fredag, juni 21, 2019

Svar på spørsmål, del 3


Jeg legger ut siste del av svarene til spørretimen nå med det samme, så er jeg ferdig med det!


Anonym: Så gøy med en spørrerunde! 
1. Hvilke tre ønsker har du for denne sommeren?
2. Hva er favorittmiddagen din om sommeren?
3. Når overrasket du deg selv sist?
God sommer til deg og leserne! :-)

1. En passe blanding av sol og regn, minimalt med stress, mange hyggelige stunder. 
2. Linguinipasta med hjemmelaget myntepesto. Mynte er min førsteprioritet når det kommer til spiselige vekster i hagen. 
3. Godt spørsmål. Det vet jeg ikke! God sommer til deg!


Bokormen: Så morsomt med spørrerunde! 
Har du anbefalinger for hva en familie med store barn bør få med seg i Paris? Vi er av sorten som gjerne rusler rundt, tar en piknik i en park, og vi er glade i god kaffe og is.. :) 

Det høres jo ut som om planen er klar allerede! Hvis det er riktig varmt, kan det være behagelig å ta båttur på Seinen. En gang vi var der i 37 grader, brukte vi turistbåtene som transportmiddel istedenfor t-banen. Kjøp dagskort og seil avgårde! Hopp på, hopp av, hele dagen. Gå innom et boulangerie og kjøp med eclairs, croissanter, appelsinjuice og limonade og slå dere ned i skyggen av et stort tre. Trocaderoparken er jo et ypperlig sted, utsikten til Eiffeltårnet som hele tiden minner en på hvor en er. Is kjøper dere hos Berthillon, f.eks. i ei luke på veggen på Ile St. Louis. Ellers er det jo alltid hyggelig å rusle langs Canal Saint-Martin! 


Anonym: Hei! Jeg lurte på om du hadde lyst til å fortelle litt hva det innebærer å jobbe som musikkbibliotekar? F.eks. hvilke arbeidsoppgaver man har ila en dag/uka osv. 

Hilsen nysgjerrig bibliotekarstudent
Det kommer nok helt an på hva slags bibliotek man jobber i. Jeg er i et fagbibliotek som ikke er åpent for allmuen, så jeg har faste brukere som forventer at jeg holder meg selv og dem oppdatert på nye plater som kommer. Jeg handler inn, katalogiserer, anbefaler, formidler.


Susie: Kjempemorsomt med spørretime, altså. Jeg forstår det slik at du drikker en del te (underdrivelse - spøk, spøk:-). Jeg lurer på om du blir kvalm og uvel av teen, eller om du er så dreven at du vet eksakt hva du tåler eller ikke tåler av tetyper og mengde.
Te på tom mage er ikke alltid så bra, da kan jeg bli uvel. Men det gjelder også f.eks. hvis jeg spiser et eple før frokost - det er vel noe med syra som ikke er så bra for en søvnig mage. Ellers går det meste av te ned, når som helst! Unntaket er veldig røde, som f.eks. nypete eller slike ekstreme infusion-fruktteer; London Fruit & Herb Company og Heath&Heather. De orker jeg ikke. 


Instance: Så fine sommerbilder! Hiver meg med i denne spørrerunden :)
1. Jeg setter stor pris på å lese gamle ungpikebøker om sommeren (og gamle utgaver av Alle Kvinner og andre ukeblader) og lurte på om du har noen favoritter å anbefale? Gjerne med sommerlig tema!
2. Har du noen sommerlig "bucket-list" over nødvendige ting for å få sommerfølelsen hvert år, eller ting du ønsker å oppleve/gjøre hver sommer?
3. Du har skrevet en del om hvordan du har valgt å ikke hoppe på interiørtrender/pusse opp/bytte ut møbler og stil. Jeg forsøker det samme, men finner det generelt litt vanskelig. Jeg er glad i å lese interiørmagasiner og drømmer stadig om å sette opp Morris-tapet på en vegg i gangen f.eks - samtidig som jeg forsøker å være fornøyd med det jeg har og ikke hele tiden ønske meg noe nytt. Kan du si litt mer om hvordan du tenker rundt dette? Jeg ser liksom for meg at dere har en i utgangspunktet mer autentisk 50-talls stil i huset, og at dette gjør det lettere, mens jeg selv har et oppusset 80-talls hus (som ikke er heeelt slik jeg ville gjort ting selv hvis det hadde vært meg som pusset opp) og føler at jeg stilmessig ikke får det helt til å gå i hop. :)
4. Kuleis - softis - pinneis? Hva er favoritten? 
5. Gode tips til te som funker bra til is-te? Jeg har tidligere hatt stort hell med The des Alizes (ellerno sånt) fra Palais des Thes, men ønsker gjerne å utvide repertoaret!
Kjempegøy med spørrerunde! Ha en god sommer!
1. Tja. De jeg liker best er svenske, kanskje ikke like enkle å få tak i her. Men alt mulig av Wahlströms Flickböcker for eksempel!
2. Jeg må jo til barndomshjemmet! Spise is i hagen der. Møte kusina mi. Plukke blomster langs landeveien. Dessuten er det obligatorisk med et stopp på Helgøya og Skafferiet der. Musthaves ellers går mest på dufter; enten parfymer eller f.eks. dusjsåper og kokosshampoer og sånt. 
3. Jeg tror ikke stilen vår er så autentisk noe som helst, jeg vet ikke om det kan kalles en stil heller. Jeg skulle gjerne vært litt lettere på avtrekkeren når det gjelder å tapetsere, male osv - men jeg er for lat. Orker ikke sparkle. Hvor gjør man av alle tingene sine mens man maler? Flytter dem ut midt på gulvet? Sånne ting lurer jeg på, også gir jeg opp før jeg har begynt å planlegge. Men absolutt, siden huset vårt er bygd i 1960 og mye originalt er bevart, passer jo arvegodset og bruktmøblene våre veldig inn. Da jeg var ca tjueto, ønsket jeg meg veldig en Le Corbusier chaiselounge. Jeg studerte kunsthistorie og var veldig begeistret for han og gjengen. En slik stol ville for det første ta opp all ledig plass på stuegulvet, og være ganske malplassert med sin krom- og stålramme. For ikke å snakke om svart skinn. Svarte skinnmøbler kommer ikke over dørstokken her, sånn er det bare. Ikke spisestuestoler med hvitt trekk heller. Ok, nå babler jeg usammenhengende her, men: Kanskje blir det uansett en stil om man samler bare slikt man liker ordentlig godt? Jeg vet ikke. Jeg tror det er sånn her hos oss egentlig. 
4. Stort sett pinneis. Spiser ca én softis hver sommer, og det er hos Gutta på haugen på Sankthanshaugen. Kuleis hvis jeg finner noe jeg har ekstra lyst på (sitron, kokos, lakris). Ellers blir det gjerne en gullpinne eller muligens en kroneis. Royal og de Crème-isene blir for mektige. 
.5. Thé du Hammam fra Palais er fin, grønn sitronella fra Lille Valkyrien på Majorstua, Cool Mint fra Tante T, Grønn bellis fra Majorstuen te og kaffe, alt som har fersken i seg. Og gjerne noen ferske mynteblader oppi. Jorunn Alice: Kva i all verden skal eg plante på verandaen? Sol frå 13-18, og vind som gjer at mykje har misstrivdes.
Har du prøvd klematis? Blomkarse? Lavendel?


Kristin: Du har jo blogget lenge, og det er mange som leser det du skriver. Har du noen gang opplevd at noen har blitt provoserte? Møter du mye misunnelse? Jeg ser i kommentarfeltet hos andre bloggere at de får ganske grelle angrep fra enkelte hvis de skriver om noe som kan oppfattes annerledes enn de hadde tenkt. Får du mange "rare" kommentarer? Hva tenker du om forholdet mellom blogger og leser? Jeg synes dette er veldig interessant skjønner du :-) 
Jeg har ikke opplevd noe særlig motbør - hvis noen har blitt provoserte, har de nok tatt det ut andre steder enn i kommentarfeltet mitt i så fall. Jeg har fått svært få sinte eller irriterte kommentarer i disse årene, og ingen direkte ufine - hvilket jeg selvfølgelig er veldig glad for, for slemme kommentarer som kommer fra en avsender man ikke vet hvem er eller noe - det må være veldig ubehagelig. Kommentarfelt er egentlig veldig skumle greier, derfor er jeg glad for at mitt kommentarfelt alltid er så hyggelig! Jeg har fått en del pussige kommentarer da, og noen direkte underholdende, haha. Forholdet mellom blogger og leser er jo ganske spesielt, da leseren av en blogg antagelig føler at den kjenner bloggeren bedre enn den egentlig gjør. At bloggeren skriver direkte til dem. I mitt tilfelle betyr det at noen har lurt på om jeg har sluttet å bruke parfyme siden det var lenge siden forrige parfymerapport, om jeg aldri bruker sminke lenger siden det er lenge siden jeg har skrevet om leppestift, om jeg ikke liker det og det lenger, siden jeg ikke skriver om det. Om jeg ikke er interessert i fine kjoler lenger, hvis det er lenge siden forrige "dagens kjole". Men jeg skriver jo bare om en brøkdel av det jeg driver med, dette er ikke en fullstendig dokumentasjon av mitt liv. Så langt derifra! Jeg har også fått inntrykk av at noen, som jeg da ikke aner hvem er, kan ta ting jeg skriver personlig - som angrep mot dem. Uten at jeg har anelse om hvem de er og hvorfor jeg skulle angripe dem. Det er litt underlig å plutselig få høre at man har fornærmet noen man ikke aner hvem er. En klassiker er jo at man kommenterer som anonym når man har noe halvkritisk å si, selv om man til vanlig har et "fast" kommentatornavn (Sånt ser man jo lett i bloggstatistikken med IP-adresser osv.). Men alt i alt har jeg ikke hatt noe trøbbel som blogger, og det er jeg veldig glad for! Tror de færreste er så heldige! Hadde jeg fått så mange kranglete kommentarer som mange andre får, hadde jeg aldri orka å fortsette. 

5 kommentarer:

Glamourbibliotekaren sa...

Til deg som kommenterte: Unnskyld. Du har helt rett. Herved fjernet.

Anonym sa...

Fint! Vi kan alle være ubetenksomme i blant!

Glamourbibliotekaren sa...

:) Et øyeblikk av dårlig dømmekraft der. Men det var ikke vondt ment, det skal du vite. (Uansett skal det ikke skje, så takk for at du sa i fra.)

Anonym sa...

Etter å ha lest bloggen din siden 2007 er jeg temmelig sikker på at dette var et unntak! Nyt livet, hagen, familien din!

Bibliotekarstudinen sa...

Tusen takk for svar! God sommer :)

Populære innlegg