søndag, januar 22, 2006

Velvære-søndag og Glamorøs fredag

Ok - ny idé. Jeg har tidligere nevnt at søndager passer perfekt for litt ekstra skjønnhetspleie, fordi det føles som en bra oppladning til en ny arbeidsuke. Men ofte glemmer jeg dette, og plutselig har det gått to måneder siden jeg sist gjorde noe ekstra. Heretter skal jeg prøve å være litt systematisk - det vil si gi meg selv manikyr, ansiktsmaske og hårkur hver eneste søndag... for å se om det blir lettere å huske det på den måten. Starting tonight!

En annen ting som jeg gjorde før, i starten av min glamourbibliotekar-karriere, var å være ekstra glamorøs på fredager (Årsaken til at jeg sluttet med dette var at jobben jeg hadde på den tiden var fryktelig deprimerende og alt kjentes nytteløst). Fredag er en herlig dag - snart helg, man kan unne seg litt ekstra, kanskje litt lengre lunsj-pause, kjøpe en omelett i kantina istedet for den vanlige matpakken, planlegge helgen. Så hvorfor ikke slå på stortromma? Hvorfor skal man alltid spare de fine nye klærne til spesielle anledninger, eller den dyre parfymen til den ene gangen i året man er i bryllup, eller de lekre skoene til et eller annet man ikke en gang vet om? Spar det til fredag, er mitt råd. Fredag er alt lov! Fra og med kommende fredag skal jeg rapportere om hva jeg har gjort for å gjøre denne fredagen ekstra glamorøs - også hiver dere dere på i kommentarfeltet. Ok?

Personlig er fredag min eneste nesten-garantert-skrankefrie dag (nå for tiden er vaktplanen snudd på hodet pga masse prosjekter, men ideelt sett står jeg aldri i skranken på fredager), så da kan jeg til og med ha høye hæler ettersom jeg slipper å stå og gå veldig mye.

Jeg gleder meg! Særlig til å se hvordan dette forplanter seg ut over glamourbibliotekar-verdenen! (obs! Gjelder også alle andre yrker!!! Glamorøs fredag er universell!)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Litt morsomt å snu "Casual Friday" på hodet, og lage "Glamorous Friday" - sier mye om kleskoden i landet vårt:-)

Jeg har også pleid å feire fredag med å "få lov til" å kjøpe noe i kantina eller ha en ekstra fräsch matpakke, men jeg har ikke vært inne på ideen om å gjøre litt ekstra av antrekk og hår/sminke tidligere. En god ide! Ser for meg at helga på et vis starter allerede torsdags kveld denne uka, når jeg legger fram neste dags antrekk. Hurra!

Glamourbibliotekaren sa...

Hurra! Exactly my point! Jeg leser om andre som har Casual Friday der de "til og med har lov til å gå i jeans".. (oops.. og jeg som går i jeans 50% av tiden.)

Da er Glamorous Friday herved etablert - velkommen skal du være!

Anonym sa...

Glamorous Monday för mig här... Just när jag läste bloggen (söndags kväll) hade jag bestämt mig för att ha en glamorös måndag. Förra veckan köpte jag ÄNNU en fantastisk power suit, och hade funderat på när jag skulle bära den för första gången. Jag tänkte efter och kom på: varför inte låta måndag bli den lyxigaste dagen på veckan?

Alltså var idag premiärdagen för min snygga brun-melerade dräkt; kavaj och bekväma byxor. Jag parade dem med en rosa V-ringad stickad tröja och små pärlörhängen, och kände mig både snygg och proffsig på veckans tråkigaste dag!

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, det er også smart. Mandager kan være ganske kjipe, så man burde jo bare pøse på da også. Selv veksler jeg mellom å være glamorøs og å være comfy på mandager - noen ganger høye hæler, andre ganger jeans og hettejakke... Alt etter humør og planer for dagen.

Anonym sa...

Fredagar 8och lördagar) är mina glam-dagar då det är skönt att vara lite fin, jobbar inte så lång dag och brukar möta vänner på fredagspils och tapas rätt efter jobb. Det gör det extra trevligt att jobba fredagar. Fredagar är dagen då man kan känna sig lite euforisk och det måste ju firas...! Helg och massa spännande kan hända, om inte annat för att det är flera dagar till det är måndag!

Anonym sa...

Ettersittende kjole, oppsatt hår, hjerte i halsgropa, full sminke på øyne, litt på kinn og munn - og et supert humør! I dag er det virkelig fredag:-)

Populære innlegg