fredag, mars 23, 2018

Glamorøs fredag


God morgen! I dag våknet jeg av svarttrostens sang, helt sant. Blackbird singing in the dead of night. For en luksus det er. Det gir håp om at våren kommer, for det gjør den jo.

Jeg sitter foreløpig i nattkjole og farfars gamle slåbrok og venter på at tekanna skal trekke ferdig - det er den gode Arvikablandingen som er dagens første. Senere blir det påskete i bøtter og spann, som det er hver dag nå for tiden. Jeg har jo fire sorter som dere vet.

I dag har vi ikke planlagt så mye annet enn fredagspizza; jeg er jo gift med en mann som kunne jobbet som profesjonell pizzabaker. Og kanskje blir det en roadtrip til denne fine butikken, der jeg har lyst på ca alt sammen. Dagens duft blir sannsynligvis Un parfum de Charmes & Feuilles fra The Different Company. Perler i ørene og mine tre ringer (forlovelses-, gifte-, og babyring).

Ellers blir det fokus på vår og påske i helga, jeg har allerede hengt opp tynnere og luftigere gardiner som slipper inn enda mer lys i huset, og jeg har kjøpt inn blomster i mengder. Kyllaug og gjengen hans skal finnes fram, rommene skal fylles av Bach, det er jo påskeadvent! Etter hvert skal vi til fjells i noen dager, og deretter være hjemme hos oss selv resten av ferien og bare være sammen. Jeg gleder meg sånn!

Ha en fin fredag alle sammen! Alle fredagsglade rapporter blir svært godt mottatt, og husk også å melde inn hva dere har tenkt å lese i påskeferien! Altså i gårsdagens innlegg.

mvh
Glamourbibliotekaren

21 kommentarer:

slikejenter sa...

For en herlig start på dagen! Jeg har hjemmekontor i dag, og det passer fint for hele kroppen er liksom ekstra sliten. Det skal bli så fint med påskeferie! Påsken er av en eller annen grunn min favoritthøytid. Jeg er ikke religiøs, så jeg tror mer det handler om overgangen til vår - og det at påsken ikke er så "voldsom" som julen kan være.

På tross av hjemmekontor har jeg tatt på meg "ordentlige klær" og sitter nå med en god kopp kaffe (i mummikopp) og gleder meg over livet, rent allment. Vi skal spise noe ekstra godt til middag, og etter at datter har lagt seg skal vi finne noe krim og se på tv. Kanskje et glass rødvin? Helga skal brukes til litt organisering her hjemme, litt påskepynting kanskje? Også skal datter kinodebutere - Brillebjørn-filmen blir bra. som filmelsker kjennes det stas å introdusere henne for noe som har gitt meg så mye glede (kino generelt, ikke akkurat den filmen ;) )

Påska skal nytes i Sverige - men først noen dager i hjemlige trakter, med vennebesøk og avslapning hjemme. Det er meldt sol, og det er vel superglamorøst! Ønsker alle en riktig god påske :)

Anonym sa...

Denne fredagen føles ekstra glamorøs i dag. Mange deilige fridager i vente!

Dagens antrekk består av ny olabukse med sleng. Noe jeg ikke har hatt før ( men ønsket meg) fordi; jeg er alt for kort. Når jeg har funnet en som ikke må legges opp minst 25 cm, som fører til at at slengen blir borte. Så det føles veldig glamorøst (Juhu!!!) sammen med rødbrun bluse med snøring, store øreringer og kraftige sko.
Etter flere ukers sykdom skal jeg treffe noen til en enkel lunch, slappe av med nytt interiørblad, en god kopp te og fyr på peisen.
Hvem vet hva det blir til dag i kveld, men hjemmekos blir det nok.

Hjemmepåske med utflukter som; grille pølser på stranda, påskeutstilling i Stavern, familiehygge og mannens jazzspilling med venner!
Påskelektyren må jo bli krim. Det er en stund siden jeg har lest Bernhard Borge/ Andre Bjerke. Så ett gjensyn med «Døde menn går i land «og «De dødes tjern»er på ønskelisten. I tillegg vil jeg lese «Mere blod» av Jo Nesbø, som er noe helt annet enn Harry Hole-bøkene.
Ellers skal jeg lade opp og gjøre meg klar til vår. Nyte solen som måtte titte frem. Flytte på snøen, så uteplassen blir klar. Lete etter påskeegg. Lange påskefrokoster og skravle med venner!

Ha en trivelig påske, uansett hvor dere befinner dere fine glamourfolk!Ingrid sa...

Vi pleier også ha fredagspizza i forskjellige varianter. Men ble veldig nysgjerrig på hva dere har på deres favoritt, kan du dele? Er så gøy å prøve ut nye varianter og gjerne kombinasjoner man ikke har prøvd før.

Siste dag på kontoret før ferie. Er på tredje tekoppen, akkurat nå en sitron/ingefær-variant. Tror for øvrig jeg må snike meg ut i løpet av dagen for å kjøpe mer påskete fra Black Cat, må sørge for å ha nok til hele påsken!

Maja sa...

Hurra! Endelig påskeferie, og jeg har jobbet så hardt de siste dagene at jeg er helt utslått! I dag avspaserer jeg fra 11, spiser lunsj i byen med venninne, og så skal jeg HJEM OG LIGGE PÅ SOFAEN RESTEN AV DAGEN. Gleder meg vilt! I morgen bærer det hjem til foreldrene mine sammen med brodern. Og der blir vi i påska! Kos!! Ha en riktig god påske kjære Glamourbibliotekar, takk for en alltid nydelig fantastisk yndlingsblogg, og god påske til alle som er her inne!

Anonym sa...

Kun noen få timer igjen nå så er det deilig påskeferie. Ikke hatt en eneste fridag siden jul, så dette skal bli godt! Snart ut med kolleger for å spise lunsj, tenker det også blir en liten jakt etter påskeegg:) I kveld kommer eldste sønn hjem fra studier og i løpet av helga reiser vi til nyoppusset hytte. Ah. Livet er godt- ha en flott fredag - og god påske!

Nattsøsteren sa...

Denne fredagen har vært meget glamorøs så langt! Familien har tatt påskeferie og tempoet er skrudd ned. Jeg fikk sove lenge etter en heftig nattevaktsuke, og ble vekt av en smørblid ettåring og nykokt kaffe. Nå har jeg nettopp tatt hårkur og ansiktsmaske og er klar for helg. I dag blir det ut på en liten runde for å få tak i det vi trenger til påskeferien, mest hyggelige ting som blomster, påskemarsipan, ekstra god kaffe og slike nødvendigheter.

Helga består av festligheter, før vi setter snuten mot kysten og mange ledige fang på søndag. Det blir fint for liten og stor (hei strikke og lesetid!). Takket være deg har jeg startet med en ny tradisjon, det vil si startet i fjord, med å kjøpe påskete. Kjøper den på Te og kaffehuset, og i år var den veldig god! Jeg er nok ei kaffekjerring, men vet å sette pris på en god kopp te!

Ei god påske ønskes dere alle!

Anonym sa...

Ja! Jeg hørte også svarttrosten i dag tidlig. Mitt beste vårtegn. Glamorøs start på dagen.

Anonym sa...

Jeg har skikkelig påskefølelse selv om jeg skal jobbe to dager til uka også. Men påskejobbing kjennes som ferie i jobben min (barneklærbutikk), det er veldig koselig! I kveld blir det krim på tv og taco, vaskehjelpen gjør underverker akkurat i dette øyeblikk vil jeg anta, og jeg håper datteren min kommer hjem fra barnehagen med egenprodusert påskepynt... Jeg får tårer i øynene bare av tanken! Håper alle her inne får en riktig god påske!

Randi sa...

Ah, du herlige fredag! Jeg har fri og starta dagen med å bake gode proteinrundstykker.
Antrekk: Sorte tights, gråspraglete kort skjørt, sort jumper, oppsatt sølvhår (en finere måte å si grått på, haha), Miyake i nakken og YSL på leppene, store sølvringer i ørene og de to yndlingsringene på fingrene.
Gjøremål: Tekopp og en bunke magasiner som skal skummes gjennom før innlevering på biblis, hvor også påskeboka skal hentes: Byens spor av Christensen, er neste post på dagens glamorøse program.
Deretter skal jeg endelig henge opp gardiner på kjøkken, soverom og et lite vindu på stua. Kjøpte gardinstenger igår; fine, billige armeringsjern. Den store vindusveggen skal forbli gardinfri sånn at utsikt over fjord og fjell kan nytes. Den brede vinduskarmen fylles med frodige vekster og skjermer for ev innsyn.
Så blir det handling av mat og vin, samt påskeegg til den voksne dattra, blomster kom i hus igår, og så kan den deilige fredagskvelden begynne. Ikveld skal vi spise squashgetti carbonara og drikke hvitvin, resten av helga og påska med, tar vi som det kommer. Hvis været blir bra skal vi begynne å ordne vår nye uteplass, det blir spennende. Jeg storgleder meg som vanlig til utesesongen starter!
Riktig god fredag, herlig helg og glad påske til dere alle <3

Glamourlegen sa...

Formen er skral men humøret godt! Nydusjet, har på kasjmirgenser kjøpt på Cos i Berlin 2010, grå bukser fra fiveunits som jeg er litt usikker på ift passform, og vanlig hverdagsbling (diamanter i ørene, klokke, giftering). Det mest glamorøse er vel at barna har blitt så store at ti dagers påskeferie ikke fremkaller angstsvette men istedet er noe å se frem til med stor glede :) Litt hytte ved sjøen nærme Koster, litt hjemme i småbyen vår (kjenner at Oslojenta begynner å falle til ro her). Veldig lei av den lokale snørekorden, i fjor hadde vi snøklokker i hekken i midten av februar! Men snart så! Hjemmelaget pizza på menyen her i kveld, blir vel et glass rødt fra den franske vi åpnet i går. Deilig fredag og god helg alle!

Anonym sa...

Hei gjengen! Aldri en fredag uten glamourrapport :-) Prøver meg på skoletter med hæl i dag, sånn passe vellykket, men må gå noen omveier i blant. Fremdeles mye is der ute på fortauene. Kort arbeidsdag heldigvis, så etter jobb skal jeg bare innom Meny for å handle mat og deretter rett hjem og slappe av et par timer før barna kommer hjem fra skolen. Takk for tipset om Prousts brev, Glamourbibliotekar, stakk innom og kjøpte den på Tronsmo her om dagen og jeg liker den godt! Alltid så hyggelig å få leseinspirasjon herfra. Forfattere jeg ikke hadde kommet på selv. Ha en riktig god lesepåske!

Glamourlegen sa...

P.s - lite lesetid men er i gang med Northanger Abbey og Sjarmen med tarmen :D

Signe sa...

I dag har jeg pynta meg med gule øredobber og gul påskegenser. I lunsjen var vi på kafe med hyggelige kollegaer, og om noen timer er det helg! Gleder meg til noen rolige dager med familien, turer, brettspill, bøker, aviser og magasiner. På søndag blir det deilig palmesøndagsfrokost med varme rundstykker, ekstra godt pålegg og sjokolade-egg til dessert, med klassisk påskemusikk på i bakgrunnen.

God påske til alle!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! Jeg nyter en solskinnsdag atter en gang, og fryder meg over at snøen som falt tidligere i uka stort sett er borte igjen. Asfaltgater i byen, hålke og hard snø i marka. Blir bra påske av sånt!

Den ytre glamouren er intakt med blått skjørt og sort topp, Chanel på leppene og Romance på halsen. Jeg har sogar nyfilte negler, men de trenger et lag lakk før helga. I koppen har jeg tysk urtehagete fra Eilles (Kräutergarten) og på jobb er det travelt, men mine fredagsrutinetravle ting er snart overstått.

Jeg skal i stor grad være hjemme i påska; jobber mandag til onsdag, hundebarnevakt for en diger og litt gammel husky (som heldigvis går godt overens med min egen) fra onsdag til fredag, og hyttetur/påskevakt med hjelpekorpset fra langfredag til 1. påskedag, i alle fall. Det blir bra! Denne helga har jeg bare én plan, og det er å ikke ha noen plan. Det blir litt husarbeid, litt langtur i marka med hunden og mye hjemmekos. Inspirert av et annet innlegg her i dag skal jeg også finne frem 3-4 bøker jeg har lyst til å lese gjennom påska. Gleder meg allerede; det blir en salig blanding sannsynligvis helt uten krim. Kanskje.

God helg, alle som én!

HildeSofie sa...

God førpåskefredag!
Jeg startet påskeglamouren i går morges med et hyggelig besøk hos frisøren, med ekstra land hodebunnsmassasje og hårkur. Deilig!
Antrekket er casual, med lun ullgenser og sølvfarget pynt rundt håndledd og fingre.
Det er forsatt ville mengder arbeidsoppgaver igjen før jeg kan ta helt ferie, men de kan heldigvis løses fra et rolig og påskepyntet hjemmekontor, med tekoppen innen rekkevidde.
I ettermiddag rekker jeg å møte en fin fyr før jeg fortsetter videre på kino for å se Utøyafilmen med en god venninne. Ingen av oss gleder oss, men vi er enige om at det er nødvendig for oss å se den, for å bedre forstå hva de gikk gjennom de som var på øya da det grusomme skjedde.
Resten av helgen blir nok rolig, med nevnte hjemmekontor. Kanskje bake litt på søndag?
God helg - og påske - til alle!

Bliss sa...

God fredag!
Jeg har på ny, prikkete bluse og fikk komplimenter på jobb om at øyefargen kommer ekstra godt frem med den på, sånt kan man like en litt trist fredag :)
Middag hos mine foreldre før det blir rødvin med en som kanskje blir kjæresten en dag? Skal jeg fortelle mine foreldre om han eller ikke mon tro?
Tar fri fra i ettermiddag og skal nyte påske med både ski og sko på beina og med malekosten i hånda.

God påske! :)

Elin sa...

Har ikke hørt svarttrosten ennå, men nå gleder jeg meg! Etter noen netter med litt lite søvn, har jeg og baby (5mnd) en rolig hjemmefredag. Nyvasket hår, sminke og joggebukse, kaffe, te og en stor kanelbolle. En grønn og gul påskebukett på bordet, og litt Gilmore Girls på skjermen når minstemann sover (oppdaget serien i høst i denne bloggen, og koser meg!). Smeltende snø og små snøklokke-spirer utenfor inngangspartiet er et deilig vårtegn! God helg og god påske!

Ingerid sa...

Påskeferie her også, faktisk akkurat fra nå. Det er virkelig luksus med ferie på fjellet med familien, og besøk hos venner etterpå, etter noen hektiske uker på jobb i det siste. Dagens antrekk er jeans og en veldig pen mørkeblå bluse som ikke har vært i bruk siden i høst. Ellers nøkternt som vanlig. Denne damen her blir mer og mer opptatt av komfort fremfor stilige klær- stilige klær klør. Forøvrig dufter jeg av en Jason-bodylotion med kakaosmør fra Iherb :) - et godt kjøp.
Har forøvrig kjøpt te og karameller fra Perchs i påskegave til venner. Det er glamour!
God helg til alle!

Anonym sa...

Fredag, påske, familie, venner, lammestek, rødvin, prosecco, appelsiner, lange frokoster, null stress, turer, krim - både se og lese, solveggen?, kan det bli bedre? God påske! Mette

Stine Arkeologine sa...

Jeg har hatt fri i dag, vært på kafe med en venninne, brukt en halv time i engelskavdelingen på Norli og ruslet langs elva på grusstier uten snø. Middagen er oppvarmet gryte fra i går og jeg hopper over helgevasken denne uka, for jeg vil heller ligge på sofaen og se på de nye bøkene som kom i posten i dag. Har begynt å forstå at når man er sliten, skal man hvile! (Enkelt, men ikke selvsagt). Jeg har forresten hatt bluse med puffermer, vidt, svart skjørt og ny, rød neglelakk i dag. Glamour på mange vis denne fredagen! Riktig god helg, alle sammen. :-)

Myldre sa...

Åh fredag! Jeg har både vakt hele helgen og jobber den stille uke, men kompenserer for det med et par ekstra fridager i etterkant av påsken. Dog sier jeg som herr Nilsson i Madicken: Idag känner jag livet i mig.
Våren er her snart!

Populære innlegg