onsdag, mai 10, 2017

Far mor og oss / Johan Borgen. - Oslo : Gyldendal, 1971. - 101 s. - Lanterne-Bøkene 157Denne er morsom! En kunstnerfamilie og hverdagen deres skildres av familiens midterste barn, og jeg lo høyt titt og ofte. I det første kapittelet når hun forteller om da lillesøsteren ble født, kan vi lese følgende:

Turid er en sånn som kan si hva hun vil og alle ler. Da hun ble født, ba vi andre om vi ikke kunne få slippe at hun het Turid, for så ble det i allfall en til i gaten som ikke het Turid, men mor sa at hun måtte nok hete Turid. De fleste må jo det, så vi måtte gi oss.
Boka er full av slike små herlige småabsurde anekdoter og betraktninger, og det er særlig faren som er gjenstand for beskrivelser av mer eller mindre flatterende art. Lengden på setninger, mangel på komma og evnen til å få leseren til å lure på hvem som nå var subjektet i setningen igjen, er på Joyce- og Proust-nivå. Stream of consciousness!

Anbefales herved!

7 kommentarer:

GSHS sa...

Denne leste jeg høyt for romkameratene mine på leirskole i sjette klasse. Avsnittet om Turid var favoritt!

Turid sa...

Så morsomt! Nå er det jo ingen små barn som heter Turid, og jeg traff aldri noen som hette det samme som meg da jeg var liten, heller. Kanskje det kommer tilbake snart!

Glamourbibliotekaren sa...

GSHS: Så gøy! Håper noen sjetteklassinger gjør sånt nå også! :)

Turid: Klart det! De fleste må jo hete Turid, det står det i boka! :)

Stine sa...

Denne vil eg lese så snart eksamen og bachelor er levert!

IngSta sa...

Eg er ein treig lesar - liker aller aller best å strikke, men denne boka skal eg notere ned navnet på og sette i lesekø. Som barn var eg ein ekte lesehest. Etter at eg begynte å jobbe, greier eg kun 5-6 bøker i året. I år har eg auka ambisjonane og har mål om 10 leste bøker. Kanskje blir Johan Borgen med?

Kammerpiken sa...

Dette er en av mine absolutte favorittbøker!! I min nylig avholdte 50-årskonsert leste jeg kap. om "Sylen". - En fantastisk opplevelse; - både for meg og gjestene mine!

Glamourbibliotekaren sa...

Stine: Lykke til, og god lesning! :)

IngSta: Johan Borgen blir nok med! :)

Kammerpiken: Morsomt! Haha, sylen. :D

Populære innlegg