fredag, mai 10, 2019

Glamorøs fredag


God morgen alle sammen!
Her utenfor vinduet mitt plasker det ned i dag også, men det er jeg bare glad for med tanke på at tørken i fjor sommer startet allerede i mai. Håper lagrene blir fylt ordentlig opp! I den lille skogen vi går igjennom på vei til barnehagen var det blitt en liten dam i går, og da kommer det ofte ender dit, så det er også et pluss. Mate gakkgakker!

Debussy står på planen, nærmere bestemt ei plate med orkestrering av hans Préludes bok 1 og 2, men ikke i den vanligste varianten. Så er det jo noe med klassisk musikk og regnvær, som jeg har messet om i alle år her i bloggen. Særlig kammermusikk, og særlig romantikerne. Chopin er opplest og vedtatt, men jeg er i tillegg så glad i tyske lieder (Schubert/Schumann), fiolin- og cellosonatene til Brahms (og den høyt elskede klarinettkvintetten, nå begynner jeg nesten å gråte bare av å tenke på det), men også litt senere komponister: klavermusikken til Skrjabin, for ikke å snakke om Debussy og Ravel. Jeg vaier mellom Chanel no. 19, som er min faste Paris- og vår-parfyme, eller en syrinduft i dag - siden sesongen i hagen straks er i gang. Tror det blir førstnevnte; venter noen dager til med syrin. I alle fall til det går an å være ute, hehe. Men Paris-duft er alltid en vinner. Paris i ørene også - der har jeg grønne edelstener, tidligere bursdagsgave-tsavorit-øredobber av Elsa Peretti for Tiffany's. Ellers er den ytre glamourfaktoren helt klart på casual-stadiet. 

Tekanna er fylt med Countess Grey fra Fortnum & Mason, planer for dagen etter jobb er å bygge tårn av klosser mens vi spiller vinylplater (hun elsker plater, at de snurrer og at det kommer lyd!), og i kveld blir det rolig hjemmekveld med god mat av foreløbig uviss art. Pizza er jo nærliggende da. Resten av helga blir ganske sosial med besøk både hos oss og hos andre.

Ha en fin dag kjære lesere, hyggelig at det er en gjeng som fremdeles henger med her, og at dere tilgir meg selv om jeg ikke klarer å holde oppdateringsfrekvensen like hyppig som tidligere. 

God helg!

Mvh Glamourbibliotekaren


29 kommentarer:

S sa...

Fin fredag!
Her er det full rulle, driver med siste innspurt i et prosjekt som skal være ferdig senest mandag. Men vi er godt i rute, om enn med en del "siste liten" greier. Dagens antrekk er nokså casual, men håret er nyvasket og frisyren ok etter besøk hos frisøren på mandag.

Skal dra tidlig for å gjøre noen jobbrelaterte ærender, og deretter fyker jeg avgårde til min gamle arbeidsplass for å hilse på. Det blir en hyggelig avslutning på arbeidsuka. Deretter blir det å sette kursen mot hytta, hvor jeg håper på hagearbeid, strikke- og lesetid og bare det å tillate at ting går ekstra sakte. Litt kjipt at værmeldingen er dårligere for helga enn hva den var i går - behøver sol her nord. Kjenner at jeg uansett behøver langsom tid før neste uke med jobbreise og 17. mai som kommer litt brått på i år.

Håper alle får ei fortreffelig helg!

S

Finnmarksravna sa...

En liten fredagshilsen fra fjorden i nord: Her er nettene og dagene like lyse nå,- og det er deilig. Det er glamour i seg selv å kunne rusle rolig til og fra jobb med nye joggesko, og tenke på at det nok blir et glass rosévin på terrassen etter jobb. Og at det blir hagearbeid i morgen. På denne tiden er kanskje den største forskjellen fra sør til nord,- ingen grønne blader her - men de kommer! God helg i fine mai!

Stine Arkeologine sa...

Jeg har tatt fri i dag! Koselig å ha tid til en ordentlig frokostprat med eldstemann etter at den yngste var kommet på skolen. Nå har han også dratt, og jeg har en hel dag foran meg uten noen planer, bare gjøre det jeg kommer på etterhvert. Tipper det blir mer kaffe, en bok, en tur i skogen. Ikke vaske i alle fall, det jeg ikke rakk i går får være til neste gang! Ennå er stilen morgenkåpe, men i kveld blir det kjole og litt mer glamour. Håper dere alle får en fin fredag, og en god og fredfull helg! :-)

Kammerpiken sa...

God formiddag!
Her på jobb har jeg skrevet en laaaang liste over oppgaver jeg har skjøvet på (utsatt!) og som bare MÅ gjøres før det blir helg. Det deilige er å kunne stryke ut! Ser allerede at det hjelper på.

Dagens glamoureffekt er en knall orange veske med kjempetøff fasong. Den lyser opp i en årstid som sikkert er vår, men som ikke ligner på våren slik den er sør for Saltfjellet. Men i går var været strålende, og med dag og natt som snart er like lange, så fikk vi gjort mye i hagen selv om jeg var sent hjemme fra jobb. 17. mai-toget går rett forbi huset, og da må ting være på stell.

I går kom det en invitasjon til kakebursdag på lørdag - det blir helgens gullkantede; - i tillegg til alt det vanlige (pizza, rødvin, trening...) og dekkskift. - Nå må da vinteren være over???!! - Selv om vi har igjen pinse-ria... God helg!!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! Her i huset (!) er det en usedvanlig glamorøs fredag, og jeg fryder meg. Mamma er på besøk og vi skal på blåtur i helga; hun fikk turen i gave fra meg til jul, og aner ikke hvor og hva vi skal. Vi drar middagstida, og jeg gleder meg vilt! Frem til da har jeg hjemmekontor, og det er helt nydelig. Fredagene er vanligvis ganske travle, men denne fredagen er litt roligere og jeg nyter det.

Den ytre glamouren er forløpig ganske fraværende (stillongs, hettejakke, uvasket hår), men senere i dag blir det kjole (turklær i sekken), joggesko og nyvasket hår. Pluss Chanel på leppene, som seg hør og bør. Jeg dufter igjen av Valentina, og i yndlingsmummikoppen min dufter det av Söderblandning fra Stockholm Tea House -min favoritt-te når det er vår og sommer.

God helg, alle som én!

Alene sa...


Hei fine fredag!

En regnfull dag i dag og, men deilig for naturen og oss med allergier. Hadde tenkt til å ordne i hagen, men det får bli i helgen. Mannen er opptatt med spillejobber hele helgen, så det blir noen rolige dager for min del. Det er jo forsåvidt glamorøst. I kveld har jeg tenkt å be meg selv på middag hos pappa.
Den ytre glamouren er avslappet stil i dag, men håret er nyklippet og en ny ullgenser kan brukes selv om det er mai!

Det mest glamorøse for meg er å nyte noe i hver dag og forsøke å leve i nuet. Det er så mange som blir skuffet for at været ikke er som ønsket. Man går bare å venter på sommeren isteden for å nyte. Jeg elsker sol, men i dag skal jeg kose meg inne med god samvittighet.

Nyt dagen og god helg!

Susanne sa...

Regnfullt her i vest. Jeg har lørdagsvakt i morgen, og regner med at det kan bli pizzamiddag. I kveld står brødbaking på porgrammet. :) Ønsker alle god helg.

Anonym sa...

Inntar fredagen med knallrøde lepper, glamorøst i seg selv det. Rolig dag på jobb, tenkte å sykle en omvei på vei hjem - gjennom skogen. Endelig et tosifret gradeantall, så det må nytes i irrgrønne omgivelser. Hvis gradene holder seg (de gjør ikke det vettu), så håper jeg kirsebærtrærne starter blomstringen sin. De ser så kalde og stusselige ut for øyeblikket. Konfirmasjon i morgen (er fadder), men ikke andre umiddelbare planer.

En fin helg, uansett vær, ønskes dere alle.

Marit

Anna sa...

Jeg går inn i den niende dagen som freelancer og prøver å hente tilbake fokuset som jeg hadde da jeg var i fast jobb. Satser på å sjekke av en del ting av listen min og håper på at resten av dagen blir rolig.

Men så er det jo fredag :) Og jeg skal prøve å gjøre Elizabeth Arden Green Tea til min fredagsduft for sommerhalvåret. Akkurat nå har jeg på meg Mimosa-versjonen som er ganske deilig og frisker opp humøret i dette stusselige været. Ønsker alle en super helg!

Anonym sa...

I dag er det endelig så varmt her at småplantene mine som skriker etter mer plass, kan komme ut på herding. Jeg sår alt for tidlig hvert år, litt fordi det er så gøy, og litt fordi jeg alltid tror at sommeren kommer i mai. Og hvert år tar jeg feil....
Glamouren i dag blir en liten tur i skogen bak huset, det er yndlingsplasssen min. Selv om det ikke er så langt fra veien, er det stille og fredelig der. Ytre glamour er det dårlig med enda, med skal straks hoppe i dusjen og så ta på en nykjøpt bodylotion fra Skandinavisk som heter Skog. Den lukter som en skog av nåletrær og mose, skulle ønske den kom i parfymeform!
Helga ellers er tom, og skal fylles med alt og ingenting!

Randi sa...

Hurra for husvask på torsdag! Vi (les: jeg) skrev gjøreliste igår, og vips var huset rydda og ganske fritt for hybelkaniner, og sengetøyet var skifta. Så fort det går når vi er to som samarbeider!, heldige meg.
Her blir det åpent verksted tre dager til ende, så kan jeg ta fri over helga for å dra på gartneriet, handle inn og plante. Gleder meg til det.
Nå skal jeg bare drikke opp teen min før jeg stikker over gården til jobben igjen.
GOD HELG!

instance sa...

God fredag!

Her er det full fart på jobb som vanlig. Tilfeldigvis har det blitt sånn at vi kjører på med møter og hastegreier og ting hele fredag, så jeg kræsjlander alltid litt etter tacoen om kvelden. I kveld skal jeg unne meg et karbad og litt rolig nedtrapping, så jeg får koblet om litt i hodet. Glamouren i dag begrenser seg til parfyme og en høyt elsket chanel foundation. Her er det så kaldt i dag at jeg vurderte å finne frem dunjakka igjen, men så ble det stress med levering, og jeg hutret meg heller på jobb i allværskåpe - en litt penere svart trenchcoatvariant av allværsjakka - den EGENTLIGE bunaden her nord! ;)

På jobb har vi en ordning med at vi får en treningstime i uka, og i dag skal jeg løpe meg en tur rett etter siste møte og før jeg henter ungene. Mannen er på reise, så da blir trening litt vanskeligere å få til. Eller, jeg kunne sikkert trent styrke i stua, men der sitter motivasjonen litt for langt inne til at det skjer særlig ofte. :)

I helgen skal jeg endelig få kjøpt inn planter til pottene utenfor huset, og få stablet noe ved som akkurat nå ligger og slenger i oppkjørselen. Ellers blir det tivoli med ungene på lørdag, og regnvær på søndag, så jeg gleder meg egentlig til en innedag da.

Nå skal jeg kose meg med en kopp darjeeling og høre litt på noe av det Glamourbibliotekaren linket til i innlegget i dag, mens jeg fordyper meg i korrektur av en veiledning.

God helg alle sammen!

Yvonne sa...

Hei, og god fredag! Hadde helt glemt at det var fredag faktisk, for jeg hadde fri i går. Idag har jeg blomster i håret og perler i ørene. Har fått ny jobb i dag så det skal feires. Og middagene for i dag laget jeg i går. Det ble en kort rapport fra meg... God helg alle sammen!

Emma sa...

God fredag alle sammen.

Det allermest glamorøse for meg i dag er nok Kastanjetrær: Store grønne trær som nå står fulle av hvite vakre blomster ispedd litt sukkertøyfarvet rosa og gult. Og siden det er litt kjølig varer det lenger, så jeg rekker å nyte dem orntelig.
Ellers har fredagen vært morgentur til biblioteket i gummistøvler, en deilig lunch og innkjøp av roser. Nå står en stor kanne grønn te med sitron på bordet, min yndling om våren.
Vi har ikke så mange planer denne helgen, det er Morsdag i Usa så jeg tror nok jeg får kake med krem, og litt ekstra tid til å stelle med blomstene min på verandaen.

Ellers vil jeg gjerne be vertinnen om å ikke ha dårlig samvittighet for å ikke oppdatere så ofte som før. Det er jo nettopp fordi vi lesere vet at dette er et orntelig liv at vi liker å få komme på besøk her.
Jeg er i allefall glad for å lese det som er ekte og inspirert av den virkelige dagen, regn og bøker og blomster, ikke fordi en sponsor forventer en tekst.

Med ønske om en fin fredag fra Emma

Helga sa...

Tredje sykedag på minstemann, men heldigvis er han ganske pigg nå. Satser på at han er i form til kusinas konfirmasjon i morra! Planen for dagen er Brio-tog og duplobygging, og så tenker jeg å koke ei diger gryte med bolognese hvor noe av sausen går i ei lasagneform i kveld. Passer fint til det hustrige været og sikrer flere middager i frysen framover. Ellers må bunadskjorta strykes og resten av bunaden ses over før konfirmasjonen i morgen. Synes det et veldig stas med sånne festdager!

Ha en nydelig maihelg, i regn eller sol (men forhåpentligvis snøfri)!

Line sa...

Det er en rolig fredag, foreløpig. Denne helgen skal vi ha barneleir på bedehuset. Vi venter 19 2.-5.klassinger. Da er det ikke lenger rolig, men uansett veldig fint. Leiren varer hele helgen. Så det er hele planen min. Det innebærer riktignok en veldig detaljert plan om hvor og når og hvem som har ansvar for hva. Søndag kveld er antakelig planen å gjøre mest ingenting, bortsett fra å se Nytt liv i East End. Den eneste serien jeg bryr meg om å få med meg. God helg til glamourbibliotekaren og alle dere andre. Hilsen Line

Rannveig sa...

Gledelig fredag! Synes det er litt tungt med alt regnet, særlig med to barn som drar inn våte og sandete klær, men jeg tenker mest på at regnet er bra for naturen. Også er det ekstra fint å kose seg inne når det regner ute. Antrekket i dag er casual med jeans og høyhalset genser, men har fine øredobber og en nydelig ny ring som jeg fikk i bursdaggave av mannen min tidliger i uka. Dagens duft er Ma Vie fra Hugo Boss. Ser fram til en relativt rolig helg. I morgen får vi besøk av besteveninnen til yngstejenta så da blir det bollebakst og leking, noe vi gleder oss veldig til.
Ønsker alle en nydelig helg!

Anonym sa...

Hei fredag! Sov til jeg våknet av kaffeduft og nydelig kjeks fra UK. Kjeksene består kun av smør og kanskje, kanskje litt mel :-). Smelter i munnen og dekker sikkert både dagens og morgendagens kaloribehov. Etter litt klesvask, frokost og pakking dro vi på landet. Nå knitrer det i ovnen og vi er inne og lytter til regnet. Godt m regn nå! Denne helgen skal jeg lese Siw Aduvills bok «Hvile» for 2. gang. Anbefales til alle, en viktig bok om hvile, stress, pust for oss overtravle mennesker. Jeg skal hoppe inn i en kjole, spise hjemmelaget pizza og kanskje drikke vin. Helgen er ellers viet hagearbeid dersom regnet stopper. Ha en fin helg! Mette

Elin sa...

Ett glass hvitvin til lunsj var dagens så langt beste glamoureffekt. Ikke like produktiv etterpå, en pytt. Jeg synes det har vært en lang nok arbeidsuke. Eneste plan for helgen er å sove lenge og å bake kake til mannen som har bursdag. God helg!

Lille A sa...

Her på hjemmekontoret er motivasjonen litt dalende. Nå skal jeg sette meg i stua med et deilig duftlys, en stor kanne med te og litt klassisk musikk på øret. Tror jeg skal sette verandadøra litt på gløtt også, for å få den beroligende regnlyden inn mens jeg gjør siste rest av jobboppgaver for denne uka.
Dagens glamour er jammen ikke så mye, myk kjole og yndlingssmykke. Kvelden skal tilbringes i en idrettshall, før jeg kræsjlander i sofaen hjemme.
I helgen har vi masse fine planer, som jeg gleder meg til.
God helg alle sammen!

T sa...

Jeg liker at det regner, for de nyplantede bedene i sameiet trenger vann! Selv om det regner, har babyen og jeg vært på trilletur med trillevennene våre, spist lunsj og et alt for stort kakestykke på kafé. Nå skal straks babyen legge seg, jeg har tatt på meg pysj i solidaritet med babyen og skal krype opp i sofaen med storesøster og pappaen når babyen sover. Planene for helgen er å puste med magen, være sosial med store og små venner og kanskje få strikket ferdig genseren min. Det går sakte, men som jeg gleder meg til å ta den i bruk! Riktig god helg alle sammen.

Glamourlektoren sa...

Lukker en hastig hjemmekontorøkt etter en litt krevende dag ute i felten. Vært på masse offentlig kommunikasjon i dag, og jeg har virkelig nytt å betrakte regnfulle landlige omgivelser! Vel framme på egen stasjon syklet jeg hjem i øs pøsende regnvær og nøt det også! Fikk klarnet hodet, og så tror jeg at jeg etter fjorårets tørkesommer kommer til å være mye mer vennlig innstilt til regnvær sånn generelt. Hagen vår har massevis av nyplantede stauder som jeg har fått av en snill kollega, og på søndag kommer et tilhengerlass med busker og noen flere stauder fra en ditto snill venninne og hennes mann som skal bygge i hagen sin, så jammen er vi heldige med både venner og regnvær, og vi er et langt skritt videre mot å gjenoppvekke en hage som hadde stått der neglisjert i mange år da ingen bodde i huset. Så her sitter jeg og nyter regnet utenfor som både plen, stauder og busker så sårt trenger, våt som en katt, og med katter til selskap. Når mannen kommer hjem, blir det pizza og fredaghygge. Ser fram til en rolig helg med praktiske oppgaver og litt besøk. Så enkelt som det. God helg!

Inger sa...

Glamorøs fredag! Jeg slutter meg til alle som er glad for litt regn, det blir så fantastisk grønt og frodig ute. Og kanskje den nysådde gressplenen vår kan begynne å spire, den også. I dag var det fint å ha mulighet til å ta en avspaseringsdag fra jobb, reise til Østlandet og være sammen med familien der mens min kjære og våre to sønner er på fotballtur til England. Får håpe ManU vinner på søndag, da blir nok gutta fornøyde. Ta vare på hverandre, gjør noe morsomt og ha en fin helg!

Oda sa...

God glamourøs fredag alle saman!
Som det regnar her i hovudstaden! Og som fleire skriv så er det jo regn kjærkomment etter forrige vår -og sommartørke. Eg har sykla til og frå jobb i dag... som vestlending må eg seie at eg faktisk syns det er skikkeleg herleg å kle på seg regnjakke - og bukse og vere ute i vëret og kjenne alle luktene og sjå kor grønt og fint alt er. Hittil er det dagens glamorøse høgdepunkt. Jo, pluss at eg har nylakka oransje negler! Helga blir sosial med sosiale samankomstar kvar kveld. Enn så lenge lyttar eg til platedate på P2 og lagar chili sin carne og tek livet med ro.

Marianne sa...

Sitter i Menton i Frankrike og ser ut over havet. Har vært på reise i dag og nyter lyden av bølger og mopeder. Surrealistik og stå hutrende opp i otta men ta kvelden blandt appelsintrær og palmer. Har gamle foreldre som har ønsket seg turen lenge og nå fikk vi det til. Gleder meg til fransk frokost i morgen, besøk i en botanisk hage, lukte på gode såper og å sovne til bølgeskvulp. God helg alle sammen!

Petit sa...

Glamourøs fredag er noe jeg tenker på selv om det er en stund siden jeg var innom her. I dag ble det glamourøse innslaget et lite selskap med ei hyggelig dame med en inspirert suppe og senere god te etter en god tur i området.

Jeg passer på samtidig å komme med en forsinket gratulasjon til deg og bloggen din, så mye som jeg har satt pris på den! Takk :)

Kristin sa...

Sen, men god glamorøs fredag! Det har regnet katter og hunder her på Østlandet idag som beskrevet av flere, og jeg føyer meg til gjengen som er glad for det. Dagens glamour var middag på kafé etterfulgt av en skikkelig god cafe au lait på kaffebar. Glamour akkurat nå: Vite at jeg kan sove så lenge jeg vil i morgen! God natt og god helg!

Ingerid sa...

Bra fredag. Burberry weekend bak øret. Gul regnjakke. Bar med kompis i kveld. Mye glede av teen Kustfägring fra Kahls (Stockholm) denne uken. Slett ikke verst i en travel arbeidsuke! God helg til alle!

Ida sa...

Her kommer en sen fredagsrapport fra kattelivet, i kjent stil ;) Gårdagen var nemlig fylt med så mye koselig at jeg ikke rakk å stikke innom. Vi hadde et fint og vårlig vær, med varmere temperaturer og solgløtt inni mellom. Man kan jo bli glad av mindre. Glamorøse effekter var ren og fin leilighet, hvite peoner i vasen, god hårdag og en etterlengtet lader til pcen min som jeg hadde ventet på i en uke. Jeg drakk mange kopper oolong og hadde en sånn fin stund sammen med kattepusen på ettermiddagen ♥ På kvelden spiste vi hjemmelaget lasagne med squash og så på Wisting før vi sovnet i hver vår sofa. Planene for resten av helga er bare å nyte det gode være, prikle noen planter, og gå koselige og lange turer i fjæra. Håper alle dere her inne har en superfin helg!

Populære innlegg