torsdag, juni 16, 2005

Glamourspørsmål fra leser: Glamorøs på sykkel?

Kjære Glamourbibliotekar,

Jeg sykler til jobb (i alle fall en gang i blant) og henfaller da raskt til å bruke "praktiske klær" *grøss* som behagelige (les slaskete) dongeribukser, lange, vide t-skjorter og i verste fall allværsjakke! Alle forsøk på frisyrelegging er håpløse før ankomst arbeidsplassen, og rødfargen i kinnene er nok mer påfallende enn en evt. make-up.

Hvordan kan dette løses? Det aner meg at det kan være håpløst å gå for glamour under selve sykkelturen (ettersom jeg ikke bor i Nederland), men det burde være mulig å fräsche opp fasaden før mine kollegaer dukker opp. La oss si at jeg har en liten ryggsekk og ti minutter til rådighet. Forslag til strategiplan?


Hilsen Marte Kristine.


Kjære Marte Kristine, takk for et svært sentralt spørsmål! Det er nok lettere å komme seg fra A til B på en glamorøs måte i Amsterdam eller København, der de ikke trenger å ta hensyn til hverken oppover- eller nedoverbakker. Så hvordan skal man komme seg til jobb på sykkel, med glamouren i behold? Jeg tror du er inne på noe når det gjelder ryggsekken - du må rett og slett ta med deg en liten emergency kit og benytte deg av denne i de ti minuttene du har til rådighet. Husk: De friske røde kinn er din venn. (Man skal sykle temmelig langt og hardt før man blir så rød at man ser gal/syk ut.)

Sånn jeg ser det, har du to valg: Enten sykler du på jobb i treningstøy/slaske-klær, og har med dagens antrekk i sekken sånn at du kan bytte straks du kommer til jobben - eller så sykler du i dagens antrekk og tar det litt mer med ro, så du ikke blir svett.. Sistnevnte alternativ gir deg mer tid til å fikse på hår og makeup - og hvis du bruker hjelm, trenger du antagelig disse minuttene til å frisere håret. Ellers er det jo ikke mye makeup man behøver når man allerede har fått en frisk teint av sykkelturen - litt mascara og leppestift, kanskje litt pudder på nesen - and you're done! Dette krever bare bittelitt planlegging, men det klarer du fint.

Når det gjelder glamour under selve sykkelturen, kan man jo i disse sommermåneder bruke skjørt, man kan ha lekre små sandaler, cardigans.. Capri-bukser er geniale til sykling! Å glamme opp en sykkelhjelm kan by på utfordringer - en venninne foreslo at man kunne lime på fjær...

Vennlig hilsen Glamourbibliotekaren.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg vil anbefale å bruke noe annet enn ryggsekk. Å sykle med ryggsekk sliter på skuldre og nakke, og det er ikke lett å være glamorøs når man har vondt i nakken... Utstyr heller sykkelen med en snerten kurv (sykkelveske vil nok kanskje romme mer, men kurv er så uendelig mye mer pent). Dessuten vil en sekk bare føre til at man blir enda varmere og svettere på ryggen.

Glamourbibliotekaren sa...

Godt poeng! Det kommer jo litt an på hvor tung sekk man har og hvor langt man skal sykle også, men kurv er jo absolutt en fin ting. (Evt. sykkelveske, selv om man da kan bli tatt for å være avisbud..)

Populære innlegg