søndag, oktober 15, 2017

Ukas fangst! Og gode nyheter!


Jeg har ventet på Collegium Vocale og Philippe Herreweghes nye kantateplate ei god stund (dere vet jo at jeg er blodfan), og nå er den endelig her! For noen dager siden var jeg innom Eldorado bokhandels klassiske musikkavdeling og kjøpte med meg plater. Matthias Goerne har også gitt ut en ny Bach-kantateplate, og den er knallfin! Her har han spilt inn "Ich habe genug" på nytt - denne gang med Freiburger Barockorchester og Gottfried von der Goltz. Andsnes har spilt inn Sibelius, som vi hørte på konsert for et par år siden, og det er helt nydelig. Herreweghe-plata har jeg ikke hørt på ennå! Må liksom spare den bittelitt til! Kanskje i kveld...


Plateanmeldelser er dessverre ganske nedprioritert i mange aviser etterhvert, med få og hederlige unntak (som Klassekampen og Morgenbladet). De gode nyhetene er at NRK har et nytt ukentlig radioprogram med omtale av nye plater! Den erfarne anmelderen Eystein Sandvik presenterer hver søndag nye plater han synes fortjener å lyttes til, og tipser om konserter som sendes i NRK Klassisk i kommende uke. Det er virkelig verdt å få med seg, og programmet kan dere høre kl. 11 hver søndag formiddag - eller her i nettradioen. (Og skulle man få lyst til å handle plater, er det jo fint å støtte opp om de butikkene som finnes - som nevnte Eldorado (og Naxosdirect, som er nettbutikken), eller Lawostore som ligger under Oslo Konserthus, som også har veldig mye bra!)

Dette innlegget er kun sponset av mitt hjerte. 

9 kommentarer:

Ingunn sa...

Så fint! Har savnet dette i statskanalen. Takk for tips, fint program, hørte det nå nettopp mens jeg tok oppvasken etter søndagsmiddagen :-)

Stine Arkeologine sa...

Så bra med det nye radioprogrammet, det gleder jeg meg til å følge med på! Jeg har også akkurat kjøpt plata til Andsnes, etter at jeg hørte ham spille Sibelius her i Trondheim for et par uker siden, det var en utrolig fin konsert. Mye fint å glede seg over på høstkveldene framover! :-)

Anonym sa...

Flott! Trenger å fylle på platehylla mi litt nå kjenner jeg, her skal jeg henge med :-)

Kirsti sa...

Var så heldig å få med meg Andsnes i Olavshallen nylig, jeg også. En formidabelt vakker kraftprestasjon av Andsnes. Ikke et kvekk om konserten, hverken før eller etter i pressen - ihverfall ikke som jeg fikk med meg. Tror ikke det var utsolgt. Derfor er det ekstra kjærkomment med et slikt program for å få tips om kommende konserter og gode innspillinger i folkeopplysningens navn. Tusen takk for radioprogramtips - og for alle andre gode musikktips på bloggen din!

Anonym sa...

Kun sponset av hjertet! Så fint altså. Er virkelig glad for at du så konsekvent styrer unna all reklame og sponsa innlegg. Lotta

Rannveig sa...

Takk for tips om nytt radioprogram! Ukeavisa Dag og Tid er forresten også flinke til å anmelde plater, særlig innen jazz og klassisk.

Glamourbibliotekaren sa...

Ingunn: Bare hyggelig! Glad det falt i smak!

Stine Arkeologine: Ja, det er virkelig en stor glede å være musikkelsker!

Anonym: Have fun!

Kirsti: Så synd at ingen skriver om det. Man må følge med selv!

Lotta: All ære til de som har blogging som jobb og får til bra samarbeid med kvalitetsprodukter osv (for eksempel Underbara Clara) - men jeg har ikke dette som jobb og orker ikke forholde meg til sponsing og regler og skatt og sånt, så jeg har konsekvent takka nei til alle tilbud i alle år.

Rannveig: Ja, det stemmer - det er ofte fine musikkanmeldelser der. Jeg har abonnert innimellom (og sagt opp abonnementet når jeg får overdose av Hustad).

Rannveig sa...

Haha. Ja, det kan bli litt mye Hustad av og til. Men mye annet fint å lese der. Det er favorittavisa til mannen min, så vi har abonnert i noen år nå. Jeg liker at de ofte skriver godt om saker man ikke får lese om så mange andre steder.

Glamourbibliotekaren sa...

Absolutt. Mye bra kultur, litteratur og ikke minst historie. (Det er det forresten i Klassekampen også! Og der slipper jeg å sette teen i halsen av å lese kronikker osv, haha)

Populære innlegg