torsdag, april 06, 2017

Kva las du no?


Hei! Hvilke bøker sitter dere med nesa i for tiden? Og hva har dere tenkt å lese i påska? La formidlingsgleden strømme og inspirasjonen komme i kommentarfeltet - det er så morsomt å høre hva dere leser. 

Mitt store leseprosjekt for våren er Paul Austers "4 3 2 1" som jeg nikoser meg med. 800 sider betyr at den ikke blir ferdiglest med det første, særlig ikke fordi jeg leser andre ting innimellom. Som for eksempel Joan Didions "South and West", en av bøkene jeg kjøpte i belønning til meg selv etter et tannlegebesøk her om dagen. Min tannlege holder til rett ved Tronsmo, så jeg stikker alltid innom der og fråtser i etterkant! 

Jeg pleier å lese en Agatha Christie i påska, så jeg tipper det blir noe sånt i år også. Den nyeste til Marian Keyes + en Lisa Jewell er også aktuelle, vanedyr som jeg er. De to egner seg godt i solveggen/hengekøya om våren, og minner meg om hvordan jeg slukte Josie Lloyd og Emlyn Rees' bøker i påskeferien i studietida. 

Så får vi se hvor mye lesetid det blir blant kaffeslabberaser og sosialt samvær med slekt og venner! En svipptur innom biblioteket blir det uansett. 


28 kommentarer:

Maja sa...

Topp! Timingen kunne ikke vært bedre! Gikk og ventet på en påske-spesial av kva las du no, for å få inspirasjon! Jeg er midt mellom bøker nå, leste siste Knausgård her forleden og er nå på jakt etter noe deilig avslappende til påska. Venter i spenning på hva som dukker opp utover dagen her i kommentarfeltet! Alltid inspirerende. Noterer meg selvfølgelig Auster også, Glamourbibliotekaren!

Julia sa...

Leste begge bøkene om Ester Nilsons ulykkelige kjærlighetsliv nå nylig (Lena Andersons fabelaktige romaner), nå ligger Nabokovs Lolita klar, etter anbefaling av tre venner. Håper jeg klarer å finne tid og leselyst igjen, sånn at jeg for eksempel også får begynt på det nyeste ettbindsverket om universitetets historie (litt av en murstein, minner mest om "Hogwarts, a history - aner visse likhetstrekk).

Anonym sa...

Åh, jeg er på Nina Björk-kjøret, og blir så lykkelig over presisjonen, kapitalismekritikken, formuleringsevnene og måten hun dissekerer samfunnets individualisme, kjøpejag og varetenkning på. Og jeg elsker måten hun skriver om kjærlighet og omsorg på, som motkultur og kollektivitet, selv om hun kanskje kan bli litt i overkant utopisk til tider. Leste først den siste boka hennes om Rosa Luxemburg, nå holder jeg på med Lyckliga i alla sina dagar fra 2012. Anbefaler disse bøkene til alle som trenger en knallrød vitamininnsprøytning. :-)
Før det leste jeg I love dick av Chris Kraus, som er strålende og overveldende og klok, den også.
God lesepåske!
LottaDahlia sa...

Stille natt av Ragnar Hovland er boka jeg leser nå. Har lest den før, men den er minst like fin denne gangen. Jeg har også startet på Orlando av Virginia Woolf, og planlegger å lese mer av henne fremover. Kanskje også se nærmere på flere i Bloomsbury-kretsen. Satser på sol, hage og bøker i påska.

koristen sa...

Er på krimkjøret for tiden og har for øyeblikket "Vær på vakt" av Harlan Coben i sekken. Spennende og velskrevet, men dessverre dårlig oversatt.

I påsken har jeg lyst til å lese noe helt annet, for eksempel "Dyrenes indre liv" av Peter Wohlleben om dyrs følelsesliv.

Dahlia - jeg anbefaler "The Letters of Vita Sackville-West and Virginia Woolf" redigert av Louise DeSalvo. Orlandos brev til sin skaper :-) Fort gjort å havne på Bloomsbury-kjøret. Det skulle de visst, at deres liv og verk fremdeles fenger etter ca 100 år!

Bliss sa...

Har akkurat lånt meg Jussi Adler-Olsen Alfabethuset. Mange skryter av den, det er påske og den er lang. Foreløpig synes jeg den er mest bare grotesk, men kanskje den kommer seg?
Forrige bok jeg leste som jeg absolutt kan anbefale er Synøves system, handler om rydding og det er perfekt når jeg er på flyttefot!

Anonym sa...

Har akkurat lest ferdig bok nummer fire i Napolikvartetten til Elena Ferrante. For en romanserie! Kjenner det nærmest som en deltakende observasjon av byen og hverdagslivet der fra 50-tallet til i dag, gjennom 2000 sider med driv og dynamikk. Har nettopp lest en annen bok av henne også; Svikne dagar. Ikke noe dårligere den. Nå trenger jeg en pause fra Italia, og tenker å gå i gang med Den store havboka av Morten A. Strøksnes. Blir ellers alltid inspirert av boktipsene her, så tusen takk alle sammen! :-)

Elisabeth sa...

Jeg leser flere på en gang, skjønt de siste par ukene har jeg ikke tatt meg tid til å lese så veldig mye - livet har vært litt for travelt. Men etter i dag (konferanseavslutning) er det roligere tider i vente og rom for flere bøker. Påske ftw! Jeg leser Halfdan W. Freihow sin 'Du er ikke sann', og på nattbordet ligger 'Allsang' av Eivind Buene. Der ligger, for å være ærlig, også ei bok som heter 'Den tidsreisendes kvinne'. Jeg fikk den i ei bokutfordring på fjasboka, men har ikke helt klart å komme meg gjennom den.

Planer for påske: Finne meg ei chicklit-bok i paperback som kan være med ute på verandaen når det ikke er for kaldt, og fullføre Allsang-boka. I morgen skal jeg til tannlegen, og vurderer å unne meg ei bok fra Norli etterpå hvis det går bra og jeg ikke dør. Jeg har lyst til å lese noe lettvint og ikke-pretensiøst i helga!

Eline sa...

Eg starta nett på tredje boka i Napoli-kvartetten, av Elena Ferrante. Eg er student og synast sjølv eg les alt for lite skjønnlitteratur. Eg orkar i regelen liksom ikkje ENDA meir lesing når kvelden kjem. No når påska nermar seg, derimot, får eg endeleg tid til å roe. Eg skal ta meg heilt fri frå studiet, og lade batteria skikkeleg, med blant anna "Dei som flyktar og dei som blir". Og så trur eg at eg må lese "Appelsinpiken" av Jostein Gaarder ein gong til, berre fordi eg har tenkt så mykje på den dei siste dagane. Den er jo så fin :)

Anonym sa...

Jeg leser Skyggebøkene av Maria Gripe. Skal lese de ferdig i påsken. Ettersom jeg begynte å lese i To søstre i en bokhandel og ble revet med, har jeg bestilt den med klikk og hent og skal også lese den i påsken. Innimellom rydding til våren og film. Har ti dager fri. Deilig!

k sa...

Jeg har nettopp lest ut On writing av Stephen King. Svært interessant bok, blanding av selvbiografi og om hvordan skrive bøker. Nå leser jeg The Secret Place av Tana French, veldig god den også! God påske og god lesning :)

Lektor Tørrdal sa...

Jeg ble ferdig i forrige uke med den fantastiske "Et lite liv" av Hanya Yanagihara. En helt grusom historie, men så utrolig velskrevet.
Nå holder jeg på med "Sovjetistan" av Erika Flatland som var boken i "Hele Rogaland leser" i fjor. Jeg er helt fascinert av historien til de tidligere Sovjetrepublikkene, og Flatland skriver engasjerende og informativt. Den anbefales på det sterkeste.
Jeg har lånt "Tørst" av Nesbø, men gleder meg også til å lese "Nei og atter nei" av Nina Lykke. En liten sliten ettermiddag etter en litt for hektisk skoledag fant jeg boken og falt for setningen "For Ingrid har både familielivet og læreryrket mistet glansen." Den må jo bli bra.
Ellers hører jeg på Harry Potter på Overdrive Appen, og blir større og større fan av Stephen Fry. Det er den beste lydbokinnspilleren jeg har hørt. Teksten blir levende i hans formidling.

Lovise sa...

Jeg leser Vinternoveller av Ingvild Rishøi, og Last Night in Twisted River av John Irving. Til påskelesing har jeg på lur "The Silkworm" av Robert Galbraith (aka JK Rowling).

Anaruh sa...

Jeg leser også på Aisters 4 3 2 1, og liker den såååååå godt! Men fordi den er for stor til å ha med rundt i veska, leser jeg også andre ting innimellom. Forrige bok var en gjenlesning av Å være ung er for jævlig av Christiane F, en bok som gjorde sterkt inntrykk på meg for 20 år siden. I veska nå har jeg En dag i Ivan Denisovitsj' liv av Alexander Solsjenitsyn, men den har jeg ikke fått begynt på ennå. I tillegg hører jeg Det synger i gresset av Doris Lessing på lydbok.

Når jeg tenker meg om, kan det hende det blir litt klassisk påskekrim i løpet av ferien også. Agatha Christie, kanskje? Eller Bernhard Borge? Eller Jonatan Jerv?

namnam sa...

Jeg leser første bok i Napolikvartetten, og har i tillegg tatt med meg Her Fearful Symmetry av Audrey Niffenegger i påskebagasjen. Satser også på å finne en lettbent krim i bokhylla til kjæresten dersom jeg skulle gå tom i løpet av ferien.

karrimarri sa...

Heisann. Long time, no raport :) Men her kjem i alle fall leserapport frå Vestlandet. I påska planlegg eg å gjere meg ferdig med novellesamlinga til Jakob Arvola "Jeg vet hva du driver med". Ein twistpose av ei bok. Kan anbefalast på det varmaste. I tillegg vert det krim av Christie, og ikkje minst "Tørst" av Jo Nesbø.

Maje sa...

Det er litt dårlig med lesing om dagen, men jeg har fortsatt "En liten verdenshistorie" av Gombrich i vesken. Tar et kapittel i ny og ne. Ellers er det Agatha Christie (oppkjøring til påske) på lydbok ("Murder is easy") og en bok på nattbordet som jeg skal begynne på i påsken: "Berlinhistorier: kald krig i den delte byen" av Dypvik.

Anonym sa...

Til Elisabeth, er det den boka som heter "The Timetravellers Wife" på engelsk? I så fall, legg fra deg den norske oversettelsen og les den på engelsk i stedet, det er nemlig noe helt annet. Setninger som: "Our life together is punctuated by Henry's small absences" bl.a.

Jeg holder på med "Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv" av Tomas Espedal etter å ha fått den anbefalt. Sara Paretskys "Body work" får bli påskekrimmen. Ellers har mine foreldre planer om å kvitte seg med masse bøker (ja, ikke sant), så jeg får se om jeg kan adoptere noen som kan få flytte inn i min bokhylle i stedet.

Ønsker alle en riktig god påske!

Hilsen Ida i Bergen

Anonym sa...

Leser Portrett av en dame av Henry James, brukt lang tid på den.
Leser samtidig Renhet av Jonathan Frantzen, men legger den litt vekk i påsken til fordel for krim. Leser engelsk krim i påsken. Har en ulest bok av Dorothy Sayers i hylla, kanskje blir det også en Agatha Christie.

Rannveig sa...

Akkurat nå leser jeg "Shadows of self" som er bok nr fem i Mistborn -serien til Brandon Sanderson. Spennende og underholdende. I går hentet jeg påskelektyren på biblioteket: "Du dør ikke" av Linn Strømberg og "Crown of Midnight" av Sarah J. Maas.

Ingerid sa...

Var syk i forrige uke og leste ferdig Napoli-kvartetten, jeg også. Den blir med meg lenge, for det var virkelig givende. Har såvidt begynt på Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie, den er lovende, så den får bli med på ferie. Tar sannsynligvis også med Herrene i skogen av Kerstin Ekman, litt tilfeldig i norsk oversettelse, anbefalt av min mann. Den tredje boken som blir med er Svetlana Aleksievitsj' bok om de russiske Afghanistan-veteranene, på russisk. Erfaringen tilsier at det ikke kan være eneste bok med, det blir for trist. God lese-påske!

Unknown sa...

Nå leser jeg "The last letter from your lover" av Jojo Moyes . I påskeferien skal jeg lese "Tråden " av Victoria Hislop.

Glamourlektoren sa...

Jeg leser Birgit Alms roman Endelig skal vi le - om en alenemor med drømmer for seg og barnet sitt, men som sliter tungt med dårlig økonomi og ditto husvære i et ellers privilegert nabolag. Fikk den til jul og har ikke kommet skikkelig i gang før nå. Den er god og tankevekkende satire - om sosiale forskjeller vi ikke tenker så mye over i hverdagen, men som like fullt er der.

Og så fikk jeg Jan Kjærstads Slekters gang til bursdagen min her om dagen i en herlig, tykk pocketutgave, og den gleder jeg meg til.

Har nettopp avsluttet Simen Ekerns bok om etterkrigstidens Roma sett fra byens skyggesider. Utrolig interessant - han skriver levende og personlig og har store kunnskaper og fantastisk evne til å finne fram til intervjuobjekter som kan fortelle om byens nære fortid og alle motsetninger og allianser. Alt veldig knyttet til Romas gater, som jeg kjenner godt. Skjerpende å få en ANNEN historie fra La dolce vita-perioden og fremover!

Stine Arkeologine sa...

Jeg har akkurat lest Maxim Gorky "My childhood" som er den første av tre selvbiografiske bøker. Den beskriver en barndom full av brutalitet, vold og fattigdom, en påkjenning å lese men mens jeg kan angre på noen bøker jeg blir søvnløs av, så angrer jeg ikke på denne. En nøktern og klarsynt beskrivelse av menneskelighet på godt og vondt som jeg ikke ville vært uten. Egentlig passer den for påsken, og en hendelse i den er spesielt symbolsk akkurat nå, men koselig lesing er det ikke! Ser at flere her leser Orlando, så morsomt - den har jeg tenkt på lenge, tror den må bli med på hytta i år! :-)

.mette sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Mathilde Nicoline sa...

Hehe. Mitt leseprosjekt er av alle ting Harry Potter bøkene. Jeg er vanligvis ingen storleser av fantasy, men altså det universet der betyr liksom så mye for meg. Kanskje er jeg litt i en periode hvor jeg trenger å kunne stikke av litt og bli avledet uten å måtte fordype og filosofere. Deilig å bare bli underholdt også.

Anonym sa...

Jeg leser "shoppingfri" av Irina Lee :)

Anonym sa...

Jeg har lest ferdig Linn Ullmann "De urolige". En fantastisk fortelling om det uvanlige ved å være dattera til to store kulturpersonligheter og det vanlige i livet som alle kan kjenne seg igjen i. Anbefales!

Populære innlegg