fredag, juni 21, 2019

Glamorøs fredag


God morgen! Det er fredag! Sommerferien nærmer seg med stormskritt, og jeg gleder meg som bare det. Her hvor jeg sitter ved kjøkkenbenken er det blå himmel, sola kommer snart inn vinduet så jeg må dra ned persiennene (som å banne i kirka, men det er jo umulig å jobbe med sola rett i øynene), og jeg drikker Sörgårdste. Dagens duft er Jardin du Poete fra Eau d'Italie, huset er skinnende rent takket være vaskehjelp (som burde forgylles), og på bordet står en diger bukett peoner fra hagen som har blitt dobbelt så store som de var da jeg satte dem i vasen onsdag kveld. Hvite, rosa, mørkerosa. Jeg klarer nesten ikke å ta blikket fra dem. 

Det har vært mange glamourfaktorer denne uka, mange hyggelige besøk i hagen, is og te og pizza, og rabarbramuffinsene jeg nevnte forrige uke ble kjempegode. (Dere som ville ha oppskrift: Jeg har ingen. Brukte muffins-miks, kokte opp litt rabarbra med sukker i en kaserolle og klæsja oppi ei skei av det pr muffins.)  Dessuten drakk jeg te med min musikervenn Steve på onsdag, det gjør vi hver gang Toto er i byen, selv om jeg denne gang ikke fikk med meg konserten pga barnevaktmangel. Veldig koselig! 

Planene for helga er nokså løse, slappe mest mulig av før siste innspurt, men et lite hageselskap blir det. Og i kveld tror jeg vi satser på pizza! Why change a winning horse. 

Ja, også må jeg jo svare videre på alle spørsmålene dere har stilt! Dere har jammen ikke gjort det lett for meg, hehe.

Ha en fin fredag alle sammen!

mvh eders Glamourbibliotekar

19 kommentarer:

Kirsti sa...

Idag er på en måte D-dag for meg! Så jeg stiller med ballerinasko, skjørt og pen bluse på jobb. For jeg skal takkes av etter 26 år i samme jobb. Sommerfugler i magen og klump i halsen. Etterpå venter ferie og ny jobb i august.
Juni er tiden for festligheter i alle retninger, og sist helg var vi i bryllup, onsdag var vi 50årsdag med kake på terrassen (sammen med 100000 knott) og i går sommerfest på jobben. Satser på en litt rolig helg der jeg må lande litt.

S sa...

Fin fredag!
Dagens ytre glamour - en T-skjorte jeg er glad i. Indre glamour - det å kjenne på støle muskler som skyldes en lengre tur i skogen med vesle hunden i går, samt den utrolig gode følelsen av at det går mot sommerferie og at det merkes at både hode og kropp behøver å koble av. Og på samme tid ha en så morsom jobb at jeg allerede nå gleder meg til høsten og alle spennende oppdrag som venter. Det blir travelt, men tror likevel jeg har landa drømmejobben.

Helga skal tilbringes på hytta og alle ungdommene skal være med for en gangs skyld. Er jo meldt regn hele helga, men vi har litt hagearbeid som absolutt skulle vært gjennomført. For min egen del koser jeg meg maks med kaffe og utsikt, strikking og radio og ei bok jeg kan lese i om det blir stille rundt meg. Kanskje lage noe av all rabarbraen som gror utenfor hytta? Neste gang vi kommer dit har vi ferie og det er så deilig å tenke på.

Men nå litt jobbing og klargjøring for et møte på mandag.

Ønsker alle sammen ei riktig god helg!

Anonym sa...

God fredag. Nydusjet og nyvasket hår med deilig økologisk såpe som en venninne har laget. Har hatt en gjeste fra nord som nå avslutter sitt besøk og nå er jeg klar for årets sommerfest på hytta. I år blir det spekemat m tilbehør på tallerkner laget av pressede palmeblader. Må jukse av og til. Vinen skal serveres i ekte glass og vi satser på godt vær og hyggelig lag. Solen er oppe, himmelen blå og bøndene har fått regn. Ha en strålende helg! Mette

L sa...

God fredag! Dagens ytre glamour er en ny buksedress som er både fin og komfortabel. Ellers er det herlig med en solfylt fredag og at min mann kom hjem sent i går kveld etter å ha vært i utlandet med jobb i flere uker. I kveld skal vi kose oss med god mat og et glass vin på verandaen, gleder meg.
God helg til alle!

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! Her i byen regner det, men det gjør meg ikke noe, for jeg har uansett ikke tid til å være så mye utendørs i dag. Særdeles hektisk jobbfredag, deretter hjem noen timer og så konsert med Robert Plant i kveld. Hohoi!

Men glamouren er ivaretatt. Jeg er nydusja og dufter av Valentina, og har Chanel på leppene. På kroppen har jeg en ny kjole med mønster av små sitroner (med blader) strødd utover mørkeblå bunn. Den er nydelig! Og så har jeg en cardigan i sort, som strømpene, siden det ikke er t-skjorte-vær ute.

I morgen skal jeg også jobbe litt, men med en litt annen type oppdrag. Satser på noen timer fri også, så jeg kan lufte hunden og lage god middag. Holder på å lese ferdig ei Coetzee-bok som jeg liker veldig godt, og så skal jeg strikke ferdig siste rest på en baby-body til ei lita jente som kommer i august. (Ikke min, for the record, jeg blir tante igjen.)

Men nå? Nå skal jeg jobbe videre og drikke vann, for jeg var fri for te/teposer i jobbskapet. Sjefen gikk akkurat ut døra og på sommerferie, så nå er det full steam ahead en drøy time til, og SÅ er det helg. Puh. God helg, alle sammen!

Kammerpiken sa...

God fredag alle sammen!

Jeg er glad i gamle merkedager. I dag er det sommersolverv og til helgen er det St.Hans. Her i nord er St.Hans ofte den siste vinterdagen. Når bare den er over, SÅ kan det bli litt varmere. De som har bodd her lengre enn meg, sier at alt finværet/varmen som kommer før St.Hans er bortkastet og ødeleggende for sommeren. - Vi venter i spenning - og er evige optimister!

Dagens glamoureffekter er tre store, nyinnkjøpte hortensia. De er så nydelige!! For noen år siden var vi på Azorene; der brukte de hortensia som gjerde! Digre, blå busker som ga et fantastisk landskap.

Og så var jeg og hentet min nye jobbryggsekk. Mørkeblå, i samme stoff som ordentlige regnjakker. Flott design med plass til pc - så fornøyd!

Ellers skal vi ha en stille og rolig helg hjemme - Det er mange uker siden sist, så det blir deilig.

Og så er det snart sommerferie!! - Bare en uke til, så pakker vi bilen og kjører!

Riktig god helt til alle her inne!

Elin sa...

En uke igjen til sommerferie. Den kom brått på, men jøss så deilig det skal bli! Forkjølelsen har inntatt hode og kropp. Jeg sier bare, er det mulig....? Irriterende. Virkelig.
I kveld blir det en rolig kveld hjemme, men i morgen tidlig reiser vi til hytta og blir til søndag. Skal bli skjønt. Ikke så mye ytre glamour i dag. Rød nese og det hele. Men håret er faktisk ikke så verst i dag. Det er da noe:) God fredag!

Anonym sa...

St.Hans og sommar, herleg! Veit ikke om fredagen min er særleg glamorøs, men ein god fredag er det. Parfymen duftar sitron, og er (kvardags-)sommarparfymen: LÉAU des HESPERIDES frå Diptyque. Eit miljø-mål har vore å kjøpa brukt, denne veka er ei 20 år gammal hagebok innkjøpt frå Bookis.no. Handelen gjekk veldig greitt, så det kan anbefalast om det er fleire som ynskjer å kjøpa brukt. God helg til alle lesarane og Glamourbibliotekaren! Cilla

instance sa...

Endelig fredag! Denne uka har vært lang, og nå er jeg skikkelig klar for helg. Ytre glamour ivaretas i dag av nyrensede tenner, da morgenen ble tilbrakt hos tannlegen. Gleder meg til Robert Plant i kveld jeg også, jeg og din faste kommentator Elisabeth er tydeligvis i samme by ;) Antrekket er i øyeblikket dressbukse og sennepsgul bluse med blomster, men i kveld blir det nok jeans og t-skjorte.

Ellers prøver jeg å komme over den intenst ubehagelige stemningen boka "Unnskyld" av Ida Hengazi Høyer ga meg da jeg leste den ferdig istad. Hun skriver godt, men særdeles inntrengende og vondt til tider. Ikke noe for småbarnsforeldre, dere er herved advart!

Her skal det visst regne hele helgen, så sankthans blir muligens forbigått i stillhet i år - ungene har ikke noe sterkt forhold til feiringen, og selv kjenner jeg litt for å droppe hele greia i år.

I morgen skal jeg få ryddet bort vintertøyet til hele familien - nå MÅ det da være slutt på boblejakker og sommervotter?! :D

God helg, alle sammen!

Inger sa...

I dag begynner sommerferien min. Det føles riktig godt. Min kjære har bestilt bord, og vi spiser middag ute i kveld. Det er en glamorøs start på ferien, jeg gleder meg! I helgen blir det litt hagearbeid, så blir det familiebesøk og midtsommerfeiring. Dagens duft er Burberry weekend, antrekket mørkeblå linkjole med hvite blomster, samt mine velbrukte perler i ørene. God glamorøs fredag, og god sommer til Glamourbibliotekaren og alle hennes lesere!

Anglofilia sa...

En fredag med vekslende pøsregn og sol. Leiligheten er vasket for helg, klesvask nr to er nettopp ferdig, og et par engelske interiørblader er innkjøpt. Deilig. Ferien i år går til Shetland, men ikke før henimot slutten av juli. Plenty av tid til å kose seg hjemme først, skulle sommeren finne på å komme innom Vestlandet! Riktig god helg til alle sammen!

Ellen sa...

Nå starter helgen for meg også. Det har vært en travel, men fin dag på jobben. Ulempen ved å være særboere, er at vi ikke alltid får vært sammen, og dette er en slik helg. Så det legger en demper på det glamorøse. Helgen byr imidlertid på hyggelig samvær med venner og familie. Jeg håper også på å få puslet litt i hagen, det er hyggelig. God helg til dere alle!

Anonym sa...

Har fått trent og dusjet og kan endelig ta fredagskveld på sofaen! Glamor for meg. Luer litt på om det blir Kva las du no? snart? :) God fredag!

Alene sa...

I dag våknet jeg opp på hotell i Oslo sammen studensønnen. Hvor glamorøst er ikke det. Bare oss to i tre dager.
Ytre glamour var rød kjole med blomster og sving i skjørtet. Bare ben i stoffsko med snøring og strikk i håret.
Nå er vi hjemme igjen, fått taco og pioner av mannen og ligger henslengt på sofaen med såre føtter og smil om munnen.
Det blir nok en avslappende helg, men en cafétur blir det nok i morgen.
Jeg er klar for sommer i hele meg!
Nyt fredagen og helgen alle sammen!

Ingerid sa...

Det er fredag og skoleferien er i gang. Barna og jeg har hatt taco og ser på VG-lista fra Rådhusplassen på TV. Veslejenta skulle gjerne vært der, mens den kommende ungdomsskoleeleven klager på dårlig musikk. Ekte fredagslykke, rett og slett, selv om jeg heller ville sett noe annet, jeg har aviser og gleder meg med barna. Dagens antrekk er blå sommerkjole med striper, gule strømpebukser og rød leppestift. Et av dagens høydepunkt var å stoppe opp ved en nydelig klatrerose rett ved jobben, den dufter så godt! Og ikke så verst skriving på bokmanuset heller, det kaller jeg fin dag. God helg til alle, med og uten ferie! Jeg tror det blir en fin sommer.

Marianne sa...

Håper det ble en fin dag Kirsti!
Deilig med fredag og helg. Jeg har ordnet litt i hagen etter jobb. Har lite planer for de kommende dagene. En uke til med jobbing så venter 4 uker med ferie. Det skal bli fint! Fortsatt god fredag og god helg alle sammen!

Joy sa...

Glamouren i dag var å gå ut og spise etter jobb med ei venninne, som jeg ikke har sett på lenge! Dagens duft er Untold fra Elizabeth Arden, dagens antrekk er mine kjære lyseblå Adidas Campus, jeans og gul t-skjorte + ikke ny, gul semsket veske, som jeg plutselig har blitt så glad i :-) Gleder meg til frisørtime i morgen, og til avslapning i helgen - god helg til glamourbibliotekaren, og alle trivelige damer her!

Oda sa...

Takk for mange spanade svar på spørsmålsrunda di, Glamourbibliotekar! Kjekk lesing <3
Min fredag har vore toppen av kransekaka på ei veke som har vore stappfull av innhald, der det aller meste har vore interessant og givande, men berre alt for mykje på ein gong (kjenner eg burde bli flinkare på å ikkje følge "fear of missing out" - apropos svar på spørsmål her). Difor er det no skikkeleg deileg å ha ei helg med neste ingen planar framfor seg. Kvelden byrjar med kvalitetstid i heimen og Fleabug- serien eg ser for andre gong no, resta av helga er enno uviss. Eg føler meg forresten skikkeleg min type glamorøs i dag! Har høgliva olivengrøne bukser og ei nyinnkjøpt kvit skjorte, sistnevnte er akkurat slik kvit skjorte som eg vil ha den (har nok leita etter det i sånn ti år no).
God helg til alle!

Stine Arkeologine sa...

Takk for god lesing med alle morsomme og interessante spørsmål og svar! :-) Jeg og yngstemann har havnet på barndomsøya mi denne fredagen. Nå sover han fornøyd og godt, og jeg drikker et lite glass vin og småprater med min egen mamma før vi også går og legger oss. Jeg har forklart henne hvorfor jeg må skrive en hilsen her! Gleder meg til å våkne til lyden av havsus og måseskrik, i samme hus som noen av dem jeg er aller mest glad i her i verden. Mer glamorøst enn dette kan jeg ikke ha det, og jeg er takknemlig. God helg alle sammen! :-)

Populære innlegg