fredag, mars 10, 2023

Glamorøs fredag

 



God morgen! Det er fredag igjen! Her på hjemmekontoret brenner det i ovnen, jeg har en kanne assam ved min side, jeg ser ut på en snøfylt hage og sola blender meg nesten. Det er iskaldt ute, så jeg holder meg inne i varmen. Arveperler i ørene og selvstrikket ullskjerf. Jeg dufter av mars i New York, dvs Takashimaya edt som jeg kjøpte ei småkald påske der borte for mange år siden. Gode minner (som dere vet; for meg er parfyme 99% minner, mao veldig personlig). Dagens store happening er å høre på den nye innspillinga av Johannespasjonen med Concerto Copenhagen, det har jeg gledet meg til. Denne tiden av året er alltid spennende sånn sett - hvem har spilt inn Bachs pasjoner i år? Det er herlig å oppdage nye dyktige sangere som man kan reise langt for å høre live. Vannfast mascara eller ingen øyensminke, denne musikken får tårene til å fosse mer enn når jeg skjærer løk. 

Senere blir det mannens italienske pizza! Helga er herlig tom for planer, det eneste vi har snakket om er å fyre opp bålpanna mellom epletrærne og grille marshmallows. Og lese Musikkmagasinets artikkel om kjære Wayne Shorter, som gikk bort i forrige uke. (Digger at Klassekampens Musikkmagasinet har blitt fredagsbilag nå!)

Ha en fin fredag kjære venner! God helg til dere alle sammen!

mvh eders Glamourbibliotekar. 




27 kommentarer:

Sol sa...

Hurra, endelig fredag! Og jubel for glamorøs fredag! Jeg har spandert på meg et nydelig silkeskjerf rundt halsen i dag, kjøpt på en minnerik reise for en del år siden. Hjemmekontor her også, har tulipaner og nytraktet kaffe som dufter vidunderlig, og katten ligger og sover i stolen ved siden av meg. Snakker om stressreduserende tiltak, altså det å ha en lat katt i heimen! Kan anbefales! :-D
Ha en fin fredag alle sammen! Så glad for å være tilbake her inne!

Anonym sa...

God fredag fra nord! Ikke mange vårtegn her, men etter hva jeg har forstått er det minusgrader over hele landet nå. Ullkjole, raggsokker, gulløredobber og en dråpe Chanel Allure på håndleddet. Kort arbeidsdag i dag heldigvis, og jeg gleder meg til å slå meg ned foran peisen med ei bok. En tur innom biblioteket på vei hjem, alltid en glede.

God helg til alle sammen!

M. sa...

God morgen alle glamorøse :) I dag skal jeg på kinopremiere for å se Tár, og gleder meg skikkelig. Kino var virkelig noe av det jeg savnet mest under pandemien. Jeg har invitert med meg en venninne jeg ikke har møtt siden i fjor høst, og vi skal spise middag sammen først. Jeg har skjørt og støvletter på, ullgenser og leppestift. Det blir en fin dag! :)

Dette er kanskje ikke et forum for spørsmål, men jeg lurer på den fine grønne vasen tulipanene dine står i, hvor er den fra? helt nydelig!

takk for meg!
M.

Anonym sa...

God fredag! Her består glamouren i perler i ørene, duften Mademoiselle fra Givenchy (som gir gamle sommerminner), nye sailorjeans, sjokkrosa topp og en varmende strikkeponcho på hjemmekontoret. Jeg gleder meg til en helg med fin musikk i høyttalerne og en god bok, kanskje en skitur søndag. Ha en fin helg, alle sammen!

Anglofilia sa...

God glamorøs fredag fra en glad pensjonist som har vent seg til rolige dager, men fortsatt setter umåtelig stor pris på fredager! Fortsatt i morgenkåpen og i gang med kaffekopp nr to. Frokost har jeg fått unna, og om litt skal det dusjes og så parfymeres med Byredos Tobacco Mandarin. Blir helt svimmel av glede av å lukte på den. Helga blir rolig, det er snø og kaldt også her i Rogaland, og bihulene mine setter ikke pris på temperaturen. Det blir mye innesitting nå, men så får jeg iallfall lest en del. For øyeblikket holder jeg på med The Lighted Window, Evening Walks Remembered, av Peter Davidson. Den er vidunderlig så langt. Koser meg med hver eneste, lange(…) setning.

Clara sa...

God morgen alle sammen!
Åh, det er så hyggelig med glamorøs fredag her igjen! :)
Jeg har grå strikkekjole, ullstrømpebukser og enorm vinterjakke i dag. Hvitt og fint ute, og da jeg gikk til jobb kjente jeg for første gang i år at det var litt varme i sola, selv om det er skikkelig kaldt. Duften i dag er Twilly d'Hermes, jeg har et interessant og kronglete systemproblem å fordype meg i på jobbb, og ved siden av meg har jeg en kanne Earl Grey som alltid. Hverdagsglamour all around!

Hjemme har jeg hvite tulipaner som akkurat har begynt å slå seg ut og etter jobb blir det trening og taco. Helgen har få planer så langt, men jeg skal i alle fall lese og bake brød, og prøve å få med ungene på en skitur. Og muligens rydde på vaskerommet. Akkurat det har en lei tendens til å bli utsatt i det uendelige. :)

God helg alle sammen!

Glamourbibliotekaren sa...

M: Det er en grønn vannmugge fra en antikvitetsbutikk i en liten by i Provence! Klarte å frakte den helt hjem til Norge uten å knuse den :)


Alle: Jeg hører det er litt trøbbel for noen å publisere kommentarer i dag, noen får ikke publisert, andre kommentarer forsvinner når man oppdaterer. Vet ikke helt hvorfor, skal sjekke om det står noe i tekniske forum e.l. (jeg husker ikke helt hvor man fant denslags info i gamle dager) Beklager i alle fall hvis dere ikke får kommentert!

Signe sa...

God fredag fra jobben! I dag ble det svarte jeans og stripete ullgenser + nyvaska hår. Jeg ble nettopp tipsa av en kollega om en god snickerskake, så den skal jeg kanskje prøve meg på i helga. Ellers blir det en tur til svigermor i morgen og noen innkjøp. I ettermiddag taco. I går la jeg på en ny påskete løper på spisebordet hjemme, og i vasene er det roser i mange farger + påskeliljer. Gleder meg til helg!

Anna sa...

God morgen! Her på hjemmekontoret er det Frokost te fra Black Cat (en slags chai) i kanna og deilige Elixir des Merveilles fra Hermes bak øret. Den parfymen lukter lett krydret appelsin og jeg synes den passer så godt i vårsola og nå som vi nærmer oss påske. Vi har også veldig få planer denne helgen, men jeg har ambisjoner om å bake sjokoladekjeks, tegne litt og kikke over småplantene som gror på gjesterommet. God glamorøs fredag og en herlig helg til alle! ❦

Anonym sa...

HURRA FOR GLAMORØS FREDAG! Eg skal på afterski med jobben, og skal ha på meg noko så glamorøst som ein grilldress eg kjøpte på Tise.... Men under har eg på meg mitt finaste Kari Traa-ullsett, pluss gulløyredobbar og favorittparfymen, så det blir ikkje så verst glamorøst likevel! Riktig god fredag og helg til alle!!!

Ine sa...

Dagens glamoureffekter er rosa lepper, er nytt lite Marimekko-tørkle, en bukett med tulipaner og gåsunger, blid baby og sol ☀️ God fredag alle sammen!

Anonym sa...

Hei! Så kjekt å se at Glamorøs Fredag er i gang igjen! Noe som setter litt gullkant på hverdagen! Her er det kjole-dag i dag, og jordbærsmak på leppene (fra Body Shop), og signatur-parfymen min Chanel no.5 (som forøvrig må spares på for ikke bli fort brukt opp). Jobb fra hjemmekontor, før avspasering og ut for å nyte sol i Bergen og kjøpe kaktus på Planterommet, og en fredagsbukett. Nyt fredagen! Marie

S sa...

Så flott med glamorøs fredag to uker på rad! Og veldig hyggelig gjensyn med bloggen og nye innlegg.

Den ytre glamouren er ikke til stede, for dagen startet med snømåking og da er det greit å være praktisk kledd. Imidlertid er det jo det denne bloggen alltid minner meg på; at det er de små tingene, som et skjerf, noen øredobber eller en parfyme, som løfter dagen. Og da blir det så mye enklere å få til, og satser på å få det til i neste uke.

Hjemme er det for øvrig kaos med oppussing og for tiden er vi uten innvendig trapp, noe som jo er ganske upraktisk. Hele prosjektet har vart i snart to måneder, men nå ser vi slutten og det gleder jeg meg intenst til. Grunnet upraktisk hjem tar vi ungdommene + en kjæreste med oss på hytta i helga. Værmeldingen er ikke veldig god, men vi får gjøre det beste ut av det. Skal kose meg med fyr i ovnen, fine samtaler og god mat, strikketøy og lesestoff og bare lade batteriene. Og blir været greit skal jeg rusle tur og se på havet. Ei avslappende helg behøves, for nå jeg sliten.

Fin fredag og god helg ønskes alle!

S

Anonym sa...

Sol og kaldt i Trøndelag. Fridag på fredag, så jeg har vært på en alldeles strålende tur med hunden oppe i skiløypene. Ååå, som jeg lengter mot våren når jeg går der! Lengter etter lukta av solvarm lyng og våt jord.. Og den tida er her jo snart. I mellomtida får man bare nyte at sola faktisk har begynt å varme, og man må faktisk myse litt utendørs fordi det faktisk stikker i øynene. Resten av dagen skal jeg ta igjen litt forefallende, før det blir en sosial sammenkomst med kollegaer i kveld. God helg til alle sammen! :)

Maje sa...

God glamorøs fredag! Glamouren er i dag ivaretatt av de nye jeansene jeg sydde meg i går. Knallgul denim! Har allerede fått mange kommentarer om at folk synes det er trivelig med litt farge. Har også litt Elisabeth Arden 5th avenue på halsen og leppomade med farge på i dag. Det blir hjemmelaget pizza til kvelds og kanskje en gammel Poirot-episode med husbonden. Riktig god helg!

Emma sa...


Været her i Oslo er helt vidunderlig i dag, solskinn fra strålende blå himmel og hvit snø er jo glamour i seg selv ( særlig når man også vet at de første snøklokkene har begynt å titte frem) Fredagsglamouren står i en vase foran meg : rosa blomstrende kirsebærgrener,så nydelige. Jeg har en deilig croissant fra et fransk bakeri til lunch i dag,en lykkelig liten hund som har rullet seg over på ryggen ved siden av meg og en stor kopp te og kjenner meg veldig heldig. Ha en god helg alle sammen.

Fagbibliotekaren sa...

Fredag og ukas høydepunkt! Deilig vær her i Oslo, kaldt selvfølgelig, men sola gjør meg så glad. På vei hjem fra jobb i dag skal jeg kjøpe rosa tulipaner inspirert av vertinnen, og den nye Auster-boka som jeg har vært spent på. Planer for helga ellers er egentlig bare å slappe av mest mulig! Krevende arbeidsuke går mot slutten og det kjennes bra. God helg alle!

Helene sa...

Sol og kaldt her også, men det hindrer ikke verken kjøttmeis eller grønnfink å synge vårsangene sine. I dag har jeg vært på kafé med svigerdatter og et lite barnebarn, veldig koselig! Lett sminke, Black Opium parfyme og nye øredobber med røde valmuer utgjør dagens glamour. Riktig god helg til alle sammen!

Katrine sa...

Villa Paradiso med to barndomsvenninner, det er den beste glamouren for meg i dag! Gleder meg vilt. Ha en fin dag alle sammen!

Tone sa...

God fredag fra iskalde Oslo, nå kan våren gjerne komme for min del. Jeg har en glamorøs fredag i tyllskjørt, krøller i håret og Clinique sin Black Honey på leppene. Helgen skal brukes på hockey-kamper; en live og to på streaming. Utover det blir det å se en ny episode av Beyond Paradise (jeg elsker Kris Marshall!) og lese og lese og lese :-)
God fredag og god helg, alle sammen!

Marianne sa...

Fredag og ranunkler i hvitt og lilla på hjemmekontoret :) Ute er det kaldt, og jeg elsker at den skarpe vårsola er kommet. Lite ytre glamour foreløpig, men jeg hadde i det minste joggesko med leopardmønster da jeg var ute en tur tidligere i dag. Helgen blir mer glamorøs med krimfestival og massasjetime på søndag og ambisjoner om kjole. Gleder meg! God helg til alle <3

Oda sa...

God glamourøs fredag!
Etter ein litt kronglete dag så langt har eg fått pusta djupt, drukke kaffi og skrive i "Min barsel"- boka frå Olga Ravn medan beibien har sove. Planen er å kome seg ut av ullkleda eg har gått i sidan i går og kome meg på nærsenteret for å kjøpe blomar og helgehandling. Vi får sjå om det blir, om ikkje kjem det ein dag i morgon òg. Helga planar er besøk frå ei kusine og kanskje, kanskje årets første skitur i skogen vi bur like ved.

Så må eg seie takk for innlegg om 8. mars. Så viktig å løfte blikket å sjå utafor eigne landegrenser. Kjenner meg samtidig att i å kjenne seg matt etter alt som foregår i barselomsorgen for tida.

Frøken Desibel sa...

Endelig helg!

Startet dagen som jeg gjerne gjør på fredager med en PT-time. Nå skal jeg stikke en tur innom malingsbutikken og se om jeg kan få med meg noen fargeprøver for å få soverommet til å ligne innsiden på en peon. Ellers blir det rolig helg med litt løpeturer, middag med familie og tid til å slappe av. Har blitt inspirert av The Great British Bake Off til å lage en sitronmarengspai.

Håper alle har en nydelig glamorøs fredag og helg.

Anna Lovinda sa...

Alldeles fortreffelig helg her med pass av tantebarn. De er nå i en alder at de passer like mye på meg som jeg passer på dem. Nevø tar fullt middagsansvar hele helga og niese står for desserter og underholdning. God helg alle sammen!

Kaisa Lervik sa...

Semiglamorøs fredag med varme klær på hjemmekontor. Jeg har forsøkt meg på en slags messy bun-frisyre med 80% hell, men jeg føler meg fin. :)

Anonym sa...

Hatt den fineste fredagen på lenge.Nydelig vær, kjøpt inn to helgebuketter i hvitt og rosa, venninelunsj med gode venner og startet i nytt kor og traff mange nye fine mennesker🌸god helg alle sammen

Anonym sa...

For en herlig fredagsglamour å lese seg gjennom kommentarene her! Det har blitt sen kveld etter en litt heseblesende, men også fin fredag. Lang tur i sola med en god kollega, samt middag med familie jeg ikke ser så ofte, utgjorde dagens gullkant! Satser på litt mer ytre glamour i morgen, da jeg skal på teater. God helg, glamourgjengen! Takk for at du blogger igjen og sprer så mye glede, Glamourbibliotekaren (og som flere andre har kommentert her den siste uka; det gjør du selvsagt i akkurat det omfanget og med den hyppigheten som passer deg:)!

Populære innlegg