søndag, juli 16, 2017

En fin sommertradisjon og en hagekafé helt etter Glamourbibliotekarens smak


Et av mine absolutte yndlingssteder her i landet er nydelige Helgøya i Mjøsa, særlig i juli når veigrøftene er fulle av markblomster og korn og gress vaier. Jeg har lyst til å sykle rundt på landeveiene der. Så langt har vi kjørt bil dit, og da er det fint å ta en pause på Skafferiet. Det prøver vi å gjøre minst én gang hver sommer. Der kan man sitte under et tre og lese hele dagen om man vil. Her om dagen tok vi turen igjen! Denne gangen med baby.

(Dette har jeg forresten skrevet om flere ganger før!)Her! En stor fin hage full av duftende roser, og et rødt lite hus hvor man kan kjøpe gode kaker! 


Denne er min favoritt. Skafferiets egen bærkake! Deilig og seig og smakfull. God te fikk jeg også. (skulle jeg legge inn et ønske, var det å få teen servert i en liten kanne med kopp i stedet for i høye glass)Dette tror jeg er Lykkefund. Åh. 


Vi valgte oss benker og bord under et høyt tre. Det var god plass til å legge ut teppet på plena så babyen vår kunne krabbe og rulle rundt og strekke på kroppen etter et par timer i bilstol.

Drømmevinduspost. Drømmekjøkkenbord. Drømmeutsikt.


Ankomst på grusgang mellom duftende roser. Dette innlegget kan ses på som en skamløs reklame for denne hagekaféen, men jeg lover at jeg ikke er sponset på noe som helst vis - jeg bare liker stedet så godt, og vil anbefale andre å ta turen dit selv om det ikke ligger helt inntil E6. Å bruke litt ekstra tid på å finne slike steder er så inderlig verdt det. (Som for eksempel Den Gyldne Omvei om man kjører E6 rett sør for Steinkjer!)

6 kommentarer:

Anaruh sa...

Var en tur innom der forrige uke, mens resten av gjengen var i klatreparken like ved. Da var det en million knopper på den gule rosebusken ved skiltet, og jeg lurte litt på hvordan den kom til å se ut i full blomst. Så takk for at du sørger for bilder :D Kan forresten anbefale småbrød med brie og solbærsylteyøy - såååå godt!

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, har testet det også - veldig godt!

Lektor Tørrdal sa...

Dette ser så utrolig koselig ut, og jeg får så lyst å dra.
Jeg skal på min første ferie til Nord-Trøndelag og gleder meg til turen på den gyldne omvei. Så lenge jeg får kake og is noen plasser er jeg en lykkelig sjel.

Mathilde Nicoline sa...

Jeg har nettopp flyttet til Hamar og har så fryktelig lyst til å dra hit! Bare litt problematisk enn så lenge, uten bil. Men jobber med problemet:)

glow sa...

Hei, har dere noen gang overnattet på turene hit, eller tar dere dagstur fra Oslo? Vi tenker å dra en helg i august!

Glamourbibliotekaren sa...

Hei! Vi har familie i nærheten og stikker innom på vei til og/eller fra.

Populære innlegg