mandag, august 27, 2007

Vivienne Westwood Libertine


Libertine kom i år 2000, og var (såvidt jeg vet) Vivienne Westwoods andre parfyme. Westwood er en fargerik designer med forkjærlighet for tidligere århundrer og kongehus, og denne flasken ser nesten ut som en slags bauta med et kors på toppen av lokket. Duften minner meg om svundne tider - en eller annen koselig parfyme fra 70-tallet, med et lite innslag av lakris. Den er veldig classy og tidløs. I perioder bruker jeg denne hele tiden; den er en av mine mest avhengighetsdannende parfymer.

Toppnoter: Grapefrukt, ananas
Hjertenoter: Liljekonvall, kaprifol, viburnum (engelsk hvit blomst i kaprifolfamilien)
Basenoter: Bleiktjafs! (også kalt eikemose)

8 kommentarer:

Anonym sa...

hei,
du snakker masse om klær, om perfyme og om sminke, men hva med undertøy?? hva er glamorøst undertøy? hvilke butikker kan man kjøpe glamorøst undertøy på, uten å gå personlig konkurs? noen tips? kunne du ikke lagd en egen post om undertøy kanskje?

Glamourbibliotekaren sa...

Tja kanskje, hvis jeg får inspirasjonen over meg en dag. Glamorøst undertøy er helt individuelt. Pent og komfortabelt og god kvalitet, vil jeg si. Med vekt på kvalitet! Ergo må man opp i pris, men holdbarheten er jo desto bedre.

Anonym sa...

Hei Glamourbibliotekaren!
Jeg har vært en passiv, men dog ivrig leser av bloggen din over lengre tid. Men nå må jeg dele min parfymebegeistringsopplevelse med deg!

Etter 3 dager i Roma har jeg kommet hjem med en haug parfymer! Utenfor Pantheon fant jeg en bitteliten butkk stappfull med alle de "ukjente" og spesielle parfymene. Bare en eldre kvinnelig ekspeditør og meg - og tid til å lukte seg gjennom stappfulle hyller med dufter! (Nå skal det sies at kjæresten min også var med, og selv om han er en tålomdig herre med sans for estetikk - så kan man jo ikke bruke for mye av kostbar tid i Roma...)

Vel vel, jeg har i hvertfall kjøpt:
- Serge Lutens "Vétiver Oriental" (denne blir mest sannsynlig gave til min mor, hun er nesten mer glad i tunge parfymer enn meg)

- Serge Lutens "Un bois vanille"

- Acqua di Parma "Iris Nobile"

- Dyptique "Tam Dao"

...pluss prøver av SL "Gris Clair" og "A la Nuit", Acqua di Parma "Colonia" og noen andre... Fantasisk gøy! Og jeg synes det er så fascinerende med mange av de franske og italienske parfymene at de er for både menn og damer.

I en annen butikk fant jeg alle Bond no.9-parfymene, og ville gjerne funnet min favoritt der også, men man har da sine begrensninger.

Jeg gleder meg som et barn til å bli kjent med de nye parfymene mine! Gøy, ikke sant?

Hilsen Cathapus

Glamourbibliotekaren sa...

Oi, grattis!! Så mange fine parfymer på én og samme reise! Der ser du, de små boutiquene i utlandet er ALLTID bedre enn Esthetique eller taxfree på flyplassen. Man må ha tid, ro, og ekspeditørenes ekspertise er også en bra ting.

Jeg kjenner alle parfymene du nevner (og eier flere av dem), og gratulerer deg med gode valg! Dessuten kan jeg forsikre deg om at Bond No. 9-parfymene egentlig ikke er så spennende. Det er et par stykker som kanskje er verdt å ha, men jeg har ikke prioritert dem ennå og vet ikke om jeg kommer til å gjøre det heller.

Unisex-parfymer er supre - jeg rapper dessuten min glamourgemals parfymer rett som det er!

Anonym sa...

Ja jeg brukte definitivt mest på penger på parfyme denne gang, det er jo så gøy å bli revet med!
Fantastisk å sitte i skyggen etterpå med en prosecco-drink og være fornøyd med innkjøpene!

Vet du forresten hva tubereuse er? Det leste jeg på flere parfymer...

:)

Glamourbibliotekaren sa...

Det er en hvit blomst som er veldig mye brukt i parfymer (ofte sammen med gardenia og magnolia). Her er en wikipedia-artikkel med bilde.

Anonym sa...

"vibormum (engelsk hvit blomst i kaprifolfamilien)"

-skriver du.

Det skal nok være viburnum, du mener? Kaprifolfamilien stemmer. Viburnum er mye brukt i norske hager, blomstrer med voksaktige, rosahvite blomster på bar kvist tidlig om våren, og dufter vidunderlig!!

Glamourbibliotekaren sa...

Hei,

absolutt - en liten bom på tastaturet der :) Takk for irettesettelsen; jeg vil jo helst ikke ha så mange skrivefeil i min blogg :)

Populære innlegg