fredag, januar 23, 2009

Løp og kjøp!


Aaaahhhhhhhhh, jeg MÅ bare formidle følgende platetips: Den splitter nye platen til Grieg Trio, der de faktisk spiller Griegs eneste klavertrio - den ensatsige Andante Con Moto! Gåsehud! Klavertrio-besetningen er noe av det mest perfekte når det gjelder kammermusikk, instrumentene utfyller og fremhever hverandre så godt, og Griegs Andante Con Moto er en av mine største favoritter i genren. De spiller også Smetanas op. 15 og Tsjajkovskijs op. 50, og i SACD-kvalitet - så her er det bare å overgi seg, dere. Kjøp en ny plate til helgen!!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Grieg is one of my favorite composers. I am also a fan of Leif Ove Andsnes, so I know you have wonderful musicians in Norway! Takk for the tip--I will look for it.

Glamourbibliotekaren sa...

Yes, we do! :) You should absolutely look for it - it's available on iTunes, and I'm sure you'll be able to order it from Amazon very soon.

Ragne Rognebær sa...

Merkelig nok, blir jeg rett og slett sint av å høre klassisk musikk. Jeg har spilt fiolin i fryktelig mange år, og er veldig glad i å spille klassisk, men jeg blir irritabel og amper av å høre på det. Så, for verdensfredens skyld, tror jeg nok jeg lar være å kjøpe denne ;)

Anonym sa...

Et kjempefint tips for helgen, jeg skal kjøpe 4 stk - en til kjæresten, en til en venninne som har bursdag mandag, en til mor og en til meg!

Ragne Rognebær: Jeg har også opplevd å bli agressiv av klassisk musikk, men mest fordi settingen ble feil. Hvis musikken beveger meg synes jeg det er ubehagelig å ikke gi musikken full oppmerksomhet - som feks når det blir brukt som bakgrunnsmusikk. Kanskje du liker musikke for godt og trenger den størst møjliga tysnad for å nyte den??? KAOS

Ragne Rognebær sa...

Kanskje det. Jeg har ikke helt gitt opp klassisk musikk enda, jeg har mye av det, og er oppvokst med å høre mye av det hjemme. Kanskje det er sistnevnte som er problemet.
Har prøvd i alle slags settinger, nemlig. Men jeg satser fremdeles på at jeg skal slutte å bli sint når jeg blir voksen. ;)

Glamourbibliotekaren sa...

Det må jeg si, det var jo en voldsom generalisering :) Klassisk musikk kan jo være så utrolig forskjellig, det er tross alt bare et samlegrep over svært mange genrer, tidsperioder og stilarter. Vi får håpe sinnet gir seg snart! :)

Ragne Rognebær sa...

Ja, jeg skjærer alt over en kam, men det meste av det har faktisk den effekten. Har prøvd det meste av forskjellige genre.

Blondie sa...

Nyyyydelig. Jeg löp og kjöpte. Takk for tipset.

Glamourbibliotekaren sa...

Glamouroversetteren: Cool!

Gryda sa...

Takk for utmerket tips - som forgylte søndagen min. Grieg trio er virkelig trioen sin.

Populære innlegg