lørdag, mai 25, 2019

En litt alternativ hagevandring, del 1

I dag byr jeg på bilder fra vinkler jeg vanligvis ikke fotograferer så mye! 


Som for eksempel gårdsplassen og garasjen. Her spiser jeg ofte frokost om sommeren, og da har vi egentlig et bord og to stoler der. Benken står her mest om høsten og vinteren. På tide å flytte den; for om sommeren skal den helst stå oppi bergene der det er lengst kveldssol. 


Dette er trappa opp til hagens høyeste punkt, der klesstativet er. Der oppe har vi også tre store kasser med alskens herligheter i - salater, mange typer mynte, koriander og mye annet godt. Og enda lenger bort har vi bærbusker - stikkelsbær, bringebær, rips og solbær. 


Dette er trappa opp til gårdsplassen fra hagen, dvs fra grusgangen mellom huset og annekset vårt. Hvis man ankommer hagen til fots, gjennom grinda, kan man gå her for å komme inn i huset. Eller man kan gå inn via verandaen. Eller man kan legge turen gjennom hagen og opp en annen trapp og komme opp til hagens høyeste punkt og gå ned trappa på forrige bilde. 


Et slags botanisk ingenmannsland, litt for mye skygge til å dyrke noe virkelig fargerikt, men vi har oregano og timian her - og selvsådde revebjeller, så man må passe på å ikke forveksle dem. Revebjeller er kjempegiftige!


Så pen utsikt har vi når vi går ut med søppel!


Alpeklematisen vokser og blomstrer til det glade vanvidd. Oppover husvegg og rundt hele plattingen ved inngangsdøra. Enkelte deler av plena er full av små fine stemorsblomster etter fjorårets tørke. 


Portrett av gressløk. Del 2 kommer en annen dag!

7 kommentarer:

Joy sa...

For en nydelig og innholdsrik hage!

Kristin sa...

Nydelige og stemningsfulle bilder, tusen takk for alt det fine du formidler! Ønsker deg en fortsatt deilig vår og sommer i denne fantastiske hagen!

petit sa...

Fine og artige vinklingen. Tar med alternativer tips for urter, takk. :)

Ragnhild sa...

Fantastisk hage du har! Morsomt å se mange ulike deler. Du er så dyktig til å formidle stemninger. Ha en riktig god søndag!

Randi sa...

Drømmehage, det er ordet som dukker opp hver gang jeg ser bilder fra hagen din i denne bloggen og på Insta :-) Jeg drømmer om en et hus med ordentlig hage man kan være i. Jeg er heldig for jeg har allerede hage, men det er en ganske liten rekkehushage i en helling og det er ikke så mye å gjøre med det. Vanskelig å lage ordentlige bed. Har heldigvis en fin terrasse jeg kan ha potter og sånt på, så jeg koser meg med det. Men drømmen er å ha en stor hage med berg og trapper og syriner og mange frukttrær, sånn som du har. Håper på flere hageinnlegg snart! :-)

Ingvild sa...

Fantastiske farger! Har du lagt merke til at alt går i rosa og lillatoner? Og ulike grønne sjatteringer? Er det planlagt? I alle fall utrolig nydelig!

Glamourbibliotekaren sa...

Joy: Ja, den er ganske innholdsrik egentlig! :)

Kristin: Takk for det! God sommer til deg også :)

Petit: Kjøp urteplanter på et hagesenter (ikke i matbutikken) og plant nye jevnt og trutt :)

Ragnhild: Takk for det! :)

Randi: Drømmehage er et fint ord :) Helling kan være litt vanskelig ja. Det finnes garantert råd, så ikke gi opp! Jeg er dog ingen ekspert på denslags dessverre. Kos deg på terrassen, og lykke til i jakten på den store hagen med mange trær! :)

Ingvild: Det er absolutt ikke planlagt, men jeg ser det jo nå når du sier det! Haha! Bare vent, snart kommer det en eksplosjon av gult og oransje :)Populære innlegg