mandag, november 12, 2007

Shoppingvegring


Når jeg en gang blir en velstående Glamourbibliotekar, skal jeg investere i en assistent. Eller en personal shopper. Jeg trenger vintersko. Jeg trenger pensko. Jeg trenger nye klær. Men jeg er altfor lat til å begi meg ut i jungelen... Shopping er virkelig ikke høyt prioritert i min fritid. Og jeg har til gode å finne et tidspunkt som er bra å shoppe på. Det er jo alltid fullt overalt. Noen som har noen lure triks for å unngå mas? Etter jobb vil jeg stort sett bare hjem. Det er utelukket å stikke ut i lunsjen. Og lørdager er jeg lengst mulig unna sentrum...

32 kommentarer:

Jørn Roeim sa...

Av en eller annen grunn har jeg vanskelig for å tro deg når du påberoper deg shopping-vegring i dette innlegget. Man skal ikke så veldig langt nedover i bloggen før man finner butikk-anbefalinger i strie strømmer ...

Glamourbibliotekaren sa...

Tro hva du vil. Man skal vel ikke så veldig langt nedover i bloggen før man kan lese at jeg sjelden shopper i Oslo - noe jeg har nevnt titt og ofte.

Det er uansett stor forskjell på det å stå i fred og bla i plater inne på en rolig platebutikk, og det å stresse fra skobutikk til skobutikk i rushtiden uten å finne noe som helst :)

Anonym sa...

Jeg har en jobb som gjør at jeg av og til begynner kl. 12. Tiden fra 10 til 12 er deilig i Oslo-butikkene. Det er ro og de ansatte er ofte mer oppmerksomme og hjelpsomme hvis man ønsker det. Har du ikke en fridag på en hverdag? Ta frokost på et bakeri og sett i gang kl. 10:-)

Glamourbibliotekaren sa...

Ikke dumt. Jeg må vel rett og slett ta fri en dag og planlegge alle innkjøp. Takk for tipset! :)

Anonym sa...

Ikke så lurt å shoppe på en lørdag ihvertfall. Det har jeg funnet ut!!
Da er det stappfullt på Steinkjer. Nesten ikke en plass og sette seg for å ta en kopp kaffe engang! Sikkert enda verre i Oslo som er så stor en by.Drar nesten aldri og handler i helgene. Må si meg enig med anonym at den beste tiden er fra kl 10.00 på hverdagene, eller å være der nesten før de åpner, så kan man se på produktene i fred og ro.:=)

frikke sa...

I de butikkene som har lang åpningstid, kan det anbefales å dra på disse stedene litt før stengetid. Sånn ved halv åtte-åtte tiden på en hverdag, f.eks. Da har de fleste dratt hjem for å lage middag og se på Idol - og du kan gjøre unna innkjøpene i fred og ro. Problemet er vel at kvaliteten og særegenheten ved sko og klær synker proposjonalt med hvor lang åpntingstid butikken har - samt at butikkpersonalet tripper etter å få stengt sjappa så fort som mulig :)

Jeg stemmer nok for å ta en fridag!

Glamourbibliotekaren sa...

Haha, bra argument, shoppe på kvelden fordi da er alle hjemme og ser Idol :-D Jeg var på Ica sist fredag kveld litt over åtte - ikke en sjel å se bortsett fra personalet. Hele butikken for seg selv. Deilig! :)

Ingvild S L sa...

Det med matbutikker er helt sant, Meny kan se ut som en slagmark klokken 12 på en lørdag, fredag klokken 20, derimot...!
Matshopping skal jo være beroligende har jeg hør! ;)
-Lp

AM sa...

Aker Brygge er genialt på kveldstid. Svært lite folk der på den tida :)

Anonym sa...

Neste gang du har fri på fredag, vet du hva du må gjøre... Det er som regel greiest å handle på formiddagen på ukedager.

Glamourbibliotekaren sa...

Jamen det er jo så deilig å gjøre andre ting på fridager...

Ok, nå sutrer jeg :) Jeg lover at jeg skal prøve å motivere meg til å se etter vintersko ved neste anledning.

Anonym sa...

Jeg lider litt av det samme (men bare litt) for på lørdager er det jo så mye annet hyggelig å gjøre enn å stresse rundt i sentrum. Da prioriterer jeg lang frokost på Åpent Bakeri på Damplassen, gåturer nedover Bislet og St.Hanshaugen, en kaffe til på Java osv.

Jeg går på Steen&Strøm etter jobb, de har jo åpent til kl 19, og det er som regel veldig rolig der på ettermiddagen. Ellers er jo Massimo Dutti i Hegdehaugsveien åpent til kl 19 også.
Hva med å ta en tur på Sandvika Storsenter en kveld? Den nye avdelingen skal visst være veldig fin (har ikke vært der selv ennå, for jeg misliker kjøpesenter-shopping) men jeg skal ta turen ut en dag for å snuse litt på nye butikker.

Ellers så foreslår jeg London-shopping...som jeg selv skal om et par uker! Jippi! Har du forresten noen bra tips til London? Jeg skal på denne utstillingen: http://www.vam.ac.uk/vastatic/microsites/1486_couture/ og det gleder jeg meg veldig til!

Glamourbibliotekaren sa...

Gullpels: Heldiggris, den utstillingen har jeg drømt om å gå på. Jeg rekker den nok dessverre ikke.. Det kan bli London over jul, men ikke tidsnok. Her er London-tips.

Anonym sa...

Shoppingvegring?? Hva er dette? Du går jo inn i butikker jeg ikke engang tør sette min fot! Du er jo lommekjent bl.a. i Skovveien, der må jo personlig service være alfa og omega (i likhet med prisene, selvfølgelig)!
Småbutikker anbefales. De kan være skremmende med sin personlige service og høyere priser, men en gang trosset jeg angsten (og kontoen)og ble dresset opp av en proff, vennlig dame hos Riga i Bogstadveien. I løpet av EN time hadde jeg drakt med både jakke og bukse, en ekstra bukse, en lekker topp samt en lun genser. Alt matchet og holdt i evigheter. Hadde satt av en hel dag til deprimerende roting hos H&M og andre kjedebutikker, men sparte et hav med tid og kunne gå fornøyd på kafe.

Netthandel eller postordre er selvfølgelig et alternativ, men størrelser er jo alltid et problem, spesielt når det gjelder sko.

Glamourbibliotekaren sa...

Joda, er jeg i humør til det, kan det være veldig hyggelig, så lenge man tar pauser ofte. Men når det er noe man MÅ ha, sånn som vintersko, det er da problemene oppstår. Altfor mye press!!

Anonym sa...

en del butikker selger også via internett. der kan man sjekke varebeholdning og spare en del unyttig vandring. Og hvis du vet hvilke merker du liker, planlegger du en løype som går via de aktuelle butikkene. og omtrent midt i løypa skal det ligge en veldig hyggelig kafe! hvis jeg må shoppe umotivert, lager jeg en avtale med meg selv om hva jeg skal ha oppnådd før jeg får kaffe.

Anonym sa...

mitt beste tips: reis til paris, london eller new york. så blir du sikkert inspirert til å shoppe! :-)

Anonym sa...

Gullpels: Det er en "vanlig" moteustilling på V&A museum også, bl.a. med Dianas perlekjole. Denne er gratis, du burde få den med deg etter Vogue-utstillingen. V&A har ellers mye bra design oppover i etasjene, f.eks. funkis-serviser. Og museumsbutikken er knall. Likte også Science Museum, mye der er også gratis. Kan også anbefale National Portrait Gallery.

Anonym sa...

Jeg løste mitt vinterskoproblem ved å dra til hjembygda mi. Der sto et par fin fine vintersko, tillegg var det salg. 400 kr spart :) Funnet ut at jeg må ut av byen for å finne sko. Det er for mange valg i byen...

Glamourbibliotekaren sa...

Barbro: God idé, takk for tips!

Anonym: Haha, det er jo nøyaktig der det meste av min shopping pleier å foregå. Det er shopping i OSLO jeg vegrer, eller helst å finne plass til det i min hverdag.

Ostepop: Slett ikke dumt. Kanskje jeg venter til romjula..

Anonym sa...

Kjenner problemet ditt når det gjelder sko. Jeg er helt ekstremt opptatt av at skoene skal være comfy, derfor er det sjelden jeg finner noen som jeg i tilegg synes er fine :\ Klærne mine kjøper jeg faktisk mer og mer på nett, sender bare målene mine til customer service hvis jeg er i tvil om størrelsen :)

Har gjort det med sko noen ganger også, to ganger gikk det fint, en gang måtte jeg returnere. Det fine med europeiske nettbutikker er jo også at man kan få sendt varene poste restante til Sverige, og spare toll/mva.

Anonym sa...

Hæ? Poste restante? Kan kommentatoren forklare hva det går ut på for an annen, uvitende kommentator?

:-)

Sina

Anonym sa...

Seks-sju-tiden på kjøpesentre i en middels stor norsk by, er i alle fall helt supert. Det er merkelig stille akkurat da. Jeg liker å shoppe da.

S

Anonym sa...

spørsmål til peanut: hvordan får man varene fra sverige til norge?

Anonym sa...

Svar til glampleieren: Trikset er bare å dra til sentrum i steinkjer, istedenfor på Globus. For av en eller annen grunn er ikke steinkjerfolket så glad i å gå i sentrum, så der er det som oftest rolig. Også syns jeg at de yter bedre service på butikkene i sentrum. Sitter fordi de ikke behøver å stresse så fælt der.

Spis, løp, les sa...

Aker Brygge anbefales, det er aldri folk der. Har gjort julehandelen der de siste årene og det går som en lek. Men ikke si det til noen :-)
Kamilla

MissLucy sa...

svaret er selvfølgelig internett ;-)

Anonym sa...

Poste Restante er at man kan få tilsendt post på et annet sted enn der man bor, og hente det på posthuset (i Sverige må det være et postcenter). De aller fleste nettbutikker aksepterer slike adresser. For å bestille varer til et postcenter i Sverige, skriver du følgende i shipping address:

Ditt navn
POSTE RESTANTE
Postcenter
S-45201 Strömstad
(eller S-67201 Årjäng hvis det er nærmere deg)
SWEDEN

Du får ikke en hentelapp når varen har ankommet, men du kan ringe til postcenteret og spørre. Varen blir dessuten liggende der 1 mnd før den returneres, så man har god tid :)

Ulempen er selvsagt at man må hente varen selv (hvis man ikke kjenner noen som bor nær grensen og kan ta den med seg over og sende den til deg). Fordelen er at man sparer toll/mva siden maksbeløpet for hva du kan ta over selv er kr 3000,- hvis du er på dagstur og 6000,- hvis du er vekk mer enn 24 timer.

Jeg har gjort det mange ganger, og det fungerer helt utmerket.

Anonym sa...

Svar til Randi: det var akkurat Globus og Zebra jeg tenkte på ja.
Så takk for tipset ditt. Det skal jeg huske når jeg er der neste gang:)Det er en del fine butikker der også.

Anonym sa...

Jeg er enig i at Oslo kan være en kjedelig by å shoppe i, da kjedebutikkene popper opp som paddehatter over alt! Selv foretrekker jeg å shoppe i København eller Stockholm. Men det finnes små søte butikker med god service i Oslo også. Foreslår følgende: Bird in a Cage, Christians, Konzept HP, Hassan & Den Dama, Den Dama, Benedikte Ferner, Carpe Diem, Keyna Aranguren, Fresh, Kry, Eske, G Oslo, Koma, Jane Doe, Daydreams & Pearls, Cecilie Melli, DiN, Secret Society, Milla Boutique, Shoe Lounge, Kiman Woman, Kemt og Fine ting for å nevne noen.

Anonym sa...

Hadde ikke alle klærne vært så dyre på de fancy stedene dere snakker om, så..jeg er student og glad i salg, og slikt foregår jo helst på H&M o.l. Dessuten vegrer jeg meg for å prøve størrelsene i de fancy butikkene - jeg er en formfull 42'er, og klesshopping er av den grunn ikke alltid like gøy.

Glamourbibliotekaren sa...

Fattigsosionom: I hear ya! Har kurver, mangler penger!

Jeg tror målet må være å finne en butikk der man føler seg vel, og deretter be om hjelp hvis man synes ekspeditørene virker flinke.

Problemet med salg er ofte at det henger bare XS igjen på stativene.

Populære innlegg