onsdag, januar 30, 2008

L'Artisan Parfumeur Mûre et Musc Extreme


Et nøye gjennomtenkt innkjøp fra New York - etter å ha testet ymse musk-parfymer i noen år, kom jeg fram til at det er denne jeg har mest lyst på. Den originale, Mûre et Musc, feirer 30årsjubileum i år. For noen år siden kom de med en variant, Mûre et Musc Extreme, som er mer intens på bjørnebærnoten. En mild, koselig parfyme som egentlig passer til enhver anledning, veldig lite provoserende, men for all del ikke kjedelig og upersonlig. Bærduften gjør den ganske unik.

Noter på den originale:
Toppnoter: Appelsin, sitron, mandarin, basilikum
Hjertenoter: Bjørnebær, røde bær
Basenoter: Musk, eikemose

Noter på extreme-varianten: Bjørnebær, solbær, morbær, musk.


L'Artisan... gotta love'em.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Takk for inspirerende parfymebeskrivelser! :-) For meg har muskparfymer vært vanskelige fordi den jeg så lett får assosiasjoner til den tunge muskparfymen "alle" brukte da jeg gikk på ungdomsskolen. Har så vidt prøvd andre senere, men har ikke helt klart å riste av meg de gamle assosiasjonene. Fikk nå lyst til å prøve de du anbefaler her. (har brukt opp en prøve av Kiehl's musk, likte den først, men etter noen gangers bruk kom jeg fram til at den ikke var min type)
Kom forøvrig til siden din første gang jeg via en parfymelink! Lite spørsmål i den forbindelse: skal til Paris snart, men kun en kort tur med lite tid til butikker. Er Sephora verdt besøket eller er det for stort å orientere seg i når tiden er knapp? Har du andre mer oversiktlige parfymesteder å anbefale?

Glamourbibliotekaren sa...

Sephora på Champs-Élysées er absolutt verdt å besøke - de har en god del parfymer der. Ellers bør du besøke Guerlain på Champs-Élysées nr. 68. Klassisk!

Det finnes mange mindre butikker som selger ett og ett merke - jeg har adresser til dem også - men hvis du vil ha mange under samme tak, er det like greit å gå på de to store varehusene Printemps og Galleries La Fayette. Der finner du det meste på kort tid!

Anonym sa...

Hei! Flott blogg du har! Jeg har i årevis (omtrent siden den kom) brukt Kenzo Jungle Elephant. Jeg har innimellom forsøkt meg på andre parfymer, men på ett eller annet vis er de ikke "meg". Men - jeg fristes jo av og til ved tanken på en annen flakong i badeskapet. Har du noen tips til parfymer som kunne ligne/utfylle, men samtidig er litt annerledes? (kanskje litt lettere sånn mot våren/sommeren).
Vennlig hilsen Camilla

Glamourbibliotekaren sa...

Jeg synes faktisk Kenzo Amour minner litt om Jungle Elephant. (En venninne av meg prøvde Amour, og jeg trodde bestemt det var Elephant) Prøv den! Ellers kan det jo være andre tre-/krydderparfymer du liker; Armani Sensi, Cartier Le Baiser du Dragon, Dior Midnight Poison, Kenzo Flower, Lancome Hypnose... Eller kanskje Thierry Muglier Alien.

Anonym sa...

anonym: synes også Kenzos Elephant er fin, og mange andre av hans parfymer. Flower i parfymevarianten (som er helt rød) er tung og varm og nesten litt berusende; gir assosiasjoner til varme sensommerkvelder. Alien er veldig spesiell, tror den må tilhøre gruppen man enten elsker eller hater. Fin til en sen kveld ute på byen!
En annen parfyme som går fint både dag og natt, og ikke altfor mange bruker, er Diors Dolce Vita. Ellers om du liker roser med et snev av stjerneanis, prøv Very Irresistible av Givenchy.

Glamourbibliotekaren sa...

... et lite obs! fra meg: Både Dolce Vita og Very Irresistible er det mange som er allergiske mot.

Anonym sa...

Morsomt at du er så opptatt av parfymer. Det har jeg også bestandig vært. Og Coco er også blant favorittene mine, men det har den ikke alltid vært. Første gang jeg prøvde den, var jeg i slutten av 20-årene, og da syntes jeg den var for overveldende. Men jeg gjenoppdaget den jeg var i midten av 40-årene, og nå synes jeg den passer meg perfekt.

Noen glamorøse dufter jeg savner på listen din, og som jeg hermed vil tipse om:

- "Armani" fra "Armani". Den kom vel på 80-tallet, men er ingen typisk 80-tallsparfyme. Andre har beskrevet den som essensen av avslappet eleganse, og jeg er enig. I likhet med mange tiltrekkende herredufter har den noe spennende treaktig over seg, men den er likevel veldig feminin. Men den er ikke en duft for alle og enhver - til det har den for mye personlighet. En flot signaturduft! Den lekreste duften jeg noen gang har hatt.

- "Arpège" fra Lanvin. En virkelig klassiker, fra tiden etter 1. verdenskrig. Selv oppdaget jeg den på 70-tallet - den var så herlig annerledes enn mye annet som var framme da. En tidløs, nobel og behagelig duft. Og den har vel så mye klasse som Chanel no. 5, som "alle" har hatt i perioder. Arpège betyr for øvrig "treklang" - en harmonisk duft.

- "L'air du Temps" fra Nina Ricci, fra slutten av 1940-årene. Også en tidløs og romantisk klassiker. Myk og behagelig, men med en særegen kryddertilsetning som gir den personlighet og holdbarhet. Kan brukes i de fleste sammenhenger.

Glamourbibliotekaren sa...

Katten: Ja, parfymer og gode dufter har jeg elsket så lenge jeg kan huske! Når jeg skriver om parfymer er det egentlig ikke for å anbefale dem for andre - jeg skriver om mine personlige favoritter som jeg har brukt lang tid på å finne :) Altså parfymene jeg eier selv. Det er så individuelt hva man liker, så jeg mener alle må finne sin duft, teste før de kjøper, forske litt. Det er forresten fine dufter du nevner der!

Populære innlegg