeg faller ikke helt for konseptet, men skal gi den en sjanse. I påska håper jeg å få tid til lesing og at jeg får leseoverskuddet tilbake. Bra med tips fra glamourleserne! :)

Dahlia sa...

Som Christina ovenfor har jeg også akkurat lest ferdig Åsne Seierstads To søstre. Veldig interessant, om å svikte opphavet sitt, ta kontroversielle valg og forlate det vestlige samfunnet. Nå har jeg tatt fram Jorge Luis Borges Samlede fiksjoner, som jeg leser i litt nå og da. Den er full av skatter. Og så har jeg lyst til å lese noe av Virginia Woolf igjen, men har ikke helt bestemt meg for hva.

Glamourfilologen sa...

Jeg har nettopp avsluttet Hus og hjem av danske Helle Helle, og holder nå på med Ned til hundene av samme forfatter. Begge romanene har jeg lest mange ganger, men jeg blir aldri lei av det elegante språket og den minimalistiske fortellemåten. Anbefales!

Susie sa...

Jeg leser 'Diabolo i fare' av Gabi Adam. En ungdomsbok/hestebok.

Stine Arkeologine sa...

Jeg leser to bøker i kategorien "nature writing" nå, hva kan man kalle det med et godt norsk ord? Den ene er "The moor. A journey into the English wilderness" av William Atkins, som handler helt konkret om den engelske heia som naturtype og biotop, men også om historie, legender og litteratur knyttet til den ("Wuthering heights", f.eks.!). Veldig fin! Den andre er en reiseskildring fra 1882 skrevet av tre engelske ungdommer på reise i Norge. Utrolig morsom lesing, ikke minst fordi de har en så gjennomført tørrvittig humor at jeg ler høyt underveis. Så merkelig lik den vi hadde da jeg var i den alderen, nesten 100 år senere! Den heter "Three in Norway by two of them", utgitt på nytt av "Forgotten Books", virkelig en skatt av en bok!

Eirin sa...

Jeg har nettopp lest ferdig Husfrue av Sigrid Undset. Jeg leser Menn som ingen treng av Frode Grytten, og er ikke helt sikker på hva jeg skal lese ved siden av. Jeg har begynt litt på Tess of the d'Urbervilles av Hardy. Vurderte også My cousin Rachel av Daphne du Maurier (likte Rebecca veldig godt). Får se hva jeg ender opp med.

Anaruh sa...

Hos meg går det i Sweet tooth av Ian MecEwan for tiden. Ble ferdig med Det var DDR av Astrid Sverresdotter Dypvik forrige uke, og har planer om å begynne på Spionen som komm inn fra kulden av John le Carré etterpå. Med andre ord jeg er inne i en skikkelig inne i en kald krig/østblokkland/spionperiode sånn lesemessig sett, og det er sikkelig spennende. I helgen har jeg i tillegg planer om å følge opp med Goodbye, Lenin på filmfronten.

Gaiageist sa...

"Mare" av Kristin Sørsdal (oversetteren av Ferrantebøkene)

Anonym sa...


Jeg har nettopp lest Synnøve Solbakken og har faktisk ikke lest denne Nobelprisboken før!
Verden har gått framover på mange måter, heldigvis!

Rannveig sa...

Jeg holder på med to bøker som jeg har slitt litt med å komme gjennom, men som jeg ikke vil gi opp før jeg har lest dem ut. Den ene er M Train av Patti Smith. Har lest den litt av og på mellom andre bøker fordi jeg synes den er fin, men også litt kjedelig. Den andre boka er Skriftemål av Leo Tolstoj om hvordan han ble kristen i godt voksen alder. På en måte er det interessant og han skriver bra som alltid, men det er ikke et tema som fenger meg veldig. I ventebunken min har jeg Men explain things to me av Rebecca Solnit og Manfield Park av Jane Austen. Håper å få begynt på en av dem i løpet av helga.

Anonym sa...

Jeg har bestilt Skyggeserien til Maria Gripe og gleder meg til å lese den.

Anonym sa...

Har akkurat lest ut "De fem årstidene" av Gaute Heivoll, den anbefales! Jeg er riktignok litt tynnhudet for tiden og synes den var veldig trist, men det er ikke sikkert andre har det inntrykket. Utrolig hvor mye sinnsstemning har å si for hvordan man oppfatter og liker en bok. Nå må jeg ha noe litt lettere kjenner jeg, vurderer "Lille tre" av Forrest Carter. Det var en av min morfars favorittbøker, og kan av den grunn være litt vemodig å lese, men jeg får prøve. "Slekters gang" av Jan Kjærstad lokker også. I påsken skal jeg unne meg å starte på Austers "4321".

Hilsen Ida i Bergen

Anonym sa...

Hei!
Det går mest i lydbøker her for tiden; da unner jeg meg skjønnlitteratur mens jeg går tur, rydder, sitter på buss, etc. Ellers leses det mest faglitteratur pga av studier.

I spilleren nå: Arnhild Lauveng - I morgen var jeg alltid en løve. Sterk og opplysende lesing om forfatteren som tidligere hadde diagnosen schizofreni.

Papirutgave som jeg leser på sengekanten: Nan Sheperd - The Living Mountain. Får veldig lyst til å dra til Skottland og gå i fjellet.

God lesning alle sammen!

Anonym sa...

Her var det mange gode tips om bøker å lese. Så i går kjøpte jeg "Hjertet er en ensom jeger" av Carson McCullers, den lover veldig bra. Ellers skal jeg straks starte på "Den hvite veien" av Edmund de Waal, forfatteren av "Haren med øyne av rav". Det er en av de beste bøkene jeg har lest, anbefales på det varmeste.
Takk til Glamourbibliotekaren for en kjempefin blogg, og til dere andre for alle boktipsene! God helg!

Elisabeth sa...

Den siste uka har jeg bare lest resultatlista til Finnmarksløpet og saker på nettsidene til løpet! Men i morgen flyr jeg hjem og da skal jeg lese ferdig boka jeg holder på med, "Du er ikke sann!" Den er ... helt grei, men ikke helt noen höjdare foreløpig, ca halvveis inn. Håper de har etter-mammut-salg i bokhandelen hjemme, så jeg får med meg noe av det også!

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk for alle leserapporter! Det er bare å pøse på, hvis flere vil bli med!

Hanne sa...

All gjeldende fornuft av W. Mülheisen var fantastisk fin, Mülheisen blir bare bedre og bedre. Anbefales alle, spesielt godt voksne lesere, hun setter så fint ord på endel utfordringer man midtveis i livet støter på, oppløftende og viktig lesning.

Ingerid sa...

Akkurat nå: Utvandrarna av Vilhelm Moberg. Jeg har bare lest ca 100 sider, men det er virkelig en stor leseopplevelse. Jeg er vanligvis litt skeptisk til klassikere, men denne innfrir. Nylig: The Diary of a Provincal Lady, av E.M. Delafield. Lettlest, morsom, og veldig levende dagboksskildring fra 1930- og 40-tallet. Jeg kjente meg veldig igjen, uventet nok, stilen og tonen var veldig gjenkjennelig. Begge anbefales varmt.

Anonym sa...

Leser Isabel Allendes : Den japanske elskeren (for 2. gang). En vakker og viktig bok. Løp og kjøp eller lån på biblioteket. .mette

Populære innlegg