fredag, august 24, 2007

Central Park

Central Park, september 2005


Mmmmmm...... jeg sitter her denne fredagen og drømmer meg til New York. Akkurat nå er det nok altfor varmt der, men om en måned eller to er det nok perfekt. Jeg VISSTE at lengselen ville komme straks jeg hadde betalt ned forrige NY-tur... Den gjør alltid det.


*sukk*

12 kommentarer:

Anonym sa...

Har du bodd i NY, eller bare reist mye dit?

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg ferierer der så ofte jeg kan! :)

Anonym sa...

Hvis alt går etter planen skal jeg til NYC i mai neste år. På tide da det er over to år siden sist!

Anonym sa...

Nå var det godt det kom et innlegg om NY.. jeg skal dit i høst, har aldri vært der før, og lurte på hva Glamourbibliotekaren kan anbefale meg. Hva skulle jeg f.eks. gjort hvis jeg skulle tilbringe 1-2 dager i New York i Glamourbibliotekarens ånd?

Glamourbibliotekaren sa...

student: Hvis du går inn på kategorien "reiser" i bloggen, finner du en god del om New York sett gjennom mine øyne... Ellers har jeg laget en liste her når det gjelder shopping. Men jeg vil anbefale deg å nyte byen og stemningen fremfor å rase rundt i butikker - å sitte ned i Central Park eller Washington Square Park med en kaffe, eller å vandre rundt i West Village, ta undergrunnen over til Brooklyn og henge litt der - det er så mye morsommere enn å shoppe! Og da finner man gjerne små kunstkaféer, bruktbutikker og antikvariater som man aldri ville funnet om man freste rundt på 5th ave. hele dagen :) God tur!

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, også vil jeg anbefale å få manikyr og pedikyr! Billig luksus!

Anonym sa...

få lagt feike-neglar i New York! Negledesignarar finnast overalt, det går etter samlebåndsprinsippet og er kjempebillig i forhold til Norge. Lovely!

Glamourbibliotekaren sa...

Hehe, fake-negler er dog ikke i Glamourbibliotekarens ånd...

Anonym sa...

Jeg har allerede lest meg gjennom alle dine tips fra NY, men har du noen som er ekstra romantiske i tillegg? Min bedre halvdel og jeg får hele fire barnefrie dager til rådighet i NY i april/mai 2008!

Glamourbibliotekaren sa...

Ja, først og fremst: invester i å bo på et bra hotell, sånn at dere slapper av og har det fint når dere er der (Kjipe hoteller bidrar ikke akkurat til et romantisk opphold). Ellers er det jo veldig romantisk å spise god mat på de koselige restaurantene i f.eks. West Village, gå på jazzklubb, kanskje ta en rotur i parken.. I det hele tatt: Unngå stress, pass på at dere tar pauser på kafé titt og ofte, og for all del ikke la shopping bli hovedmålet. Eller hvorfor ikke gjøre et par ultimate turist-ting: Dra opp i Empire State Building i skumring, når lysene tennes. Ta en tur rundt parken med hest og vogn. Gå i operaen. God tur!

Anonym sa...

Tusen takk for svar! Jeg skal studere bloggen din litt mer inngående hva gjelder NY før jeg drar.
Men. Jeg har fått tips om å dra på gate/gospelkonsert i Harlem, sånn konsert med store fargede damer med rytmer og stemmer vi stive og innesluttede nordmenn bare kan drømme om.. Nå er det kanskje ikke helt Glamourbibliotekarens sjanger, men har du tips ang. dette?

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg vil absolutt anbefale å vandre rundt i Harlem. Hvis du har Lonely Planets New York-bok, står det flere forslag til spaserturer forbi interessante historiske steder. Om man er der en søndag og går innom en kirke, får man nok en litt annen opplevelse enn det man får på en gudstjeneste i Norge, det tror jeg helt sikkert... Det er jo en ganske vanlig ting å gjøre for turister, så jeg regner med at det står noen tips i reisebøkene om det. Sikkert moro!

Populære innlegg