torsdag, juni 16, 2005

Glamourspørsmål fra leser: Concealer...

Kjære Glamourbibliotekar!
Jeg er så glad i siden din, det er så godt å ta fem minutter av og til å lese rosa skrift... Selv er jeg ikke særlig glamourøs, og har nesten angst for sminke, men gleder meg over at du sier at mascara og leppestift er nok. Men nå har jeg lyst til å prøve concealer. Er det så skummelt som det høres ut? Kan du gi noen tips om hvilken man skal kjøpe, og hvordan den egentlig brukes?
Hilsen Shabby


Kjære deg!
Så fint at du har utbytte av The Glamour Librarian!
En bra concealer er noe av det første jeg ville ta med meg til en øde øy (foruten solkrem og lesestoff og iPod osv osv) - iallefall hva makeup angår. Jeg er ingen tilhenger av å dekke til huden som sådan, med f.eks. foundation eller masse pudder, så concealer holder i massevis. Hvis man har mørke ringer under øynene og føler at annen makeup bare fremhever disse, har man nok behov for litt concealer. Men det er viktig at det ser naturlig ut - altså så nær hudfargen som overhodet mulig. Ikke for lyst og i allefall ikke for mørkt.

Jeg er veldig glad i Yves Saint Laurents Touche Éclat (jeg hørte en gang at de på Gimle parfymeri kalte den "tryllepenn"...). Den er nokså dyr, så et billigere alternativ er Dior Diorlift Smoothing Anti-fatigue concealer. Jeg tror forresten både Revlon og Loreal har hver sin knock-off til den berømte Touche Éclat. Ellers har Lancome en som heter Effacernes, som også fungerer bra. Be om hjelp av damene i disken, selv om noen av dem virker ganske skumle.. men det kan være greit å få hjelp til å finne riktig nyanse.

Det er sikkert mange måter å påføre concealer på - men jeg tar på litt vel mye, også venter jeg litt (f.eks. pusser tennene) også gnir jeg det forsiktig utover.

Lykke til!

Vennlig hilsen Glamourbibliotekaren.

Ingen kommentarer:

Populære innlegg