fredag, april 21, 2023

Glamorøs fredag + Ta i bruk dine fine ting, dag 5:



God morgen! Fredag igjen, og for ei uke det har vært her på Østlandet. Fuglesang, hvitveis og solskinn. Og i går måtte jeg nærmest dytte vekk en flokk med rådyr som stadig går og knasker i hagen her. Fire-fem stykker som har holdt til her i hele vinter og vår. Tok dem på fersken da de spiste opp en pen rosa pelargonia (!) på verandatrappa. De er ikke redde for mennesker i det hele tatt!

Dagens antrekk er jeans og stripegenser, perler i ørene og Paris-parfyme (Chanel no 19), og tekanna er full av Fortnums Yunnan. Planene for helga er fine og få - vi skal besøke det lokale loppemarkedet hvor det også er mye annet gøy som skjer for barna, og vi skal til hvitveisskogen. Søndag er det meldt regn, så da tar vi alt som det kommer. Elsker slike dager. 

Dagens fine ting som tas i bruk: Jeg valgte noe jeg har plukket fram før i denne sammenhengen, nemlig det flortynne kinesiske porselensserviset som mamma fikk av sin søster som bodde i Hong Kong på 60-70-tallet. Det sies jo at teen smaker enda bedre i tynne kopper! Dette er et servise som aldri noensinne skal vaskes i oppvaskmaskin, jeg er til og med redd for at oppvaskbørsten skal ødelegge det, så jeg er ytterst forsiktig med det. Men ååå, det er så pent!  Det ble en bra avslutning på "ta i bruk dine fine ting"-uka. Takk til dere som ble med! God helg alle kjære lesere!





17 kommentarer:

Kari sa...

God glamorøs fredag.
Fantastisk vårvær ute, dagens glamour er ny frisyre, sommerlig bluse og te i kopp med vakker kaprifolglasur. Helgen tilbringes i og rundt huset. Søndag blir det familiebesøk og bursdagsfeiring.

Elisabeth sa...

God glamorøs fredag! Her på øya er det grått og ganske vått denne fredagen, men det er glamorøst likevel. Starta dagen med å kjøre en kollega til flyplassen, og da jeg kom på kontoret, hadde jeg fått ny pult - hurra! Kollegene mine hadde montert og fiksa alt etter at jeg gikk i går, så jeg slapp å løfte en finger selv. Luksus.

Jeg har negler lakkert i sommerlige "In a flash sale" fra Essie og en kjole i fine farger, samt Chanel på leppene - min everlasting (håper jeg!) go-to farge heter Rouge Coco #406, Antoinette.

I helga blir det litt jobbing på denne dama, men når jobben tar meg på en morsom revy i dag (jeg har sett noen av prøvene!) og ut i fjæra i morgen - og ikke minst: gir meg biltur med en vital 98-åring - er det ikke egentlig noe å klage over i det hele tatt. Betalt får jeg også!

God helg, godtfolk!

Ine sa...

Så deilig med våren som endelig har kommet til Oslo ☀️ I dag skal jeg trille tur med en venninne langs sjøen i sentrum, og helt sikkert stoppe for en god kaffe et sted på veien. Etter en vinter nærmest i hi har jeg investert i litt ny sminke og har lys rosa øyenskygge og rosa lepper 🌸 Fant fram et skjerf jeg kjøpte på bryllupsreise til Roma for over 10 år siden - så hyggelig å bruke det. God helg alle sammen!

Anne sa...

God glamorøs fredag!
I dag har det tittet opp knøttsmå villtulipaner under de nakne rosebuskene mine. Våren kjemper på her i klimasone 7, og noe mer glamorøst kan man vel ikke ønske seg.

På hjemmekontoret er det avslappet stil. Myk genser i den fineste grønne fargen og gulløredobber som sjelden får luftet seg. Har bakt havrekjeks med ingefær og sjokolade i lunsjpausen og ser frem til helg på setra med mann og tre hunder.

God helg til alle!

Ellen sa...

God glamorøs fredag!
Verandaen er ferdig vasket, og jeg har påskeliljer og stemorsblomster i krukkene. Det er så deilig med vår, blomster og fuglekvitter! Disse dagene må nytes. I ettermiddag blir det rekefest og i morgen feiring av 3-årsbursdag. Jeg ønsker alle en strålende helg, det er så koselig å følge med på bloggen igjen!

Anonym sa...

God fredag!

Denne uken har gått i ett med jobbreise og en drøss med oppgaver både på jobb og hjemme, så fikk ikke med meg "Ta i bruk fine ting". Men jeg har en plan for å komme i gang med dette på egen hånd, godt inspirert av det å besøke byer og kjenne på vårværet betydelig lengre sør i Norge enn der jeg bor.

Nå skal jeg bare fullføre noen flere oppgaver, før jeg tar med jobb-PC og drar hjem. For her må det jobbes i helgen også. Men jeg nyter at regnet smelter snøen her nord. Eldste datter kommer hjem på besøk og det blir hyggelig. Så satser på fine samtaler, god mat og tilstrekkelig søvn til å hente krefter til neste uke - som byr på nok en jobbreise. Og får jeg ånden over meg skal jeg forsøke ferdigstille noen av de uferdige strikkeprosjektene mine. Har lagt ned forbud mot nye prosjekter før de påbegynte er ferdigstilte - og det holder tidvis hardt.

God helg, folkens!

S

Clara sa...

Der var det fredag igjen! I dag har jeg tatt i bruk de nye bok-sokkene jeg fikk til jul, med bilde av bøker i stabler, en katt og ordene "so many books, so little time". Ingen ser dem under de svarte bootsene mine, men jeg fryder meg likevel! Nyvasket hår øker også glamourfølelsen. :)

I kveld skal jeg dele en flaske vin med mannen, og ellers blir helgen i stor grad preget av fotballturnering for yngstemann. Planlegger også å bake brød, trene, lese og ordne litt i hagen.

God helg!

Lektor Tørrdal sa...

Helgens fokus er eksamen og eksamenslesning. Dette til tonene av renovering av blokken. Hvem kunne ant at 2 timers høytrykkspyling ikke er optimalt på hjemmekontor.

Men jeg håper at frisørbesøk vil hjelpe på glamournivået.
Ellers er planen i helgen å gå på kafe og spise is/ kake eller begge deler, og gå i 1 års bursdag til grandniesen.

Anaruh sa...

God helg!
Ukens glamorøse freda begynte på en måte med en time yoga i går kveld, med påfølgende varm dusj og legging i soltørket sengetøy.

I dag har jeg gått en tur langs Sandvikselva til bakeriet for å kjøpe surdeigsbrød til lunsjen.


Dagens antrekk er mørkeblå chinos, lys blå genser med hvite striper, silketørkle i halsen og gullringer i ørene. Neglene er lakket i en shimrende lakk i rosalilla, leppene har et støk av Sweetie fra Mac og dagens duft er fra L'Artisan (La chasse aux papillons extrême - kjøpt i London i april 2019, og minner om vårblomsring i Hyde Park).

Planene for helgen er å nyte sola og varmen mens den er her og eventuelt gjøre litt forefallende arbeid når regnet kommer på søndag.

Frøken Desibel sa...

God fredag!

Etter en arbeidsuke der jeg virkelig har levert så tar jeg nå tidlig helg. Har et nyttårsforsett om å sende en morgenlevering til mine venninner, ei i måneden på en fredag, så dagens virkelige glamourfølelse var å få en meget takknemlig melding fra aprilmottakeren:)

Nå skal jeg dra for å hente startnummer til Sentrumsløpet i morgen. Deretter en liten joggetur, middag og så jobbe litt som frivillig i kveld. I morra løp og søndag vet jeg ikke helt.

Har på meg en retro t-skjorte jeg fant i Gøteborg etter tips om Butik Kubik her på bloggen, jeans og snart solbriller :D

Håper alle får en nydelig fredag!

Anonym sa...

Sitter for øyeblikket på verandaen, mens sola varmer så kjærkomment mitt frosne sinn. Neida, eller joda, føler man trenger litt opptining etter en lang, kald vinter. Glamournivå: nyklippet og nyfarget hår (sa farvel til den grusomme etterveksten). Og de første vårtegnene; små, lubne hestehov er observert lysende mellom tørt gress og døde blader fra i fjor. Straks stikker vi til Sverige på sesongens siste skirenn (ungene som skal gå, vel å merke..). Nyt denne tida, hvor enn dere er i landet!

Oda sa...

God glamorøs fredag! Som resten av Oslo-folket herinne nyt eg det nydelege vêret. Medan beibien min søv har eg fått ei lang stund på verandaen med stråhatt på og Morgenbladet og kaffi i mummimammakoppen min (kjenner framleis ei slik stolt kjensle kvar gong eg bruker den). Glamourkjensla er ikkje på topp, men reikner med at etter ein joggetur og dusj seinare i dag blir det noko anna. Helga sine planar er besøk av gode vener og ein tur til besøksgården i nabolaget her… og som vestlending gler eg meg litt til regnet kjem på søndagen. God helg til alle!

Kammerpiken sa...

Riktig god fredag!
Her er det pøsregn og fire grader, men krokus og liljer blomstrer og hagen er helt fri for sne - lykke! I dag er det bursdagsfredag med fri fra jobb, frisørbesøk, lunsjavtale og restaurantmiddag! Heldige meg!

Inger sa...

God glamorøs fredag! Helgen tilbringes på hytta med mann og hund, været er fantastisk og må bare nytes! Deilig lunsj i sola på terrassen, snart blir det tacofredag. Håret er nyklippet og øyenbrynene stelt, antrekket er avslappet, ikke særlig glamorøst, men behagelig. God helg til dere alle!

Anonym sa...

God fredag til alle🌸startet dagen med frokost ute i hagen før venninnetreff i en av byens parker.Korøvelse og ny park å sitte ned for å nyte denne tida.Ettermiddagen ble helt fantastisk med spontan hagefest sammen med gode venner☀️Elsker våren og all den gode energien den fører med seg

Anonym sa...

God fredag til alle🌞en nydelig solskinns og vårdag her i Bergen. En rolig og fin dag på jobb før middag og koselig treff med min kusine. Den ytre glamouren er en fin bluse fra Lollys loundry. Resten av helgen blir brukt til litt forskjellig, men skal legge opp til noe nytt på strikkepinnene🌼

Anonym sa...

God, sen glamorøs fredag alle sammen! For en nydelig dag og kveld det har vært her i hovedstaden. Sol, varme og masse folk ute, deriblant feststemte og -kledde mennesker i alle aldre som feiret Eid. Høytidsfølelsen smittet over på meg, og bidro til å gi fredagen gullkant - selv for oss som ikke feirer. Min fredagsglamour har bestått av rosa negler, ny vårjakke, duft fra Escada og middag med en god venninne. I morgen skal jeg sørge for å få maks ut av vårsola, på tur med hund og samboer. Husarbeidet får vente til søndag, da det som kjent meldes regn;) God helg, fine folk - og gratulerer med dagen til Kammerpiken over her:) Fra K.

Populære innlegg