fredag, mars 03, 2023

Glamorøs fredag

 


God morgen, kjære venner! Det er fredag! Her i stua brenner det i ovnen, jeg sitter ved spisebordet og drikker grønn te fra Paris (Mariage Frères Thé sur le Nil), Mozarts opera Zaide klinger ut i rommene, jeg har tent et stearinlys, og har magnoliakvister fra hagen i en elegant vase jeg arvet av farmor. Ingen blomstring foreløpig, bare små puselabber.

I anledning glamorøs fredag er jeg iført en grønn kjole, perleøredobber, og en eldre fin hårspenne jeg fant igjen i skatollet mitt i går. Rundt min såre hals har jeg et varmende skjerf jeg har fått av en god venninne, i kasjmir og silke. Dagens duft: Laura Mercier L'Heure Magique, kjær og fin. 

Blomster til helgen skal handles inn litt senere, og i ettermiddag vanker mannens hjemmelagede italienske pizza. Ellers: Litt fiksing på ungenes rom, smårydding og pusling her og der, lese litt, og på søndag blir det kake. (Sa noen påskeadvent?)   

Ha en riktig fin fredag og god helg alle sammen! Nå venter jeg spent på rapportene deres!

mvh Glamourbibliotekaren




En tekopp dere burde kjenne godt etter alle disse år!



47 kommentarer:

Anna sa...

Ååå! God glamorøs fredag 😊 så fint at du har gjenopptatt denne fine tradisjonen. Hos meg er det lite som kan minne om glamour siden vi kommer oss etter en influensa. Men så sitter jeg her i min litt ekstra fine Marimekko badekåpe, og en japansk jernkanne med Sunny Morning te fra Black Cat. Det er nå i hvert fall litt luksus, om ikke glamour?

Sol sa...

Fantastisk å være tilbake her igjen altså, dette har jeg virkelig savnet! I dag er det hjemmekontor, så da blir jo frokosten litt ekstra fin. Ferskpresset appelsinjuice og varme rundstykker. Dior Addict er dagens parfyme. Etter ferdigskriving av rapport har jeg lovt seg selv å gå en tur på et kunstgalleri her i bydelen som har ny utstilling, så nå må jeg bare skrive i vei. Ha en god helg alle sammen, og riktig glamorøs fredag!

Anonym sa...

Morgenbladet og franskbrent kaffe, tulipaner, sovende katt og en morgen helt uten stress, dette er mer glamorøst enn på lenge :) Takk for at du er tilbake igjen, Glamourbibliotekaren, vi er nok mange som har lengtet til denne dagen! God helg!

Anonym sa...

God glamorøs fredag fra skolebiblioteket. Jeg har elever her, litt tilløp til lett vold. Når jeg gikk for å sjekke fortalte de at læreren hadde gitt dem oppgave om å øve på tilgivelse. Det var altså bare forberedelse til oppgaven, de måtte ordne noe som kunne tilgis:-) Logikken til tenåringer er fantastisk. For egen del har jeg blå kjole med små blomster i anledning glamorøs fredag. Jeg ser frem til helg med gode studiemuligheter og kommende uke med rolige dager på skolebiblioteket mens lærere og elever har ferie. God helg og god glamorøs fredag til alle

Anonym sa...

Så herlig med et gjensyn! Bloggen var i mange år en god inspirasjon til å ha fokus på de små tingene, og det er så hyggelig å være her igjen.

Glemte den ytre glamouren i morgenstresset i dag, men kan kjenne på den gode fredagsfølelsen med ryddig kontor og noen oppgaver som må gjennomføres før jeg tar tidlig helg. Få planer for helga, men tror jeg skal få gjennomført en liten malejobb, fikse eltefrie rundstykker til lørdagsfrokosten og komme meg av gårde på ei treningsøkt. Den siste måneden har vært slitsom med omfattende oppussing hjemme, men denne helga byr på et hvileskjær før vi starter på neste etappe.

Riktig god helg!

S

Grethe Sofie sa...

Åh, ble så glad da jeg så gårsdagens post. Har en kjedelig lørdag foran meg med utrydding av en mørk og støvete sokkelleilighet. Da er det godt å kunne fylle på med litt glamour og små gleder. Ble inspirert til å rydde litt i tebokser og pyntehylle på morgenen.

Har hjemmekontor med tente lys og et lite maleri av Eiffeltårnet kjøpt i Paris. Byttet ut kaffen med å brygge en hel kanne(arvegods) med Kobbs Earl Green soom jeg nyter i en rosa kopp kjøpt hos Draumefangst på Nesodden. Har tørkede blomster fra samme drømmefanger og gleder meg til å finne en fin bukett snittblomster til helgen senere i dag.

Er ikledd en rustbrun ullkjole, litt Nomade Eau de parfum fra Chloé, enkel sminke og Radio Glamourbibliotekar volum 40 på øret.

Håper på flere glamorøse fredager!

Anonym sa...

Åh endelig er du tilbake. Denne bloggen er en nydelig påminnelse om de små gleder i livet. Jeg er sykemeldt, og sliter med å finne hverdagsglede! Men nå ble jeg inspirert til å ta på noe annet enn sæggete joggebukser og skitten collegegenser. Skal pynte meg med skjørt og parfyme til foreldrene mine kommer på pizza i ettermiddag (80-talls varianten). Nå blir det en liten gåtur og yoga før frokost og te. Helgen har ganske bra værmelding, så jeg satser på lange trilleturer og kanskje en kaffe på kafe. God helg til alle glamourtilhengere.

Anonym sa...

Yippiiii! Har savnet denne posten veldig! Håper dette ikke bare er en døgnflue🤞🏻
Apropo døgn- døgner etter siste nattevakt før helgefri....Må derfor holde meg i vigør, så nå er det trening, baking og senere en bedre middag ute med beste venninen- som jeg gleder meg noe innmari til!
Antrekk er foreløpig uglamorøst treningstøy, men skal oppgraderes til kveldens måltid. God helg!

Anonym sa...

Takk for at du er tilbake med bloggen! Det er hyggelige påminnelser om at livet kan være litt glamorøst, tross all elendighet i verden. Et hyggelig pustehull. Her er det lite glamour å spore foreløpig, bortsett fra en perlespenne, men jeg skal skjerpe meg! God helg!

Anonym sa...

Takk for at du er tilbake, glamorøse fredager er det beste.
I dag skal jeg kjøre barne og barnebarn til lege, vi håper alt er bra med Bittelille. Kanskje et par kopper Fortnum Masons EarlGrey på lekematta sammen med Bittelille før avgang vil gjøre godt.
Takknemlig Mormor til to nye i verden har all glamour i verden å glede seg over. Mbl/spl

Anonym sa...

Så deilig med en etterlengtet runde med glamorøs fredag <3
Her er det permisjon på dag 3, nye babystrikketøy på pinnene, diamanter i ørene og snart en fin stund med kaffe og magasin. Kvelden byr på taco og kos med mannen. Ønsker alle en fin fredag og en god helg!

Helga sa...

Hurra for glamorøs fredag!

Startet dagen med en etterlengtet frisørtime. Snart tid for studier og oppgaveskriving. Alene med ungene i ettermiddag, men det betyr at de kan spise noe lettvint (5-åringen elsker å lage egne quesedillas etter inspirasjon fra Gjør det sjøl!) og så kan jeg og mannen kose oss med vår voksen-taco når gutta sover.

Litt jobb i morgen og ellers en rolig helg.

Anonym sa...

Tusen takk for at du er tilbake😊etter fire dager med omgangssyke så våknet jeg idag med ny energi og lyst på både mat og te.Så idag skal jeg kose meg med god brunsj og kle meg i noe annet enn utslitte joggeklær.Jeg skal ta på parfymen Neroli av Abel og prøve å komme meg ut en liten tur i solen.God helg ønskes dere alle

Anonym sa...

Ååå! Jeg ble nesten rørt da jeg leste dette innlegget - og innser hvor mye jeg har savnet denne bloggen!

Fridag på fredag gir glamorfølelse i seg selv. Ungene har vinterferie, så senere i dag blir det nok en tur på biblioteket. Været innbyr ikke til uteaktivitet akkurat: veldig sterk vind og snøskurer. Dagens ytre glamour er så som så, siden jeg har drevet med husarbeid: rydding, klesvask , støvsuging og sånne greier. En god kopp kaffe nå og vaffelrøre i kjøleskapet sørger for trivsel og hverdagsglede. Ser også fram til å se herrestafetten i VM på ski om ikke så lenge. Kanskje jeg plukker med meg en blomsterkvast under fredagshandelen også. Det er tross alt glamorøs fredag! <3

Marianne sa...

Så fint med gjensyn!

Her er det null glamour så langt (bortsett fra en kopp Earl Grey-te), men etter jobb og trening skal det bli andre boller. Nyter hjemmekontor, og i morgen venter overraskelsesfest for bror som fyller 50! Var veldig glamourøst i går, forresten, da gavekort på Maaemo skulle hentes. Jeg fikk hilsen på "selveste" Esben Holmboe Bang :)

God fredag og helg til alle!

Lektor Tørrdal sa...

Så kjekt med glamourøs fredag igjen.
Her er det vinterferie fylt til randen av rettearbeid og studier. Verb blir ikke kjekkere å lese om med årene viser det seg.
Men skal i teateret i dag og se Lang dags ferd mot natt, og føler at kjole og brosje bør være antrekk.
I helgen fortsetter lesing om grammatikk, men også venninnetur i solen og vinden på Jæren. Vi skal ha lunsj på magiske Drivshusbageriet som må være en av distriktets hyggeligste plasser. Og så litt kunst. Man er jo en kulturkjerring.

Signe sa...

Så koselig å lese! Her ble det kjole pga glamorøs fredag, med stripete topp inni. Kanskje jeg skal kjøpe med blomster hjem etter jobb!
I ettermiddag kommer svigermor på middag, i morgen blir det kakebakst og planlegging til selskap på søndag. Håper på noen fine gåturer også! God helg!

Anonym sa...

Jeg er så glad for at du har åpnet bloggen igjen. Den har gitt meg mengder med inspirasjon gjennom årene, så jeg håper du vil fortsette å spre både inspirasjon og glede framover.
Den eneste glamouren jeg kan vise til i dag er nylakkede røde negler. Følte det passet ekstra bra i dag. Glamorøst er det også å kunne bruke mye tid til både lesing og lydbok. Akkurat nå hører jeg på Ettermiddager av Ferdinand von Schirach på BookBites. Fornøyelig.

Anna Lovinda sa...

Toast og kanelsnurr på Samson i forbindelse med en oslo-weekend. Antrekk irrelevant. Glamouren ligger i kaloriene jeg får innta. <3

Oda sa...

God glamourøs fredag! Fekk ein sånn heilt særleg god kjensle av å lese innlegga her att, så berre det i seg sjølv skapa ein touch av glamour <3 Eg har nyvaska hår, og som nybakt mamma kjennast det heilt herleg ut. Vi er på ferie på Vestlandet og eg har vore ute og plukka inn snøklokkar i ruskevær og har tent lys på bordet. Ellers har eg ikledd meg mi nye brune ullbukse som ser litt meir classy ut enn vanlege ullkle eg har gått med denne vinteren. Då beibi er ganske forkjølt blir det nok ein roleg dag, og planar om kafé får vente på seg. God helg alle her inne!

Tone sa...

Har kontordag i dag i et rosa skjørt fra Prada - funnet på Fretex - matchet med en rosa paljettopp. Perleøredobber og perlespenne og en dash Clean Apple Blossom. Vaffel med jordbærsyltetøy OG rømme til lunsj. Og gleder meg til helg som jeg skal bruke til å lese ferdig Torsdagsmordklubben nr. 3, kanskje til og med få startet på Passasjeren som ligger og venter :-)

Emma sa...

God fredag alle sammen, som jeg har savnet å komme hit på besøk-
det er den fineste glamouren i dag.
Ellers har jeg nyvaskede krøller, perler i ørene og kort, rutete ullskjørt fra fretex med kashmire jakke over. Jeg har kjøpt lys rosa roser til huset og vasket gulv i går, det kjennes frydefullt før helgen. En tur i Botanisk hage forå titte etter små spirer, kveldsmesse i St. Olav og tid til å skrive i dagboken min står på ønskelisten.
Dessuten har jeg i smug kjøpt en pose med påskete, jeg skal ikke smake enda, bare titte inn i skapet på den lille kyllingen og klappe litt på posen :)
Tusen takk for at vi får komme hit igjen kjære Glamourbibliotekar,og god helg.

Anonym sa...

Så hyggelig med glamorøs fredag igjen 💫 Starten dagen med skitur i Johaug sin perfekte skijakke. Oppdaget akkurat at min venninne som driver blomsterbutikk har tatt inn påskete fra Solberg & Hansen. Årets påskete blir dermed innviet i løpet av helgen.

Maren sa...

Jeg er så glad for at det er fredag, og det er skikkelig koselig å lese fredagsrappoter igjen! Jeg har tatt på favorittskjørt og stripete genser i lavendellilla, og skal snart avslutte arbeidsdagen og reise hjemover. Gleder meg til en litt planløs helg etter mange travle dager. Nå drikker jeg dagens fjerde tekopp og gleder meg over sola og lyset. God helg!

Helene sa...

Velkommen tilbake, så stas med glamorøs fredag! Etter en god og lang skogstur med hunden i finværet og en forfriskende dusj er jeg klar for helgen. Perler i ørene her også, litt YSL Black Opium samt rød Chanel på leppene. Og på bordet står en nydelig bukett kremfargede roser og brudeslør. God helg alle sammen!

Ellen sa...

Så utrolig hyggelig at du er tilbake! Du har vært savnet, og jeg håper du fortsetter med glamorøs fredag, det er så koselig og løfter dagen. Jeg har gule roser på stuebordet og Anastasia fra Kusmi i tekoppen. Nå gjelder det bare å rydde litt i huset, det kommer til å gå som en lek nå! Riktig god og glamorøs fredag og helg til dere alle!

Christina sa...

Glamorøs fredag feires med ny topp og gammel kamè brosje. God lunsj på jobb i dag, og en helg uten planer, herlig! Riktig god helg alle sammen!

Ine sa...

Så hyggelig å lese alle kommentarene ✨ Her i mammapermisjon er det lite ytre glamour i dag, men jeg fikk vasket håret i går og har jeans, ikke pysjbukse - det teller jo litt? Ellers startet jeg dagen med havrepannekaker og påskekaffe, og har kjøpt nydelige oransje tulipaner til helga. God helg til alle!

Synne sa...

God, glamorøs fredag, alle sammen! Hvilken hyggelig gjenforeningsfest!

Jeg jobber hjemmefra for tida, men har nettopp vært ute på en liten rusletur i sola - og da oppdaget jeg at feiebilen nettopp har vært innom nabolaget, og børstet vekk sand og grus! For en fryd med bare fortau!

Jeg har vintagekjole på, en grå godsak som jeg kjøpte for en slikk og ingenting i Skottland i 2014. (Denne: https://etdrysskanel.com/2014/10/24/the-grey-dress-from-glasgow/) Med strømpebukser under og cardigan over fungerer den like godt om vinteren, hoho. I ørene har jeg perleøredobber som jeg nylig fikk i gave, og jeg bruker dem faktisk for første gang i dag, fredagen til ære! Leppestiften er rød, som vanlig - i morges falt valget på D for Danger fra MAC.

Jeg har brygget en kanne med Long Jing Impérial, en av flere rene grønne teer som jeg pleier å veksle mellom, og nå skal jeg egentlig bare fikse noen småting før jeg legger inn årene og tar helg. Når min mann kommer hjem fra jobb (ja, fy søren, jeg er blitt kone siden sist!) blir det pastamiddag, og jeg har handlet inn sitron, valnøtter, parmesan og persille til sausen.

Helgeplanene består av både brettspill, konsert og kaffebesøk med gode venner. Jeg nyyyter at jeg ikke lenger jobber lørdager, for det har jeg gjort i elleve år, fram til helt nylig. Det å ha to hele dager fri hver uke er faktisk en enorm luksus i seg selv!

Håper det står bra til med alle, både i Glamourbibliotekarens husholdning og her i kommentarfeltet.

Riktig god helg!

Jonas Lie sa...

Overarbeidet til tusan, men har allikevel tatt meg tid til å bake kake og koke en stor kanne kaffe til uventede gjester - kjøpte roser her om dagen som fremdeles står fint, og med løper på bordet og et tent lys ble det allikevel litt glamorøst i tilværelsen :)
Fin inngang til arbeidshelg!

Tigram sa...

Skitur som vart lengre enn eg trudde kroppen makta i dag. Stor siger for sjølvkjensla. Så middagskvil, badekar og ikkje minst glamorøs fredag ute av dvalen. Betre kan det ikkje bli!

Anonym sa...

Dette innlegget var etterlengtet! Og er det mest glamorøse med denne fredagen. Den to dager lange vinterferien er over. Nå er det helg. Håper glamorøs fredag er tilbake for godt!

Anonym sa...

Denne fredagens glamour-effekter
er elsykkelen som er funnet frem igjen etter vinteren, lysestaker med pastellfargede stearinlys (et sikkert vårtegn) og myk, varm sofakrok med bøker og puter! God helg alle fine folk!

Anonym sa...

Så deilig med glamorøs fredag igjen. Ytre glamour er calvin klein øredobber og armbånd og nå gleder jeg meg til en kopp med harleyquinnte fra østerlansk copenhagen i min fine, nye vslmuekopp fra Heim i Bergen. Ønsker alle en god helg

Anonym sa...

Dette var koselig! Ikke så veldig glamorøs dag her, men jeg har i hvert fall på meg en søt genser jeg føler meg fin i. (den har rader med pingvin-par som står nebb til nebb, og hjerter.) Nå skal jeg til å lage en enkel variant av crispy duck (med riktig tilbehør, men med kylling), og det kan forhåpentligvis bli litt glamorøst. :)

Clara sa...

Her er det vinterferie på hytta! Nikoser oss inne mens det er fullstendig white-out ute. Glamouren besørges av fyr i peisen, ullundertøy hele dagen og hjelm-hår. I morgen blir det mer kjøring i slalombakken og burgere på grillen ute. Utrolig koselig å lese rapporter her igjen, blir helt varm i hjertet! God helg!

Elisabeth sa...

latterlig glad for at det er glamorøs fredag her igjen!

Min glamorøse fredag besto av en svart kjole med rødgyldne blomster mens jeg var på jobb - den er minst 50 år gammel, tror jeg. Nå har jeg kommet meg hjem og lufta hunder i et nyss tilbakevendt snøvær, så glamouren nå er ullundertøy, en ny tekopp jeg fikk til jul, vinterte fra Lille Valkyrien og planer om hjemmelaget moussaka til middag om litt.

Også glamorøst: Jeg begynte i ny jobb sist sommer, og denne uka har sjefen hatt vinterferie og jeg har vært stedfortreder. Og det har gått strålende! Klapper meg selv mental på skulderen og ser frem til at hun er tilbake på mandag og får se tingenes tilstand.

Andre planer i helga: Nyte dagslyset og sola vi er lovet, hvis bare sistnevnte dukker opp. Jeg tror det lukter båltur i en solvendt gapahuk...

Anaruh sa...

Åå, hurra! At Glamorøs fredag er tilbake er egentlig bare the cherry on the top på en super uke. Min glamorøse fredag begynte på torsdag kveld da mannen min og jeg bestilte en tur til Italia senere i år (en tur som aldri ble noe av i mars for tre år siden, og som jeg har lenget etter siden det. Nå krysser jeg fingrene for at ingen ny pandemi eller alvorlig sykdom stopper denne turen også).

uansett - i dag våknet jeg opp til en melding om at Paul Austers nyeste bok var levert i postkassen min <3 Etter frokost fant jeg fram en fin, blå kjole og dro en tur til Sandvika for en manikyrtime før jeg fortsatte videre til Oslo på teshopping og en avtale på Aker sykehus. Resten av denne dagen er satt av til å lese og drikke nyinnkjøpt te, samt nyte den relativt lyse kvelden - hurra det er vår!

Julia sa...

God glamorøs kveld fra Dovrebanen! Et hyggelig gjensyn med alle rapportene og et snev av glamour idet landskapet suser forbi. Glamourfaktor garantert gjennom god hotellfrokost og en fin avrunding på en hyggelig jobbreise. Ha en fin helg!

Frøken Desibel sa...

Hurra for glamorøs fredag!

Startet dagen med en styrkeøkt før jobb. Har nyvasket hår, en sort kjole som ble panikkinnkjøpt i Aalborg da kofferten ikke dukket opp under en konferanse, brune sko og oker genser fra Berlin kjøpt med 10 års mellomrom og litt Infusion d'Iris fra Prada.

Etter en litt i overkant lang arbeidsdag skal jeg se om jeg finner noen fine blomster på hjemveien og lage tacobowl. Ikke mange helgeplaner, men noen rolige løpeturer i sola blir det sikkert, og ikke minst middag med venninner:)

Anonym sa...

Kjære vene, så utrolig hyggelig dette er! Som jeg har skrevet her før; Internetts desidert hyggeligste hjørne, med det aller triveligste kommentarfeltet! Føyer meg nok inn blant dem som har denne "gjenåpningen" som største glamourfaktor i dag - takk, kjære Glamourbibliotekaren! - men i bloggens ånd, ble det også en dæsj av min vårduft fra Yves Rocher i morges. Innkjøpt den famøse våren 2020, og utløser et skred av minner...! Helga består av sjø, lesing (Zeshan Shakar) og nytt strikketøy. En nydelig vårvinter-/påskeadventhelg ønskes Glamourbibliotekaren med familie og alle hennes fine lesere! Fra K.

Fagbibliotekaren sa...

God kveld! En aldeles herlig fredag ligger bak meg, jeg ble så glad da jeg så Glamourbibliotekarens blogg-homecoming i går at jeg bestemte meg for å avspasere halve dagen. Da ble det lunsj med kake på fransk konditori, blomsterhandel og bokhandel, og spasertur hjem i sola. Så deilig! Parfyme: Diorissimo. Nå er det fredagskveld og straks gullrekka, og her blir det enchiladas og rødvin! Ha en fin aften alle sammen, og takk for en nydelig dag Glamourbibliotekar - det var du som inspirerte meg til å slå meg løs! <3

Kammerpiken sa...

Dette var da aldeles strålende!!! Veldig hyggelig å "treffe igjen" folk fra før i tiden! Her er det vinterferie på hytta - fyr i ovnen, ulltøfler og bok. Og så håper vi at været bedrer seg slik at vi kommer oss ut. Satser på trugetur i morgen! Ha en deilig helg!

Katrine sa...

Endelig en fredagsrapport igjen, jeg er så glad for dette! Kunne så utrolig lett falt for fristelsen å labbe rundt i joggebukse i dag siden det er hjemmekontor og jeg ikke hadde tenkt meg ut, men istedenfor tok jeg på et par fine bukser og en bluse med litt blonder som det er lenge siden jeg har brukt. Glemte parfyme i farten, men gikk med mormors perler i ørene og et smil om munnen da jeg handlet til helga :) Takk for at du er tilbake, Glamourbibliotekar! Spent på hva du har gjort siden sist, men ikke føl noe press til å legge ut om noe som helst, jeg er bare glad for å fredagsrapportere jeg!

God helg alle sammen!

Anonym sa...

Her nytes fredagen i selveste Paris! Dagen har bestått av blant annet rusling i vårlige temperaturer, god kaffe og lesing på kafe. En god helg ønskes dere alle!

Glamourbibliotekaren sa...

Tusen takk for alle rapporter! Hyggelig å høre fra dere igjen :)

Anglofilia sa...

Ble helt varm om hjertet av å se glamorøs fredag poppe opp, og ikke minst lese alle gledesstrålende, koselige kommentarer fra «gjengen».

Populære innlegg