fredag, april 06, 2018

Glamorøs fredag


God morgen!
Endelig skinner sola inn i stua mi igjen, nå var det noen dager siden sist. Men jeg har i mellomtiden fått flanert rundt med byens aller fineste paraply, så jeg klager ikke!

Jeg drikker Tetleys English Breakfast, P2 står på, jeg lengter etter å lese videre i ukas bok som er vanskelig å legge fra seg (Graham Nash' "Wild tales"), og jeg har på min nyeste parfyme - faktisk ny av året, det var lenge siden! Jardin du Poete fra Eau d'Italie, omtale kommer etter hvert. Nå skal jeg å ut for å hente ved, og deretter tenne opp i ovnen!

En sosial men nokså rolig helg står for tur, og i kveld blir det mannen min sin meget profesjonelle hjemmelagde pizza som vanlig. I morgen skal vi besøke små og store venner, og på søndag er det vi som får gjester.

Ha en fin fredag alle sammen! Tusen takk til dere som trofast rapporterer inn fredagene deres, smartphonenes inntog har jo ført med seg at interaktiviteten med leserne i de fleste blogger har stupt - nå er det bare kommentering i andre og enklere sosiale medier som gjelder. Derfor er det så ekstra hyggelig at det fremdeles er noen som melder seg til tjeneste her på fredager! Og alle er hjertelig velkomne, det håper jeg det ikke hersker noen tvil om. Lesertallene holder seg stabile, så dere tjue-tjuefem som pleier å rapportere: Vit at det er ca 700 som leser om fredagene deres. Og dere som ikke har skrevet ennå: Velkommen inn, prøv! Det er moro!

mvh
GlamourbibliotekarenByens fineste paraply!
35 kommentarer:

Vintagedryss sa...

Fin fredag! Her skinner sola og snøen smelter. Glamoureffekter for dagen er skjørt og fin hårspenne. Og ikke minst, sommersko som jeg tok med til jobb i veska. På den måten får man litt vårfølelse inne i alle fall ;)

Gry sa...

En fantastisk soloppgang, men iskald vind gjør at ambisjonene om skjørt utgikk til fordel for buksedress med varmende ull over. Men Hermès i halsgropen sikrer festfølelse gjennom arbeidsdagen, og planen videre er å finne vårsko. Jeg har ikke handlet NOE annet enn forbruksvarer siden jul, så nå gleder jeg meg faktisk til butikkrunden! Middagsselskap lørdag og skogstur søndag for å lete etter vårtegn, dette blir bra det. God helg til bibliotekar og bibliotekarlesere!

Anonym sa...

Riktig god helg til deg og dine!

Her på kontoret er det sol gjennom vinduet og varm kaffe i koppen. Helgen blir fylt med hverdagsgleder, ei tjukk bok venter hjemme, mannen har helgefri og ungene har lite på tapetet. Deilig!

Anglofilia sa...

Du godeste for en fin paraply, den kunne jeg veldig godt tenke meg selv! Og vi har jo ofte paraplyvær her på Vestlandet, så den skulle nok få kjørt seg!Vi har greit vær, får`n si, snø har vi ikke hatt på lenge men det er kald vind. Og frost om nettene. Ser fram til helga med rolig kveld I heimen I kveld, kjærestebesøk I morgen og litt pakking på søndag for neste ukes to jobbreiser. Håper den streiken ikke materialiserer seg. Jeg liker veldig godt å lese blogger, ikke så aktiv på sosiale medier, så dette er bare koselig. Har lest din blogg siden starten. Ønsker alle sammen en riktig god helg!

S sa...

Fin fredag!
Akkurat nå passe fredagssliten, men har god oversikt over dagens arbeidsoppgaver og er godt i gang. Glamourfølelsen er mest knyttet til at det er vår i lufta selv med store mengder snø her nord, at ferieplanleggingen er godt i gang og at det snart er helg. I kveld kommer kjær nevø på besøk, og ellers blir helga tilbragt i idrettshall og på dugnad. Men strikketøyet blir med og lista legges lavt i forhold til andre plikter i hus og hjem.

Og på tross av en del uro og støy både på jobb og i nettverket forøvrig for tida, så kjenner jeg på det gode forholdet vi har til hverandre i min nære familie og at ungene faktisk ønsker å tilbringe tid med hverandre og oss foreldre. Mer enn det trenger man egentlig ikke på en fredag i april.

Med ønske om ei riktig god helg til glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse!

Janne sa...

Dagens luksus er nykvernet kaffe på kontoret, sol som skinner, og fredagsrapport fra Glamourbibliotekaren :) Dessuten har jeg oppdaget forfatterskapet til Ian McEwan, jeg er ganske så frelst. Noen andre som har lest bøkene hans? Anbefales isåfall. God helg!

Tigram sa...

Heimekontor i dag med utsikt mot ranunkelbukett på bordet og så ser eg sola. Skrivetid før skitur etter kvart, det ser ut til at det er sesongavslutning for meg. Eg har skrapa boksen med Prins Vladimir-te og nyt den siste koppen. Det går opp for meg no at dette er ein bra fredag. God helg alle!

Cecilia sa...

Ååååh med en sånn paraply er en og annen regnværsdag så hjertelig velkommen! Jeg får alltid komplimenter for en utrolig kul regnjakke i fine farger, og for et par av paraplyene mine som er med malerier av Van Gogh og Monet.

Hadde en glamorøs morgen . syns jeg - med chai på senga til soloppgang og NRK Jazz. (elsket spesielt Pat Metheny Groups Farmer's Trust ...) Og leste litt i en meget interessant bok om konspirasjonsteorier, som har blitt ekstra aktuelt i det siste, thanks heaven for flexitid på jobben ;-)

Ikke mange helgeplaner bortsett fra lokal konsert, men ser at det er noen loppiser på gang i byen, et av mine favorittvårtegn ...

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre!

Cand. med. sa...

Jeg ignorerer snø og smeltevann og insisterer på joggesko og vårjakke. Yogatime og lønsj med ei venninne før ettermiddag med jobb. Og så kanskje en eoisode av serien jeg følger med på til kvelds. Helg!

Maja sa...

Joggesko her også, så dine rosa på Insta Glamourbibliotekaren, så fine! Mine er hvite og svarte. Spørs hvor lenge de er hvite forresten, ha ha. Litt mange sølepytter på vei til jobb i dag. Jeg tar som vanlig kort dag på fredag, skal lunsje med venninne før jeg og brodern setter oss på toget hjem til mamma og pappa. Der blir vi alltid skjemt bort etter alle kunstens regler. Gleder meg som en gal til frihelg nå! GOD FREDAG!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra en bodøby som tidvis bader i sol i dag. Det frister å sitere en annen byborger med linja om at "nu e det vår her i byen, og gatan e bar..." Det ligger rett nok litt is og snø her og der, men det er ikke de enorme mengdene man har andre steder, og jeg kan gå i joggesko både til jobb og når jeg lufter den firbeinte. Elsker det!

Dagens glamour tyvstartet egentlig i går; da satt jeg modell (!) for et par kunstmalere. Ny erfaring som er vel verdt å få med seg! I dag presterte jeg å forsove meg med hele to timer, men det gikk heldigvis bra og gikk ikke ut over noe særlig på jobb. Antrekket er en fin kjole som er delvis sort, delvis i farger (skjørt-delen), nye strømper og en dæsj Romance på halsen og Chanel på leppene. Jeg drikker en tysk urtete som var i 'te-roteboksen' min på jobb, og på vei hjem skal jeg stikke innom Mester Grønn og kjøpe meg en bukett blomster av noe slag. (De har så god service!) Det kjennes også glamorøst å kunne ta helg etter ei firedagers uke i stedet for fem, det innrømmer jeg gjerne.

I morgen er det konsert med Sondre Justad, så da skal jeg jobbe litt og kose meg resten. Ellers skal helga brukes til å lese ferdig ei bok jeg kom drøyt halvveis i i påska ('Krigen har intet kvinnelig ansikt' av Svetlana Aleksijevich), gå tur med hunden og - avhengig av snøsmeltinga - kanskje begynne å forberede noen hagegreier for våren. Ser ikke bort fra at det blir litt baking også.

Anonym sa...

Her er det også snø og slaps men jeg gikk for grønn vårlig topp og rosa joggesko uansett under parkasen. Glamour er ny klipp på impuls fra i går, ble kjempefornøyd! Kom vår! Duft Zadig & Voltaire som jeg har blitt veldig glad i. Jeg liker også Ian McEwan. Sementhagen var den første jeg leste for mange år siden, tror det var en av hans første bøker. Den var annerledes. Ellers liker jeg Atonement veldig godt. Filmen også. God helg alle!

koristen sa...

Wow, for en fin paraply! Selv har jeg gitt opp fine paraplyer, jeg er et rotehue og klarer alltid å miste dem dessverre. Men det aller beste er å ikke trenge den, nå vil vi ha sol og vår! Her i strøket begynner hestehoven å titte frem, det er et liflig syn gjennom kontorvinduet. Fremdeles er det føre for vintersko, men nå er det ikke lenge til isen på fortauene forsvinner og jeg kan begynne å bruke vårskoene jeg kjøpt i Gøteborg i påsken. Det gledes! I mellomtiden fredagspynter jeg meg med grønn kjole og sølvsmykker.

I helgen blir det storopprydning og vårrengjøring i heimen, inspirert av at jeg vet at jeg får besøk til uka. Og sånn apropos rotehue lurer jeg på hvor jeg la de tynne, hvite gardinene i høst, hihi...

Får jeg litt tid til overs, blir det nok litt lesing og litt øving på korsanger, inkludert pugging av italiensk tekst :-)

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre glamorøse!

Frk Frydefull sa...

Glamour å startet dagen litt sent med en spasertur til kontoret i strålende sol. I helgen går turen mot hovedstaden og endelig skal jeg få testet Pearchs i Oslo - hurra hvor det gledes! Har vært mange ganger i thesalongen i København så vet det er noe godt i vente. Dermed blir det togtur i ettermiddag og hyggedag i morgen. For få minutter tikket det inn tidenes konsertbilletter i innboksen min - i september kommer nemlig Max Raabe (und das Palastorchester) - igjen - til Oslo konserthus. Anbefales på det varmeste til de med sans for nostalgisk musikk. 20- og 30-tallets Berlin og golden age - Max Raabe er virkelig en opplevelse! Håper også at noen lager en pizza i løpet av kvelden - det hadde vært storartet. God helg!

Anonym sa...

God fredag,
Jeg sitter med beina på skrivebordet, leser noen fagrelaterte rapporter og smugspiser kjeks fra veska. Rolig dag på jobb!
Planer for helgen er å møte noen venninner, gå på loppis og dra på babybesøk. Tror det blir en veldig hyggelig helg :)
Håper alle får en fin helg!

Stine Arkeologine sa...

Det er så mye hyggeligere å lese noen utvalgte, gode blogger enn å bli bombardert med alt mulig i andre sosiale medier! Samme hvor mange filtre og valg jeg bruker, ramler det inn. Det er jo fine sider med det også, men jeg deaktiverte Facebook-kontoen min for fire måneder siden og har ikke savnet den en dag. (Savner ikke smarttelefon heller, selv om jeg nå må spørre om veien og bruke busskort.. Føler meg så deilig fri uten!).

Denne dagen startet glamorøst med å våkne før vekkerklokka og vente på tassende skritt og den jublende beskjeden: «mamma, jeg har våknet opp!» (han tror jeg blir like overrasket og glad hver gang..), og etterpå en koselig frokost sammen. Antrekket ble svart bukse og en hvit bluse men håret fantes det ikke tid eller håp for så det var bare å balle det sammen i en knute som forhåpentligvis ser ut som en godt planlagt, romantisk, slags edwardiansk beachstyle i steden for kriseløsning. Og fordi det er fredag tok jeg på et fint armbånd. Senere i dag skal jeg på gartneriet og kjøpe frø, jord og settepoteter, etter det blir det en rolig helg med barna. Gleder meg! God helg til dere alle! :-)

Elisabeth sa...

Glemte helt å si til Janne: jeg elsker også Ian Mc Ewan! Har ikke lest alt av ham, men likte særlig 'Amsterdam'. Anbefales!

Bliss sa...

Det er deilig sol ute og jeg kjenner at vinterdepresjonen begynner å slippe taket. La lys og varme komme til oss her i nord! Jeg koser meg med påskeliljer på trappa fortsatt og gleder meg over å se bittelitt asfalt.
Fredagsglamour er skjørt og nyvasket hår og middag med venner av han jeg dater. Begynner dette å bli litt seriøst kanskje?
God fredag til alle, håper dere også får kjenne på litt varme i været.

Rannveig sa...

Herlig med litt sol igjen. Deilig å kjenne at våren sakte, men sikkert kommer smygende. Litt kjedelig at det fortsatt er ganske kaldt og at jeg er litt forkjøla, men pytt! Jeg slår i hvertfall et slag for sommeren med antrekk bestående av blomstrete skjørt, hvit bomullsgenser og helt nye hvite Adidas Superstar joggesko! Riktignok med fuskpels og tykk lue når jeg ute...

Denne helga ser jeg fram til mye tid med venner. I kveld får jeg besøk av en venninne etter at barna har lagt seg. Og i morgen har jeg avtalt å gå tur langs Akerselva med en annen venninne. Håper på å se litt sol og kanskje noen vårblomster da. Ellers blir det avslapning med familien. Antakelig blir det tur på biblioteket så barna kan låne noen bøker. Apropos bøker så leser jeg "A history of love" av Nicole Krauss nå og anbefaler den på det sterkeste.
God helg til alle sammen!

Anonym sa...

Ny bukse, nystrøket bluse og fine smykker kombinert med solskinn ��God og glamorøs fredag til alle.

Randi sa...

Hurra!
Det har endelig løsna etter lang tids inspirasjonstørke og arbeidsvegring, og jeg ser noe spennende i trykkene jeg holder på med!
Da greier jeg sikkert ikke å holde meg borte fra verkstedet i helga, men hva gjør vel det når snøen smelter og fuglene synger, hagemøbler er ute og pynta med påskeliljer, katta har våkna av vinterdvalen og mannen er igang med listverk og anna nødvendig pussel.
Dette blir helga si!
<3
God helg til alle!
(PS, flott paraply!)

Stupedama sa...

Sola skinner i Gøteborg!
Storebror fikk ny sykkel i går så han og jeg starta dagen med sykkeltur og fika stopp i slottskogen. Lillesøster er syk men mormor er heldigvis på besøk, dermed hadde hun et godt å varmt mormorfang å sove på.
Resten av helgen er jeg og barna alene da mormor drar videre i dag, og pappan på jobb i Nice.
Vi får kjøre en rolig helg og pleie minstemor. Glamouren er at jeg faktisk har sminket meg og at oppvasken ble som bortblåst ca 5 sekunder etter at mamma/mormor kominn døra:)
Så takknemlig for min fine mamma!

HildeSofie sa...

God fredag!
Her har jeg knapt rukket å sette meg ned, det er møtehelg som starter i dag kl. 15, og jeg har fortsatt ikke ferdigstilt de siste sakspapirene, hoho! Men det skal nok gå greit denne gangen også, etter hvert blir man rutinert og tar slikt delvis på sparket, heldigvis. Og så har jeg fine kolleger som har en god plan for morgendagens møte.
Antrekket er sorte jeans og sort topp, mørk røde sko og gull på negler og i ørene. Duften er som alltid Coco Noir.
Planene for helgen er altså ganske fastlagt, men lørdag etter møteslutt satser jeg på pizza og shuffleboard med en kollega, før vi tar innspurten av møtet søndag. Og SÅ skal jeg hjem og antakelig kollapse litt i sofaen med en stor tekopp og aviser :)
God helg til alle, enten den tilbringes på jobb eller med fri!

Ragnhild sa...

Denne fredagen har jeg lengtet sånn etter! Om tre timer låser jeg kontordøra og setter kursen mot Paris, jeg gleder meg så vanvittig! Jeg har fått så mange gode og inspirerende tips i denne bloggen, sett mange fine bilder, og jeg har ikke vært der siden jeg var på kortur som 17åring, og da tråla vi bare opp og ned Champs-Elysees, og på H&M av alle ting.. Gleder meg skikkelig til å gå på oppdagelsesferd i andre deler av byen, og særlig å følge Glamourbibliotekarens råd om å slå meg ned på en benk og betrakte og innhalere :-) Kjæresten er nok mest opptatt av å utforske restauranter og særlig vinbarer, og det sier jeg heller ikke nei takk til. God helg alle sammen! Au revoir!

Anonym sa...

Ikke så mye glamour ennå, men i ettermiddag skal jeg til frisøren for første gang på mange måneder. Så det får bli glamourinnslaget i dag pluss nydelige ranunkler som skal kjøpes på vei hjem!

Maren sa...

God fredag! Koselig dag på jobb, middag på restaurant i kveld og ellers rolige og sosiale planer for helga. Jeg har på svart skjørt og blomstrete bluse i dag, og drikker akkurat nå en gigantisk kopp Lady Grey. Helgekribling i magen!

Hazel sa...

God fredag :) Jeg sidder og arbejder på mit speciale om russisk klimapolitik hjemme hos min kæreste i hans nye lejlighed, med skyfri himmel og udsigt over Øresund :) Har en sort-lilla-grøn genbrugskjole på med sorte strømpebukser med sølvprikker og grønne øreklips også fra genbrug. Drikker min kaffe med fløde og har planer om at starte på en ny bog i aften, men hvilken?

Anonym sa...

Det mest glamorøse i dag var å komme seg til kiropraktor og slippe å gå krumbøyd på grunn av kink! Ellers ser jeg frem til en helg med både avslappende og mer fartsfylte aktiviteter. Sesongens første fotballkamp for sønnen, og ellers tenkte jeg så smått begynne å så årets uteblomster. Jeg fikk også en parfyme i posten i dag, bestilt fra USA.Gleder meg til å snuse på den!God helg ønskes!

Anonym sa...

Det er så hyggelig med fredag og med denne bloggen! Verden blir rett og slett litt bedre! Jeg har pyntet meg litt ekstra, gullringer i ørene, og La vie est belle på halsen. Leser en veldig interessant bok som heter Geografien makt, om hvordan geografien påvirker storpolitikken. Når jeg bare kommer meg heim med et litt forsinket fly, venter min kjære med middag. Kan det bli bedre? Jeg ønsker dere alle en strålende helg!

Anonym sa...

Kommer nå, våren kommer nå! Min kjære og jeg har akkurat ankommet hytta. Bokfinker (passer godt i denne bloggen) og andre små fjærkledte kvitrer så fint, sola skinner, jeg synes lyset er så fint på denne tiden. Nystrikket genser i alpakka/silke kjennes ganske glamorøst. Helgen ligger ubrukt og uten planer foran meg. Lese, strikke, gå tur, sitte i sola som kanskje titter fram igjen i morgen. Og en passende tittel på en av bøkene jeg har med: "Det er mye man ikke må" av Thomas Sjødin.God helg, alle sammen!

Anonym sa...

AKK fredag du skjønne! Klar for hytta, O besøk, bare gemalen og jeg. Utekaffe i solveggen, 0 pynting, pizza og ro. Love it. Mette

Oslostudine sa...

Fredagsrapporten er alltid like koseleg! Eg har i heile dag prøvd å oversjå det faktum at omlag alle soltimane forsvann vekkgøymd i eit auditorium i ein kjellar på Rikshospitalet. Livet som student er ikkje alltid like glamorøst. Ekstra viktig blir det difor å lage ein fin fredagskveld. Heimelaga pizza med mozarella (ein luksus som fattig student...) står på menyen, saman med ei lita lesestund i vindaugskarmen med utsikt over store delar av Oslo by og fjord.

Helga blir brukt på litt jobb men mest kos. Kjærasten kjem søndags kveld og blir ei heil veke. Største gleda som finnast!

God fredag og god helg!

Oda sa...

Ei sein fredagshelsing herifrå! Som vanleg er fredag ein travel jobbdag for meg for tida. Ekstra luksus var det då å ete ein middag ute ilag med kjærasten min, som kom heim etter å ha vore vekke i over to veker. Paris er ike rundt hjørnet for oss óg, og det er så herleg å vite! Dagens soundtrack har vore Lauryn Hill; så herleg empowering musikk på vårdagar! Eg kjøpte forresten nokre veldig fine blomster på veg heim, no dufta stova av grønt, noko som kler solskinet gjennom vindauget. Resten av helga står i studier og venninders teikn, med masteroppgåve-skriving og vennindebesøk både i morgon kveld og søndag. God weekend, alle saman :-*

Ida sa...

Hei glamorøs fredag, og hei til både Glamourbibliotekaren og alle dere leserne. Her kommer en sen rapportering. Men bedre sent enn aldri ikke sant? Jeg har ikke vært så flink å rapportere her i det siste, og takker for at Glamourbibliotekaren er så snill å minne på om det ;)

I kattelivet har det vært helgevask (kattevask) som har stått på menyen i dag. Vi hadde myyye å rydde etter påskeferiegjestene våre var dratt, og nå er det så skinnende rent og fint. Belønningen - jo det var en god hjemmelaget middag med kjæresten, etterfulgt av sofakos med stearinlys, et glass Somersby Elderflower Lime og krim på tv-en. Påskestemningen henger nemlig enda litt igjen hos oss. Og når jeg nå snart skal flytte meg over til senga, ligger det kryssord og krim og venter på meg der også ;) Er det flere som syns at påskedagene går veldig fort?

Vel, dere får iallefall ha en riktig god helg alle sammen!

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk for alle rapporter! :)

Populære innlegg