lørdag, april 28, 2018

The Pearl / John Steinbeck - London : Penguin, 2017. - 89 p.


Her om dagen var det World Penguin Day, som egentlig handler om pingviner, men det er også dagen hvor bokelskere verden over plukker fram en Penguin-bok og leser den. Flere av dere som markerte det? Jeg valgte den nyeste jeg har, "The Pearl" av Steinbeck, som jeg kom over i Paris i forrige uke. Den er så fin, og samtidig så vond. En klassisk historie med moral fra gammeltestamentlig tid: Hvordan et liv kan ødelegges når det kommer inn et element som skaper gjerrighet, frykt, mistanke og konkurranse. Perlefiskeren Kino fant den største perlen, og dermed gikk alt galt. 

Men så fint Steinbeck skriver. Han skildrer den lille familien, kona Juana og babyen deres, Coyotito. Atter en gang trillet tårene der jeg satt på trikken. 

Mer Steinbeck:  
*Paradisets enger
*Alle tiders torsdag

1 kommentar:

Trofast sa...

Kjære Glamourbibliotekar! Vil bare få takke deg for nydelig Paris-blogging de siste ukene! Din kjærlighet til byen oser fra hvert bilde, og det er så sjenerøst av deg å dele alle favorittsteder i din kjære by med oss. Så fint å ha en sånn blogg å ty til når man trenger noen gode råd. Nå ønsker jeg deg ei riktig god helg! Klem fra trofast leser.

Populære innlegg