onsdag, mars 29, 2023

Kva las du no? - påskespesial

 


Det nærmer seg påskeferie, og jeg tipper det er flere av dere som allerede har linet opp en solid bunke med lesestoff! Jeg har faktisk ikke bestemt meg helt ennå, men jeg har en Tolstoj og den nyeste til Marian Keyes i bunken her- og jeg pleier som regel å pløye gjennom en Agatha Christie-klassiker eller to, så det tror jeg kan bli årets påskebøker for min del. Samt et par andre stående i hylla mi som jeg har sendt lange blikk mot i det siste. Svinger dessuten innom biblioteket i dag for å se etter et par novellesamlinger jeg har lyst til å lese. Gleder meg til lesestunder i solvegg, forhåpentligvis i plussgrader! 

Hva har dere tenkt å lese?

16 kommentarer:

Anonym sa...

Lucy av Jamaica Kincaid var helt fantastisk❄️🩵

Lektor Tørrdal sa...

Jeg er akkurat ferdig med Derfor må du vite at jeg er same av Ella Marie Hætta Isaksen. Jeg leste den først fordi den er pensum på Norsk som andrespråk og fordi jeg bruker den i norskundervisningen min, men så oppdaget jeg også at jeg ble engasjert av den.

Anonym sa...

Jeg er i sluttspurten på "De kaller meg ulven" av Zeshan Shakar, som jeg liker veldig godt. Holder samtidig på med "Kunsten å feike arabisk", en gripende og samtidig lærerik fortelling om hvordan det er å leve med autisme. På leseplanen for påska står også en ulest krim av Peter May fra bokhylla, den siste i hans Lewis-trilogi. Gleder meg til den. Fra K.

Clara sa...

Jeg holder på med to kjempeinteressante bøker samtidig nå, Dopamine Nation og Stolen Focus, i noen grad er de litt overlappende, og handler mye om avhengighet, fokus og sånn overordnet om hvordan vi egentlig vil ha det. Anbefaler begge.

Ellers blir det krim i påsken, jeg skal gjøre ferdig Mannen uten hjerte av Grebe & Träff, og begynne på Til din vrede går over av Åsa Larsson. Tenker også å få med meg noen hørespill med radioteateret, har sett meg ut Uventet gjest og Døde spor av Agatha Christie. Har lett skikkelig etter Ekko i det fjerne av Val McDermid, men den har jeg ikke klart å finne igjen annet enn på cd, og cd-spilleren har vi visst kvittet oss med for lenge siden. :/

Anonym sa...

Jeg er nesten ferdig med Rivers of London av Ben Aaronovitch. Artig bok som jeg startet på da jeg var på tur til London tidligere i år. På leselisten for påsken står Agnes Ravatns Gjestene. På biblioteket fant jeg Menn forklarer meg ting av Rebecca Solnit, og jeg har også gått til innkjøp av Lauren Graham sin bok. Takk Glamourbibliotekaren for tips :-)

Anonym sa...

Jeg har lånt Siderhusreglene på biblioteket. En gammel roman av John Irving som jeg har lest før, men som jeg ble påminnet om da jeg leste den nydelige boken «Å vanne blomster om kvelden». Jeg har også nettopp oppdaget bøkene til Agnes Ravatn, hun skriver godt og dystert. Vanligvis er jeg krim-leser, men nå har jeg latt meg engasjere av andre sjangere. Leste Sarek av Ulf Kvensler for en stund siden og maser på venner om å lese den, for jeg trenger å diskutere min tolkning av slutten.

Anaruh sa...

Begynte på Trust av Hernan Diaz nå i dag, men antar den er raskt lest, så jeg har også planer om Death on The Nile av påskekrimdronningen (hjerte) og kanskje jeg rekker noen noveller av Frode Grytten også. Har uansett en god bunke liggende og noen reservasjoner på biblioteket. I tillegg til alle egne uleste bøker, går nok ikke tom med det første

Anne sa...

Hurra for "Kva las du no?"!
Jeg har ikke ork for tiden til å lese noe vektig, så det blir lettbent krim. Har akkurat begynt på "Dalskuggan" av Viveca Sten. Leser den vekselsvis som lydbok og ebok. Hadde sans for hennes "Sandhamn-serie" og denne nye er i samme sjanger, bare i nytt miljø. Ellers moter jeg meg opp til å lese Leonard Cohens "The Favourite Game" som lenge har stått ulest i bokhylla. Noen som har lest den som kan si om den er lesverdig?

Maje sa...

Så fint med en runde Kva las du no? Jeg holder på med "Rooted" av Sarah Langford på lydbok nå. Det er en god og interessant bok om hvordan landbruket har utviklet seg i England, fortalt fra en personlig synsvinkel og med mange hverdagshistorier. Veldig bra så langt. Ellers har jeg "Jente, 1983" (Ullmann) og "Biblioteket i Paris" (glemt forfatteren) på leselisten. Agatha Christie er også en selvskreven gjest på påskelesingslisten. Gleder meg.

Anonym sa...

Jeg har nettopp startet på Jane Austens Persuasion, en fantastisk bok, med både komikk og melankoli - og ikke minst levende personskildringer. Jeg har lest den to ganger før, og jeg oppdager nye ting hver gang jeg leser den.

Maren sa...

Jeg håper på mange fine lesetimer i løpet av påska. Jeg leser både Paul Austers nyeste og skal straks begynne på en gammel klassiker, Det suser i sivet. Det blir et fint gjensyn!

Oda sa...

Eg les Amerikansk Karmageddon av Thomas Seltzer, og trur nok ikkje eg får lese noko meir enn i den denne påska. Ellers ligg Arbeidet Mitt av Olga Ravn og Fiskehuset av Stein Torleif Bjella og venter på nattbordet. Krim likar eg best på NRK. Spent om det er nokre godbitar der i år!

Anonym sa...

Jeg skal lese ferdig Havboka av Morten A. Strøksnes, men dette er en bok jeg virkelig liker som jeg ikke helt vil skal ta slutt.

Anonym sa...

Så fin post! Skal prøve å få lest litt i påsken, har mange bøker på leselyst-lista. Kanskje det blir Patriarchy Stress Disorder, den ser bra ut!

Anonym sa...

Har lest Ingeborg Arvola som eg likte veldig godt! Og skal igang med Thomas Korsgaard no- alt på lydbok på trilleturar!

Anonym sa...

Helge Ingstads bok Pelsjegerliv! Kom over ho på Mammutsalget, og koser meg ekstra under pleddet i den varme solveggen når eg les om iskalde vintre på vidda i Canada.

Populære innlegg