onsdag, mars 22, 2017

The music of chance / Paul Auster. - New York : Penguin, 1990. - 217 p.


Dette er Auster på sitt mest uhyggelige. Ikke veldig eksplisitt skummel egentlig, men stemningen kommer snikende - på lik linje med flere av hans andre bøker. Hvordan tilfeldigheter sender livet i en helt annen retning. Hvordan man plutselig kan endre seg, hva som blir viktig for en. Romanen kombinerer flere ting som stresser meg å tenke på: Gambling, å være i fangenskap, uflaks (eller nevnte tilfeldigheter). Til sammen blir det mer en nok uhygge for min del. Men svært fascinerende, som alltid. Paul Auster altså, for en forfatter! Etter at Vonnegut døde rykket Auster opp på toppen av lista over nålevende yndlingsforfattere. (Det vil si - jeg er jo ikke så glad i å rangere på den måten, det er nok mange flere som deler den førsteplassen med han.) 

Jeg håper han har mange år igjen å skrive. 70 er jo bare ungdommen! Hans nyeste er på over 800 sider, og jeg har tenkt å bruke lang tid på den. 

Boka kjøpte jeg på en Tronsmo-raid nå sist høst, som belønning etter en tannlegetime - som jeg jo alltid pleier å gjøre siden tannlegen min holder til rett rundt hjørnet for dette fantastiske vannhull for bokelskere. (Dette var forøvrig to dager før vannet gikk...)

Flere Austerbøker som er omtalt i denne bloggen: 


3 kommentarer:

Anonym sa...

Noterer meg denne også! Takk for mange gode boktips, og for å ha introdusert meg for Paul Auster! Astrid

Anonym sa...

Takk for tipsene, jeg har lest altfor lite av Paul Auster, så dette passet fint! Jeg har lest langt flere av bøkene til (kona) Siri Hustvedt. Bra par!!
Leste for noen år siden Austers Timbuktu, og den anbefaler jeg sterkt til alle med et stort hjerte for hunder. Jeg ga den videre til en hundeelskende venninne og hun ble helt oppslukt. Fortsatt god uke alle! :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Astrid: Bare hyggelig! :)

Anonym: Ja, Timbuktu er rørende!

Populære innlegg