søndag, mars 19, 2017

Påskeadvent!


Det er tre uker til palmesøndag, så nå tror jeg vi starter oppkjøringa til høytiden her. Det er påskeadvent! Jeg har begynt så smått i dag med en liten krukke påskeliljer, pastellfargede lys, og A.C. Perchs påskete. Jeg kjøpte den gigantiske boksen i fjor, og rakk jo ikke å drikke 10% en gang (siden jeg også helte innpå både Black Cat og Solberg Hansen sin). Den har heldigvis bevart smaken godt, så den duger i år også. Den smaker godteri! Ikke ulik de andre hvite teene til Perchs. Jeg venter bittelitt med de to andre påsketeene mine - de er så ekstra gode og nostalgiske, så da bør det være litt nærmere høytid først for min del.
Påsketeen serveres i gult servise. Siden forrige påske har jeg jo forresten kjøpt enda et gult vintage-servise, så det må bety at et nytt påsketeselskap burde være innenfor rekkevidde. 


En appelsin kan vi jo også ta med for stemningens skyld!

Denne helga i fjor var det palmesøndag, og jeg husker vi satt ute hele dagen - først lang frokost, så lang samtale, så lesing av bøker. Det var fint vær i går også, dog ikke riktig så varmt som i fjor, så jeg har ikke startet utelesesesongen ennå. Kalde vårvinder er skumle, vips så er man forkjølet! Men kanskje i løpet av uka; det er jo meldt ti grader her mot helga! Det pleier virkelig å være en av årets merkedager altså; den første hagelesedagen. Dagens i dag skal i alle fall brukes til lesing. Starting now! Sola skinner inn vinduet og varmer meg.

P.S. Det blir mer påskeadvent utover når det nærmer seg påske! Det er mye å ta tak i - musikk, påskekort, pynting... men ikke riktig ennå. 

P.S. I morgen kommer den årlige "Fine ting med mars"-lista! Reprise fra i fjor er det nok stort sett, men mars er jo mars hvert år, så de samme tingene gjelder nå også!


9 kommentarer:

Trude sa...

Så koselig :-) Påskeadvent adopterte jeg (og tre venninner) fra denne bloggen for et par år siden, og i går fikk jeg en innbydelse i posten til påskeadventsmiddag neste helg, juhu!

Lektor Tørrdal sa...

Jeg startet oppkjøringen til påske på en Gjenbruk i går med å kjøpe en påskehøne som ligner mistenkelig på figurer fra "Wallace and Gromit", og som har fått navnet Magdalena.

Mathilde Nicoline sa...

Ti poeng til deg for å være enormt flink til å feire, alt! En stor inspirasjon i en litt vanskelig hverdag.

Glamourlæreren sa...

Endelig! Jeg har ventet lenge, dette er et høydepunkt hvert år! Her må dessverre kvelden benyttes til å rette prøver, men jeg har påskeadventsstemningen i hjertet nå!

Ingunn sa...

Så deilige farger, gleder meg til mer vår i bloggen :-) Tenkte på deg i går faktisk, da jeg satte meg ute i bakgården for å lese litt. Utelesing har jeg på en måte lært av deg :-) Det ble fort kaldt ja, i dag holder jeg meg inne. Husker palmesøndag helga i fjor, det var helt fantastisk. Fortsatt god påskeadvent!

Dahlia sa...

Jeg liker så godt måten du blander ulike pasteller på. Blek blågrønne lys settes herved på min påske-handleliste. Jeg er veldig glad i påsketeen til Black Cat, og har drukket to store kanner i helga. I år skal jeg også prøve Perch din, tenker jeg. Og kanskje lage litt påskemarsipan. Fint å bli inspirert av bloggen din.

Anonym sa...

De bildene ga varme i sjela! Heia påskeadvent!

Livet, døden, kjærligheten og bamsemums sa...

Idag har jeg vært typisk nordmann, gått fra smeltende snø og solvarm uteplass, til ski og skog og masse snø! Deilig!
Men skal sannelig ha litt påskeadvent, med pastellfarger og vårblomster. Var så helfig å få ett gavekort fra en blomsterbutikk, deler opp og nyter lenge!

Glamourbibliotekaren sa...

Trude: Så hyggelig!

Lektor Tørrdal: Hehe. Kanskje den er fra Chicken Run?

Mathilde Nicoline: Tusen takk for det! :) Hyggelig å høre (og lykke til med hverdagen!)

Glamourlæreren: Godt å høre! Lykke til med prøvene!

Ingunn: Haha, så moro! Ja, utelesing har jeg nok misjonert for ganske mye her i bloggen.. men jeg har vel ikke akkurat funnet opp konseptet :D

Dahlia: De pastellfargede lysene var et innfall bare! Det vil si, jeg tror jeg gjør det samme til hver påskeadvent når jeg tenker meg om. Kanskje fordi jeg tidligere har sittet igjen med gule lys til langt uti mai, så etterhvert har jeg funnet ut at pasteller også fint kan være påskefarger! Eller vårfarger, i det minste.

Anonym: Så fint! Heia heia!

Livet, døden osv: Ooh, de beste gavekortene kommer derfra! (og fra bokhandler og platebutikker)

Populære innlegg