torsdag, mars 19, 2020

Øyeblikk av fred i en urolig hverdag


Hei kjære venner! Det kom et ønske..

I utfordrende tider er det fint å se mennesker hjelpe hverandre, være rause med hverandre, inspirere hverandre. Akkurat nå er det mange som savner familien sin, vennene sine, kollegene sine, de daglige rutinene. Mange er i karantene, kaféer og andre møteplasser er stengte, man våger knapt gå på butikken. Hjemmekontor er ikke nødvendigvis like behagelig når man ikke velger det selv. Jeg tenker mye på at mange har det vanskelig nå. Ensomhet, psykisk sykdom, ufrivillig isolering. Eller bare en endret hverdag og en lengsel tilbake til det trygge og kjente. Man vet ikke når dette er over, eller hvordan det blir etterpå.  

Mitt bidrag som kanskje kan være litt lindrende for noen, er å vekke bloggen til live igjen - for en liten stund i alle fall. Jeg har ikke bedre tid nå enn da jeg tok pause, tvertimot, men jeg vil gjerne bidra. I går deltok jeg i et "Ett foto i timen"-prosjekt på Instagram, og jeg fikk så mange meldinger fra mennesker som savnet bloggen. Hyppige oppdateringer på Instagram minnet dem om den. 

Your wish is my command. Det skal bli litt stemning og te og musikk, sånn som dere kjenner bloggen. Ikke noe nytt, det går jo alltid i det samme her inne. De samme tekannene, Bach, glimt fra hus og hjem og livet. Noe trygt som på en måte alltid har vært der (hvis vi ser bort fra pausene det siste året). Hvor mye eller hvor lenge vet jeg ikke ennå, men i alle fall nå i kveld. 

Her kommer noen bilder og betraktninger fra de siste dagene.Det er vel knapt noen overraskelse at påsketeen er i full sving her i huset. I år som i fjor og årene før der igjen, har jeg fire typer: Fra Black Cat, Majorstuen te- og kaffe (Solberg og Hansen), Lille Valkyrien te og kaffe, og Perchs. Det blir en del kanner om dagen når man er hjemme såpass mye!Pastellpreget påskeadvent.
Matteuspasjonen kom nettopp i ny innspilling med Bach Collegium Japan. Stor glede! De er virkelig suverene. Stikkord: Carolyn Sampson. 
Påskeadventbuketten lignet visst litt på fjoråretsEt bilde til minne om disse som forlengst er oppspist. 


Min venninne Andrea som driver butikken Draumefangst kom forbi med en herlig påskeadventleveranse! (bestilt og betalt av meg selvfølgelig, jeg er ikke sponset)I dag ble verandatrappa innviet! Den er blant mine yndlings-lesesteder her i hagen.


Den store lille jenta mi. Tre år er hun blitt.Og her er ei til!

Akkurat nå ligger hun i oldefars gamle vogge og sover, mens Murray Perahia spiller Schuberts impromptu nr. 3 i Gess-dur stille i bakgrunnen. Jammen er det koselig å vaske små plagg og henge dem ut i vårsola igjen. 


Det er et privilegium å være i babybobla, i permisjon, med trilleturer og langsomme morgener og barselyoga sammen med likesinnede. Akkurat nå er det jo litt annerledes da, yogaen er utsatt på ubestemt tid og huset er ikke en fredelig sone så lenge barnehagen er stengt. Men vi har det fint. Våren er kommet, i hagen blomstrer det og sandkassesesongen startet i dag. Jeg har risper og rifter i huden på hendene mine etter basketak med den gamle rosebusken ved verandaen. Kveld. Te, Brahms og fyr i peisen. 


17 kommentarer:

Inger sa...

Så koselig med nytt blogginnlegg! Det er nettopp slike små hverdagsøyeblikk vi må ta vare på i disse koronatider. Ta vare på hverandre, men ikke ta på hverandre, ta heller en telefon. Og leve litt langsommere. Dette skal vi komme gjennom sammen.

Emma sa...

Å, så fint at du er der igjen, det ble jeg glad for. Jeg tenker også mye på dem som strever ekstra nå, og på de minste og sårbare som ikke har trygge voksene, jeg får vondt i maven og tårer i øynene av det. Alt som er vanlig og trygt er bra for oss alle tror jeg. Og for meg er iallefall det å finne små, gode og vakre øyeblikk hver dag så viktig. Bloggen din er en veldig hjelp til det. Takk for at du gir oss av tiden din, jeg vet hvor dyrebar den er. Nå gjelder det å være trygg og glad for dem som trenger oss .
Det hjelper å holde meg unna nyheter og overskrifter,og heller fryde meg over krokus i krukkene på verandaen og duften av nybakt brød.
Vi holder oss hjemme, ingen er syke heldigvis, men vi må ta litt ekstra hensyn. Tre store barn som er vant til å være mye sammen koser seg og har hjemmeskole, og mannen min er fortsatt på jobb i nrk for å holde igang hverdagen for mange.
Nyt dine nydelige små jenter, tusen takk for at du er tilbake når du har annledning, og mange gode ønsker til alle de fine " vennene" jeg tenker at vi er på denne bloggen, pass godt på dere. Vennlig hilsen fra Emma

Marianne sa...

Tusen takk for vakre bilder og kloke ord!

Ingvild sa...

Å nå ble jeg skikkelig glad! Tusen takk! Jeg er blant dem som ba pent i går om du ikke kunne blogge litt igjen, hi hi, så jeg tar litt æren for dette comebacket :-D Dette var virkelig et høydepunkt nå i disse rare tider. Takk!

Anonym sa...

Tusen takk fra meg også! Vi kommer gjennom dette sammen, det tror jeg. Og underveis må vi gjøre det litt hyggelig rundt oss. Det er du så utrolig flink til, og det inspirerer!

Anonym sa...

Nå ble jeg så glad at jeg nesten fikk tårer i øynene. Tenkte på det forleden dag; at nå skulle vi hatt glamourbibliotekarens oase av ro og fornuftige betraktninger - i denne absurde tida preget av usikkerhet og frykt. Tusen takk 💜 Klem fra Jorunn

Joy sa...

Tusen takk for koselig blogginnlegg igjen på den hyggeligste bloggen jeg vet om! Nå ble plutselig dagen litt seg selv igjen på en måte :-) Gleder meg til flere innlegg!

Sol sa...

Så fantastisk!! Tusen takk for at du tok oppfordringen min på Instagram :-) Nå ble jeg ordentlig glad <3 Dette trenger vi nå.

Yvonne sa...

Åhhh så glad jeg ble for denne oppdateringen!!! Jeg fikk en tåre om presset seg ut i øyekroken! Tusen hjertelig takk. Det var en liten vitamininnsprøytning.

Anonym sa...

Nå løftet du kvelden fra en 2'er til en 10'er! Verden ble straks litt vakrere igjen. ❤

Maje sa...

Kjære glamourbibliotekar. Dette var balsam for sjelen. Det var så hyggelig å bli minnet om roligere dager - og det minner meg om at jeg skal blogge selv også. :) Takk skal du ha! Håper du og dine, og alle leserne holder seg friske og raske.

glow sa...

Tusen takk for nytt innlegg! Kjempekoselig å lese

Ina sa...

Nå ble jeg skikkelig glad, tusen takk for dette! Og GRATULERER med ny baby, det visste jeg ikke! Nå skal jeg fredagsrapportere :-)

Anonym sa...

Så deilig å se dette igjen, men jeg er daglig på instagram, så der får jeg dekket behovet. Og i et hektisk liv, er det ofte nok med det som kommer på instagram, å holde seg oppdatert på mange blogger krevet også sitt. Selv om de er aldri så bra.
Her er det hjemmekontor og barnehage for to 4-åringer, så det er hektiske dager! I dag skal de ut i skogen med bestefar og tante, så da får jeg litt ro i hodet og kan ta unna mer vanskelige oppgaver. Og heldigvis er det fredag! Det skal bli godt med helg og null jobb press.
Egentlig er det pizzadag på fredager, men det blir nok litt vanskelig, etter kjøleskapsinnholdet å dømme.
Et dypdykk i fryseren forteller meg at finnbiff er rett mat i dag :-D

Lille My

Anne Grethe sa...

Ååh, så kos at du er her igjen!😊

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk for vennlige ord, alle sammen! :)

Ida sa...

For et etterlengtet gjensyn <3 Jeg har savnet deg og alt fint du bringer med deg. Og så koselig påskestemning dere allerede har. Nå ble det straks litt hyggeligere stemning midt oppi alt dette rare ;)

Populære innlegg