fredag, mars 09, 2018

Glamorøs fredag


God morgen! Behagelige klær, roser på bordet ved siden av meg, glad baby og en diger kanne påskete - det er fredag! Herlig. I dag blir det croissanter til lunsj! Jeg hører på barokkmusikk og tror jammen jeg åpner pasjonssesongen i helga. Påskeadvent fortsetter på søndag, så kikk innom igjen da!

Dagens påskete er den tredje av mine tre faste som jeg har hvert år - nemlig Lille Valkyrien sin. De blander sin egen, i motsetning til Majorstuen som selger Solberg Hansen sin (- og BlackCat sin er den samme som de alltid har hatt, veldig god den også). En mer detaljert sammenligning kommer naturligvis, som det gjør hvert år, etter at vi har hatt påsketeselskap her.

Helga blir rolig og sløv tror jeg, og det passer meg utmerket. Ingen planer for morgendagen, og på søndag er vi invitert i middagsselskap hos venner. I kveld skal vi se film!

Ha en fin fredag alle sammen, og hjertelig velkommen med rapportene deres i kommentarfeltet!

mvh
GlamourbibliotekarenHer er hun i sitt livs andre 8.mars-tog!

("Han der var litt av en storsjarmør", sa en dame på bussen om henne da vi var på vei til Youngstorget, for hun smiler jo til alle hun ser. Det var vel den grå lua med blå øreklaffer som utløste den misforståelsen, antar jeg. Selv om den også har røde prikker og rosa striper. Eller var det den grønne jakka?)  

17 kommentarer:

Anonym sa...

Riktig god fredag til deg! Det er fast fredagsrituale å gå inn på bloggen din og nyte dagens første kaffekopp før arbeidsdagen tar til for fullt.

Bringebærfarget leppestift og en liten sjokoladebit til kaffen er dagens lille glamourinnslag. :)

HildeSofie sa...

Hurra for fredag!
Litt trøtt etter en aldeles strålende feiring av 8. mars i går, med god stemning i toget i Oslo.
Antrekket er supercasual med jeans og retro collegegenser fra en viktig politisk kamp i 1994, neglene er knallrøde og duften er YSL Homme.
Helgeplanene er som så ofte før: litt jobb, litt fri, og besøk av en fin fyr. Og kanskje jeg endelig skal få hengt opp den nye taklampen over kjøkkenbordet?
God helg til alle!

Stine Arkeologine sa...

Heldig jente som får være med i fellesskapet i 8. marstog! Ja klær skaper tydeligvis folk, da eldstemann var liten hadde han arvede klær i alle farger og ble ofte tatt for å være jente. "For ei nydelig lita tulle" osv. fikk han høre da. Ellers var han "en stram liten kar" og "en ordentlig tøffing". Slående forskjell på kommentarene til akkurat det samme barnet!

Her er fredagen rolig og fin. Jeg sitter på hjemmekontoret og skriver, utenfor snør det, rådyrfamilien som spiser frokost i hagen har akkurat klatret opp i skogen igjen og det er bare, BARE sju minusgrader, hurra! I morgen skal jeg på La traviata og resten av helgen skal vi gjøre minst mulig, gå en liten skitur eller to og spise god mat.

Riktig god helg til dere alle! :-)

Anonym sa...

Fredagens mest glamorøse opplevelse er definitivt til å ha tid til et besøk og en kommentar på denne fine bloggen:) De siste ukene har vært altfor hektiske. Så hektiske at jeg til og med ikke har rukket innom her før lørdag morgen. Det måtte tydeligvis forkjølelse til for å få meg til å ta det litt mer rolig - så i dag har jeg en tvungen hjemmedag hvor eneste fokus er å roe ned, puste med magen og få formen tilbake. Men så skal jeg ikke være så dum at jeg fortsetter med samme tempo på mandag.. Nei, tempoet skal nå ned i overskuelig fremtid.
Koselig lesing av denne bloggen, rosa kaffekopp med fugler på (merke PIP) og tulipaner ved siden av meg. Jeg merker at våren omsider snart er like rundt hjørnet. Og det gledes. Helga er tom. Heldigvis. Ha en fin fredag!

Anonym sa...

Fredager gir verdens beste følelse, og lukta av vafler forsterker fredagsstemningen betraktelig! Antrekket er casual, sminken er lett. Har planer om å komme hjem til nyvasket hus, kjøper kanskje noen tulipaner på veien. I kveld skal jeg på kino, morgendagen tilbringes på skistadion. For øvrig står helgen åpen, herlig! God helg!

Synne sa...

God fredag! Her sitter jeg med min helt nye Mummikopp, den med trollmannen på, min definitive favoritt så langt! Kaffe med havremelk er såå godt i utgangspunktet, og nå smaker det ENDA bedre, så klart!
Jeg skal jobbe på vinbaren i kveld, fra klokka tre, så arbeidsantrekket er på allerede. Heldigvis består det av mine egne klær, et svart foldeskjørt og ei hvit skjorte med striper, så jeg føler meg vel uansett! Håret spiller på lag i dag, noe som alltid er en bonus, og leppestiften er rødlilla.
Jeg skal i 30-årslag i morgen, og det gleder jeg meg til, og det er egentlig den eneste planen jeg har for de kommende fridagene. Føles bra!
Riktig god og glamorøs helg til alle!

Christine sa...

Sola skinner! En nydelig vinterdag. Jeg skal gjøre meg ferdig på jobb før kl. 14, stikke innom Big Dipper og kjøpe med en ny LP til helga. Vet ikke helt hva ennå, men det er jo så morsomt å velge noe der og da! Tenker kanskje Harry Nilsson kunne være noe. Ellers gikk jeg også i tog i går, viktig viktig. Fin tradisjon å ta med kidsa! Så enig i det du skriver at de skal ha med seg slike verdier hjemmefra. Ellers blir det kaffe til helga, skal innom kaffebrenneriet og la dem anbefale meg noe deilig. Kjenner duften av nykvernede kaffebønner i nesa allerede.. o fredag!! Ha en god helg alle som leser og rapporterer her inne, og særlig Glamourbibliotekaren! <3

Anglofilia sa...

Endelig fredag I en uke som tross alt har vært langt bedre enn den forrige, som forsvant I dimman av en lei forkjølelse med bihuletrøbbel som bonus. Kun timer igjen på jobb før jeg skal levere bilen på verksted og så komme meg hjem for å pakke. Grytidlig I morgen drar vi på oval weekend til Praha! Gleder meg vilt, kjenner jeg. Lite vårlig enda her I vest, men det er jo tross alt fortsatt vinter så det er ikke annet å vente. Men utålmodig, det blir man jo. Følte et skikkelig behov for farger bade inne og ute da jeg så meg rundt I går. Det får bli noen fargerike blomster når jeg kommer hjem neste uke. Ønsker alle sammen en riktig så bra helg!

Glamourlegen sa...

Litt baktung i dag, livlig natt og snart-toåring insisterte på morgen kl 5. Hadde heldigvis den vanvittige luksusen å kunne ta meg en times strekk på sofaen sted - vet ikke når det skjedde sist? Må ha vært i et annet liv, før barn, ihvertfall. Ytre glamour er ikke helt på plass ennå, men trives veldig godt i mine nye Karen bootcuts fra Lindex jeg har nevnt her tidligere, og en burgunder-ish tynn merinogenser. Pulverkaffe i rosa mummikopp med Snorkfrøken; er litt misunnelig på den oransje med hattifnatter barna ga mannen til jul.

Begge jentene og jeg fikk hver vår nydelige bukett av mannen i går, hyggelig det, men det ga meg faktisk enda mer varme innombords å starte morgenen med prat om hva kvinnedagen er og hvorfor vi trenger den med snart-femåringen. Enkleste måten å få forklart/fortalt henne om nye ting er å stille henne spørsmål for å finne ut hva hun vet fra før og hvordan hennes logikk funker, da blir hun alltid nysgjerrig og vil vite mer.

Fin vinterdag ute med strålende sol, det er en stund siden sist. I helgen blir det trolig skitur på mann og storejenta, etterfulgt av familietur til svømmehallen når den åpner på søndag. Vært der med størstemann så forrige helg var første gang vi dro alle fire - ble en formidabel suksess.

Håper alle får en deilig fredag og god helg!

Nattsvartur sa...

Fredag! Deilig :-)
Og fint med sol ute også.
I dag er det hjemmekontor og masse te i årets vinter-mummi-kopp. Vårvinter. Den koppen passer så bra nå. I det siste har det blitt vel mye bruk av fjorårets vinterkopp, snøhesten, med hauger og fonner av snø. Det er fint å kunne velge mummikopp etter vær og humør :-)
Etterpå skal jeg få en fin liten tur ut når jentene skal hentes i bhg. Hyggelig å kunne gå og hente dem i dag. Og så skal vi kose oss masse sammen, perle påskepynt (hama perler er ekstremt populært om dagen - hvem trenger vel ipad når man kan perle?) og ha en hyggelig kveld.
Helgen har lite planer annet enn ett lokalt skiarrangement for barn på søndag.
Og innkjøp av nye tulipaner i morgen.
Vurderer også å introdusere jentene for litt klassiske filmer. Douglas Fairbanks' the thief of Bhagdad burde være artig for femåringer. Siden det er stumfilm slipper jeg å fortelle hva de sier hele tiden også. Ellers har jeg også kjøpt litt Shirley Temple filmer som vi kan prøve oss på.
Neste uke blir det tur til Majorstuen for innkjøp av påskete, så denne helgen får jeg gjøre ett forsøk på å redusere mengden julete som må overvintre til neste jul...

God helg alle sammen!

Anonym sa...

God fredag alle! I dag har det begynt å snø her igjen, den vinteren er ikke særlig ivrig på å slippe taket. Nydusjet og duftende av deilig bodylotion fra Weleda sitter jeg i sofaen,leser bok og fyrer i ovnen. Pasta Carbonara til middag og så skal jeg bake skoleboller mens sønnen min vasker litt i huset. Ingen planer for helga annet enn å lese og være sammen. Deilig.

Susie sa...

Hei,
Ble litt grepet av "Anonym" som skriver om en forkjølelse som hun/han bruker til å bestemme seg for å roe ned og puste med magen. Bra plan. Fikk meg til å tenke på "Reidun" som møtte veggen for noen måneder siden og skrev om det her. Vet noen hvordan det går med henne? God helg :)

koristen sa...

Deilig med fredag, og vi har jo til og med sett sola!

Hyggelig at så mange her gikk i toget i går. Jeg var der selv og la merke til at det var folk i alle generasjoner. Masse ungdom, hurra!

I kveld skal jeg jobblese litt, drikke varm te og krysse fingre for at hodepine og tett nese bare er forbigående!

I morgen er det Afternoon Tea for å feire bursdagen til en bibliotekarvenninne, gleder meg til det.

God helg til Glamourbibliotekaren med familie og alle andre glamorøse!

Maja sa...

Hei beste bloggen! Fredagskvelden ligger skimrende foran meg, og det er så digg å starte med vorspiel her i kommentarfeltet. Føler at vi er en sammensveiset gjeng vi som kommenterer hver uke, selv om vi ikke kjenner hverandre! Koselig å se de samme navnene igjen og igjen :-) Prikkete kjole og Chanel no. 5 i dag, juhu, jeg skal på Bristol med ei venninne og spise kake. Takk for gode ord i går, Glamourbibliotekar, deler din frykt for et kaldere samfunn med den regjeringa vi har nå. Blir mørkredd. Vi får gjøre det beste ut av det og vise solidaritet så mye vi kan! Og nå skal jeg koke en kopp te før jeg pakker sammen her på jobben og stikker ned til sentrum. God helg!

Anonym sa...

Hei!

Gårsdagen ble dessverre ikke med tog, men hadde en fin prat med 3-åringen om jenter og gutter, og han har mange gode refleksjoner.

Hodevondt ble slått av skitur og en hvil midt på dagen. Nydelig!

Det var kjole før i dag, nå er det koseantrekk, smoothie og barne-tv.

Helga blir rolig, litt jobb, rolige familieaktiviteter og littakk nødvending planlegging. Kjenner jeg oss rett blir det likevel hyggelige, impulsive planer!

Ha en god helg alle sammen!

Anonym sa...

Ingen glamour, jeans og blå ulltopp og ullsokker! På hytta med ektefelle, søster og verdens skjønneste lille gutt. Etter en utrolig fin ettermiddag/kveld, med de underligste og morsomme utsagn/kommentarer, blir det TV-aften og tidlig kveld. Superhelg i vente! Bestemor

Elisabeth sa...

Jeg glemte glamorøs fredag i går! OI! Det skjer ikke ofte, men jeg tilbrakte dagen med å reise til Alta for å jobbe under Finnmarksløpet. Starta så snart jeg var fremme, avslutter ikke før neste helg. God glamorøs ... helg! :)

Populære innlegg