tirsdag, desember 26, 2017

Kva las du no: RomjulsutgavenHva leser dere i romjula? Fikk dere fine bøker til jul som dere har kastet dere over? Jeg fikk «Moderato Cantabile » av Marguerite Duras, som jeg er i gang med. Austers "4 3 2 1" begynte jeg på for snart et år siden, og har stadig mye igjen! Herlig. Den er så fin. 

Jeg har en lang tradisjon for å lese Jane Austen i jula, år etter år siden jeg var ca 21 og fikk "Emma" i bokklubben, eller russiske klassikere. For to år siden leste jeg hele Krig og fred, året før var det Idioten, for mange år siden Anna Karenina. Jul og peis og nyttår er med andre ord klassiker-tid for meg. Jeg er veldig fristet til å finne fram både Emma og Pride and Prejudice i år, kjenner jeg. Vi får se! 

Få høre hva dere leser nå!26 kommentarer:

Anaruh sa...

Etter flere juleferier med både Forbrytelse og straff, Krig og fred, Anna Karenina og Idioten, begynte jeg på Dr Zhivago i går. Handlingen finner sted i en litt nyere tid enn de andre, men store russiske verk hører til i romjul og tidlig vinter. Før denne leste jeg Poirot’s Christmas for n’te gang. Husker aldri hvem morderen er fra gang til gang uansett.

Jeg fikk en bok til jul - Trilogien om Gutten av Jón Kalman Stefánsson. Den hadde jeg aldri hørt om før, så det blir spennende å begynne på den etterhvert.

God lesejul!

Anonym sa...

Tre bøker har blitt lest relativt kjapt, to av dem svært så lettleste, men festlige. Først den seriøse " Fordi det er bittert, og fordi det er mitt hjerte" av Joyce Carol Oates, deretter "Naturmannen og jeg, han lovet meg aldri gull bare grønne skoger" av Lene Julsen og til slutt "Miss Blackpool" av Nick Hornby. Alle lesverdige.

Nå er jeg over på fagbok, i et fag som er langt vekk fra mine tall, "Skam" av Marie Farstad. Ble veldig inspirert til å lese mer om denne følelsen etter å ha hørt et fantastisk foredrag av forfatteren.

Til jul fikk jeg kun én bok, og det er siste til Saabye Christensen, men heldigvis fikk ektemann flere, så her er det mye godt lesestoff til et godt stykke uti 2018.

Ser alltid frem til Kva las du no!

Fortsatt god jul!

-lutt

Kjersti sa...

Nå, endelig, etter å ha vært ganske travel med flytting i lang tid, er jeg i lesemodus igjen! Avsluttet nylig "Den som ser" av Herbjørg Wassmo, og sørget for å sende den videre til moren min så hun kan glede seg over den når hun er ferdig med "Karnas arv". Så kastet jeg meg over "Elster, Andresen, Dahl" av Per Schreiner. Den har ligget klar siden jeg hentet den på biblioteket i slutten av november (tidsforløpet vitner om høyt aktivitetsnivå på andre felt...). Boka var raskt lest, ikke fordi den var lettvinn, men fordi den fenget. Anbefales!
Og nå er jeg også i gang med "Moderato cantabile", som jeg har hatt i hylla lenge. Antagelig ble jeg inspirert til å ta den fram av et instagraminnlegg fra deg...??? Jeg prøver å lese den sakte, siden den er såpass kort.
Fortsatt god lesejul!

Eple sa...

I likhet med Anaruh har jeg lest Poirot's Christmas i tidligere juleferier, men i år fordyper jeg meg i Paul Austers murstein av en roman, og leser kun den. "4 3 2 1" er det første jeg leser av Auster, og den er helt fabelaktig!

Riktig god jul til alle, med ønsker om full tekopp og levende lys og fantastiske leseoppevelser, og mobiltelefoner liggende på lydløs i et annet rom :)

Ragnhild sa...

Enda en juleklassikerleser melder seg her :-) inspirert av denne bloggen, i likhet med mange andre tipper jeg :-D! "Krig og fred" leste jeg i fjor, og i år er jeg i gang med "Anna Karenina". Så fin den er. Takk for evig inspirasjon, Glamourbibliotekar! Det du gjør er så bra. Nå skal jeg koke en kopp te og dykke ned i Annas verden igjen.

Dahlia sa...

Jeg leser Roy Jacobsen. Akkurat ferdig med De usynlige, med handling fra en tøff nær fortid på ei nordnorsk karrig øy (fint korrektiv til vår moderne julefeiring). De to andre bøkene i trilogien skal leses så snart jeg får tak i dem. Inntil videre har jeg tatt frem Seierherrene, som jeg etter mange års hvile i bokhylla endelig skal lese. Alle bøker har sin tid. Til jul fikk jeg Kazuo Ishiguros Gå aldri fra meg, som jeg også har lyst til å begynne på snart. Og Øyvind Vågnes: Vesaas.

Anonym sa...

Denne jula er det faktisk faglitteratur, Living well with pain and illness av Vidyamala Burch,samt ei bok om pusten jeg fordyper meg i. Om kveldene er det krim,akkurat nå et gjensyn med Kineseren av Henning Mankell. Jeg har lest den før, men elsker å lese krimbøker flere ganger. Agatha Christie har jeg lest i filler, og ser ikke bort fra at jeg tar fram noen i år igjen.

Hazel sa...

Jeg har læst "The Good Man Jesus and the Scoundrel Christ" af Philip Pullman og nu læser jeg Douglas Smiths Rasputin-biografi, så lidt inde på det russiske tema her også. Jeg er også i gang med Middlemarch, men har efterladt den hjemme i julen, fordi to tykke bøger blev for tungt at rejse med.

kristina sa...

Jeg leser også 4 3 2 1! Også hører jeg på Anne of Green Gables :)

Stine Arkeologine sa...

God jul! Jeg leser den kanskje mest julete julehistorien av alle akkurat nå, «A christmas carol» av Charles Dickens, som jeg ikke har lest før, bare sett masse ulike filmversjoner av. Det er jo en ordentlig spøkelseshistorie, og det slo meg at George Saunders må ha hentet litt herfra når han skapte gjenferdene sine i «Lincoln in the bardo» - de har noen slående likheter! Har akkurat lest ut den sistnevnte, helt tilfeldig (eller kanskje ikke, ubevisst?) har jeg altså viet jula til spøkelser, og selv om jeg merker at jeg trekker føttene ekstra godt innunder dyna for tiden (akkurat som Scrooge) anbefaler jeg virkelig begge to. To mesterverk! (og jeg liker egentlig ikke spøkelseshistorier en gang).

Anglofilia sa...

Jeg kan tilslutte meg den russiske trenden, nettopp har lest novellaen The Enchanted Wanderer av Nikolai Leskov. Før det leste jeg ferdig Bill Brysons The Road to Little Dribbling, som har ligget på vent en del uker. Nå har jeg kastet meg over Tender is the Night av F. Scott Fitzgerald. Den franske rivieraen midt på 20-tallet blir en kjærkommen avveksling... Hvis forkjølelse og bihuletrøbbel fortsetter får jeg sikkert også trøkt inn en klassiker i mer klare øyeblikk. Fortsatt god jul!

K sa...

Jeg leser igjen Piken i husken av Richard Adams (han med Flukten til Watership). Den gjorde stort inntrykk på en tenåring, og er fortsatt leseverdig og fascinerende. Ellers leser jeg Mor om natten av Niels Fredrik Dahl, en julegave. Anbefales også. Rolige morgener med bok, kaffe og småkaker foran juletreet.. Fint!

Maren sa...

Jeg er akkurat ferdig med Vi var aldri brødre av Pia Edvardsen. Veldig fin! Nå vet jeg ikke helt hva jeg skal i gang med, men tror det kanskje blir julefortellinger av min favoritt Lagerlöf.

Kamilla sa...

Jeg storkoser meg med Grensen av Erika Fatland. Samtidig tenker jeg på neste års leseprosjekt, og tror jeg har landet på Storbritannia. En bok i måneden, det kan være klassikere, biografier, dokumentarer og annen litteratur. Gleder meg til å fråtse i Dickens, Austen og alle de andre stjernene!

Hermia Says sa...

I väntan på några fler lediga dagar läser jag Exit West av Mohsin Hamid sedan blir det också hos mig klassikerläsning! I år satsar jag på Dickens A tale of two cities men det finns även lite nytt i bokhögen, bland annat några böcker av Jeanette Winterson. Fint att ha lite att välja mellan..

Stine sa...

Nett no les eg La meg synge deg stille sanger av svenske Linda Olsson. Har akkurat starta på den, men den verkar som ei fin bok! Og så ser eg fram til å lese Arv og miljø (av Vigdis Hjorth) og En moderne familie (av Helga Flatland) som eg fekk av bror min i julegåve!

Anonym sa...

Jeg har lest Vingebelastning av Helga Flatland. Fikk lyst til å lese mer av henne etter å ha lest En moderne familie i høst.
Så har jeg lest Tegnehannes Blod, svette og tress-is og ledd masse av tegningene, tankene og historiene.
Skal straks lese ferdig Ingvild Rishøis samlede noveller.

Anonym sa...

Jeg leser Knausgårds roman om engler, En tid for alt. Etterpå skal jeg lese Siri Øklands bok med tekster og bilder om å leve med uhelbredelig kreft. Den begynte som en instagramkonto, med knappe, to-the-pointtekster, som utviklet seg til en bok, som heter Det står til liv. Om du ikke skal lese boken, anbefaler jeg sterkt instagramkontoen.

Anonym sa...

Har lest Marte Spurklands Klassen og Neil Gaimans Norrøne Guder i jula. Begge flotte på hvert sitt vis. Nå er det tilbake til pensumlitteratur.
Line

Anonym sa...

Jeg har hørt på Julemysteriet av Jostein Gaarder som lydbok. Så har jeg lest Du dør ikke av Linn Strømsborg som pocket og Bli hvis du kan, reis hvis du må av Helga Flatland som e-bok. Likte alle. Jeg har planer om å få hørt på Tonje Glimmerdal av Maria Parr som lydbok før ferien tar slutt. Hennes bøker er like bra for både voksne og barn.

HildeSofie sa...

Leste nettopp ut en av julegavebøkene, Ekte amerikanske jeans av Jan Guillou. Nå er jeg i gang med gavebok nummer to: Bli hvis du kan, reis hvis du må, jeg fikk hele trilogien :)
Hjemme venter de siste fire kapitlene av Julemysteriet, og før julaften leste jeg Verda er ei skandale, av Agnes Ravatn. Godt fornøyd med innsatsen, etter en hektisk høst der det har vært altfor lite ro i hodet mitt til lesing.

Anonym sa...

Jeg har akkurat lest Arv og miljø av Vigdis Hjort.
Nå har jeg begynt på 7 fantastiske fortellinger av Karen Blixen.

Anonym sa...

Har du glemt glamourøs fredag?

koristen sa...

Jeg har lest en herlig creepy svensk ungdomsroman, "Norra Latin" av Sara B. Elfgren. En flott murstein av en urban fantasy-bok som jeg håper blir oversatt til norsk!

Har også kost meg med "Mystikk og overtro i Oslomarka" av Even Saugstad. Mye spennende lokalhistorie, og temaet har fascinert meg siden jeg var liten :-)

Elisabeth sa...

Litt sent ute, men nevermind - det er fortsatt romjul, tross alt :) Jeg hadde ønsket meg tre bøker til jul og fikk to av dem. Begge er utlest nå. Berge av Jan Kjærstad (elsk! om boka, altså) og Legacy of spies av John Le Carré (også elsk!). I dag reiste jeg hjem til meg selv igjen, og da fant jeg min julegave til meg selv i postkassen - Gravel Road av Abdulrazak Gurnah, en av mine soleklare favoritter.

Før jeg dro på juleferie, begynte jeg på 'The Nix' av Nathan Hill. Morsom og presis, men den føles somehow veldig 'politisk korrekt' nå og ... ja, nei, det er mulig jeg blir mindre forbeholden når jeg har lest mer i den, er ca 1/6 på vei. Men jeg liker boka, altså! Og siden jeg glemte den da jeg reiste, kjøpte jeg ei ny bok på flyplassen. Underground Railroad av Colson Whitehead. Også en helt fantastisk bok som anbefales på det varmeste! Tror underground-boka får bli med på hyttetur i nyttårshelga!

Cand. med. sa...

Jeg leste faktisk ingenting i romjula, men nå! Jeg fikk 4 3 2 1 i julepresang, på norsk, men jeg lurer på å bytte den til engelsk. Er oversettelsen til norsk fin, synes dere? Eller leser dere på originalspråket?

Populære innlegg