torsdag, mai 09, 2019

Regn, mai, Schumann


Regn som gjør godt for naturen. Og for sjela mi. Rusle en tur i hagen, plukke med seg noen kvister. Sette dem i en fin gammel mugge. Tenne lys, koke te. Sette på en plate med Schumanns "Frauenliebe und -leben" i den fineste innspillinga jeg vet; Anne-Sofie von Otter sin. Sitte ved spisebordet i timesvis, kikke ut på regn og grønne trær. Høre stua fylles av klangene han komponerte i 1840. 

Kanskje den beste typen formiddag jeg vet. 

Slike stunder må man sette av tid til jevnlig. For meg er det den beste form for restitusjon. 
7 kommentarer:

Astrid sa...

Så utrolig nydelig og stemningsfullt. Jeg hadde håpet det ville komme en regnværshyllest i dag, så jeg måtte inn i bloggen og se etter :-) Og dette var akkurat det jeg trengte. Så deilig stemning. Denne bloggen er så befriende uten kjøpepress, konkurranse eller sånt som skaper misunnelse, kun inspirasjon fra ende til annen. Det liker jeg så godt! Jeg føler meg alltid bedre når jeg er innom her, aldri noensinne har jeg følt meg trist og lei av å lese bloggen din. Et godt utgangspunkt synes jeg :-) Ha en fortsatt fin regnværsdag, her i drabantbyen er det snart tid for hjemreise og middag (vi startet sommertiden allerede 1. mai i min jobb, fantastisk!)

Trude sa...

For et vakkert bord! Er det heltre? Hvor har du kjøpt det?

Anonym sa...

Høres veldig fint ut, men gjør du virkelig sånt? Du må jo ha tatt bildet og blogget, det bryter vel stemningen litt? Hvis det ikke er dokumentert, har det ikke skjedd liksom?

Marianne sa...

Så vakkert bilde og stemningsfull beskrivelse! Deilig med regn og musikk og rolige timer. Fint å lese om også. Takk for inspirasjon og ettertanke. Ha en fin kveld videre!

Glamourbibliotekaren sa...

Astrid: Du kan regne med denne bloggen når det gjelder regnværshyllester :D Tusen takk for fine ord, jeg blir så glad for å høre sånt! Misunnelse, konkurranse og kjøpepress er virkelig langt unna det jeg prøver å formidle her, så det er bra å høre at budskapet mitt når fram :)

Trude: Takk, jeg er så glad i det! Det er heltre ja. Veier minst et tonn, hehe. Jeg har arvet det av mamma og pappa; det er Krogenæs fra sekstitallet.

Anonym: Jeg skal love deg at jeg gjør sånt, ja :) Ingenting er iscenesatt eller fake her. Jeg tok bilde og blogget om stemningen ca tre timer etter at jeg satte meg ned ved bordet. Flere tekanner var drukket, lyset var brent ned og byttet ut før jeg tok bilde. Ser ikke helt noe poeng i å lyve om sånt jeg. Vil bare formidle en god stemning jeg hadde hele formiddagen - tenkte det kunne være inspirerende for andre :)

Marianne: Takk for det! :)

Anonym sa...

Takk for svar, beklager hvis det virket frekt, det var ikke meningen. Jeg er bare så vant til "styling" i blogg og på Instagram, så jeg synes ikke det er så lett å skille mellom hva som er ekte eller hva som er skrytebilder lenger. Fint at det fremdeles finnes noe ekte der ute :-) Ha en fin dag!

Glamourbibliotekaren sa...

Ikke oppfattet som frekt! :) Fint å få oppklart dette, i tilfelle det er flere som lurer. Å fake slike stemninger ville være så utrolig selvmotsigende, så det var fint å få avkreftet det :) Ha en fin dag du også!

Populære innlegg