fredag, mars 15, 2019

Glamorøs fredag


God morgen fredag!
Mariage Frères French Breakfast Tea, en stor bukett hvite roser i en pen gammel mugge, levende lys og Laura Mercier L'Heure Magique er dagens umiddelbare glamoureffekter her på hjemmekontoret, og nå gleder jeg meg inderlig til å gå løs på ukas nye plater - der finnes nemlig to av mine yndlingssopraner; Carolyn Sampson og Veronique Gens. Dessuten gir en av de beste fiolinistene jeg vet, Isabelle Faust, ut Bachs fiolinkonserter i dag! For en luksus altså! Det skal bli en fryd å bruke dagen på lytting!

Ellers blir det en hyggelig helg med overnattingsgjest, Perchs-besøk og hyggelige testunder, og i morgen kveld skal jeg og min elskede spise på restauranten i nabolaget vårt som har en imponerende vegetarmeny i tillegg til den tradisjonelle. Applaus for det!  Dessuten har jeg fylt opp teskapet med de sedvanlige fire typene påskete, så jeg gleder meg til å begynne på dem. Påskeadvent starter NÅ.

Håper dere har fine fredager, kjære venner! Rapporter gjerne, det er så hyggelig for oss alle å bli inspirert av hverandre. 

God helg!

mvh
Glamourbibliotekaren

30 kommentarer:

Lektor Tørrdal sa...

God morgen

Når skoleuken er over skal denne dagen tilbringes i spenning på Rogaland teater for å se Cabaret, som jeg håper blir spektakulært. I tillegg håper jeg på en kafetur i løpet av helgen og å slappe av med en god bok.

Jeg satser på å gå med kjoler på fredager, men i dag står komforten høyt og det ble den myke, gode viskose kjolen.

Anonym sa...

Fredag! Dagens andre kaffekopp (espresso med mye melk) er tom, jeg er nesten klar til å begynne dagens første skrive-økt, og senere i dag skal jeg ut i verden og besøke forskerkolleger som har noe å feire. I den anledning er antrekket stilig jeanskjole og komfortable svarte strømpebukser. Senere i dag blir det også et pent mønstret sjal i brunt og blått, brune støvletter, og ganske sikkert også rosa leppestift. Helgen skal tilbringes med familien, og forhåpentligvis også med en god skitur. God helg til alle! hilsen Ingerid

T sa...

I dag våknet jeg og kjente for første gang på lenge at jeg hadde arbeidslyst og overskudd. Kanskje jeg er på vei ut av vinter- og babydvalen jeg har vært pakket inn i det siste halvåret..? Jeg har i alle fall satt i gang med opprydding i baderomsskapene og på nattbordet. Lenge siden sist og jeg gleder meg allerede over resultatet selv om det går sakte med en aktiv baby ved min side. Foreløpig antrukket i pysjbukse og ullsinglet, men når skapene er rene blir det en dusj og litt fredagsfine klær. Helgen skal brukes til koselige familieaktiviteter. Håper på sneakersvær og kanskje en kopp kaffe ute! God helg alle sammen!

slikejenter sa...

Forferdelige nyheter fra New Zealand i morges, absurde nyheter fra norsk politikk setter et litt rart punktum for uka. Men hos oss er det nyheten om at vi om noen måneder skal ha ei lita jente som har fått mest oppmerksomhet!

Dette har vært en intens uke, med maling hjemme, mye på jobb og hektiske ettermiddager. Hodet mitt er åpenbart litt overbelastet, siden jeg i dag morgen klarte å trekke på meg mine nye gravidbukser bak-fram - uten å legge merke til det.

Men litt glamour får vi da prøve å skremme fram. Jeg koser meg med en kopp kaffe og en kjeks, og har en kort arbeidsdag. Nyklipt hår, absolutt ingen sminke, men litt parfyme. Helga blir koselig, med bursdagsselskap på lørdag, og deretter overnattingsgjester (som gleder seg stort til hjemmekino og popcorn).

Stine Arkeologine sa...

Her startet dagen med lang frokost med yngstemann før han dro på skitur med klassen. Det er påskestemning over byen, sola skinner over et lag med nysnø og i vinduskarmene mine står det små påskeliljer. Dagens glamour er kjole og armbånd (håret snakker vi ikke om, det har ikke blitt klippet på fire måneder) og lunsj på kafe med en venninne. I kveld skal jeg se Gloria Bell» på kino, ellers har vi ingen planer for helga. Tror jeg skal hente fram blomsterkrukkene og begynne innesåingssesongen, for nå greier jeg ikke å vente lenger! God helg, alle sammen!

Ai. sa...

Da var det endelig fredag! Kjenner meg klar for det. Jeg har mikset to parfymer i dag, en roseduft fra Byredo og en vaniljeduft. Bare ørliten dæsj, så jeg ikke skremmer noen. Helgens planer er lesing, skriving og søndagsmiddag med familien. Gleder meg!

Rannveig sa...

God glamorøs fredag! Denne helgen har jeg gledet meg til lenge. I kveld skal jeg besøke en venninne og feire at det er premiere for Queer Eye sesong 3. Vi elsker den serien. Det blir cocktails og antakelig både latter og gråt. I morgen skal jeg og hele storfamilien til Oslo Konserthus og se filmen Amadeus, mens Oslo Filharmoni spiller musikken. Tror det blir veldig stas. I tillegg kommer svigermor på besøk i helga. Hun fylte akkurat rundt år, så da blir det kake og feiring. En ganske fullpakket helg med andre ord, med masse fine ting og fine folk.

Dagens glamoureffekter er klassisk bibliotekarstil med blyantskjørt og cardigan. Topper det hele med lange glitrende øredobber, rød leppestift og duften "Red Door Revealed" fra Elizabeth Arden. Ønsker alle en strålende helg!

Anonym sa...

Her i huset har påskeadvent blitt et fenomen,påske er min favoritthøytid,det har kanskje med årstiden å gjøre, å se alt liv som våkner, om det er i skogen eller frø jeg har sådd, det er virkelig det største mirakelet jeg vet, og jeg blir like glad hver vår. Forventningen,snøen som faller i mengder for så å smelte i sola, se gjennom skitne vinduer, nyte kaffe kokt på bålpanne i skogen,dette gjør livet mitt glamorøst tvers igjennom. Jeg skal vaske veldig kjapt i huset og så bærer det ut i skogen! God helg alle!

Anonym sa...

Startet dagen med god frokost og te i nydelig liten kanne på hotell i London. Vi er på vårt marsbesøk her,kirsebarblomstrende og magnoliablomstrende London. Og nå lysner det av gjennom skydekke og vi skal ut å løpe i Regent Park. Mer glamorøst blir det ikke. En trist dag for alle på New Zealand, vi har våre tanker hos dere også. Mbl,spl.

Bokormen sa...

God fredag!
Vi er invitert i flere selskaper i helga, men heldigvis er det litt pauser i mellom slagene. På den positive siden: vi treffer mange hyggelige mennesker, og det blir mye godt å spise! ;) En kan kanskje kalle det hverdagsglamour å tillate seg selv de pusterommene man trenger?

Anaruh sa...

God formiddag!

Dagen min startet på strikkekafé, med servering av te, kjeks og frukt, sammen med fjerdetrinn. I den anledning tok jeg på en pen, blå kjole, en diamantring jeg fikk i gave for mange år siden og en glitrende spenne i håret.

Nå er jeg tilbake på hjemmekontoret, og skal straks gå i gang med og koke tevann og varme noen croissanter til lunsj. I ettermiddag skal jeg og elleveåringen se film og spise pizza, og til kvelden kommer mannen min hjem etter en uke i Madrid. Det blir fint, det!

I helgen har jeg planer om et bad i fjorden sammen med venninne, barna skal spille konsert og ellers skal jeg kose meg med bok og strikketøy i egen, vårrengjorte stue. God fredag alle sammen!

Anonym sa...

Den største glamoureffekten i dag må vel være å våkne opp til nyhet fra oppdretter om at kullet med kattunger som vi forhåpentligvis skal få en kattunge frable født i dag! Det er så spennende, og jeg greier ikke p tenke på noe annet enn søte små kattepuser. Ellers er det innspurt på hjemmekontor, nytraktet kaffe, melk i en nydelig, blomstrete melkemugge fra en bruktubutikk og levendelys på bordet. I helgen har vi få planer. Litt rydding og maling av lister blir det nok, en tur i byen for å finne vårsko og en middagsgjest i morgen kveld. Fikk skikkelig fredagsfølelse her nå altså. God helg til dere alle :)
A

Helga sa...

Etter to intense uker med masse jobbing var det deilig med fri i dag! Og det beste av alt er at på søndag reiser vi til sydligere strøk en uke - det er akkurat hva jeg og resten av familien trenger etter en hektisk start på året.

Har hatt formiddagsbesøk av venninne i permisjon, og det er så hyggelig! Resten av dagen er planen å finne fram litt sommertøy, hente i barnehagen og ha en rolig fredagskveld.

God helg!

Marianne sa...

Fredag og fri! Nydelig! Har vært en etterlengtet tur hos frisøren i formiddag. Nyklippet hår med fin farge gjør underverker. På veien hjem kjøpte jeg et stykke marsipankake som ble dagen lunch. Nå er det fyr på peisen, god musik på radioen og de siste 100 sidene i en bok jeg har kost meg med. Helgen blir litt besøk, mye ute og noe husvask. Påskeadvent er et flott begrep og en veldig fin tid. Riktig god helg til alle sammen!

Skydronninga sa...

Hei og god fredag! Babyen og jeg har vært ute og lufta oss, og blitt litt inspirert! Ikke så mye ytre glamour enda, men skal ta en overhaling med ansiktsmaske osv i kveld... Ro og en baby som sover er fint! Kanskje jeg rekker en lur før resten av familien kommer hjem? Helga blir vel litt fysiske aktiviteter, litt kultur i form av teater, litt søvn og kanskje en kake? Riktig god helg til alle sammen!

HildeSofie sa...

God fredag ettermiddag!
Jeg hilser fra bussen mot Sørlandet, der jeg skal tilbringe helgen. Det betyr god mat, hjemmebakst og te, tur i vårsola med hunden og sikkert sport i lange baner på tv, hoho :) Søndag fyller pappa år, så det skal også markeres.
I tillegg må jeg fokusere litt på studiene, det er noen uker siden sist, innser jeg...
Antrekket er passe casual for en firetimers busstur, med jeans og grønn ullgenser fra Malene Birger. Duften er L'Occitanes Terre de Lumiere.

Riktig god helg til alle

Anonym sa...

I stedet for en planlagt hektisk dag på jobb ble det hjemmedag med et sykt og et sympatisykt barn her. Har forsøkt å få unna litt arbeid hjemmefra, men uten jobbpc'en blir det meste frustrerende komplisert. Så i dag koser jeg meg med Queens Blend fra Perchs mens jeg tasser rundt i slaskeklær. Håret befinner seg i en rotete topp og sminken er minimal, men parfymen er på - i dag ble det Wood Sage & SeaSalt fra Jo Malone. Nyhetene fra New Zealand er sjokkerende, og vanskelige å ta innover seg, og jeg undrer meg over mye av nyhetene i dag - ikke minst Nokuts godkjenning av astrologiskole! Ellers kommer dagen til å innebære legobygging og tacospising. Og kanskje litt fredagsvask. I morgen skal jeg treffe en god venninne jeg ikke har sett på lenge, og kanskje få inn en trent litt. God helg alle sammen!

Anonym sa...

Nydelig at det er fredag. Håper på en produktiv og hyggelig helg.

Dagens glamour var innvielse av nytt baderom. Godt med dusj...og at det ikke alltid må skje i badekar. Vh Astrid

Frøken Desibel sa...

God fredag!

Denne uka har jeg fått litt mer orden i ting som har plaget/bekymret meg i lengre tid både på jobb og privat, og det føles så utrolig deilig å føle at ting går rette veien. Og prosjekt komme på jobb i tide går som smurt, det bidrar også til godfølelse. Så jeg tror rett og slett jeg må feire litt i helga:)
Har ingen planer, men tenker det blir litt av alle mine favoritting, løping, pizza, sjokolade, sol, blomster, filmer, venninner, god tid, musikk og påskete som er min favorittsesongte.

Håper alle får en vidunderlig fin helg!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra Finnmarksløpet og Alta! Her er det glamorøst å ha sovet hele 4-5 timer i natt, og ikke minst: Å ha tatt imot vinneren av årets FL-1200, Thomas Wærner. Det var stort!

Utvendig er glamouren ivaretatt med pent skjørt, grønn overdel, Chanel på leppene og en te fra Dammann Freres i koppen. Det har vært en ekstremt hektisk dag med tre ulike jobber som skulle utføres og som ikke overlappet på et eneste punkt, men det har gått bra og nå kan jeg kose meg med de målgangene som kommer. Akkurat i skrivende stund kommer sølvvinneren inn - og han vinner ei hel saltdalshytte, fordi han har så gode resultater i fjor og i år.

Helga skal brukes til å avslutte løpet, på bankett og sogar ute på tur. Jeg tror det blir bra!

Anonym sa...

God ettermiddag. Startet dagen m Yinyoga - nydelig. Etter det har huset blitt shinet og det er laget fransk bøff og en gryte med vegetar til gjester som ankommer i aften. Attåt blir det ris, potetstappe og nan, samt kesam med mynte. Bobler skal de få når de ankommer. Har ikke planlagt annen dessert en kaffe, sjokolade og kransekake og litt salt. Skal snart skifte fra jeans til kjole og så må det litt rødt på munnen. Lørdag blir det yoga work shop og deretter null planer. Tipper lesing og strikking og litt mosjon. Ha en strålende helg. Mette

Inger sa...

Allerede fredag igjen, utrolig så fort en uke går! Dagens ytre glamour er smalt ruteskjørt, en tynn, grå ullgenser og et arvet stjernesmykke. Det er ikke alltid like praktisk med skjørt eller kjole på jobben, så en kollega kommenterte det; hun var forøvrig helt enig i at fredagsglamouren må ivaretas. Min kjære kom hjem med nydelige, røde roser i ettermiddag, veldig koselig! Helgen skal brukes til nødvendig husarbeid, kirkebesøk og tid med familien. Slår værvarselet til, blir det nok også endel snømåking. Det er litt nedtur når krokus og snøklokker blomstrer langs husveggen, men det er en bagatell sammenlignet med andre hendelser, slik som i New Zealand. Eller Malawi, hvor flommen har ødelagt store områder. Det gir perspektiv på eget liv, og en stor takknemlighet for at vi har det så godt her hos oss. God helg til vertinnen og alle leserne hennes.

Oda sa...

God glamorøs fredag! Etter nokre hektiske dagar er det å kome heim, tenne lys, sette lysoransje roser i ein vase, lese Morgenbladet, lytte til Sandrine Piau etter tips frå vår alles kjære Glamourbibliotekar (<3) og kjenne skuldre som senker seg så absolutt gullkant på min dag. Og snart kjem kjærasten min heim med middag! God helg til alle!

Livet, døden, kjærligheten og bamsemums sa...

Dagen starta med frisørtime, og verdens snilleste frisør hadde god tid, te og sjokolade. Det gjorde godt for etterpå skulle jeg på jobbintervju! Dagens antrekk var definitivt mer glamorøst enn en vanlig fredag. Hvit bluse, dressbukse og mohairstrikkejakke. Pene sko og generelt rett i ryggen. Rakk en tur på kafé mens jeg forberedte meg for siste gang, og så bar det inn i 'løvens hule'. Tror jeg klarte meg bra, de spurte om mye ulikt, og etterpå tenker man naturligvis på hva man ikke sa... jeg har gjort mitt nå, så får vi se!
I kveld er det sofa, vin og rejer, og målet er å få skuldrene ned! God helg!

Ingrid sa...

Kom på at det var fredag i morges, og rakk å oppgradere antrekket til pen strikkegenser og høye hæler. Inspirert av vertinnen har jeg også bestemt meg for at min nye parfyme får bli fast inventar i hverdagen også, det er tross alt hverdager det er flest av. Arbeidsdagen har bydd på noen innslag av typen lite glamorøs, men sånn er det innimellom, og nå er det helg. Fredagspizzaen er allerede fortært, og nå er jeg klar for å innta godkroken med en deilig tekopp. Riktig god helg til alle!

Andrea sa...

Jeg har hatt en rolig morgen denne fredagen, før skoledagen startet med to timer lang omvisning på Nasjonalbibliotekets Science Fiction-utstilling etterfulgt av en kollokvie med dypdykk i MARC-poster. Nå er jeg endelig hjemme til grateng og en rolig kveld uten MARC21 vs NORMARC vs UNIMARC. I helgen skal jeg møte en venninne for nyåpning av bibliotek, og være med en kompis som skal besøke sin nybygde, men ikke helt ferdige leilighet for første gang.

Hurra for helg! Håper alle nyter den som best de kan.

Ellen sa...

God glamorøs fredagskveld! Jeg føler meg litt ekstra glamorøs i dag, med nylakkerte negler og pen bluse. Været er såpass dårlig at det ble bukser, håper kjole-været snart kommer.
Helgen består av litt jobbing, kake-baking og 2-års bursdag, så det blir bra!
Vi får prøve å være en motvekt til alt det fæle som skjer her i verden. Ta godt vare på hverandre og god helg til dere alle!

Anonym sa...

Sen rapport, fra sofakroken med nytt strikketøy - dét er fredagsglamour! Ellers leste jeg Rannveigs rapport tidligere idag og åååh, som jeg misunner deg dine lørdagsplaner - Amadeus, verdens fineste film som har ALT! Jeg tar det som en læring i å følge litt bedre med på hva som skjer i denne byen, for jeg hadde ikke fått det med meg;) Kos deg! - og god helg til alle andre også!

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk for alle hyggelige fredagsrapporter! :)

Glamourlegen sa...

Kanskje jeg må begynne en ny tradisjon med å kommentere på etterskudd? Innstillinger på jobb gjør at kommentarer fra jobb-pc ikke går igjennom, og denne fredagen fløy jeg t/r annen by på kurs (hei miljøet... men obligatorisk). Synes det er ekstra spennende at slikejenter skal få en jente til; likte bloggen hennes godt i gamle dager og har selv to jenter, noe som er aldeles toppen og vidunderlig (sånn bortsett fra når det IKKE er det). Husker jeg kjørte velbrukte svarte Levi´s mile high super skinny jeans og lys kasjmirgenser fra Filippa K nevnt utallige ganger før - lommeboka BLØDDE ved innkjøp i desember før 10-årsdate med mannen, men guri så lavt PPA den er nede i allerede. Sto opp kl 4 den morgenen så dusj utgikk fetglatt. Denne helgen har blitt brukt til middag hos svigers, barnebursdag hos treåring fra bhg i dag, og endeløse fantasileker med duplo. Den største hit´en er dog alt som har med kroppen å gjøre, i dag ´besvimte´ begge mine bedårende små doktorer og måtte kiles og koses tilbake til full vigør. Har forøvrig krydret helgen med klesvask, oppvask, bading av unger (hårvask er blæ, mamma må ned i karet hver bidige gang) og sussing på mannen. Nå skal jeg legge storegullet, håper alle har hatt en deilig helg og får en god uke. På gjensyn på fredag (fingers crossed).

Populære innlegg