fredag, april 13, 2007

Glamourspørsmål fra leser: Stoff

Hei,
Økologisk glamour og fairtrade luksus? Ja takk! Jeg er enig med deg at det er flott at det nå er stort fokus på miljøbevissthet og rettferdig handel - måtte det vare lenge, lenge!
Jeg lurer på noe angående tøystoff: Jeg vet at det beste for hud og miljø er naturstoffer. Det er ikke lenge siden jeg leste om hvor mye produksjon av bomullstoff sliter på miljøet. Det finnes økologisk framstilte bomullsklær, men i liten målestokk og gjerne i vanskelig tilgjengelige butikker. Uansett blir bomull lett skittent og slipper farge lett. Brukt i undertøy får det deg til å fryse lett hvis du har blitt svett. Jeg kunne godt tenke meg å gjøre et forsøk på å unngå bomull. Men hvilke tøystoffer er ok, både for glamouren og miljøet? Ull, silke, lin og Hemp kjenner jeg jo til. Finnes det andre naturstoffer? Oppdaget nylig at Rayon er det amerikanske navnet for det vi kaller viskose. Hva er viskose egentlig laget av? Og hva slags stoff skal man bruke i undertøy, hvis man vil unngå bomull? Her er det jo viktig at tøyet tåler å bli vasket på høye temperaturer. Kunststoff som blir brukt i blonder etc, syns jeg ofte blir litt klamt.
Takker for øvrig for at du sørger for en daglig dose glamour!
Vennlig hilsen Fruen


Hei!
Jeg tror vi får kalle inn stoffeksperter her! Noen som har kunnskaper og vil svare Fruen?

mvh
Glamourbibliotekaren

5 kommentarer:

Anonym sa...

Viskose er laget av cellulose og er i såmåte naturstoff. Også kjent som Rayon, som "Fruen" skriver og kunstsilke.

Anonym sa...

det er flere designere etterhvert som bruker fair trade og økologisk bomull - tror at norske leila hafzi og line of oslo (?) er blant dem. Og så H&M da, som har noen øko plagg. Gjenbruk av stoffer er kanskje det mest miljøvennligeav alt?

Økologisk rock sa...

Her finner dere mer info om klær:
http://www.etiskforbruk.no/index.php?option=com_content&task=view§ionid=2&id=31&Itemid=7

Glamourbibliotekaren sa...

Kjempefint, takk!

Anonym sa...

Jeg må bare gi dere denne siden, som jeg tilfeldig kom over i dag. (Vet ingenting om hva firmaet er, altså!) Men,- lengst nede på siden utrolig mye god og saklig informasjon om ulike stoffkvaliteter! Og mye annet nyttig, f.eks stryking av skjorter, vaskeråd, slipsknuter, i tilfelle partneren skulle slite med det.... http://www.støtvig.no/goderad.htm

Populære innlegg