fredag, april 05, 2019

Glamorøs fredag


God morgen! Her i hagen skinner sola, og jeg sitter ved kjøkkenbenken og jobber og ser ut på alle knoppene på magnolia og morelltre. De kan godt holde seg i knoppestadiet i noen uker til, men som jeg gleder meg til det begynner å blomstre!

Påskete (Black Cat sin), kanelknekkebrød og Henry Purcell preger dagen så langt, en koselig rusletur gjennom skogen til og fra barnehagen gjorde at jeg våknet (det er jo fremdeles kaldt om morgenen her). Dagens duft er den nostalgiske "vår i New York"-ladede Takashimaya, fra det japanske smale fantastiske varehuset med samme navn som ikke finnes på 5th avenue lenger. Parfymeavdelingen der, i toppetasjen, mange mange meter over de bråkete gatene, med glasstak og behagelig musikk - jeg elsker slike fredelige butikkmiljøer. (Det samme med klassisk avdeling i musikkbutikken på NK i Stockholm for ti år siden. Sukk. Glasstak! Bare himmel over oss. Et nydelig sted å handle musikk i.)

Helgeplanene er koselige, te og kake og hage og lekeplass og bøker. Veldig klar for påskeferie, bra det ikke er lenge til!

Ha en god fredag alle sammen!

mvh
Glamourbibliotekaren

34 kommentarer:

Anna sa...

Høres nydelig ut! Gleder meg spesielt til å se magnolia blomstringen. Denne fredagen prøver jeg meg på Olfactive studio sin parfyme "Still life in Rio" som gjør at jeg føler meg ekstra fresh og eksotisk. Jeg har jobbkontor hos Tøyenbiblioteket og ser frem til å gå forbi botanisk hage senere for å finne knopper på trærne og andre fine vårtegn der :) God fredag!

Susanne sa...

God helg, alle. Glamoureffekten er blomstrete skjorte og te i vakta, mens jeg gleder meg til lunsj. Sola skinner og jeg tror dagen generelt blir fin. Veiledning av glade lånere er alltid trivelig på en fredag. :)

T sa...

Endelig fredag og her i permisjonslivet er vi klare for en festelig helg! Etter at vi fikk barn er bursdagsfestival innført, og den starter i dag! Jeg har bakt tre kaker allerede i dag, luksus med en baby som tok morgenluren sin så jeg fikk unna bakingen. Resten av dagen skal det ordnes med gaver og pynt. Det blir feiring av både barn, venner og familie i helgen. Deilig å få være både vertinne og gjest i løpet av samme helg! Jeg skal lakke neglene i en vårfarge og lufte nye lyse joggesko på dagens trilletur nå som gatene er feid. God helg alle sammen!

Anonym sa...

Dagens glamour er en sjelden ro før jeg skal til å skrive på oppgaven min. Nå skal det bare gjøres! Det tikker mot fristen og jeg vet jo at det går, selv om det gjør vondt underveis. Annen fredagsglamour er solskinn, å se hunden som ruller seg i de små snøflekkene som er igjen, å servere hjemkommen datter latte på senga og lese denne bloggen:-)

slikejenter sa...

Jeg er uglamorøst skrubbsulten - tenkte å flotte meg på vei til jobb med cafe-frokost, men jaggu ligger ikke lommeboka hjemme... Og alle kollegaer var borte eller opptatte, så det var ingen å låne penger fra.

Heldigvis har jeg med matpakke, og kaffe i koppen. Glamouren får bero litt, altså. Men jeg gleder meg til et par rolige dager med datter og svigermor i helga, så da får vi være litt mer glamorøse. Og jeg får til og med gått på kino med en venninne(eksotisk0), takket være innebygd barnevakt. Etter en travel uke med reising skal det i alle fall bli godt å være hjemme med hvilepuls hele helga (bortsett fra en barnebursdag på søndag...). Vårlig og fint er det i Oslo, i alle fall, og jeg har også begynt nedtellingen til påskeferie!

Riktig god helg, alle :)

Løvemunn sa...

God fredag i påskeadvent. I ettermiddag legger jeg fram påskeløperen med krokus og påskeliljer, det blir fint. Ny dusjsåpe med duft av salt sjø og ny blå hverdagskjole tatt i bruk i dag. Leppestift med navnet Spring Pink gir vårfornemmelser. Dagens duft, Oud Essentiel fra Guerlain, er en vinterfavoritt som får være med en stund til, siden det er så kaldt i lufta. I helga blir det fotballcup og barneteater, kanskje lager vi noen godbiter til påskeeggene. God helg til alle, og især til den glamourøse bibliotekaren som gir oss bloggene med de beste tipsene og triksene.

Finnmarksravna sa...

Det tiner i gatene,- men skiføret er heldigvis godt ennå! Har nettopp vært på kaia og tatt imot rekebåten som kom inn med STORE, deilige reker. Det blir hyttehelg med skitur, sauna og rosévin på terrassen. Og reker i massevis. God helg i nord og sør!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag fra en Bodøby som endelig bader i sol igjen. Hurra! Glamorøst med joggesko, glamorøst å våkne før alarmen gikk av, glamorøs med kjole og fin plommelilla genser, glamorøst med ny chanel-leppestift, glamorøst med nyvasket og nesten-nyklippet hår... Det er i sannhet en fin fredag!

På jobb er det travelt, men jeg har unnet meg en tacowrap jeg skal ha til lunsj, og det er så fint å jobbe sammen med min nye kollega at jeg tror jeg ville malt høyt nå hvis jeg var katt.

Helga skal tilbringes i godt selskap med en hel del friluftsliv, et aldri så lite kurs/seminra på lørdag og kanskje ei bok jeg lånte på biblioteket i går. Har dessuten en ny og veldig god rødvin i hus, og det er mulig at den lever litt farlig... God helg, alle som én!

S sa...

Fin fredag!
Har hjemme-borte-kontor i hovedstaden i dag, og sitter komfortabelt i sofaen til vertinnen og jobber. Senere skal jeg rusle ut i bare gater i nye joggesko - rein luksus for en nordlending. Helga er uten noen planer, men vi skal prate masse, spise godt og sikkert drikke litt vin. Tiden pleier å gå alt for fort når jeg er sammen med min beste venn.

Søndag setter jeg kursen nordover igjen, og det blir godt å komme hjem til klanen min igjen. Har vært borte siden tirsdag så savnet har allerede begynt å melde seg. Men først noen dager uten forpliktelser, klesvask og husarbeid.

Riktig god helg, alle sammen!

S

Randi sa...


For en fredag!
Sola skinner, katten maler, sengetøyet blafrer på klessnora og vårfølelsen er på topp!
Jeg har til og med rusla rundt i hagen kun iført skjørt og bare legger! (Ja, og jumper og sko da..)
Det ser ut som ginkotreet har overlevd sin første vinter etter flyttinga i fjor, krysser iallefall alt vi har for det.
Ei riktig god helg ønskes alle! <3

Skydronninga sa...

Hei fredag og fredagslesere!
Fått unna litt ting nå, mens baby sover. Det er deilig! Da kjenner jeg at jeg kan være skikkelig tilstede etterpå. Laget meg en god kopp med drikke, det skal hentes tidlig i bhg og det er sol. En dusj og noen finere klær skal på etterhvert. Og schvupp - så er det helg! Nå klemmer jeg ut siste rest av permisjonen (og særlig noen herlige klemmer av babyen), før husbonden tar over! Helga går nok med til litt hage og pusling, kanskje vi kan få med noe vi ikke trenger på loppis? Og kanskje et par utskeielser, når vi er litt færre her i heimen... God helg til alle sammen!

Kammerpiken sa...

Og ute er det SOL!!!!! Her på nordenden av Vesterålen har det vært en ganske guffen vinter, men nå ser vi enden på den. De fleste gatene er bare, mens det fremdeles er sne i fjellet slik at årets siste skiturer er reddet. Her på biblioteket holdt panikken på å ta meg tidligere i dag. - Vi skal ha ganske mange arrangement ut over våren, og DER mistet jeg oversikten...! Men etter å ha pustet to ganger med magen fikk jeg laget et arrangement-skjema, og da jeg hadde fylt det ut, så viste det seg at jeg hadde oversikten likevel! O' lykke!!

I kveld blir det avslapping i heimen, og i morgen skal vi på middag til noen venner som bor rett her borte, men som det har gått alt for lang tid siden vi snakket med sist. Tror det blir en fin helg!

God fredag til alle, og pass på så dere ikke blir solbrent på nesen!

Line sa...

Hei
Her er det vårvinter, med strålende sol. Jeg skal dra tidlig fra jobb og endelig komme meg til fjells for første gang i vinter. De fleste helgene har det ikke vært vær til det, så nå gleder jeg meg. Samtidig begynner det å bli vårlig her nede ved fjorden, så det gjør ingenting om vinteren slutter fort. Til uka skal jeg på DKS-konferanse til Tromsø i to dager før det er en siste arbeidsdag og påskeferie. Jeg er igrunn veldig fornøyd her jeg sitter.

God helg til Glamourbibliotekaren og alle andre her

Hilsen Line

Stine Arkeologine sa...

Her det sol og vind i dag, O lykke, for da minsker snøen minutt! Den fikk litt ekstra assistanse av spade i lunsjen, for jeg vil så gjerne få sol på bedene som ennå ligger gjemt under store brøytehauger. Jeg har nyklippet hår og kjole og i posten i dag kom det en bok fra den andre siden av Nordsjøen som muligens har blitt rodd over, for jammen tok det lang tid denne gangen og jeg har ventet og ventet. Perfekt at den kom fram på en fredag! I helga blir det termosturer med guttene for å lete etter vårtegn og en tur til svømmehallen, ellers ingen planer. Det blir fint. Riktig god helg, alle sammen! :-)

Stine Arkeologine sa...

... for minutt :-)

HildeSofie sa...

Hurra for fredag!
Jeg startet dagen med å våkne opp i en togkupe i Stavanger, pakket sammen tingene mine, møtte gamle kjente på perrongen, og ruslet til kaia. Der mønstret vi på en staselig dame, og nå venter vi på å kaste loss - Tromsø neste! 5 dager til havs, med lag på lag med ull, god mat, til tider hard jobbing, og et veldig trivelig selskap er dermed min beste glamoureffekt idag og hele helgen gjennom. Har dog sikret meg med litt parfyme i bagasjen (Terre de Lumiere), og litt ekstra te.
Riktig god helg til alle!

Elin sa...

Sol i hovedstaden og fredag! Dagen begynte ganske så godt, nå har den derimot møtt en snublestein, da jeg nettopp fikk et lite nederlag på et av jobbprosjektene mine. Æsj altså. Nå gjelder det å komme raskt over det og gjøre som Taylor Swift så godt synger det; "Shake it off". Det er da endelig godt at sola skinner og at det snart er helg. I helga skal jeg kose meg på terrassen, plante litt i krukker (det må man vel kunne tillate seg nå?), og så skal jeg møte to veldig gode venninner i morgen kveld. Skal bli godt. God helg!

Frøken Desibel sa...

God fredag!

Quelle uke, det har vært en real tour de Sørlandskysten og Oslofjorden for ulike møter og befaringer. Og nå skal jeg snart til Son på treningshelg. Det blir forhåpentligvis gøy og slitsomt :) Gleder meg til å legge beina høyt på søndag.

Men først, vaffel og fredagsquiz med kollegaer!

Håper alle får en fantastisk fin helg!

Helga sa...

I dag var det deilig med fri etter to uker med mye dag- og kveldsarbeid! Har fått ordna noen ærend, drukket kaffe med mine foreldre, handla for helga og satt pizzadeig. Nå skal jeg snart hente småen i barnehagen, det blir kos! Dagens glamourfaktorer er vårlig stripegenser, min nye parfyme Bloom fra Gucci, fargerike tulipaner og garn fra pickles i posten. Nå skal det strikkes kjole!

Deilig at det nærmer seg påske og at det stadig er mer vårlig. God helg alle sammen!

Bokormen sa...

God fredag til dere alle!

Helga blir en fin blanding av ungenes aktiviteter og rett og slett det å gjøre "ingenting". Kanskje gå en tur, ta med en kaffekopp ut, ta dagen som den kommer. Med fare for å høres veldig "flagrende" ut - gjøre ting som gir påfyll! :)Inger sa...

Glamorøs fredag! Det er en fin tradisjon. Jeg byttet ut buksene med kjole, det gir dagen et løft. Dagens duft er en forsiktig dusj med Burberry weekend. Sola titter fram innimellom, marsgullbusken (forsythia) blomstrer, og jeg hørte rødstrupe og bokfink som sang så fint. Håper det er enda mer fuglesang på hytta, der har mannen min og jeg tenkt å tilbringe en rolig helg, bare oss to og katten. Det blir deilig.
Og jeg ønsker meg en magnolia!

Anonym sa...

Glamorøs fredag, nå var det lenge siden jeg har fått til å legge igjen en rapport! Men sol, lette sko, april, helg, nyklippet hår og ny leppestift, fine planer med både venner og familie i helga, jeg kjenner det kribler ut i tærne. I tillegg ny musikk å forelske seg i - jeg er så betatt av 17-åringen Billie Eilishs debutplate at jeg blir nesten lykkelig. Nå står fredagspizzaen for tur. God helg! Lotta

Ingerid sa...

God fredagskveld! Togreise er dagens glamour. På vei til en annen by for å treffe venner og familie, så helgen lover godt. Kanskje blir det et besøk på et galleri også, alltid fint med påfyll av kunst når sjansen byr seg. Nå er den blå trenchcoaten funnet frem og det er virkelig vår! Antrekket ellers er praktisk og nøytralt, men et pent mønstret ullsjal i brunt matcher liten brun skinnveske og vårsko. Det er ekstra stas når man kan reise med tog og med stil. God helg til alle!

Ida sa...

Hei glamorøs fredag! Nå ble det dessverre noen fredager siden forrige rapport. Men men, sånn blir det bare noen ganger når livet ruller og går. Den viktigste glamorøse effekten i dag er sol, sol og atter sol. Med den blir jeg så lett til sinns og klarer å ignorere forkjølelsen som sitter så alt for godt i. Men jeg holder meg inne og nyter sola fra vinduskarmen for sikkerhets skyld. Sammen med meg har jeg en kopp Blue of London og en solvarm og kosete kattepus <3 Da kan man ikke si noe annet enn at livet er godt! Snart kommer kjæresten hjem med sushi, og etter vi har spist den blir vi sikkert å se en koselig film mens vi varmer oss under pledd i sofaen. For som Glamourbibliotekaren påpeker, det er fortsatt kaldt ute. Og kanskje spesielt her nord. Men likevel begynner vi å øyne håp for at våren skal komme snart. Riktig god helg fra oss i kattelivet ;)

Glamourlegen sa...

Ytre glamour blæ i dag. Fin cardi i flaskegrønt og gull fra noa noa og nye jeans fra madewell, følte meg som en dass likevel pga trøtt. Det er likevel superdeilig med fredag, fordi jeg hoppet over forrige helg (delte en mindre roman om dette sist fredag) og har jobbet litt for mange, litt for lange, dager i strekk. Nå er det helg! Og sol! Og jeg har plukket store mengder scilla i hagen med småtrollene og i morgen kommer mine foreldre og min bestemor for å hilse på. Barna møter sin oldemor, tja, veldig sjelden, så denne anledningen er jeg glad for. Dessuten har kostebilen vært her og ryddet bort endel grus, og sneakers har vært i sving nær daglig siste uke.

Måtte fnise litt av Arkeologines bok som ble rodd over sjøen (smugleste kommentarer på jobb) :-)

Ønsker alle sammen en deilig fredag og god helg :)

Anonym sa...

Jeg sier, og har sagt det før, å starte dagen med Yinyoga er bare topp. Tid med småtasser er bra for blodtrykket, og så kan man fortsette med en arbeidshelg/kosehelg på hytta. Vi er lovet fint vær og det lover godt for utearbeidet. Ha en fin helg, med eller uten glam, bare husk å puste rolig og nyt livet. Mette

Joy sa...

God fredag! Gleder meg alltid til glamorøs fredag, og til å lese om hva både glamourbibliotekaren og gjestene rapporterer :-) Dagens duft er Coach med noter av pære, rose og sedertre - en lun og frisk duft på en og samme tid! Gleder meg til gjestene mine kommer snart på min hjemmelagede pizza, hjemmelaget rømmedressing og en nydelig salat bestående av ruccola, fersk basilikum, rødløk, hvitløk, tomater, pinjekjerner og olivenolje! Det er fredagsglamour! God helg :-)

Ingrid sa...

Her i gården startet egentlig glamorøs fredag i går kveld, i form av veldig hyggelig middagsbesøk. Som en ekstra bonus har jeg derfor nå ren leilighet og deilige middagsrester. Ellers er det mest glamorøse for tiden at sykkelsesongen er i gang! Ønsker alle en fortsatt god fredag og en riktig god helg.

Oda sa...

Goood glamorøs fredagskveld!
Eg markerer dagen med å bruke min nyinnkjøpte gamle mintgrøne gensar eg kjøpte på eit loppemarknad forrige helg. På øyrene har eg ei av dei stemmene som er mest vår for meg, nemleg Blossom Dearie, og i dag har jobben vore fylt av mykje av den vakraste klassiske musikken for meg - nemleg Carl Nielsen sin. Ellers har ikkje veka blitt heilt som planlagt, då eg skada foten og har humpa rundt på krykker og vore sjukmledt store deler av veka. Helga kjem nok til å bere preg av dette, planane er få; eg kjem nok til å gå minst mogleg og kanskje få lest ferdig boka eg les i løpet av helga, og krysser fingarne for at foten blir betre. Jo, så trur eg, etter inspirasjon frå vår kjære Glamourbbliotekar, at eg vil sette på Bach sine pasjonar og glede meg til påska som snart er her (det kjennast jo neste ut som påska har gått oss forbi i år... )

Ynskjer alle ei herleg helg!

Marianne sa...

God fredagskveld! Dagen i dag har vært strålende med frokost og aviser i sengen før jobb. Tapas med venninner i solen etter jobb. Litt glamorøs i linbukse jeg plukket med meg fra Italia forrige helg. I morgen blir det overnatting i Oslo med mannen for å treffe «barna» Koselig! Veldig glad for at det snart er påske. Skal snart ta fram 20 år gammel pynt, laget av små hender i barnehagen, og piske opp påskestemningen :) Fortsatt riktig god helg!

Ellen sa...

God glamorøs fredagskveld! Idag har jeg pyntet meg med nydelige smykker, god parfyme (La Vie est Belle, så fint navn!), og jeg er ganske pen i tøyet. Dessuten har jeg fått stelt neglene, det er luksus, det!
Fuglesang, lysere dager og sol gjør at jeg nesten blir litt våryr! Det er deilig! Men det er fortsatt kaldt, så det ble lue på vei til jobben i dag tidlig. Tror ikke det var så glamorøst...
Jeg har kjøpt inn palme og fredslilje, det er så deilig med grønne planter og blomster inne. Og så har jeg kjøpt en bukett gren-nelliker, jeg synes det er så koselig at nellikene er kommet tilbake, mange år var de helt borte. I morgen er det bursdagsselskap, og søndag drar jeg til København på jobbreise. København er en fin by, jeg gleder meg.
Jeg ønsker alle en strålende helg!

Q sa...

God fredag til alle! Dagens timeplan her muliggjorde en lang og tiltrengt dupp etter barnehagelevering, og der ble det rimelig glamorøst en fredags morgen: Besøk på et kongelig landsted der jeg og kongeparet og noen andre adelige venner suste rundt i snertne veterancabrioleter. Aner virkelig ikke hvor det kom fra, jeg er ikke spesielt opptatt av noen av delene...
Jeg har også fått lest litt, og leste ut Gretchen Rubins Lykkeprosjektet. Fredagsrapportene her glir rett inn i bokens ånd, å finne små ting som gjør en lykkelig og tenke litt ekstra over dem kan bare bidra positivt til den egenopplevde følelsen av lykke. Og jeg innbiller meg at Glamourbibliotekaren kanskje blir litt ekstra lykkelig av å få alle oss andre inn på et godt spor hver uke! Tusen takk!

Alice sa...

Med inspirasjon fra dette fine stedet har jeg saktens begynt å vie mer oppmerksomhet til mine parfymer, og i høst begynte jeg med en ganske så glamorøs tradisjon: favorittparfymen er viet helgene! Fredagsmorgenen får et ekstra løft med en herlig duft som minner om lange frokoster, byturer, parkturer og lesestunder. God helg, alle!

Kristin sa...

Fravær på meg forrige uke dessverre, men å lese her er alltid like fredagsglamorøst, uansett! Vårsola er dagens desidert største glamourfaktor hos meg også - følelsen ble forsterket av alle som gledet seg over den her:) Spesielt dere i nord; kan bare forestille meg hvor godt det er at "gatan e bar" som Halvdan Sivertsen synger i sin nydelige "Nordaførr vårvise". Vel unt! For øvrig nyter jeg to dager fri etter en heftig jobbuke som heldigvis har gått tålelig greit, og ønsker alle en deilig og solfylt aprilhelg!

Populære innlegg