mandag, januar 21, 2019

Fine ting på en mandag

I dag er det ekstra viktig å fokusere på fine ting, for ellers kan man jo virkelig forville seg inn i mørk pessimisme med tanke på regjeringen og de nye statsrådene og alt sammen. Ses i 8.mars-toget i år også, tenker jeg vi sier. 

I alle fall!Sola skinner inn i huset vårt året rundt, men i januar varer den lenger enn i desember. Det merkes!


Sola skinner inn på tulipanene også. Fredag ettermiddag med fin plate.Kjøleskapmagnetene våre representerer oss i stor grad: Bok, te, platespiller. Denne. Den originale Miss Dior fra 1947. Så frisk, så elegant, så tidløs. Denne utsikten som vi har hatt hver torsdag i halvannet år på musikkskolen i Homansbyen. Herfra har vi sett pene høstfarger, hvit vinterhage, blått scillateppe, peoner i mengder.Tenk å bli bytta bleie på i et rom som bl.a. har innrammede fotografier av Brahms på veggen.
Søndag, teselskap. Hver helg i januar er en fest! Man måste bara. 


Så kan man jo pynte kaka med en liten rosa primula. 


God mandag, alle sammen! Håper disse bildene kunne lette humøret noe!P.S. Ny episode av Kraft-podcasten "Den amerikanske drømmen" i dag, om de unge damene som brøt opp og reiste på lykke og fromme til USA! (kan også høres på Spotify)

P.S. Hvis noen har spørsmål til meg eller ønsker om blogginnlegg, kom med dem her! (Og takk for mange morsomme spørsmål så langt!)


15 kommentarer:

Clipping Path Service sa...

I m so glad to visit this blog.This blog is really so amazing

Florisa sa...

Så fine mandags ting!

Leste den kommentaren du fikk om å være knyttet til ting i et annet innlegg. Prøvde å kommentere da, men ser ikke ut som det gikk.

Jeg ville bare si at jeg er så enig med deg når det gjelder forhold til eiendeler. For dette er noe jeg virkelig har tenkt masse på!

«Vi er glad i alt vi eier» sa en tante en gang. En slik følelse fører til at man ikke har behov for å fornye, men heller tar vare på det man har. Det ønsker jeg!

Forbruker karusellen spinner fort nok som den gjør. Det trengs at flere hopper av. Slutter å bytte ut ting i et sett. Jeg tror nøkkelen til å få til det ligger i at man er glad i eiendelene sine. At man derfor tenker vekk ifra trender. Og er bevisst på hva man eier.

Akkurat dette syns jeg du inspirerer veldig til! Ha det man har og være takknemlig for det ��

Fagbibliotekaren sa...

Så koselig og stemningsfullt :-) Musikkskole og Brahms og bleieskift, haha, så flink du er til å finne koselig kuriosa. Ha en fin dag kjære deg!

Ulla-Britt sa...

Kjære Glamourbibliotekar! I dag var jeg virkelig tung å få i gang - entusiasme og arbeidslyst var vekk. Bare tanken på å sette i gang med økonomirapporter var full av ulyst. Tusen takk for dine nydelige januarinnlegg. De brakte humøret opp flere hakk. Nå er jeg i gang med dagens oppgaver - om enn litt langsomt :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Florisa: Dette er noe av grunnlaget mitt for å blogge, så jeg har egentlig forsøkt å inspirere til denne tankegangen i alle år :) Takk for at du ser det! :)

Fagbibliotekaren: Så fint, tusen takk! Ha en fin dag du også!

Ulla-Britt: Så bra å høre! Lykke til med langsom jobbing, snart er arbeidsdagen over :)

instance sa...

Ja, det er begredelige tilstander i politikken for tiden. Jeg kjenner at jeg er ordentlig opprørt over det som ser ut til å skje nå, og er særlig bekymret for fine folk som jeg kjenner som så inderlig gjerne ønsker seg familie, men trenger litt ekstra hjelp. Men skal ikke dra politikken så langt inn hit i bloggen din. Som du sier, årets 8 mars tog blir viktig. Nok om det herfra, og istedet takk for fine bilder av fine ting, vintersola inn av vinduene er altså noe av det beste som finnes! Her nord har den nettopp kommet tilbake, og det er like fantastisk hvert år! Denne helgen har snøen lavet ned, og ungene har kost seg masse på ski og akebrett i tillegg til at vi har fått gjort hyggelige inneaktiviteter som lesing, tedrikking og legobygging. Det ble litt mindre ordning og reda enn jeg hadde planlagt, men når man har en mann som drømmer om skikjøring både natt og dag, må man nesten tilpasse seg litt når det plutselig blir pudderrekord i helgen. Så får heller kjellerstua ryddes ved en annen anledning! :)

Angående tema til spørretimen håper jeg egentlig bare at du finner overskudd til å fortsette å blogge litt fremover, uansett hva du velger å skrive om. Universet ditt er så veldig koselig å få være inne i! Personlig er det ekstra gøy at vi overlapper på interesser i stor grad, dog er jeg rimelig kunnskapsløs innen musikk, selv om jeg setter stor pris på mye forskjellig. Men uansett, små betraktninger om hverdagen, koselige bilder av små ting som gir store gleder, samt din evne til å vise at man ikke trenger å bytte ut alt, øke forbruket og alltid føle at man må ha det nyeste for å være lykkelig. Det går fint an å følge med på trendene uten å hive seg på dem, og det synes jeg du får frem på en veldig fin måte.

Anonym sa...

Åh, den musikkskolen har vi gått på også! Min yngste er født høsten 2016, så kanskje vi har vært på samme kurs? Men vi ga oss da han begynte i barnehagen, og det er jo allerede nesten 1,5 år siden..

Anonym sa...

Takk for link til radiodokumentaren om kvinnene som reiste til USA på 50- og 60-tallet. Fint at noen forteller denne siden av historien. Gleder meg til fortsettelsen!
Hegepege

Stine Arkeologine sa...

Jeg hørte første episode av «Den amerikanske drømmen», og den var så fin, takk for tipset! Nå skal jeg lage en kopp kakao og høre episode to. Gleder meg! :-)

Martine sa...

Gleder meg til å høre podcasten. Jeg leser nå en ganske ny bok som heter "På høye hæler i Amerika" som handler om den store utvandringen fra Agderfylkene i etterkrigstiden. Ukjent for meg, og veldig kjekt å lese.

Glamourbibliotekaren sa...

Instance: Kvinners rettigheter og likestilling bare TJOFFFF bakover i tid; hvert år er det nye ting å gå i tog for/mot. Skremmende! Og ja, kjellerstuer kan ryddes en annen dag :) Takk for fine ord om bloggen!

Anonym: Så moro! Vi begynte rett over sommeren 2017, gikk dere der da eller slutta dere før sommerferien?

Hegepege: Så bra!

Stine Arkeologine: Ja, hun er så flink. Moro å høre altså.

Martine: Lurer på om damen i episode 2 er fra Agder faktisk! Skal høre den i dag.

Anonym sa...

Vi gikk på kurs fra januar til juni 2017, så da har vi nok ikke møttes. Musikk i livets begynnelse/ babysang med en fantastisk instruktør. Mulig flere kursholdere bruker det lokalet, det er helt nydelig å være der..

Glamourbibliotekaren sa...

Akkurat, da gikk vi akkurat glipp av hverandre! Men vi gikk jo sammen med mange av de samme barna tenker jeg - Kasper, Victor, Charlotte, kanskje Sky? :) Othilie, Olivia, Viola? Åslaug er fantastisk, for et overskuddsmenneske og for en formidlingsevne. For en kapasitet!

Anonym sa...

Der var det et par kjente navn, ja! Og Åslaug er rett og slett formidabel!

Glamourbibliotekaren sa...

Anonym: Ja! Hun er unik!

Populære innlegg