torsdag, mai 08, 2008

En sommeraften på Ekeberg med film og moro

Finnes det et deiligere sted å tilbringe en mild maikveld i Oslo? Utsikt over byen, fjorden, og sola som etterhvert gikk ned bak åsen. En utsøkt middag først, og da sola var forsvunnet, begynte filmframviseren å gå... Et stort lerret var spent opp, terrassen var full av mennesker, og da de gamle oslofilmene flimret foran våre øyne, var kvelden fullkommen.


Glamourgemal i solnedgang


Min tidsriktige kjole med sus fra fordums tider. (Arvegods fra mormor)Te å varme seg på ble en nødvendighet etterhvert som mørket komHvilket praktbygg... hvilken beliggenhet! Det var ingen tvil, vi bare måtte gifte oss her for to år siden.


Pikene på Ingierstrand bad


Vi så reklame for Flikk Flakk og Tenor halspastiller, turistinformasjonsfilmer fra femtitallet, en kampanje for å la bilen stå hjemme, og en dokumentar om Grünerløkkas historie fra 70-tallet. Disse filmene er - såvidt jeg vet - mulig å få kjøpt via Norsk Filminstitutt, som også stod bak denne aftenen.

Måtte det skje lignende arrangementer igjen! Ekebergrestauranten er perfekt til sånt - og ikke minst til dansemoro, som jeg har skrevet om før!

10 kommentarer:

Snåta sa...

Dette høres fantastisk ut ja! Da jeg så annonseringen på dette, tenkte jeg umiddelbart på deg! Selv har jeg ennå ikke vært på Ekebergrestauranten og skjønner at det ikke er noe vei utenom nå.

Anonym sa...

Å være på kino utendørs er supert! Vi var på "strandstol-kino" i Darwin, Australia i fjor (http://www.deckchaircinema.com/). Det var veldig stemningsfullt, skulle ønske det fantes noe tilsvarende i Norge. På den andre sida, den eneste tida av året hvor det kunne gått an her til lands, har vi ikke akkurat så mye kinomørke utendørs - hvilket selvfølgelig er en bra ting!:-)

Anonym sa...

Fantastisk!
Vi ønsket å ha bryllupet vårt der vi også, men det var fullbooket, dessverre.
Heldigvis var det ledig på Hvalstrand Bad (Asker) som nærmest er like flott. Anbefaler deg en tur dit hvis du ikke har vært der!

City Girl sa...

Herlig! :)

Anonym sa...

Har de Revolution Tea på Ekeberg, eller nøt du medbragt?

Glamourbibliotekaren sa...

Snåta: Uteserveringa er herlig om sommeren! kom deg opp dit!

Fruen: Det må være etter klokka ti isåfall, og kanskje ikke rundt midtsommer :) og kanskje ikke i nord-norge heller..

Anonym: Hvalstrand er kjempefint, absolutt. Veldig fascinerende hus.

City girl: You bet!

Glamantropologen: De har den der - det var der jeg oppdaget den for et par år siden. Andre steder de har den: Litteraturhuset og Kristines franske fristelser.

Anonym sa...

Det hørtes ut som en knallfin kveld! Har heller ikke kommet oss til Ekebergresturanten, men har stadig lyst.

Til fruen: I Fredrikstad har de pleid å ha Sail In kino hver sommer. Så lenge forestillingene begynner sent nok, så funker det sånn tildels. :)

Anonym sa...

Dette minner meg litt om da jeg var paa U2-konsert paa Valle Hovin i 1998 (eller 1999?). Da var endel av clouet med sceneshowet et gigantisk lys/bildespill over 'bakveggen' paa scenen. Og fordi de ikke hadde tatt med i beregninga hvor lenge det er lyst i Norge om sommeren, selv i tigerstaden, endte det med at konserten begynte langt senere enn den skulle ha gjort - fordi det maatte bli moerkt nok til at bakveggen hadde noe for seg:)

Anonym sa...

Ah... hadde jeg bare visst om dette! Veldig synd at vi gikk glipp av det. Håper noe slikt kan gjentas - og at jeg finner ut av det på forhånd :)

Glamourbibliotekaren sa...

Kaisa: Bare en liten trikketur opp! :)

Alter Ego: Det stemmer, det hadde jeg glemt. Det var Lemon Breakdown-kvelden :)

Cybermilla: Vi får håpe de gjentar suksessen!

Populære innlegg