fredag, januar 25, 2019

Glamorøs fredag


God morgen! Den siste fredagen i januar, hurra! Det går mot lysere tider! Jeg merker stor forskjell her jeg sitter ved kjøkkenbenken og ser utover hagen - for tre uker siden var det skikkelig mørkt på denne tiden. Nå er det nesten helt lyst!

Hjemmekontoret er som vanlig lunt og koselig, jeg elsker å være hjemme på morgener og formiddager! Fyrer i vedovnen, koker te, spiller musikk, tenner lys, koser meg. Og jobber da, hvis det er fredag! Dagens antrekk er svært casual; et par gamle jeans og en stripete skjorte, men jeg dufter glamorøst av parfymen jeg fikk av mannen min til jul ( - Cadjmere - den som jeg hadde for mange år siden og som føles veldig annerledes og mye bedre nå. Lover å skrive om den i duftbloggen snart!).  Ingen sminke bortsett fra et lett strøk leppestift før levering i barnehagen (litt farge måtte på for ikke å skremme vettet av de små barna, det er noe med å unngå å se ut som Kittelsens "Pesta i trappen" når man trasker inn der). Morgengavediamanter i ørene er forresten noe som hever glamouren kraftig!

Her skal lyttes til musikk, fordypes i nye plater og utøvere og komponister, det er ikke ille på en fredag! Maurizio Pollini har kommet med ny Chopin-plate på Deutsche Grammophon, det er jo glamoureffekt i seg selv. En bukett rosa, lilla og hvite tulipaner står på bordet; jeg øker fargeantallet for hver uke. 

Planene for helga er koselige, det årlige januarteselskapet står for tur (for tolvte gang? Trettende?), så litt baking blir det også. Et mål for helga er å drikke opp lusseteen min - den er den siste av alle juleteene, og det er snart tomt i boksen. (Gleder meg allerede til å kjøpe den neste gang! Min yndling av alle juleteene!)

Nå håper jeg alle dere vil bidra med deres fredag, uansett hva den måtte bringe! Flere og flere av dere melder om at fredagsrapportlesing er blitt en kjær tradisjon, og det er så hyggelig å høre!


Og som jeg nevnte i går - har du problemer med å kommentere fra iPhone, kan det være en løsning å gjøre følgende: Nederst i bloggen, enten på forsiden eller under hvert blogginnlegg, er det en klikkbar link der det står "vis nettversjon". Hvis man klikker på denne, kommer man inn i bloggen sånn som den ser ut "til vanlig", altså ikke mobilversjonen. Da er det enklere å kommentere! Da forsvinner ikke kommentaren deres.

Ha en god fredag alle sammen, og hjertelig velkommen inn i kommentarfeltet!

mvh eders Glamourbibliotekar

p.s. Svar på flere av spørsmålene deres kommer i løpet av formiddagen, og hvis noen har lyst til å stille flere spørsmål, er det selvfølgelig fritt fram! Klikk her og kjør på

p.s. En liten formiddagsoppdatering herfra: Jeg sitter og ser på store snøflak som daler ned i hagen, til denne musikken. Altså. Brahms' klarinettkvintett minner meg alltid om sommer pga Risør kammermusikkfestival, eller radiooverføringer fra Stavanger kammermusikkfestival i august, men jammen passer den helt nydelig til vinter og stille snøfall også. Brahms. Han. Åh.  


46 kommentarer:

Finnmarksravna sa...

God fredag fra hvit verden i nord: Nydelig med sne på trærne da jeg gikk på jobb (lot sparken stå fordi det ikke var brøyta noe særlig ennå-)og lyset kommer tidligere for hver dag!
Fredagskvelden skal tilbringes sammen med en haug med kjekke damer i badestamp og sauna med god mat og drikke etterpå. Glamoureffekten blir nok mest badekåper og mer eller mindre kledelige luer.....
Ellers har jeg tenkt å lese litt fra "Alt er så nær meg" for dem,- og dvele litt ved den nydelige Klaus Hagerup som ikke er her lenger.
Helgehilsen til dere alle

T sa...

Den lille, store fireåringen trosset seg gjennom morgenen og vi hadde heldigvis tålmodighet til å koke egg, dekke pent på bordet og telle til ti tusen inni oss. Pappaen og jeg drakk kaffe og smilte over trassigheten, det var en god start på fredagen - for litt for ofte smitter humøret når det er kaotisk og dårlig tid. Nå er babyen og jeg alene, vi fyrer i peisen og drikker litt mer kaffe Skal snart ut i snøværet og trille før det blir lunsj med en venninne og hennes baby, deretter blir det tur på fjellet i helgen. Storfamiliehelg! Jeg ser fram til peiskos, utedager, mammas service og kortspill. Antrekket bli ull, ull og ull! Håper alle får en riktig god helg!

slikejenter sa...

Kjekt med fredag! I dag skal jeg til frisøren, og det kjennes glamorøst - særlig siden frisøren min også er en venninne og jeg får en skravlestund på kjøpet. Men først: jobb! Jeg drakk en god kopp te nettopp, fra Palais des thes, en sånn prøve fra da jeg handlet der før jul. Men jeg tror jeg må innom igjen, siden gravidhormonene fortsatt ikke vil ha kaffe, men grønn te. Noe med sitrus, tror jeg. Jeg er en svoren kaffedrikken, men i denne perioden lytter jeg til kroppen, og da vil jeg gjerne ha en te som er skikkelig god.

I helga blir det kommers-glamour for datter emd Disney on Ice - hun gleder seg het enormt, og jeg er med på lasset :) Vi kombinerer det med bytur og fin lunsj i Vinterhaven med svigermor, så alt i alt blir nok det veldig stas. Håper ellers å få trent litt, bakt litt og slappet godt av :)

Anonym sa...

Hurra, det er fredag!
Vært en rolig start på kontoret, med te, podcast på øret og småoppgaver å kose seg med.
Jeg så på marie kondo på Netflix i går, og veit hva jeg skal gjøre i kveld. Jeg er så glad i å rydde og organisere, og ble rett og slett ivrig av det programmet. I tillegg syns jeg det eldre paret med masse eiendeler fra sine japanske foreldre var nydelige. De var så snille med hverandre at jeg ble helt rørt. Anbefales - tror de var i episode to eller tre.
God helg til alle.

Fru Bull sa...

Skikkelig fredagsstemning på kontoret her.
Jeg har tent et stearinlys og oppdatert meg faglig med en "Music for reading"-liste på øret. Den var innimellom bare stressende, enten på grunn av synthfiolin eller altfor hakkete pianostykker. Kan ikke du lage en "Glamourbibliotekarens Lesemusikkspilleliste", vær så snill?

Glamourinnslag i dag er perleøredobber, en antydning Marc Jacobs Pear-duft og farmors brosje på ulljakka.

Planer for helgen var egentlig Hongkong, men reisefølget mitt skled på glatt t-banegulv mandag og er sykemeldt fordi kneet valgte å hoppe av plassen sin. Derfor blir helgedagene litt spøkelsesaktige fordi de egentlig ikke skulle være her. Starter med tacokveld med familien og følger deres strøm!

God helg til alle. Vil dere lese en tynn bok i helgen, kan jeg anbefale "Collini-saken" av Ferdinand von Schirach.

L sa...

Utenfor kontorvinduet laver snøen ned og jeg ser frem til å bli ferdig med dagens arbeidsoppgaver for da skal jeg nemlig ut i skogen med min kjære. Frisk luft og en kopp kakao ute blir en fin glamoureffekt i dag. For ikke å snakke om å komme inn og fyre opp i peisen etterpå! Ellers byr helgen på middag med venner på søndag og lunsj på kafé i morgen. God helg til alle!

Skydronninga sa...

Funny - her er dagen så og si lik som morgenen til T over. Det var trass på 4-åringen, babyen og jeg koser oss og venter på besøk. Vi skal dog ikke på fjellet, men gleder oss over hyggelige planer i helga! Jeg gleder meg over passe rent og ryddig hus, stillhet akkurat nå og helga som venter! Kanskje jeg rekker innom en butikk og får fått i noen blomster? Og får jeg skvist inn en lesepause, frisk luft og en kort treningsøkt, mon tro? Litt leppestift og te, ja, så blir det bra!

Kunne egentlig tenke meg å starte med et teselskap, men samtidig er vennene mine for det meste kaffedrikkende. Jaja! Man vel bare kalle det søndagsslaberas eller noe, kanskje? Hvordan få det til å bli en tradisjon som de fleste prioriterer? Tips mottas med takk! :-)

PS. Føler med Fru Bull over - håper helga di blir god, selv om den ble forandret!

God helg til alle dere lesere og særlig til glamourbibliotekaren!

Anonym sa...

God fredag fra Vestfold.! Her er det grått sånn værmessig, men koselig og god fredagsstemning på kontoret. En fin kollega har bakt kringle så det gleder jeg meg til å få smake. Jeg har tatt på kjole og strømpebukse i dag og en liten dråpe Eau D`orient fra Rituals som for meg er en ny og deilig parfyme. Det er så hyggelig å lese fredagsrapportene her! Får alltid fine boktips og inspirasjon av denne fine bloggen, så takk til Glamourbibliotekaren og hennes lesere. Helgen skal tilbringes med familien, vi skal feire en 15 åring og 23 åring på søndag så det blir litt kakebaking. Ønsker alle en fin helg!

Maje sa...

Lett snø i lufta av typen som man nesten ikke ser, men som man merker når man skal hente bilen etter endt arbeidsdag. Min mann erklærte i morges: "Nå er det fin vinter!" og jeg ble helt oppkvikket av den lille kommentaren. Fredagsglamouren består av blyantskjørt som jeg har sydd selv (litt stolt) og solbærteen til Tetøsene. Det er ikke så mange sånne fruktteer som jeg liker, men denne er svart med frisk smak. Helt passe. I helgen venter husarbeid og sånt, men også litt sying, ferieplanlegging og morsomme ting. God helg!

(Skydronninga: et tips er kanskje å bare legge opp til en helt avslappet greie? Hvis det kommer bare én eller to, så er det jo også helt fint, eller hva? Jeg inviterte til julefilmkveld (etter tips her i denne bloggen) og sa bare at jeg setter på en film og drar frem tekannen kl 19 den dagen. De som vil joine er velkomne. Det kom fire stykker og det var helt nydelig!)

Løvemunn sa...

God glamorøs fredag! Dufter av Serge Noire fra Serge Lutens, en flittig brukt vinterparfyme hos meg. I dag kombinert med leppestift i fargen Fiery Fuchsia (påført etter følging til barnehage, kjenner igjen den!) og en aldeles vill nesten fotsid kimono som jobbantrekk. Nå kan helga bare komme.

Kirsti sa...

Fredag, snø og sol ute. Varm strikkejakke og knestrømper i ull, det MÅ være ull i Trøndelag for tida. En papirbunke med resultater som skal bli til brev med svar på forskjellige undersøkelser, slik at noen etter hvert får riktig behandling for sykdommer. Snart lunsj med rester av gårsdagens middag.

OG en helg uten planer! Får besøk av musikkjunior, som må hentes på toget, kontrabass er ett upraktisk instrument. Tid til å gå på ski. Forhåpentligvis ork til å rydde i noen skap. Og på søndag kommer mannen hjem etter en uke i Canada. Samtidig skjer det andre ting i livet som ligger som mollklang over tankene, men det er vel slik livet er?

Synne sa...

Det er fredag, og det snør! Bedre blir det ikke!
Jeg skal jobbe på vinbaren i kveld, fra klokka halv tre, så fram til da tar jeg det med ro hjemme. Musikk, god kaffe med havremelk i, vinterstjerner i vinduet både på kjøkkenet og i stua. Koselig! Arbeidsantrekket er allerede på, et svart skjørt og ei hvit skjorte, som begge er vintage - og dessuten har jeg rød leppestift, som vanlig. Føles veldig bra å kunne ta med seg personligheten sin på jobb, hihi.
Jeg skal jobbe lørdag også, så denne helga blir litt kort, men på søndagen har jeg iiiiingen planer. Har bare lyst til å lese i godstolen, ta en rusletur i byen og kanskje spandere lunsj på kjæresten min, ettersom jeg nettopp har fått lønn. Dette blir bra.
En god, glamorøs fredag ønskes alle!

HildeSofie sa...

God fredag!
Dagens rapport sendes fra Rørosbanen, utenfor er det strålende vinter. Antrekket er passe casual for en deltidsstudent, med grå jeans og en ny og nydelig grønn ullgenser som jeg ikke greide å gå forbi i januarsalget. Duften er Coco Noir, og igår kveld fikk neglene et strøk glitter.
Planer for helgen er familiebesøk på sørlandet igjen, det går heldigvis fremover med den snille stemora.
Så det blir pappas hjemmelagde pizza ikveld, tur og kos med hunden, og besøk på sykehuset. Innimellom satser jeg på tid til både lesing av pensum og aviser, litt tedrikking og jeg skal gjøre mitt beste for å bli kvitt småkakene etter jul i barndomshjemmet hoho :)
God helg til alle!

Frøken Desibel sa...

God fredag!
Har vært på jobb i Kristiansand denne uka, og skal derfor være hjemme hos mamma og pappa i helga. Det gleder jeg meg til, pappas pizza, vedfyring i ovnen, te, løpetur på verdens fineste plass og masse øving med flott utsikt.
I går løp jeg intervaller etter jobb og hadde deretter en hot-stone massasje på hotellet før jeg bestilte meg mat til rommet og krøllet meg opp i senga. En ganske så glamorøs tjuvstart på helga, helt til jeg drømte at terroralarmen gikk på kontoret :-S Dermed ble det en litt uggen start på dagen.
Håper alle får en fantastisk flott helg:D

Randi sa...

Hurra for stabilt vintervær med snø og minusgrader i Trøndelag!

Dagens antrekk: egenprodusert lilla kjole med sort trykk med sort tykk tights under. Oppsatt hår, foreløpig null øyesminke pga tørr irritert hud og dermed masse fuktighetskrem påsmurt, yndlingsleppestift fra YSL og håndlaga nydelige sølvovaler fra en dyktig kunsthåndverker her i Trøndelag i ørene.

Dagens planer: skisse og trykke videre på flott håndlaga papir fra Nepal, kanskje kjøpe nye blomster, definitivt handle ingredienser til fredagspizza, nyte kvelden i soffan sammen med mann og katt og strikketøy, fyre i ovnen, tenne talglys, drikke litt frisk tørr vin fra gamle fine stettglass.

Helgas planer ellers: ta livet som det kommer. Ah!

En fortsatt fin fredag og ei riktig god helg til alle!
PS, en klem til Kirsti, ja sånn er livet!

Lotta sa...

God glamorøs fredag! En hel uke har gått med til feber og sykdom, og etter at det ene familiemedlemmet etter det andre har bukket under, ser det ut til å lette. Nå sitter jeg på hjemmekontoret, det vil si kjøkkenet, med fyr i ovnen mens minstejenta bygger avanserte bygninger med mauriske mønstre på iPaden. Det er koselig stemning her, med brød i ovnen og Goldbergvariasjoner på musikkanlegget – man får sette pris på de små tvangspausene man får. Men i helga krysser jeg fingrene for at formen holder til en tur ut, kjenner det kribler i beinet av synet av nyfalt snø i bakgården, altså. God helg alle sammen!

Glamourbibliotekaren sa...

Finnmarksravna: Nyt badet! :D

T: Høres så koselig ut! :)

Slikejenter: Mm, prøv "Grønn sitronella" fra Lille Valkyrien, det ligger jo bare noen meter fra Palais! Jacob Aallsgate, rett ved Bogstadveien og Valkyrie plass! :)

Anonym: god helg og lykke til med ryddeprosjekt! :)

Fru Bull: oi, Hong Kong, håper du får reist en annen gang! Lesespilleliste, hmmmm, det varierer sånn hva jeg hører på når jeg leser, men kan prøve! :)

L: Kakao i skogen, så koselig! :)

Skydronninga: Kaffeselskap er absolutt en mulighet! Poenget er å møtes og ha det hyggelig, på dagtid i dagslys, og gjøre litt stas ut av en vanlig januarlørdag/søndag. Bare gjør det! Inviter en haug, så kommer i alle fall noen. Alltid noen som melder avbud i siste liten, men om det så kommer bare én, er det hyggelig og verdt det allikevel! Det er så inderlig koselig å bli invitert hjem til noen, og det er liksom ikke så vanlig lenger føler jeg, så jeg er sikker på at alle blir glade.

Anonym: Så hyggelig at du får inspirasjon her! Kringle er koselig på en fredag :)

Maje: Takk for tetips! Så hyggelig at du inviterte til julefilmkveld! Og du er veldig flink som syr egne klær :)

Løvemunn: Å, her må leppestiften på FØR følging, for å ikke skremme barna med mitt bleke åsyn :D Serge er bra på en fredag! :)

Kirsti: Bra å holde seg varm! :)

Synne: Høres ut som en skikkelig fin fredag! :)

HildeSofie: Tog-glamour! Koselig! :)

Frøken Desibel: Høres deilig ut, bortsett fra terromarerittet da :)

Randi: Ta livet som det kommer, beste utgangspunkt for ei helg! :)

Lotta: Ah, krysser fingrene for at sykdommen er på vei bort! Bach hjelper, det er jeg sikker på :)Kammerpiken sa...

Fredag!! À jour på jobb, solen er tilbake, nye bøker og rødvin klare til i kveld og så skal jeg til frisøren om en time! God helg!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! Her er det travelt og jeg har ikke rukket å kose meg med andres kommentarer enda - det skal jeg gjøre når jeg kommer hjem fra jobb og sitter ved kjøkkenbordet med en kopp te, A-magasinet og en bukett roser (!) på bordet.

Men i dag har det vært glamorøst å kunne starte bittelitt senere på jobb og dermed ha god tid hjemme på morgenen, noe både jeg og hunden var glade for. Den ytre glamouren er ivaretatt med sort pencilskjørt og grønn overdel fra Boss (kjøpt på bruktbutikk i Køben før jul!), Chanel på leppene, H&M's 'Rose Umber' på neglene og en vakker sølvring fra selveste Tiffany's i New York, en ring som var gave fra bestisen min for etterhvert ganske mange år siden.

Jobb er som vanlig travelt, men det er greit og fint - og jeg har en kopp eple-og-kanel-te fra London Fruit & Herb. I helga skal jeg ha gjester, være på noen møter, ta en halvveis jobbrelatert kaffe med noen og ellers bare slappe av med både bok og strikketøy. Lørdag kveld er det dessuten trettiårsdagsfest for ei venninne som har ønska seg sommerfest-tema, så da blir det sommerkjole og paraplydrinker, regner jeg med!

God helg, alle som én!

Anonym sa...

Lenge siden jeg har kommentert her inne, jeg leser rapportene og tenker at jeg også skal skrive, jeg skal bare....og så er det glemt. I dag startet jeg dagen med å undervis yoga til en haug flotte ungdommer. Resten av helga blir rolig, middagsgjester i morgen, tur,lesing og te og kaffe i massevis.Antrekket er joggebukse enn så lenge, og duften er Orca fra House of Matriarchs. En helt ny duft, jeg testet den og falt pladask for den. Og i dag kom den i posten! God helg til alle her inne!

Elin sa...

God fredag! Snøen laver ned - fint det, men jeg er nå mest lykkelig over at det er siste fredag i januar og at våren er enda nærmere. Jeg liker virkelig ingenting med vinteren, dessverre, men det lysner - sakte men sikkert hver eneste dag, både ute og inni meg. Fullstappet arbeidsdag i dag, gleder meg skikkelig til helg. Mannen kommer hjem etter en uke borte, vi skal fyre i peisen, dele en flaske vin og oppdatere oss på siste episoder i seriene vi følger med på. I går fikk jeg en stor bukett tulipaner av mamma så helgebuketten er allerede i hus. Nå skal det bare nytes:)

Stine Arkeologine sa...

Her er det en gnistrende kald vinterdag og utrolig vakkert ute, med snø i trærne, sol og rosa horisont og yrende fugleliv utenfor kontorvinduet. Meisebollene fortæres i rekordfart for tiden, så i helga blir det ny «bakst» (søk på «meiseboller» for oppskrifter, det er kjempelett å lage og så viktig for å hjelpe småfuglene gjennom vinteren!). Fredagsglamouren på hjemmekontoret er kjole (over ullundertøy), sølvarmbånd og Noa perle parfyme, og en gigantisk, rykende kaffekopp å varme meg på. Gleder meg til ei rolig helg med guttene mine, og til barokkfestival i byen! Riktig god helg, alle sammen!

Anonym sa...

Ukene flyr av sted.... startet dagen med rolig Yinyoga som burde være obligatorisk overalt ( fenglser, barnehager, skoler, arbeidsplasser) - glemte jeg noe? Så dusj og badstu - dette er luksus. Vandrer nå rundt i myke yogabukser og langermet t-skjorte - begge i sort, og med silkemykt hår. Skal gjøre litt fornuftige saker, men tar alt i langsomt tempo. Ingen musikk eller nyheter på, kun en rytmisk lyd fra oppvaskmaskinen. Jeg er alene i hele dag og det er litt deilig iblant. Imorgen skal vi ha gjester og da skal det serveres mørk gryte med potetmos. Søndag skal vi se Svanesjøen. Må være den perfekte helg. Fredelig helg til alle 🙏 Mette

Janne sa...

Takk for fint innlegg :) Cappuchino og avis på cafè er dagens glamour. Ha en fin helg!

Sol sa...

Åh, fine bloggen. Jeg føler virkelig på samholdet her inne. Kloke gode mennesker som vil hverandre vel. Så fint å se de samme navnene hver uke, og samtidig ønske alle nye hjertelig velkommen. Flott med spørrerunde, gøy å lese svarene dine! Som de andre trønderne har nevnt er det kaldt, ull er helt nødvendig, så jeg er iført den fine ullkjolen jeg fikk til jul av mamma. Så varm og god, og det er den beste glamourfølelsen! Jeg dufter av Dior Poison, en kjær gammel klassiker, elsket og hatet vil jeg tro. Planene for helga er stort sett å ligge på sofaen med beina høyt etter ei uke med høy intensitet. Kjærestebesøk blir det også. God helg alle sammen her inne!

Glamourlegen sa...

Har ramlet av lasset igjen, ikke mulig å kommentere fra jobb men nå er jeg hjemme med halvsyk femåring som måtte hentes tidlig i barnehagen. Da var det bare for mammaekspressen å spurte avgårde fra poliklinikken, merkelig hvordan fokus flytter seg på et blunk når det er noe med de små <3 Blå cordfløyelsbukser med lett sleng, lys kasjmirgenser fra Filippa K, håret i gårsdagens soveknute. Fin hud da, jobbet med syre og glow før leggetid i går :)

Er så moro å se de fine Audrey-bildene som illustrerer fredagsposten; hørte nylig på Audrey-avsnittet av You Must Remember This podcast og der var det mye ukjent trivia!

Endelig ferdig med tolv dagers arbeidsuke, er så klar for å la helgefreden senke seg over høye skuldre. Lite planer i helgen, kafétur i småbyen vår, skitur rundt huset, litt badekar med barna og pakking til kommende kursuke. Ingen tulipaner, vi innså i fjor etter ukesvis med nysing og kløende øyne at vi var allergiske gitt. Pyttsann, finnes mye annet fint!

Glad fredag og god helg alle!

lille_maria sa...

Kjære glamourbibliotekar,

Nå er det jammen meg lenge siden jeg har kommentert her, så det var på tide!
Litt dårlig med glamorøse effekter med en nyfødt baby i hus, her går det i amming, lite søvn, gulp og bleier. Men altså - innmari mye kos også! I går bakte jeg kanelboller, og restene skal straks spises når det kommer gode venner på besøk. Helgen tar vi som det kommer, med noen rusleturer i snøen, og innkjøp av fine blomster. Rolig, som det skal være akkurat nå.

Riktig god fredag og god helg!

Anaruh sa...

Åh, du har helt rett - Brahms passer helt perfekt til snøen som danser utenfor vinduene her også! Jeg har nettopp kommet inn etter en tur til blomsterbutikken, hvor de hadde fått inn akkurat de tulipanene jeg var ute etter, de fylte, lysegule som dufter av honning når de åpner seg. I koppen har jeg god oolong, på kroppen har jeg mørke jeans, stripegenser og raggsokker strikket av min manns bestemor for mange år siden.

Planene for helgen er å begynne på ny bok, se noen filmer jeg plukket opp på biblioteket på nevnte tur og så tror jeg det blir årets første skitur. Og snømåking! Ha en riktig fin helg alle sammen!

Emma sa...

Jeg er så glad for at det er ennda en Januar uke jeg!
Ennda en uke med dyp, still vinter.
Sne som fortsetter å falle så pent og langsomt og vennlig rolige dager.

I dag har jeg en stabel nylånte bøker ved siden av meg.
I tillegg til min vanlige fredagsglamor : Earl Grey i gullsnirkel kopp og berlinerbolle,
har jeg nyvaskede krøller, ullskjørt og rosa ulljakke med perlemorsknapper
og viktigst : tykke bøker om Skagen malerene og kunsten i Marie Krøyers liv.
Jeg dagdrømmer om fredelige timer på museum, badehotell og høye smørbrød.
Og ute faller snøen fortsatt.

God fredag fra Emma

Cand. med. sa...

Jobbefredag, ikke så glamourøst. Rakk å pynte meg litt før jobb, riktignok, svarte skinny jeans, blå, lang skjorte, stripete jakke, fine blå øredobber og lave, brune støvletter. I kveld får det bli en kopp te og sofahvil. God helg!

C sa...

Her er det fredagsfri, deilig! Dagens glamour er en fin strikkejakke fra Peru, både varm og fin samtidig. I tillegg var jeg på skitur i dagslys i dag, det setter gullkant på dagen! Planene for helgen er dessverre litt for travle her, med både jobb og litt for mye sosialt på planen. Sosialt er gøy, men kjenner jeg kunne tenke meg litt alenetid akkurat nå. Vel, vel, det kommer andre helger.

Inger sa...

Her snør det, må snart gå ut og måke. Men først en deilig kopp te og en skive julekake. Både tulipanene og rosebuketten fra forrige helg er fortsatt flotte, blomster er viktig. Og bøker! Paul Auster skriver virkelig bra! Hør bare her: «.....åpenbaringen ved å lytte til stefarens platesamling og oppdage at musikk faktisk kunne rekonfigurere atomene i et menneskes hjerne,....»
God helg, alle sammen!

Anonym sa...

God fredag! Sen rapport fra meg.. jeg sto opp grytidlig. Men fikk mld om å jobbe senvakt så da fikk jeg unna fredagsvasken før jobb gitt. Nå har jeg pyntet meg med blå ullgenser og perler i ørene med en dash magnolia parfyme. Hvert øyeblikk kommer det middags gjester. Og til dessert blir det ostekake. God fredag og god helg! Hilsen Yvonne :)

Kristin sa...

Dagens glamour var en kafétur med bok (hvilken bok kan jeg jo spare til en eventuell "Kva las du no";) umiddelbart etter jobb; en diger cafe au lait og et aldri så lite kakestykke til. Luksus! Resten av helga består av samvær med tantebarn og annen familie, absolutt en luksus det også.

God helg til alle, og en klem til Kirsti denne gangen!

Karina sa...

God fredag!
Svart og myyyyk kashmirgenser, nye joggesko i ull(!) og bestemors strikkede votter ble dagens glamour effekter. Resten av ettermiddagen blir nok tilbrakt under et pledd på sofaen med te og bok, deilig! Ellers skal helgen brukes til å vaske og rydde litt, lese masse, yogatime og planlegging av av tur til Oslo neste uke. God helg! :)

Ellen sa...

Å, så deilig med fredag. Og idag er den glamorøs også. Jeg gjorde ferdig rengjøringen i går, så helgen skal bare brukes til hyggelige ting. Jeg gleder meg over tulipaner og et par amaryllis. Vanligvis kjøper jeg blomster på mandag, det er en dag som ofte trenger litt drahjelp...
En riktig god helg til dere alle!

Anonym sa...

Endelig fredag, en høyst etterlengtet en! Etter ei uke preget av mye hangling/forkjølelse for min del samtidig som barna var syke OG vi hadde visning på og solgte leiligheten OG det var mye stress på jobb OG jeg har hatt tannverk OG masse annet småplukk er det herlig å synke ned i sofaen med popcorn og Charlie og sjokoladefabrikken - familiefilmkveld på fredager ble innført da eldstemann var rundt to år gammel, og er nå en tradisjon barna setter stor pris på. Vi voksne også!

I helgen må vi fikse og ordne masse praktisk ifbm flytting som er nær forestående, men vi skal også sove, leke, kose og treffe venner.

Ønsker alle ei strålende helg!

Oda sa...

God glamourøs fredag! Ja, det har vore så vakkert med dei store snøflaka som har dala ned i dag! Glamouren på denne fredagen har bestått av rosaraud lebestift frå urban decay som matchar den fine rosa gensaren eg har på i dag, som no når eg tenker meg om snart har hatt halve livet. Ellers er fredagskvelden roleg her i heimen, etter ein herleg , men intensiv jobbdag. Kvelden skal bli brukt på lesing, og trur eg skal unne meg ei episode (prøvar å spare på dei) av the Marvelous Mrs. Maisel óg. I resten av helga venter det skiturar og mykje vennindehenging. God helg, alle saman!

Jo, så er eg glad for tips om nettlesar - det har vore vanskeleg å kommentere frå android-telefon også.

E. sa...

Glamouren i dag er at både jeg og barna begynner å bli friskere etter en uke med sykdom. Utrolig hvor deilig det føles å bli bedre! Jobbdagen var kort, og jeg og ettåringen fyrte i peisen mens vi så på den dalende snøen utenfor vinduet. Fascinerende! Helga blir rolig, forhåpentligvis noen tulipaner i morgen, inspirert av denne bloggen. God fredag!

Jorunn sa...

Hei og hå! Sitter i sofaen god og mett etter å ha mesket meg med meksikansk tacopai. Skal snart finne senga og lese «Ulvehiet» av Oskar Braaten. Bra bok! I morgen skal jeg på konsert, skitur på søndag. God helg! :-)

Line sa...

Herlig med fredag! Dagens glamour var leppestift med den perfekte (naturlige) rødfargen, nemlig Clarins brilliant nr 732s Grenadine. Anbefales! Veldig hyggelig å lese alle rapportene her inne. Glemte helt å kjøpe min faste fredagsbukett med blomster så det må jeg gjøre i morgen. God helg!

Joy sa...

Fredagsglamouren i dag var da jeg gikk til innkjøp av fire esker med te fra pukka på tilbud, og til og med fikk med et gratis tekrus på kjøpet - med lekkert blått mønster i akkurat passe størrelse til å drikke te av! I kveld har jeg kost meg med den ene teen med lakris og kanel :-) God helg til glamourbibliotekaren og alle andre :-)

Glamourbibliotekaren sa...

Kammerpiken: Høres veldig bra ut! :) God helg!

Elisabeth: Ooh, sommerfest! På sin plass i januar! :)

Anonym: Så bra at det ble rapport i dag! :)

Elin: Høres ut som gode planer for helga :)

Stine Arkeologine: Ooh heldiggris, skulle gjerne hørt både Podger og Wispelwey! :)

Mette: Helt enig, yoga burde absolutt være et obligatorisk tilbud i institusjoner og skoler og alt mulig! Bombesikker på at det ville endre mye. :)

Janne: God helg til deg! :)

Sol: Ja, det er en fin gjeng her inne! :) God helg!

Glamourlegen: Skitur rundt huset <3

Lille_Maria: Så hyggelig at du kommer innom her! Fortsett med det! Og du har jo den største glamoureffekten av dem alle :)

Anaruh: Snømåking funker bra med den spillelista mi som heter "Gå i takt"! :D

Emma: Det er så pent med snø som virvler eller daler; store flak! :) Badehotell på Skagen, mmmm...

Cand.med: Sofahvil er en bra slutt på fredagen! God helg! :)

C: Skitur i dagslys på en hverdag er skikkelig glamorøst spør du meg! :)

Inger: ååå, jeg kjenner meg så igjen i det han beskriver der. Han er en mester med ord! :)

Yvonne: Åh, luksus å få unna helgevasken før jobb! God helg! :)

Kristin: Kafé med bok etter jobb; en favoritt-ting! :)

Karina: Høres deilig ut :) God helg!

Ellen: Ikke dumt å kjøpe blomster på mandager heller! :)

Anonym: Hjelp, for ei uke! Filmkveld er vel unt! :)

Oda: Lurt å spare på Mrs Maisel! Her er lengselen stor, det kan jeg love deg. :)

E: Så koselig å fyre i peisen sammen med ettåring :)

Jorunn: Høres topp ut! God helg! :)

Line: Blomster på en lørdag er like fint som på fredag! Takk for leppestifttips! :)

Joy: Da er det bare å fråtse! God helg! :)

Q sa...

En travel fredag her - endelig fikk jeg kommet meg inn hit for å lese. Har funnet bloggen din igjen etter pausen (litt sent ute) og nå vil jeg prøve å rapportere litt, jeg også. Takket være deg og alle de fine hagebildene gikk jeg inn på blomsterbutikken etter jobb i dag og kjøpte med meg hele tre planter som fikk plass i vinduskarmen på kjøkkenet, det har blitt så tomt der nå etter jul. Antrekksmessig har jeg hatt premiere på et skjørt jeg har strikket, og jeg må bare si det var utrolig deilig å være varm på baken hele dagen. Hehe. Tilfeldigvis har det gått mye i Brahms her også i dag, vakkert som bare det. Helgen blir uglamorøs som bare det med storopprydding i boden, men synes i det minste at det ble en bra fredag. :) God helg til alle!

Anonym sa...

Det er mye styr, slit og krevende situasjoner for tiden, da glemmer man fort å se opp på snøen i trærne, finne fram det fine smykket eller huske å ta fram den gode teen - for ikke snakke om å bake. Min glamour-effekt for tiden er imidlertid å lese innleggene om glamorøs fredag her inne og alle kommentarene som hører til, da husker jeg alt det fine. Å spille de stykkene fra YouTube du legger mens jeg leser innlegg og kommentarer. Da husker jeg å ta en ekstra dyp pust, glemme alt styret for et øyeblikk og tenke på noe fint, inspirert av alle de fine små tingene i hverdagen dere skriver om. Fredagsglamouren kommer det øyeblikket jeg husker - det er jo fredag! Og så finner jeg et øyeblikk for meg selv hvor jeg kan gå inn og lese, og blir alltid oppløftet, inspirert og glad.

Takk for at du lager denne fine bloggen Glamourbibliotekar!

Glamourbibliotekaren sa...

Q: Så fint med nye planter! Og nytt skjørt! Og Brahms! :) Glad du fant tilbake til bloggen :)

Anonym: Så fint! Den kommentaren der tror jeg jeg må fremheve neste fredag, for å vise alle at det har stor betydning å rapportere her :) Glad for å høre at du hører på musikken jeg legger ut også, musikkformidling er jo det beste jeg vet :) God helg!

Populære innlegg