onsdag, oktober 04, 2017

Kva las du no?


Jeg holder fremdeles på med Paul Austers "4 3 2 1" - det er uvant å bruke så lang tid på noe som er så fint å lese! Man vil jo helst sluke den i en jafs. Men den er 850 sider lang og veier en del, og dermed er den vanskelig å ha med i veska eller i stellebagen. (I vinter, da babyen sov veldig mye og tok lite plass, hadde jeg alltid med minst ei bok i fotenden av vogna.. Kjempepraktisk når man allikevel dytter rundt på den digre greia på hjul! Ikke like enkelt nå når hun med stor fryd slipper alt mulig ned på gulvet.)

Boka ligger dog framme på stuebordet og jeg leser noen sider så fort jeg har anledning. 

Hva med dere? Hva leser dere nå i oktober? Leserapporter er hjertelig velkomne i kommentarfeltet!

P.S. Moro med Nobelpris til Ishiguro! Hans "Never let me go" satte spor i min sjel, og jeg er veldig glad i tekstene han har skrevet for Stacey Kent!

29 kommentarer:

Evelina sa...

Jag har snart läst ut Miraklet av Emma Donoghue. Efter den kommer jag börja med Mafioso av Ray Celestin. Och när vi vet som får får Nobelpriset så kommer jag nog försöka att läsa något av pristagaren.

Hermia Says sa...

Jag har nyligen läst ut Kjell Westös senaste Den svavelgula himlen och är överväldigad av läslycka! Vilken bok!
Nu läser jag Sorgesång för Easterly av Pettina Gappah, författaren kommer till Stockholm Literature på Moderna museet och dit ska också jag.

Hermia Says sa...

Eller Memorys sång heter den ju.. den andra är Gappahs debut, som jag ju inte ens läst :o

Anonym sa...

Hm, som vanlig leser jeg flere bøker på en gang, litt etter humør og hva som er praktisk på bussen/i veska/på sengekanten osv. Kan jeg bli med deg hjem av Marie Aubert, fin novellesamling men med litt ulykkelige karakterer, og da må jeg pause litt innimellom. Trollvinter av Tove Jansson og Anne of Green gables av Lucy Maud Montgomery fordi det er høst. Etter det blir det Dinas bok av Herbjørg Wassmo og Napolikvartetten av Elena Ferrante. Er akkurat ferdig med Hvitt hav av Roy Jacobsen og venter i spenning på at de 58 foran meg i køen på biblioteket skal bli ferdig med bok nr 3, Rigels øyne.

Ida i Bergen

Elida sa...

Eg leser litt forskjellig alt etter humør og kva som er praktisk. Virginia Woolfs "Bølgene" høyrer eg på telefonen til og fra jobb medan Goethes "Valgslektskapene" går mellom sofaen og senga :-) "4321" har eg og, men det krever litt å begynne då den er så ... massiv.

Anonym sa...

Når kveldene blir mørke og det regner ute er det lite som slår peiskos og krim. Jeg har lånt noen utgamle bøker av Agatha Christie fra biblioteket, med fine omslag og et språk fra en annen tid. Og så P.D James og kjære Dalgliesh. De bøkene er jo også en fryd å lese.

tea sa...

Jeg er nysgjerrig på 4 3 2 1. Ser på den hver gang jeg er innom en bokhandel og nå har den kommet i pocket også, så kanskje jeg skal spandere den på meg snart.

Akkurat nå leser jeg Blonde av Joyce Carol Oates og Mitt privatliv av Tomas Espedal. To ganske forskjellige bøker. Den sistnevnte er vel mer en fotobok, men.. Liker begge to godt!

koristen sa...

"Lasaruseffekten" av Tom Egeland og "Norrøne guder" av Neil Gaiman leser jeg hjemme, liker begge.

Ryggsekkboka er "Dypgraven" av Viveca Sten. Sistnevnte er en spennende, dagsaktuell og velskrevet fantasybok for barn fra ca 9 år.

Anonym sa...

Har tatt med Elena Ferrantes "Mi briljante venninne" på ferie. Har hørt mye bra om den, men er akkurat begynt :o)

Kristin sa...

Jeg har gitt meg i kast med Proust og På sporet av den tapte tid. Puh!! Takknemlig for din beskrivelse i anmeldelsen om å lese fort for å få flyt, ellers er jeg redd jeg hadde gitt opp! Henger med fortsatt, men det blir litt og litt og mye andre bøker utenom!! Godt man kan forlenge lånetiden, for å si det sånn! :p
Ellers er jeg nettopp ferdig med Lyden av en lerke av Erica James, den var fin!

Anaruh sa...

I dag har jeg fullført Imot kunsten av Tomas Espedal og Veien til Swann 1 av Proust. Jeg og tiåringen har ca 30 sider igjen av Men Benny, da av Eva Haslund, og mannen og jeg leser høyt for hverandre i Sjakalen av Frederick Forsythe. Siden vi er på høstferie blir det mest lesing etter st barna er i seng, så jeg har ennå litt tid på å bestemme meg for kveldens bok, men tror kanskje det blir den nyeste til Agnes Ravatn? Ellers har jeg planer om å fortsette på del 2 og 3 av Veien til Swann, men trenger mer ro rundt meg enn det jeg får på familieferie ;)

Innimellom leser jeg Stille av Susan Cain også, når jeg tenker meg om.

Og til alle som vil lese 4 3 2 1: Gjør det! Gjør det nå! Den er helt fantastisk, ikke la antall sider skremme deg!

Lektor Tørrdal sa...

Jeg holder på å lese The Uncommon Reader av Alan Bennett. En liten perle av en bok om når dronning Elisabeth begynner å lese. Koselig liten historie om hvordan lesning kan endre livet til mennesker (og det liker jo lærere å tro).

Elisabeth sa...

Jeg har omsider unnet meg å lese ferdig resten av 'The Mirador' av Elisabeth Gille i et jafs - ei helt fantastisk bok som jeg simpelthen elsker. Hun forteller om sin mor Irene Nemirovsky, en russisk aristokrat som flyktet til Frankrike (via via) etter revolusjonen og etterhvert skapte seg en karriere som forfatter der - helt til hun ble sendt til Auschwitz under krigen og døde der. Det er definitivt ei bok jeg kommer til å lese flere ganger.

Etterpå har jeg tatt et stort jafs av Birth of a Dream Weaver av Ngugi Wa Thiong'o. Den er også herlig, om enn på en annen måte, og veldig lærerik.

Har forøvrig tre bøker på handlelista for høsten, for tida frem mot jul, og så snart jeg er ferdig med Wa Thiong'o blir det en tur til Norli.

Eple sa...

Akkurat nå leser jeg «Alex» av Pierre Lemaitre, som er ganske så blodig. Nylig leste jeg Clare Macintosh’ andre bok, den psykologiske thrilleren «I see you», som er mer min smak. Og mens jeg venter på at «Mord på orientekspressen» skal komme på kino, skal jeg lese Agatha Christies klassiker om igjen. Glede seg! De bøkene som har gjort aller mest inntrykk på meg den siste tiden, er Jan Kjærstads «Berge», Helga Flatlands «En moderne familie» og Maria Parrs «Keeperen og havet». Veldig forskjellige, og svært gode, alle tre!

Maje sa...

Jeg har ikke fått lest så mye i det siste, men har fortsatt "Åtte prosent av ingenting" (noveller) av Etgar Keret i veska og leser en nå og da. Foreløpig liker jeg tittelnovellen best. Ellers har jeg Henry James "The Aspern papers" på lydbok og jeg leser "Anne fra Bjørkely" for min eldste datter. Jeg hadde glemt hvor mange blomstrende formuleringer det er, men boken er populær, så vi fullfører snart. Jeg har mange bøker på venteliste, men jeg gleder meg spesielt til "Snobs" av Julian Fellowes og "Verdensteater: kartenes historie" av Thomas R. Berg.

Anonym sa...

Leser i rykk og napp stående på toget til og fra jobb Helga Flatlands nye roman En moderne familie. Herlig satirisk omkring hva som skjer når godt voksne foreldre (ung pensjonistalder) går fra hverandre og trer fram som selvstendige personer med markeringsbehov mens de voksne barna måpende betrakter familierevolusjonen - ikke uten mange såre følelser. Dette røsker og river litt, og man ler og krymper seg om hverandre.

Ellers går det mest i brosjyrer med baderomsinnredning, tapetbøker osv, siden vi renoverer et helt hus som skal tre ut av tornerosesøvnen sin. Det er både morsomt og utmattende, så det blir ikke så mye lesing ellers for tiden!

Anonym sa...

Hilsen Glamourlektoren :)

Stine Arkeologine sa...

Jeg leser en tykk biografi om Rachel Carson akkurat nå (hun som skrev «Silent spring»), «The house of life. Rachel Carson at work» av Paul Brooks. Elsker alle bøkene hennes og hun har vært et ideal for meg, så det er spennende lesing! Har flere leseprosjekter ved siden av, blant annet «M Train» av Patti Smith som jeg liker veldig godt - særlig når hun skriver om relasjoner på tvers av tiden. Fin bok som er vanskelig å sjangerplassere!

Rannveig sa...

Jeg leser som regel (minst) to bøker samtidig, som regel en "seriøs" og en som er mer lett underholdning, slik at jeg har noe å lese avhengig av humør. For øyeblikket holder jeg på med "Kjære" av Linnéa Myhre og "Crooked kingdom" av Leigh Bardugo. Har også en stor bunke på nattbordet som venter. Der ligger blant annet den siste diktsamlingen til Tone Hødnebø og novellesamlingen "Arbeidsnever" av Jan Kristoffer Dale.

Anni sa...

I dag begynte jeg på et skuespill, nemlig August Strindbergs "Spøksonaten".
Etter den venter en bok jeg har gledet meg til siden i sommer. Det er "Begynnelser" av Carl Frode Tiller.

Janne sa...

Jeg leser, og skulle prioritert enda høyere Arkivteori - En innføring av Jørgen H. Marthinsen. Når jeg trenger avbrekk fra den, leser jeg Winther i verdens rikeste land av Janne Drangsholt og Ingenmannsland av Håvard Aagesen.

Arkivteorien fordi jeg, i voksen alder, er i ferd med å bytte karriere.
Winther fordi jeg aldersmessig er midt i målgruppen, og synes jeg kjenner igjen både meg selv (på tross av at livssituasjonen er forskjellig) og flere venner i hovedpersonen, familien, kollegene og en del situasjoner.
Ingenmannsland, som handler om senskader etter kreftbehandling, fordi jeg har senskader etter kreftbehandling selv. Noe som igjen er en direkte foranledning til karriereskiftet og bok nr 1. Ting går i sirkel.

namnam sa...

Hei! Jeg leser Vintereventyr av Karen Blixen. Og så har jeg Trærnes hemmelige liv som jeg har begynt på, men som jeg ikke synes er like fengslende som jeg trodde på forhånd. Spørs om den kanskje blir lagt til side. Blixen er flott!

Anonym sa...

Har nylig lest Anger av Roy Jacobsen, som anbefales varmt, og Hjulskift av Vigdis Hjort, nå om dagen sluker jeg siste bok i Clifton-trioogien av Jeffrey Archer -som å se en akkurat god nok serie på tv som du bare har lyst til å se og se.
Irma

.mette sa...

Siste til J Kjærstad, R Jacobsen og Jan Guillou - siste krøniken om brobyggere. Utrolige fine og forskjellige alle sammen. Nå skal jeg handle Austers 4321 på Amazon og gjøre meg klar for langlesing. Mette

Mathilde Nicoline sa...

Oioioi. Så mange kommentarer!! Deilig med masse lesetips!
Jeg leste ferdig ungdomsskulen av Heidi Furre i går, nydelig bok! I dag har jeg begynt på femte Harry Potter bok, sååå deilig å slappe av med og utrolig gøy å lese for første gang!

Oda sa...

Kva er leser no er Profetene i Evighetsfjorden av Kim Leine. Etter å ha budd i Danmark i fire år, og dessverre opplevd eindel kvardagsrasisme mot grønlendarar der nede, har interessa for dette folket langt opp i nord og historia om kolonialismen av Grønland kome til meg. Denne boka fortel primært gjennom ein dansk-norsk prest om kolonialismen der oppe på 1700-talet. Trass dette er ein skjønnlitterær roman, har den med mykje historie. Eg vil absolutt anbefale boka, ikkje berre på grunn av historisk innhald, men også på grunn Kim Leine sin måte å fortelje og skildre på som er heilt eineståande i mine auge.

Dahlia sa...

Så mye og variert lesing! Jeg har også planer om å gi meg i kast med Proust, men sliter med å komme i gang. Bakte Madelainekaker her om dagen for å bli inspirert. Nå i høstferien leser jeg trilogien til Jon Fosse, Andvake, Olavs draumar og Kveldsvævd. Helt betatt av fortelling og skrivemåte. Så nå skal jeg snart gå løs også på Melancholia, om Lars Hertervig.

Bibliotekarspira sa...

Har akkurat lese ferdig Bergen ungdomsteater / Pedro Carmona- Alvarez. Eg likte skikkeleg godt den førre boka, Været skiftet, det ble sommer og så videre. Var difor litt redd og veldig spent på å lese denne lause oppfølgjaren, men det er berre nydeleg. Så vondt og så vakkert skrive om Marita som lever i skuggen av sine to døde systre, om ein familie som er prega av ulykka og om ung kjærleik, sorg og usikkerheit.

Før det las eg Historier om trøst / Ida Hegazi Høier. Er blitt veldig glad i novellesjangeren, og desse var finfine! Likte spesielt godt den første.

Anne Lise sa...

Jeg har lest Arbeidsnever av Jan Kristoffer Dale, en bok alle burde lese. Berge av Kjærstad, Pust på meg av Cecilie Enger, Vaffelhjarte og Keeperenog havet av Maria Parr. Tung tid tale av Olaug Nilssen. Også en bok alle burde lese. Jeg har også lest Bergen Ungdomsteater og Dyr og Syn av Tormod Haugland. Nå leser jeg Kvinne ser på menn som ser på kvinner Av Siri Hustvedt.

Populære innlegg