fredag, september 21, 2018

Glamorøs fredag


God morgen!
Så morsomt det var med alle rapportene forrige fredag! Håper mange av dere har lyst til å bidra i dag også, alle er hjertelig velkomne.

Her er vi straks på farten; vi skal på en liten høstferie og det skal bli fint. Dagens duft er foreløpig cK Truth, men den jeg har med meg på tur er Noa Noa fra Otto Kern. Dyrebare nostalgiske dråper! Ellers er antrekket noenlunde glamorøst; pen bluse og gull-bier i ørene (til min datters store fornøyelse), mørk varmrosa neglelakk (Essie "Stop drop and shop"), mine mørkerosa Gazelle på føttene, og en passende jakke. Trenchcoat tenker jeg det blir. Mitt reisefølge har blomstrete genser og en bukse med kaniner på knærne. 

Forrige helgs selvplukk-solsikker står så fint fremdeles. Makan til fargeklatter! Jeg har plukket inn blåklokker, ringblomster og kornblomster fra hagen, og litt kaprifol i en egen liten vase. 

Håper dere har fine fredager alle sammen! Legg igjen rapport da! Nå setter vi kursen mot toget. 

mvh eders
Glamourbibliotekar


37 kommentarer:

Lektor Tørrdal sa...

Orkan i vente, men jeg tenkte at tights og kjole funker når jeg bruker allværsjakke oppå.
Ellers er planen å være kulturkjerring i helgen på Kapittel i Stavanger. Kjekt program og masse jeg har lyst å gå på.

Rannveig sa...

God glamorøs fredag! Denne helgen har jeg gledet meg til lenge. Om ikke lenge skal vi overlevere barna til morfar før min kjære og jeg setter kursen mot spahotellet i idylliske Son hvor vi skal være fram til søndag. Været skal være fint lørdag og søndag så vi ser fram til spaserturer, boklesing, god mat og drikke og ikke minst avslapning i spaet. Men først er det noen timer på jobb. Fredagsglamouren er avslappet med en fin blazer og litt lepepstift. Satser på å øke glamourfaktoren på hotellet i kveld. Ønsker alle en fabelaktig helg!

Anaruh sa...

God morgen! Dagen startet med en kanne Keemun fra Fortnum & Mason, varme rundstykker og Morgenbladet. Stua er fylt med nelliker, roser, høstlyng og markblomster som en slags kompensasjon for at jeg ikke får vært i hagen nå som den fungerer som riggområde for den pågående oppgraderingen av bordkledning og tak. Helgen skal tilbringes på fjellet, så stuegulvet er dekket av bunker med ulltøy, termoser, bøker og annet som er fint å ha med oppover. God helg, alle sammen!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! Her i huset (dvs på kontoret) er den utvendige glamouren ivaretatt med en fin gammel kjole som er fargerik i skjørtet, sort i 'overdelen' og fargerik i halsen; H&M sin Rose Umber på neglene og Chanel på leppene. Innvendig glamour er først og fremst preget av stoltheten over å ha trent før jobb i dag! I kveld skal jeg ut med kjente og ukjente, i morgen skal jeg bistå på førstehjelpskurs hos hjelpekorpset og søndag ... søndag skal jeg blant annet ut på tur i marka med den firbeinte, og jeg gleder meg - uansett hvordan været måtte bli!

Og akkurat sitter jeg og gleder meg til lunsj, for jeg har med meg hjemmebakte kanelsnurrer... God helg, alle sammen!

Finnmarksravna sa...

Så stas med nye blogginnlegg,- at jeg må melde kort fra nordområdet: Blå himmel og høstfarger men skumtopper på fjorden. Uansett blir det hyttehelg med saging av ved til badstu-fyring og et av helgas faste høydepunkter: Klassisk vorspiel på P2 imorra. Og neste helg er jeg i en liten landsby på fransk Riviera! God helg til alle!

HildeSofie sa...

God formiddag! Jeg startet dagen med å få ferske croissanter, nybakt surdeigsbrød og ferskpresset juice levert på døren. For en luksus! Dermed ble det en fin og rolig frokost hjemme, med tente lys, te, P2 og Morgenbladet, før jeg tok på meg allværsjakken og gikk til kontoret.
Antrekket under allværsjakken er hakket mer glamorøst, med sorte bukser og en ny, hvit bluse som sender meg langt utenfor komfortsonen, men også veldig fin :) Kan trekke over en lun, lysegrå ullgenser om det blir for fremmed. Duften er Coco Noir, og neglene er mørkeblå med glitter - husker ikke Essies fancy navn på den, haha!
Planer for helgen: I kveld skal jeg spise middag med tidligere kolleger. Resten av helgen blir det fokus på pensum, men det er heldigvis lystbetont å lese, så jeg gleder meg til en rolig helg med bøker og te.
God helg til alle!

Anonym sa...

Blåbærte i koppen og fin bluse med halssmykke kjøpt på en engelsk herregård løfter denne vindfulle fredagen.

Føler ekte glede over at brannbilen vi stod oss i går og fikk båten opp i hagen. Helgen skal tilbringes hjemme med høstklargjøring av doningen, og varm suppe i grytene. God helg Vh Astrid

Susanne sa...

I dag er effekten katalogisering og god te på kontoret mens jeg jobber litt med Harry Potter- dagen til høstferien og koordinerer de siste detaljene i forfatterbesøk på skolene. Bibliotekarliv, altså. Gleden over varm te og gode epler fra hagen gjør at høsten er slik den skal være.

ønsker alle god helg :)

glow sa...

Glamoreffekten i dag er at jeg kun har på meg klær jeg har lagd seg og føler meg finere enn på lenge!! hjemmestrikket genser i nydelig grønnfarge, og hjemmesydd rutete skjørt. I kveld skal jeg i professormiddag, så glamorfaktoren er langt over gjennomsnittet mitt. Men det jeg gleder meg aller mest til er å bake brød og spise det helt ferskt med hjemmelagd eplemos på med kjæresten.

Ønsker alle en kjempefin helg :)

Linn sa...

Fredagens plan er å ligge i sengen til jeg føler meg frisk ...
Influensa er noe dritt :) Dette skal jeg gjøre mens jeg leser din blogg, strikker og drikker litt te. Ellers tror jeg helgen blir rolig..

Ha en fin dag på toget.

tea sa...

Her er to av tre syke, så vi tar livet ganske så med ro for tiden. Jeg og babyen (aka De Syke) har ruslet en liten tur, bare for å røre litt på kroppen og ikke dovne helt bort. Den friske lufta gjør underverker for et pottetett hode. Resten av dagen blir nok fylt med avslapping, boklesing og fredagspizza, altså i bunn og grunn det vanlige vi gjør på fredager, bare i et roligere tempo. Dagens glamoureffekter får være all teen jeg planlegger å drikke i løpet av dagen, å lage noe ekstra godt til lunsj, og det at jeg kan være hjemme med babyen min. God helg!

Jorunn sa...

Denne dagen har jeg gledet meg til hele uka, for i aften skal jeg på bytur. Det blir god mat og kino med gode barndomsvenninner. Det skal bli herlig, kjenner jeg. Jeg skal overnatte, så i bunn og grunn blir det en liten husmorferie! Antrekket for dagen er skjorte og svarte bukser, litt leppestift siden det er fredag. :) Resten av helga blir nokså rolig, tror jeg. Fint det også. God helg og glamourøs fredag!

Helga sa...

God fredag! Det bøtter ned her i sør, og vi venter på at vinden skal ta seg opp. Så jeg fyrer i ovnen og ser fram til lunsj og te. Den største glamouren her er at gifteringen endelig er passer på fingeren igjen etter svangerskap og mammapermisjon. God helg alle sammen :)

Emma sa...

Fredagen blir visst ennda finere av å være med her, så her kommer mitt lille bidrag:

Ytre glamor i dag er sjerf, det er endelig blitt kaldt nok til å bruke det! Ikke nytt, men veldig elsket, et sart rosa lammeull sjerf fra Laura Ashley som er så mykt og bløtt ,og jeg gleder meg hver eneste høst til å ta det frem og bruke. Det kjennes serdeles glamorøst.

Jeg har kjøpt roser i dag, jeg elsker roser i alle former og har gjort det siden jeg var liten og fikk min første orntelige engelske tekanne. I dag er de svakt "Septemberorange" hvis dere kan se for dere den farven : ) og aldels nydelige.

Det regner hos oss i dag, sånn koselig silregn- jeg drikker varm sjokolade og hører på regnværsdag spillelisten min som bla. innholder "A garden in the rain" med Gene Auston, da må bare regne for min skyld!

I helgen skal jeg både på stilleretrett i byens nydeligste pensjonat hvor tiden har stått stille etter 1930, og etterpå Teateret for å le- det blir fint!

Ha en deilig høst helg alle sammen, holde dere tørre og trygge i stormen.

Emma

Lotta sa...

God fredag fra kontoret! Jeg er tilbake fra hyggelig lunsj med kolleger. Dagens gullkant i hverdagen er at jeg har fått utsikter til å få noen nye, fine oppgaver på jobb. Etter å ha jobbet litt for hardt de siste månedene har jeg kjent meg litt hul og tom, og det hjelper på motivasjonen å bli sett og få mulighet til å gjøre andre ting. Når det gjelder det ytre, har jeg på meg en vid, korallfarget skjorte og svarte bukser, og i ørene har jeg bestemors fine, gamle øreringer, og en skvett Shalimar. I helga skal vi feire bursdagen til en liten venn, og ellers er planen å fyre i ovnen, krølle seg opp i sofaen med bøker og kakao og gå korte små turer i regnet.
God fredag alle sammen!

Frøken Desibel sa...

For en glamorøs fredag!

Som startet i går med deilig fårikålmiddag med venninner hos Annette. Og da jeg kom hjem fikk jeg vite at jeg skal bli tante for første gang:D Og i kveld blir det atter en venninnemiddag.

Regn for meg betyr gjerne kjole eller skjørt, så også i dag. Med prikker. Helga blir ellers stille håper jeg. Har masse klesvask som venter, så da passer det jo fint å fikse litt ting og tang hjemme. Og kanskje finne et strikkeprosjekt til den kommende verdensborgeren:D

Håper alle får en fin helg!

Agatha sa...

I dag var det litt vanskelig å få glamourfølelsen. Men jeg tok på meg den knallgule regnjakken, rosa jakke og skjerf og gikk ut i regnværet. Den gode høstvinden blåste bort det som var litt mørkt. Ikke alle dager kan være jubeldager, men fredagsfri og stearinlys midt på dagen bidrar til å lysne den litt. Nå blir det knekkebrød med brunost, før jeg fortsetter på den lovende «The Lido» av Libby Page. Kjenner at jeg er heldig i livet.

Jeg er fremdeles skikkelig glad for at GB er tilbake som aktiv blogger! Liker så godt å lese alle fredagsrapportene. God helg, alle sammen!

Stine sa...

God glamorøs fredag!

Denne veka har gått fort - synest det nettopp var fredag, eg! Denne fredagen starta nokså glamorøst, med kaffe latte og croissant på universitetet sin kafé. Det må vere lov når ein ventar på utlevering av heimeeksamen kl 14... Av same grunn vil helga for det meste gå til skriving, men eg tar meg fri dei to første kveldane for å delta på vinkveld med jentegjengen (som eg gjekk på lærarutdanninga med, og som alle no har veldig seriøse jobbar) og ball med linjeforeninga (som for det meste består av ferske dramastudentar som er fem og seks år yngre enn meg). Det blir ei helg med kontrastar, med andre ord!

Dagens glamoureffekter er for øvrig klassisk svart eyeliner, stripete skjorte og nyvaska hår.

Håper alle her inne får ei riktig fin og glamorøs helg!

Anonym sa...

Så hyggelige fredagsrapporter!
Her er det mammaperm, og den lille er våken både sent og tidlig. Men nå er glamouren stillhet, en kopp te og se her, før jeg tar meg en liten lur... Helga gleder jeg meg til - tilbringe tid med familie, en vennefest, lage god mat, spise mange epler og håper jeg har overskudd til å leke og lære masse sammen med det største barnet... God helg alle sammen!

instance sa...

Der var det fredag igjen!
Casual glamorøst antrekk på jobb i dag - lyseblå dongeribukser, deilig og myk babyrosa ullgenser og svarte joggesko . Har pyntet meg matchende rosa armbånd fra Kyoto Tango og Chanel lebestift for å øke glamourfaktoren litt. :) Helgen skal brukes til rydding i heimen, besøk på badeland med ungene, sette opp et flatpakket skap (argh) og forhåpentligvis en løpetur. Men været ser ikke lovende ut for det siste. På neglene har jeg OPIs Berlin There Done That, som egentlig føles mer som en vårfarge, men den får duge som overgang.

Mannen skal ut og ta noen øl med venner en av kveldene, og da planlegger jeg te og boklesing under et pledd. Ellers har jeg hørt rykter om at 2. sesong av nyinnspillingen av Anne fra Bjørkely har kommet på netflix, og hvis det stemmer skal jeg få med meg et par episoder i løpet av helgen.

Anonym sa...

Jeg har virkelig gledet meg til fredagsrapporter! Både å lese og å skrive! I helga skal vi høste inn epler og pærer fra hagen, og prøve ut fruktpressa for første gang. Spennende! Ellers blir det fredagstaco med familien, fotballkamp og kos.Antrekket er nokså uformelt, duften er nydelige Carat fra Cartier.

Snøfte sa...

God glamorøs fredag! Her er jeg ferdig på jobb, drikker te og hører lydbok. I kveld er det sosialt med gode kollegaer, lørdagen er helt åpen (deilig!) og på søndag skal jeg kanskje en tur innom løkmarkedet på naturhistorisk museum med moren min. Og det er bare en liten uke til jeg og får høstferie! Fornøyd med at jeg husket å legge igjen fredagsrapport her i dag og :)

Maren sa...

Jeg elsker fredager! Min er litt pjusk, men har te med eple og kanel, rundstykker og koselige planer med foreldre og venner i helga. Antrekket er skjørt og stripegenser, med perler i ørene. God helg, alle sammen!

Glamourbibliotekaren sa...

Lektor Tørrdal: Orkanglamour; en egen genre! :)

Rannveig: Ha det fint på spa! Håper ikke ekstremværet preger helga for mye :)

Anaruh: Fjell er fint, god tur! :)

Elisabeth: sikle sikle. Kanelsnurrer! :)

Finnmarksravna: Høres koselig ut! Og Rivieraen.. heldiggris :)

HildeSofie: Ah, slik morgenlevering er genialt! :)

Astrid: Engelsk herregård hørtes fint ut! :)

Susanne: Høres veldig veldig koselig ut! Bibliotekarliv <3

Glow: Imponerende! Selvlagde klær; det er virkelig noe å være stolt av! :)

Linn: Riktig god bedring! :)

Teabooks: Og riktig god bedring til dere også! Te funker alltid :)

Jorunn: Så koselig! Ha en fin kveld med gjengen :)

Helga: Det er en milepæl når man får på seg ringene igjen :)

Emma: Det høres veldig, veldig fint ut alt sammen! God helg! :)

Lotta: Viktig å ha meningsfylte oppgaver på jobb. Og Shalimar! :)

Frøken Desibel: Så hyggelig med kommende tantestatus, gratulerer! :)

Agatha: Så hyggelig at du gleder deg over bloggen! Og gul regnjakke er helt klart glamoureffekt på en grå dag :)

Stine: Høres ut som ei bra helg da! :)

Anonym: Te og stillhet er glamour godt som noe :)

Instance: Høres ut som en fin dag! Og Anne fra Bjørkely... :)

Anonym: Jeg synes også det er veldig hyggelig med fredagsrapporter igjen! Epler og pærer høres herlig ut! :)

Snøfte: Veldig hyggelig at du la igjen rapport! Ha det fint på løkmarked! :)

Maren: Du vet å glamourifisere en pjusk dag! :)

Anonym sa...

Å, så fint at Glamorøs Fredag er i gang igjen! Fredagene har liksom ikke vært helt det samme uten!
Nå venter fredagspizza og et glass rødvin etter en hektisk uke. Og på søndag blir det bursdagsfeiring med familien. Ellers har jeg tenkt å pakke bort sommerklær og finne fram myke, varme høstklær. Gleder meg til kvelder foran peisen igjen!

Fin fredag til alle!
Line

Inger sa...

Her føles det godt å sitte inne i den varme stua mens høststormen "Knud" herjer ute. Det kommer noen voldsomme vindkast, men vi koser oss innendørs. Det er deilig å synke ned i godstolen med lesestoff, strikketøy og kaffekopp på bordet -som byttes ut med te litt senere på kvelden. Ytre glamour er rosemønstret bluse med matchende rosemønstret hårspenne i nyvasket hår. Lørdag blir det snekring på garasjen, nå skal taksteinene opp, bare vinden løyer. Og søndag blir det familieselskap. God helg, alle sammen!

Cand. med. sa...

God fredag! Glamour i klesveien er litt vanskelig når man jobber i helsevesenet og kan velge mellom hvit pysj og grønn pysj... eventuelt med en liten papirhatt som flater ut alt som heter sveis. Ørepynt, neglelakk og parfyme er no-no. Men nå! Nå er det helg! Medium glamorøst i dag med ganske ny olabukse, litt fin jakke og silkeskjerf. I morgen skal jeg ut på restaurant, så da kan jeg jo flotte meg med både antrekk og juveler. Ellers kanskje lese litt i hija de la fortuna, sitte litt i ro i sofaen, gå en tur på cafe.... God helg!

Anglofilia sa...

Meget vindfullt her i Rogaland, hvor vindretningen gjør at alt som står på altanen virkelig får juling.Har bundet fast tujaen i rekkverket og er glad jeg gjorde det! Inne er det varmt og koselig med litt sjokolade og rødvin mens jeg hygger meg med alle fredagsrapportene. Helga er helt uten planer, og det er nettopp det som trengs for å få skuldrene ned fra ørehøyden. God helg til alle sammen!

Anonym sa...


Denne fredagen har vært rolig og fin på jobb. Har hatt tid til å besøke en av Sarpsborgs hyggeligste kafeer « Kaffedilla» hvor nydelig suppe ble servert. Til vanlig pleier jeg å sitte ute i den lune, litt franske bakgården der, med frodige vekster, men i dag viste stormen litt muskler og det var deilig innendørs.

Nå står rekene på bordet, stearinlys er tent og helgen ligger ubrukt og fin forut. Nye bøker, en mulig skattejakt på loppemarked og en tur i skogen når vinder løyer er planene. Det er så utrolig hyggelig at bloggen er tilbake! Riktig god tur til glamourbibliotekaren!

.mette sa...

Flott du er på plass igjen. Ingen skikkelig fredag uten glamourbibliotekaren. Mette

Anonym sa...

Sitter i sofaen og hører på stormen. Her i Østfold er vi ikke vant til så mye vind! Vindusrutene bøyer seg (!), og det knaker i huset. Litt skummelt, men føler meg vel ikke utrygg likevel. Er forberedt på strømbrudd, dvs stearinlys er tent og jeg har varmt tevann på termos. God helg til alle!

Løvemunn sa...

God glamorøs fredag! Seminar i utlandet, hotellrom med veranda og nydelige serverte måltider bidrar til høy glamourfaktor i dag. Røde lepper og Dans Tes Bras fra Frederic Malle bak ørene. Skal levere en tekst før midnatt, men det er heldigvis et hyggelig arbeid. Nå: En kopp te.

Kristin sa...

Først; takk til hver og en som skriver her, dere gjør det alle så fint, og det er fredagsglamour i seg selv å lese rapportene, ta inn stemningene, og bare... ah, det er fredag! Helg! Deilig!

Jobben min tillater ikke så mye glamour i klesveien, men inspirert av denne spalten ble det en fin, skimrende øyeskygge (i stedet for den hverdagslige, matte) i dag:) Å sitte inne og drikke kaffe og spise hjemmebakt kake mens stormen herjet utenfor var også fredagsglamourøst - orkanglamour, haha, det ordet digga jeg:D

God helg alle dere fine folk som leser og/eller skriver her, inkludert Glamourbibliotekaren:) - og god bedring til alle syke!

Ingerid sa...

Her er formen stigende etter en halvsyk dag. Det blir bra med helg! Dagens glamour var da mannen lagde fredagstaco med sei, og at barna elsker rolige fredagskvelder. God helg til alle!

Ingrid sa...

Sniker inn en fredagsrapport i siste liten - det har ikke vært noen stor dag for ytre glamour, men den indre glamouren ble i alle fall godt hjulpet av en hyggelig lunsjavtale samt besøk hos venner som har slått seg ned i nærheten. Nå ser jeg veldig fram til helg uten spesielle planer. God helg til alle!

Stine Arkeologine sa...

Så hyggelig det er med glamorøs fredag her igjen! Det har vært så mye å gjøre i dag at jeg ikke har fått lest så mange av rapportene, men det gleder jeg meg til å gjøre til frokosten i morgen. Jeg blir nemlig nesten alene i helga, det vil si at bare min eldste er hjemme og at hans døgnrytme er så ulik min at det føles som å ha huset for seg selv (så treffes vi over en ekstra god middag). Da skal jeg ha laaang frokost med flere kopper god kaffe og radio og aviser og Glamourbibliotekaren. :-) Dagens glamour på det travle hjemmekontoret har vært at jeg hentet inn en stor bukett erteblomster til skrivebordet og laget ekstra god lunsj og tente et lys i uværshalvmørket på kjøkkenet. Nå kan jeg nesten ikke vente til å våkne og vite at det er lørdag, men sove må man. God helg, alle sammen, og god høstreise!

Glamourbibliotekaren sa...

Line: Ja, kvelder foran peisen, det gleder jeg meg også til! :)

Inger: Det kan være riktig så koselig inne når stormen brøler ute! (så lenge man vet at alt er tjoret fast i alle fall) :)

Cand.med: Hihi, jeg ser for meg en sånn gammeldags papirhatt som man bretter selv... det kunne jo sette spissen på glamorøs fredag på jobb! :D

Anglofilia: Høres veldig koselig ut med lave skuldre og ingen planer! Det trengs i blant :)

Anonym: Takk for det! Håper det ble en bra helg! :)

Mette: Så fint å høre! :)

Anonym: Bra å være forberedt på strømbrudd! Håper dere slapp unna! :)

Løvemunn: Høres fint ut! :)

Kristin: Orkanglamour! :D Helt enig, det er veldig koselig å lese alle rapportene!

Ingerid: Håper formen stiger ytterligere! :)

Ingrid: Indre glamour er vel så viktig, om ikke mer :)

Stine Arkeologine: Koselig at bloggen bidrar til helgestemningen! Håper helga ble bra! :) (her dufter erteblomstene så man blir helt beruset av lykke)

Populære innlegg