onsdag, september 06, 2017

Funderinger omkring bra utvalg kontra minimalisme


(et arkivbilde som egentlig ikke har noe med saken å gjøre)

(Nb! Dette handler om forbruksvarer som man blir ferdig med - mens interiør, bøker, loppisgreier osv kan vi snakke om en annen dag! Absolutt morsomt tema det også!)


Her om dagen kom det en kommentar angående den rabarbrateen jeg skrev om at jeg ikke falt helt for, altså om det var noe poeng i å drikke en te man ikke synes er spesielt god, og da ble jeg atter sporet inn på noe jeg har tenkt å skrive om en stund! Nemlig 

1) Å ha et stort utvalg av noe jeg er storforbruker av og glad i (te og kosmetikk i særdeleshet), eller
2) Å ha bare akkurat de man trenger og liker der og da; altså en slags minimalistisk tilnærming. 

Jeg har virret mellom disse to ytterpunktene siden jeg var tenåring. En gang hadde jeg kun produkter fra Body Shop og følte meg på en måte litt zen og clean og feng shui og alt sånt. Badehylla var så ryddig og fin, og produktene mine hørte liksom sammen. Samtidig sendte jeg stjålne blikk i retning alle andre merker som hadde produkter jeg hadde lyst på. Og sånn har det vært siden. 

Et godt eksempel på en ting der jeg helt klart holder meg til ytterpunkt én, er vel parfymesamlingen min. Jeg anser jo Coco fra Chanel (den originale, ikke Coco Mademoiselle) som min signaturduft, og det har den vært siden jeg var 17. Men jeg har jo hele tiden brukt alt mulig annet også. Jeg hadde aldri i livet klart å holde meg til bare én parfyme om gangen. Det er for mange gode dufter, for mange minner. Når det er sagt, betyr det jo slett ikke at jeg bruker hva som helst, langt derifra - jeg er kjempekresen! Jeg har et forhold til hver eneste parfyme, jeg kan si hvor og når jeg kjøpte den - og hvorfor. Og hva den minner meg om. Og hvorfor den passer på en regnværsdag om høsten, men ikke en solskinnsdag om våren. Hvorfor jeg bare bruker den i jula. Jeg trenger et slikt parfymebibliotek, og da spiller det ingen rolle om jeg rekker å bruke opp hver enkelt før den blir dårlig (hvilket tar mye lenger tid enn folk tror, forøvrig!). Jeg bruker selvfølgelig ikke parfymer jeg ikke liker. Nå er det lenge siden jeg har kjøpt nye, dog. Jeg har ikke helt fulgt med de siste årene, og har heller ikke så voldsom dragning mot å kjøpe flere. Men jeg elsker samlingen min!
Jeg skulle gjerne holdt meg til én type shampoo. Men hvordan i huleste kan jeg være lojal mot ett merke når det finnes så mye bra der ute? Det samme gjelder dusjsåper, bodylotion, alt sånt til kroppen. Jeg tipser om dette rett som det er, og har kommet fram til at å ha mange favoritter er fullt mulig. De utelukker ikke hverandre. Samtidig kunne jeg jo investert i mer luksuriøse produkter om jeg hadde kjøpt færre. Men så var det dette med å ha et bibliotek å velge blant igjen da.  Jeg digger jo egentlig å ha badekarkanten full av ulike flasker. Når man står opp halv seks - som jeg gjør når jeg skal på jobb - setter det en skikkelig piff på morgendusjen å ha noe sitrusduftende, for eksempel. Om kvelden er det bedre med noe lavendelaktig. Jeg er bare så inderlig glad i gode dufter. Noen favoritter kjøper jeg selvfølgelig igjen og igjen. 


Angående te, er jeg nok ganske klart på ytterpunkt én. Jeg har mye te i skap og hyller, og jeg drikker mye te som dere vet. Det går unna! Det er jo så morsomt å teste nye typer. Utvalget her i Oslo er kjempebra nå, mange tebutikker (som vi har snakket om før), og så vanvittig mange sorter jeg har lyst til å prøve! Her ser jeg ingen grunn til å holde seg til bare noen få, ikke når man er teelsker av mitt kaliber, hehe. Finner jeg en jeg liker kjempegodt, vet jeg at jeg kommer til å kjøpe den igjen senere - men jeg vil gjerne prøve mye annet i mellomtiden også. En og annen rekker jeg ikke drikke opp før den mister smaken, men sånn får det bare være. Da ryker den ut. Av og til kjøper man en te som ikke er så god som man trodde, og hvis de bare blir stående er det bedre å kaste - eller gi bort til noen som evt liker dem. Jeg drikker absolutt ikke te jeg ikke liker. I sommer gikk jeg inn for å drikke opp en del halvfulle (men selvfølgelig gode) bokser før jeg kjøpte noe nytt, og det var et bra prosjekt. Det ble ryddigere i skapet, jeg fikk mer oversikt over hva jeg hadde, kastet noen som ikke var gode allikevel, og kunne planlegge innkjøp utifra hva jeg manglet. Igjen, bibliotek. Utvalg. Nå jobber jeg meg gjennom sommerteene mine, rett og slett fordi det ikke er noe poeng å oppbevare dem til neste sommer. De smaker ikke like godt da. De to boksene er straks tomme, så dette er ikke noe stort prosjekt akkurat. 
Jeg bruker veldig lite sminke for tiden, bare mascara og leppestift, og leppestifter har jeg til gjengjeld sikkert tretti av. Hver vår/sommer/høst tenker jeg "ååh, det hadde vært fint med en ny leppestift denne våren/sommeren/høsten," men så husker jeg at jeg har masse å velge blant, og at jeg sikkert hadde gått for en farge jeg allerede har minst to av fra før. Da blir jeg veldig fornøyd med å spare de pengene. Jeg føler meg alltid stolt når jeg klarer å bruke opp en leppestift! Og det kjennes veldig deilig å ikke ha noen dragning mot sminkediskene lenger. Jeg gjorde meg litt ferdig med denslags på en eller annen New York-tur. Jeg er fornøyd med det jeg har, og det er en veldig god følelse (som jeg jo har forsøkt å formidle titt og ofte i denne bloggen når det gjelder en hel rekke ting i grunnen).

Hudpleieprodukter til ansiktet kan jeg nok fint ha bare noen få av, slike som jeg kjøper igjen og igjen fordi jeg er så fornøyd med dem. Nattkremer, oljer, denslags. Her er jeg egentlig ganske minimalistisk i utgangspunktet, også fordi jeg bruker veldig enkle produkter. Ikke masker og syrer og slike ting. Ytterpunkt to. Det er jo holdbarhetsstempling på kosmetikk nå, og den følger jeg ganske slavisk. 

Oppsummert: 
Te, parfyme og kroppsprodukter liker jeg å ha et stort utvalg av
Sminke og hudpleieprodukter trenger jeg ikke et stort utvalg av

Så må det jo også sies at man ikke nødvendigvis bruker mye MER om man har mer i hus. Totalen blir gjerne den samme, så lenge man bruker det opp og ikke kaster halvfulle flasker. Jeg vet jo hva jeg vil ha, kjøper ikke ting på måfå, jeg har en smak som jeg følger og pleier aldri å hamstre uten hensikt!

Er det noen som kjenner seg igjen i hovedproblemstillingen her? Noen som har noen tanker omkring dette? Bare rop ut i kommentarfeltet! Det hadde vært morsomt å høre fra dere. Kom gjerne med eksempler på andre forbruksvarer dette kan gjelde også!

23 kommentarer:

Siri sa...

Høyst gjenkjennelig problemstilling! Jeg blir innmellom fanget av de ulike minimalistprosjektene som herjer i sosiale medier, så som Minimalist Fashion Challenge Project 333, The Capsule Kitchen Challenge og hva de nå heter, alle sammen. Slike prosjekter gir næring til drømmen om Oversikt, Ro, Plass, og ja... Kontroll. Jeg nedskalerer stadig vekk, for så å skalere opp igjen. Og ja, jeg har også hatt mine runder i bokhyllene, der jeg har gitt vekk en masse bøker, for det skal jo være så frigjørende. Sannheten er at det er mange bøker jeg faktisk angrer på at jeg ga bort.... (Alle de jeg har glemt at jeg noen gang eide, er en annen ting.)


Anonym sa...

Kjenner meg absolutt igjen! Balanserer på en knivsegg mellom på den ene side å like å ha valgmuligheter etter årstid og sinnsstemning og på den annen side overveldelse over for mye saker og ting. Akkurat nå er det det siste som gjelder. Det er fordi vi flytter til en mindre bolig. Jeg har nok vært i overkant glad i å samle odde gjenstander fra loppiser osv - så her gjør jeg en utvelgelse nå. Kaster minst mulig - gir heller bort. Det føles helt OK! Blir på denne måten veldig bevisst på de gjenstandene jeg elsker og som skal få være med videre. Har også et prosjekt gående med å bruke opp det jeg har av hver type hudpleie- og kroppsprodukt før jeg kjøper nytt. Har vart i tre år nå, og det skal jeg fortsette med - har blitt en god vane, rett og slett, og hindrer impulskjøp på flyplasser. Med te har jeg nå ryddet kraftig opp i skapet og kastet gammelt. Det er deilig å rydde og bruke opp - selv for en maksimalist..! Hilsen Glamourlektor på flyttefot

Anonym sa...

Jeg tenker kanskje ikke så mye på om huset mitt er mninmalistisk eller ikke, poenget for meg er at jeg ikke må bli stressa av tingene mine. At de skal tjene en hensikt,pryd eller nytte.For meg vil det si å ha ei stor boksamling og ei stor parfymesamling,ellers har jeg ikke så mye av noen ting. Jeg har så jeg klarer meg,er et uttrykk fra der jeg kommer som jeg synes er så fint. Hva man klarer seg med kan jo være forskjellig fra person til person, men viss man tenker litt etter, tror jeg vi alle vet hvor mye det er sånn ca av klær,utstyr og ikke minst penger.
Og så vil jeg takke for de fine temaene du tar opp kjære glamourbibliotekar!

Glamourbibliotekaren sa...

Hei dere! Takk for de flotte kommentarene! Dere kommer meg litt i forkjøpet, for interiør, bøker osv tenkte jeg å snakke om en annen dag :) I dag er det forbruksvarer som "lar seg tømme" :) Vi kommer tilbake til det andre!

Anonym sa...

Mitt bidrag er en spiselig lidenskap: Pasta. Farger, former - you name it I got it. Fordelen er, hvis man holder øye med koketid og plopper i gryten i riktig tid - kan finne 5-6 forskjellige pastavarianter i samme rett. Ikke sjelden gir dette kjærkommen peaceful dinner conversation med ellers mutte tenåringer også.

Rannveig sa...

Når det gjelder forbruksvarer er jeg mer av typen som har noen få utvalgte favoritter. Noe som er ganske greit med tanke på at vi er en familie på fire i en relativt liten leilighet. Jeg er også glad i te, men det holder lenge å ha fire-fem typer i skapet. Inspirert av denne bloggen har jeg begynt å bruke parfyme mer i det daglige, men jeg har fem-seks som jeg bruker fast og så omtrent like mange som jeg nesten aldri bruker. Disse tenker jeg å gi bort til et loppemarked denne uka. Jeg liker best å ha det oversiktelig. Mange ting, som f.eks sminke blir også dårlig av å ligge for lenge. For litt siden hadde jeg opprydning i skapet og kvittet meg med all sminken jeg ikke brukte. Nå slipper jeg å rote meg gjennom harske leppestifter og øyenskygger i farger jeg aldri bruker for å finne de som jeg faktisk synes fungerer. Jeg er ingen tilhenger av voldsom minimalisme i hjemmet, men jeg synes det er fint å ikke ha mer enn at jeg føler at jeg har oversikt. Hvor den grensa går vil jo variere fra person til person.
Klesskapet derimot... Der må jeg jobbe hardt for å ikke la det skli ut... Men det er en annen bloggpost har jeg skjønt!

Marianne sa...

Godt innlegg om et viktig tema!
Jeg er en kronisk samler. Det gjelder teer, kosmetikk, bøker, stearinlys, servietter og alt annet jeg kommer over som jeg har lyst på. Denne høsten forandret min økonomiske situasjon seg ved at jeg har sa opp jobben og kastet meg på skolebenken. Jeg har planer om å bruke de neste årene med begrenset inntekt til å bruke opp alt jeg har, og i tillegg lære meg til at jeg ikke trenger 30 leppestifter. Selv om jeg i dag føler at jeg trenger hver eneste en av dem. Ideen er at jeg skal få mer plass i skuffer og skap, samtidig som jeg ønsker at GLEDEN over noe nytt skal komme tilbake. Om det så bare er en liten ting som en dusjsåpe i en duft jeg ikke har prøvd før.

Dahlia sa...

Jeg er minimalist. Tre, maks fire teer som jeg drikker hele tida. To-tre leppestifter som får kjørt seg. Ett skrin med øyeskygger. To-tre parfymer å velge i. Funker godt i en familie på fem, der plass og tid til seg selv ikke er det man har overflod av. Nå har døtrene blitt så store ar jeg er innom og sniklåner hos dem det jeg selv ikke har. Men litt flere parfymer ønsker jeg meg! Det kan bli FOR enkelt :-)

Anaruh sa...

Hehe, før jeg oppdaget denne bloggen hadde jeg stort sett en til to parfymer (hverdags og fest), et par typer te om gangen og kun parfymefri dusjsåpe. Så eksploderte det litt, for her var så mye inspirasjon og så mange ting jeg hadde lyst på. Nå er jeg nærmere der jeg en gang var, i det at jeg er tilbake til parfymefri dusj, færre hudpleieprodukter og ingen planer om å kjøpe flere parfymer, leppestifter eller neglelakker før jeg "må". Jeg (og kjøkkenet mitt) har nådd et metningspunkt på hvor mye te man kan ha i skap og skuffer, og jeg har lyst til å drikke opp slik at jeg heller har et utvalgt av de jeg synes er best. Og det samme er vel tilfellet for andre forbruksvarer. Jeg har hatt en del år hvor jeg har hatt økonomi til å eksperimentere litt og finne fram til favoritter jeg virkelig elsker, og føler at jeg har kommet i mål. Jeg vil nok i stor grad holde meg til disse i årene som kommer, og eg er ikke lenger på let etter noe nytt og spennende. Og jammen føles det fint å tenke sånn!

Maje sa...

Velkjent dette, ja. På tesiden har jeg en hel skuff med både ting jeg har kjøpt selv og ting jeg har fått i gave. Når man er kjent for å like te er det såklart en vanlig gave å få. Det er nok litt sånn i kosmetikkskuffen også. Jeg har sånne skippertaksryddinger en gang i blant for å få orden i ting og synes noen ganger det er godt å bli kvitt selv slike forbruksvarer, men problemet er at jeg stadig lar meg friste til å kjøpe inn litt nytt. Når jeg er på reise f.eks. og kommer over en fin, liten tebutikk, så er det vanskelig å ikke prøve noe nytt. Derfor skulle jeg ofte ønske at ting fantes i veldig små pakninger slik at jeg også greier å bruke dem opp før jeg ender opp med å kaste dem. Jeg har nå begynt med at jeg (nesten alltid) kjøper reisestørrelser selv om de er dyrere pr ml, for da tar det mindre plass og sjansen for å bruke opp er større. Ulempen er jo at det ofte er mindre miljøvennlig på denne måten. Ja, så gi gjerne tips om du får noen om dette å mestre grensen mellom utvalg og minimalisme/miljø/forbruk. Det er interessant! :)

Ingunn sa...

Morsomt tema på en regnvåt onsdag! Har brukt lunsjpausen til å lese og tenke og her kommer mitt svar: Jeg er blandet, jeg som deg. Tidligere kjøpte jeg te og shampoo osv bare når jeg var tom, men nå liker å ha mye te i skapet, som du sier, det er så mye god te der ute som må testes! Har ikke så mange neglelakker, klarer meg med noen få, men har en del leppestifter. Har imidlertid ikke kjøpt noen på ei stund. Jeg tror jeg er ganske lik deg på de fleste punktene her, og innrømmer jo at parfymesamlingen min har vokst en del etter at jeg begynte å lese denne bloggen :-) Er glad for å ha fått utvidet perspektivet litt, samtidig er jeg veldig med på det du skriver om å være fornøyd med det man har også. Men vil ikke tilbake til dit jeg var før, for det er skikkelig gøy å ha mye å velge blant også! Føler meg trygg i smaken min da. Det er noe man lærer etterhvert. Takk for fin inspirasjon, og god onsdagskveld!

Beady sa...

Jeg har et dynamisk forhold til det meste... jeg:
- kjøper aldri noe annet enn den faste base/topplakken, mens tallet neglelakker med farge er tresifret.
- har brukt samme mascara i 20 år og er sjelden klar for noe nytt innen foundation/concealer/pudder, mens samlingen sminke med fine farger på vokser.
- har rik hud og eier så og si ikke kroppsprodukter, mens ansiktshuden får alt den måtte ha lyst på.
- bruker kun parfymefritt i dusjen, men eier noen titalls parfymer.
- null uteliv, men legger mye penger i mat og drikke hjemme.

Jeg gir gjerne bort ting som andre kan få mer glede av enn meg. Livet er for kort til å være halvfornøyd.

Ina sa...

Det handler vel om interesse for min del. Jeg har for eksempel bare én shampo og balsam og dusjsjåpe, og kun et par leppestifter, men tusen neglelakker og parfymer - som jeg veksler mellom etter vær, humør, anledning, sesong og farger på klærne. Hver gang jeg er i Tokyo får jeg lyst til å kaste alt jeg eier og bare ha noen få basic og tidløse ting. Men det blir med tanken, jeg er for glad i variasjon. I kjøkkenskapet er det veldig minimalistisk etter en liten melbille-invasjon i sommer. Men jeg savner faktisk ingenting av det som sto der, og som jeg sa til ungdommen da vi ryddet i skapene våre her i helgen: Det er veldig sjeldent sånn at man går og savner noe man har gitt fra seg.

Anni sa...

Jeg er helt klart en nr.2.
Føler at for mange valg er forvirrende og at jeg ikke har noe stort behov for variasjon.
Det er grunnen til at jeg bare eier en parfyme, en dusjsåpe osv.og ikke bytter merke med mindre noe går ut av produksjon.
Fordi jeg kjøper så få ting, slår jeg til med eksakt det jeg vil ha når jeg først kjøper meg noe. Et eksempel er parfymen min, som er fra et italiensk nisjemerke og koster over 2000 kr (!)
Jeg forstår veldig godt om andre trenger mer variasjon, men selv er jeg fornøyd med mitt.

Anonym sa...

Det er givende å reflektere over denne tematikken og lese alle innleggene! Det koker jo ned til hva vi er opptatt av, hva vi liker og hvilken mengde vi kan leve (godt) med enten det er til innvortes eller utvortes bruk. Sminke er lite viktig for meg så lenge jeg har Lancome mascara, et passende utvalg leppestifter og 1 rød neglelakk til tærne. Minst mulig parfymert i dusjen og et par lette/friske parfymer holder. Og nesten viktigst av alt: Det jeg kjøper eller får i gaver skal brukes opp, eller gis bort om det er mer aktuelt, og da særlig gaver jeg vet jeg ikke kommer til å bruke. Tips: Jeg har ofte med ubrukt kosmetikk/denslags fra skuffer og skap som liten gave til de som rengjør rommet når jeg bor på hotell i utlandet. Når det gjelder te og vin, liker jeg å ha et stort utvalg. Og et jevnt tilsig av gode oster er viktig. Ser fram til neste blogg om klær, ting og tang. :-)

Ine sa...

Jeg heller nok mot alternativ 2 på det aller meste av forbruksvarer. Jeg er veldig fornøyd når jeg har matchende Body Shop-produkter på badet, haha! Jeg liker best å ha bare akkurat det jeg trenger. Ulempen med en slik tilnærming er de gangene jeg går tom for alt av f.eks sjampo, balsam, dusjsåpe, krem etc. på én gang, og må ta en svært kostbar tur på Body Shop :D

Synne sa...

Dette er en interessant diskusjon! Jeg er stort sett av typen som liker å ha få ting jeg bruker ofte, men på enkelte punkter er det viktig for meg å kunne variere. Ellers vil jeg si at det er ett aspekt ved teen som ikke er blitt nevnt ennå (tror jeg), nemlig at et utvalg kommer andre til gode, ikke bare en selv! Jeg liker å ha litt forskjellig å by på til folk som kommer på besøk - for eksempel drikker jeg nesten utelukkende grønn eller hvit te selv, men jeg pleier å ha et par gode svarte også, fordi jeg vet at mange gjester foretrekker det. Det er fint når folk kan snuse seg fram og velge selv, synes jeg!

Anonym sa...

Jeg kjenner meg igjen i diskusjonen (jeg har den med meg selv med ujevne mellomrom). Som flere her, liker jeg egentlig produktminimalisme. Jeg synes det er morsomt med både hudpleie og sminke, men vil nok heller ha få favoritter. Akkurat leppestifter og denslags har jeg såpass høyt forbruk av (og en lei tendens til å forlegge), så med det pleier jeg å ha en del utvalg - selv om jeg på mystisk vis ser ut til å kjøpe variasjoner over samme farge igjen og igjen.

Te vil jeg ha et lite utvalg av. Jeg foretrekker som Synne over her, grønn og hvit, men noen ganger - til søndagsfrokosten, f.eks. foretrekker jeg sort te. I matskapet er det imidlertid maksimalisme som rår - men igjen, dette handler nok om interesse (og holdbarhet).

Glamourbibliotekaren sa...

Takk for alle interessante kommentarer! Plasshensyn er jo helt klart en faktor jeg egentlig glemte å ta med. Den gjelder jo absolutt for meg også. Takk igjen!

Ida sa...

Hei glamorøs fredag! I dag har det vært klesvask, kjøkkentjeneste, vanning av verandablomster, rydding og ellers huslige sysler som har preget dagen. Hårsveisen er alle veier, sminken fraværende og antrekket... Ja vi nevner ikke det. Ordentlig glamorøst, ikke sant? ^_^ Men nå i kveldingen er samtlige telysholdere og lysestaker tent, kattepusen sover på lammeskinnet sitt, og jeg har landet i sofaen med en kopp nytrukket Earl Grey med ferskensmak. Musikken som klinger i bakgrunnen en Trine Strands nye plate Nord, som hadde plateslipp i dag. Den må dere sjekke ut. Den er så fin! Kjæresten er sendt til Oslo, så resten av helga skal brukes til å sy masse, bake lavkarbobiscotti, dra på loppemarked, og hvis jeg får tid, kanskje en liten blåbærtur. Godt vær skal det iallefall være, og vi i kattelivet tar som vanlig alt i et rolig og behagelig tempo. Riktig god helg alle sammen!

Ida sa...

Opps, den kommentaren kom på feil plass, får flytte den ;)

IngSta sa...

Nå er det nokre dagar sidan dette blei publisert, men eg hiver meg på.
Det er vanskeleg å finne balansen. Eg har eit overdrevent stort lager av både det eine og det andre i avdeling for kosmetikk/velvære (samt mange andre områder). For 1 år sidan innførte eg innkjøpsforbud på fleire ting. Det er strengt forbudt å kjøpe bodylotion og dusjsåper. Shampo/balsam er fortsatt lov NÅR DET NÆRMAR SEG TOMT, dvs. ca 2 cm igjen nederst i botnen! Eg har for mange greier i heimen, og har mista oversikten. Det er mitt faresignal på at nok er nok. Kast det du har for mykje av, vil nokon seie. Eg kan liksom ikkje få meg til å kaste fullt brukbare greier bare fordi eg har vore så dum at eg kjøper for mykje. Valgspråk: Har eg kjøpt det, skal eg bruke det. Mi løysning har altså blitt ein sakte bekjempelse av det som er eit stort lager samt skrive ned det som eg trenger. Eg går (nesten!) ikkje lenger rundt i byen og kjøper etter innfallsmetoden. Det er det rett og slett ikkje plass til lenger. Det er til tider eit savn, men har sine befriande sider også. Ein liten botsøvelse forårsaka av løssluppenhet? Tja - denne metoden håper eg iallfall skal fungere i mange år. I et lengre perspektiv trur eg også dette er ei konkret handling frå mi side som sparer miljøet for unødvendig søppel.

instance sa...

Enig med siste taler, har også forbudt meg selv å kjøpe endel velværegreier fordi det rett og slett hoper seg opp for mye. Balanse er en vanskelig ting å finne når man er både hoarder og minimalist. Men godt å se at det tydeligvis er en mer vanlig tilstand enn jeg trodde! :D

Jeg føler en underlig trygghet ved å alltid ha "en ekstra" av alt mulig man kan gå tom for. Problemet er jo når det blir mer enn bare en - eller at jeg begynner på den nye før den gamle er tom, og ender opp med rot og halvfulle forpakninger. For hvis jeg har åpnet en ny sjampo er det forbløffende hvordan det liksom ALDRI passer å bruke opp den siste lille skvetten i den gamle flaska. Enda jeg elsker å kaste tomme ting med god samvittighet. Merkelig!

Har endel te, men sannsynligvis ikke i samme mengder som andre her inne, kaster feilkjøp, "vond" te drikker jeg bare ikke. Men har en liten samling ufyselig fruktte til besøk som foretrekker slike forferdeligheter. :)

Når jeg tenker meg om gir minimalismen min seg absurd nok bare utslag i flere ting. Jeg kan f.eks kjøpe ny oppvaskbørste med treskaft fordi jeg kjenner at jeg bare MÅ ha den for å få til å starte en mer bærekraftig tilværelse og føle meg som i en Kinfolk reportasje. Selv om jeg har en helt ok oppvaskbørste i plast fra før. Og oppvaskmaskin. Innser at jeg sannsynligvis er alle butikkers drømmekunde. Og setter meg herved som mål shoppestopp ut måneden. Bortsett fra at jeg skal til Oslo en tur, og sannsynligvis må ha noen ting der da. Hmmm.

Populære innlegg