onsdag, april 04, 2018

Fine ting i april

Dette er året der "fine ting i mars"-lista plutselig er mer aktuell i april. Lang vinter! Men nå nærmer det seg noe, dere. Vi ser på fine ting med april!




- Snøen forsvinner gjerne nok til at man kan gå i joggesko. Dette er vårtegn nummer én fra barndommen, og fremdeles kribler det i magen når man rusler avgårde i joggesko for første gang om våren. Lyden av grus under sålene. Får lyst til å hoppe strikk (NB! ikke hoppe i strikk).

- Sola kommer opp så tidlig at man må være ordentlig morgenfugl (som jeg jo er) for å få det hele med seg. Kveldene er lysere!

- Blåveisa kommer, og lykken den medfører. 

- Man kan faktisk vaske og henge ut sengetøyet og rekke å legge det på senga samme kveld - hvis det både er sol og vind, vel å merke. Og man må begynne tidlig på morgenen, for det trenger noen timer. Men det er så innmari verdt det. Så snart jeg når fram til klesstativet mitt (trappa dit befinner seg under en diger snøskavl), er det klestørk-tid. 

- Når man står på badet om morgenen og er trøtt, synger plutselig svarttrosten der ute i skogen - og man hører lyden så godt selv om vinduet evt er lukket, for det er ingen andre lyder ute. Så åpner man badevinduet og hører den enda bedre. Eller når man våkner en time for tidlig om morgenen, og ligger og slumrer en lang stund og hører på svarttrosten som synger rett utenfor. 

- Vårparfymene setter stemningen. Alltid. I år har jeg til og med en ny en.

- Vårplatene også! Åh. Jeg blir helt svimmel av lykke, ingenting slår duft og musikk og minner. 

- Alt som spirer i hagen vår i løpet av måneden. Eranthis i blomsterbedet, snøklokker og krokus også, hestehov i veikanten.  Og jeg plukker alltid inn kvister, hvert eneste år, og de blomstrer så fint.

- At selv om det skulle snø igjen, eller bli slaps og vått, så har våren allerede festet seg i hjertet mitt. Da kan det bli ti minus uten at jeg bryr meg. Våren er på vei. Jeg lover dere!

- Utekaféer. Man kan kle seg godt, finne en kafé med varmelampe for eksempel, og sitte der og tenke at nå er det jammen vår. Så går man videre før man begynner å fryse. Ekstra bonus hvis man har sol i fjeset.

- Å dra ned til sjøen. Det gjør vi mye, egentlig hele året, men våren er liksom sesongstart hvert år. Te på termos og solbriller og fine samtaler. I påska trillet vi tur ned til nærmeste brygge hver dag. I vogna satt ei lita jente med solbriller på nesa og hvit te i Kardemomme By-koppen sin. 

- Å starte morelltre-lesesesongen. På benken under treet sitter jeg fra mars (rakk det såvidt på siste dag i mars i år!) til oktober og leser i sola. Beste stedet på jord. Evt på terrassen utenfor annekset vårt. Eller på verandaen! Jeg sjekker værmeldinga hele tiden nå.


Sånn! Det er mye fint å se fram til nå! Jeg spår herved at våren eksploderer når den først kommer. Slik var det forrige gang vinteren var skikkelig lang også - jeg fant den første hestehoven, blåveisa og hvitveisa samme helg. Man må passe på, ellers går man glipp av stadiene i vårløsningen når det skjer så fort!




3 kommentarer:

Kristin sa...

Perfekt timing! Trodde ikke mine egne øyne da jeg så slaskeværet i dag tidlig (eller egentlig var det kanskje ikke så overraskende), og fant hverken regntøy eller paraply, så jeg kom klissvåt til Blindern og sitter her og fryser nå. Bra med en påminnelse om hva som er i vente! Tusen takk for den daglige inspirasjon :-)

Spl_mbl sa...

Det snør det snør, tiddelibom.
Det er femte april, tiddelibom.
Nå snør det enda mer enn før, tiddelibom og hutte-meg-tu.
Hilsen Ole Brums trønderutgave

Bliss sa...

Drikker den vesle te? Har du noen te-råd til barn og til voksne som ikke drikker te?

Populære innlegg